dimitris2006 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Η Intel, ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων ανακοινώνει μειώσεις τιμών στους SSD δίσκους της. Συγκεκριμένα, οι προτεινόμενες τιμές για σκληρούς δίσκους της σειράς X25-M SSD είναι $199 για δίσκους χωρητικότητας 80GB, ενώ για τους δίσκους χωρητικότητας 160GB η τιμή διαμορφώνεται στα $415. Η Intel ανακοίνωσε επίσης για όσους ψάχνουν μια «μέση οδό» έναν νέο SSD δίσκο της σειράς Χ25-Μ με χωρητικότητα 120GB και τιμή $275. Site: engadget.com
darthinvader Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 καταρχάς διόρθωσε το κείμενο έβαλες 1 s στο ssd και 2 μ στο με . Καλή κίνηση από την intel και της εύχομαι να ενισχύσει την πώληση των ssd.
efo355 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Εξακολουθούν να παραμένουν απογοητευτικά ακριβοί. Για να πάρεις δίσκο 160 gb δίνεις όσα δίνεις και για ένα φθηνό λαπτοπ. Από ότι φαίνεται οι μηχανικοί δίσκοι θα μας συντροφεύσουν για πολλά χρόνια ακόμα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 υπομονή μέχρι να βγουν οι G3 της Intel @ 25nm
hostolis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Γιατί να πάρει κανείς 160GB SSD; 36GB για λειτουργικό και βασικά προγράμματα δεν αρκεί; Εγώ χρόνια είμαι τώρα με 36άρι raptor 10.000rpm και μου αρκεί... Για δεδομένα έχω έναν 500άρι 7200rpm... Αν πέσουν και άλλο οι τιμές στις μικρές χωρητικότητες ίσως και αντικαταστήσω τον raptor...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 το θέμα είναι να μένει και κάμποσος άδειος χώρος, όχι τσίμα τσίμα...
efo355 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Γιατί να πάρει κανείς 160GB SSD; 36GB για λειτουργικό και βασικά προγράμματα δεν αρκεί;Εγώ χρόνια είμαι τώρα με 36άρι raptor 10.000rpm και μου αρκεί... Για δεδομένα έχω έναν 500άρι 7200rpm... Αν πέσουν και άλλο οι τιμές στις μικρές χωρητικότητες ίσως και αντικαταστήσω τον raptor... Αν σου αρκούν 36gb για λειτουργικό και βασικά προγράμματα μου δίνεις να καταλάβω ότι η χρήση που κάνεις στον υπολογιστή σου δε δικαιολογεί την ύπαρξη ssd. Σε ρωτάω τί τον θες; Για να ανοίγει το pc πιο γρήγορα; Εγώ τον θέλω γιατί γράφω μουσική σε cubase και αυτή τη στιγμή στον υπολογιστή μου έχω 200 GB σε plugins. Ο ssd θα μου ήταν υπερβολικά χρήσιμος.
Haldol Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Όχι, για να αποκρίνεται πιο γρήγορα. Ξεκολλάτε. Οι SSD δεν είναι για να αντιγράφεις .iso των 8.5GB σε 40 δευτερόλεπτα. Είναι κυρίως για να δίνουν «αέρα» στο μηχάνημα στην καθημερινή, απλή χρήση. Εκεί που περιμένεις 1-2 δεύτερα το Word να ανοίξει, να ανοίγει ακαριαία. Εκεί που θέλεις να ανοίξεις ένα φάκελο με φωτογραφίες, να σου δείχνει τα thumbnails άμεσα, όχι να τα εμφανίζει σιγά-σιγά μετά από ώρα. Δε μπορείς να λες για ποιον κάνει ή όχι ένας SSD βάση των δικών σου αναγκών. Στο laptop έχω τον Vertex 30GB. Και χωράει όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιώ, συν τη μουσική μου και 2-3 ταινίες. Μαγκιά; Όχι, απλά ξέρω τι ζητάω και δε βάζω αηδίες.
spiounos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Εμένα το δικό μου c:/ partition είναι 32 GB με τα απολύτως απαραίτητα για τη δουλειά μου. Κατά συνέπεια, ένας 36άρης δε με καλύπτει. Από την άλλη χρειάζομαι άλλα τόσα για το linux partition. Δεν υπάρχει περίπτωση με τα 36GB να κάνεις επαγγελματική δουλειά. Μόνο για τον "αέρα" μερικοί βάζουν ssd. Τι να το κάνω να μου ανοίγει π.χ. το gimp σε 1 sec όταν τα αρχεία αρκετών GB που επεξεργάζομαι βρίσκονται στον HD μου? Κακά τα ψέμματα, οι HD θα αργήσουν ΠΟΛΛΑ χρόνια να αντικατασταθούν και οι SSD περισσότερο για καλύτερη απόκριση είναι στους enthusiasts, παρά στους επαγγελματίες. Όχι, απλά ξέρω τι ζητάω και δε βάζω αηδίες Εσύ, μπορεί... Για πες μας και τι "ζητάς" για τη δουλειά σου. Και πες μας αν κάποιος χρειάζεται 200GB για τη δουλειά του, βάζει αηδίες στο δίσκο του ? Σε ό,τι αφορά το θέμα, δε νομίζω ότι η μείωση τιμών αφορά στην Ελλάδα... Εδώ οι μειώσεις δε φτάνουν, παρά μόνο αν αφορούν σε μισθούς. Άσε που έχουμε και ... 23% ΦΠΑ...
Haldol Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Κάτι δε κατάλαβες καλά. Ανέφερα ότι δεν μπορείς να λες πως «δεν χρειάζεται» σε κάποιον ένας SSD επειδή εσύ ασχολείσαι με κάτι που απαιτεί άπειρα GB. Όχι ότι κάνεις αηδίες αν χρειάζεσαι τα τόσα GB. Προσωπικά ζητάω Photoshop, PHP Designer, WAMP, Visual Studio συν τα «κλασσικά» προγράμματα που συναντάς σε κάθε PC. Δηλαδή IM (Skype και WLM), PDF reader, 7-Zip, browsers (λόγω ενασχόλησης του έχω... όλους!) κλπ. Αυτά στο laptop, το οποίο το χρησιμοποιώ κυρίως όταν μετακινούμαι. Στον υπολογιστή του σπιτιού έχω πάλι SSD αλλά μεγαλύτερο: 80GB. Και ναι, σε 30GB χωράνε άπειρα text files τα οποία δουλεύει ένας web developer. Μιας και μίλησες για... «επαγγελματική δουλειά».
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Σε ό,τι αφορά το θέμα, δε νομίζω ότι η μείωση τιμών αφορά στην Ελλάδα... Εδώ οι μειώσεις δε φτάνουν, παρά μόνο αν αφορούν σε μισθούς. Άσε που έχουμε και ... 23% ΦΠΑ... η 80gb Intel G2 κάνει τώρα 164.84 euro από το PC1 και αυτή είναι τιμή πριν την μείωση που αναφέρει η είδηση (199$=145 euro)...
efo355 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Όχι, για να αποκρίνεται πιο γρήγορα. Ξεκολλάτε. Οι SSD δεν είναι για να αντιγράφεις .iso των 8.5GB σε 40 δευτερόλεπτα. Είναι κυρίως για να δίνουν «αέρα» στο μηχάνημα στην καθημερινή, απλή χρήση. Εκεί που περιμένεις 1-2 δεύτερα το Word να ανοίξει, να ανοίγει ακαριαία. Εκεί που θέλεις να ανοίξεις ένα φάκελο με φωτογραφίες, να σου δείχνει τα thumbnails άμεσα, όχι να τα εμφανίζει σιγά-σιγά μετά από ώρα. Δε μπορείς να λες για ποιον κάνει ή όχι ένας SSD βάση των δικών σου αναγκών. Στο laptop έχω τον Vertex 30GB. Και χωράει όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιώ, συν τη μουσική μου και 2-3 ταινίες. Μαγκιά; Όχι, απλά ξέρω τι ζητάω και δε βάζω αηδίες. Το αν θα ανοίξει το word σε 2 ή σε 5 δευτερόλεπτα λίγη σημασία έχει. Και όσο για τα thumbnails που λες πρέπει να το σχολιάσω; Αν ήταν φθηνοί οι ssd ας τους έπερναν όλοι αλλά μιας και είναι πανάκριβοι το να μου λες ότι κερδίζει στο word κάποια δευτερόλεπτα συγγνώμη κιόλας αλλά είσαι κάπως προκλητικός. Μαγκιά δεν υπάρχει στους υπολογιστές. Υπάρχουν άλλα πράγματα στη ζωή του κάθε ανθρώπου που υποδηλώνουν μαγκιά. ΥΓ όταν φτιάχνεις μουσική στο cubase ένα τραγούδι μπορεί να φτάσει αρκετά gb.
GamerManiac Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Ας μειώσει την τιμή στους επεξεργαστες καλύτερα παλεύουμε με τους amd
kostastnt Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Γενικά αυτοί οι σκληροί απευθύνονται όντως στους enthusiasts και στος επαγγελματίες... Ο enthusiast απλά τα σκάει γιατί γουστάρει να ανοίγει το word 0,5sec πιο γρήγορα... Ο επαγγελματίας επειδή από το μηχάνημα βγάζει λεφτά θα σκάσει τα φράγκα όσο και να έχει το μηχάνημα... Παρόλο που εγώ προς το παρών είμαι κατά των SSD λόγω τιμής, πρότεινα σε ένα φίλο μηχανικό να βάλει SSD... Πρέπει να δείτε την έκπληξη του όταν το Autocad και το Fespa βγάζαν σχέδια σε κλάσματα του δευτερολέπτου... Ο άνθρωπος γλύτωσε άπειρες ώρες από την κλεψύδρα των windows και δεν τον ένοιξαν τα λεφτά που έδωσε...
Haldol Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Το αν θα ανοίξει το word σε 2 ή σε 5 δευτερόλεπτα λίγη σημασία έχει. Και όσο για τα thumbnails που λες πρέπει να το σχολιάσω;Αν ήταν φθηνοί οι ssd ας τους έπερναν όλοι αλλά μιας και είναι πανάκριβοι το να μου λες ότι κερδίζει στο word κάποια δευτερόλεπτα συγγνώμη κιόλας αλλά είσαι κάπως προκλητικός. Μαγκιά δεν υπάρχει στους υπολογιστές. Υπάρχουν άλλα πράγματα στη ζωή του κάθε ανθρώπου που υποδηλώνουν μαγκιά. ΥΓ όταν φτιάχνεις μουσική στο cubase ένα τραγούδι μπορεί να φτάσει αρκετά gb. Τότε μην πάρεις, αφού δε σε ενδιαφέρουν αυτά. Δεν ενδιαφέρουν εσένα όμως. Μην γενικεύεις και μη λες ότι αφού δεν δουλεύεις πολλά GB δεν χρειάζεσαι SSD. Ο καθένας παίρνει τα parts με βάση τις δικές του ανάγκες. Εγώ θέλω να ανοίγουν τα .css files μου στο 1/100 του δευτερολέπτου. Για τι μέγεθος μιλάμε; Για 10 KB. Και; ΥΓ: Δεν ξέρω ούτε τι είναι το Cubase. Σίγουρα όμως αν δούλευα με δεδομένα της τάξεως των GB που λες... δεν θα επέλεγα SSD. Δε θα τον άντεχε η τσέπη μου. Αφού όμως μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με δίσκους <100GB... γιατί να τρώω στη μάπα τους HDD; Φυσικά και θα πάρω SSD ώστε να είμαι άνετος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα