corsakias Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Εχω το netbook acer aspire one 751h με xp. Εχω βγαλει ολα τα εφφε των win εχω μειωσει τις διεργασιες περιπου στις 36-37 βγάζοντας καποια "χαζα" που γνωριζα απο το startup. Επισης χρησημοποιω το firefox για το internet. Πως μπορω να βελτιώσω ακόμη περισσότερο τη ταχυτητα αποκρισεως το υπολογιστη καθως και του browser? Μπορω να ελαφρύνω κιαλλο τα προγραμματα που "τρεχουν απο πίσω" καθως και το περιηγητή? Η άλλη σκέψη μου είναι να βάλω ubuntu αλλα "ποιος τρεχει τώρα" να τα εγκαταστησει και να βρει drivers... ασε που διαβασα οτι μπορει να μην "παιζει" καλα η κάμερα. Η κύρια και μοναδικη μέχρι τώρα χρήση του netbook ειναι ιντερνετ και msn κάπου κάπου.
GOTIJ Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Σε αλλο forum βρηκα ριθμισεις για το system. ini tis perasa ke apogiothika ke se pc ke net
macabre_sunsets Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 α) Αν έχει 1GB RAM τότε κάνε αναβάθμιση σε 2GB β) Δοκίμασε τον Chrοme (πολλοί λένε ότι είναι πιο γρήγορος - δεν έχω προσωπική άποψη) γ) Ψάξε για "Windοws XP speed up" και δες τι προτείνουν γενικά (απενεργοποίηση κάποιων services, registry tweaks, κ.α.) δ) Για να δοκιμάσεις το Ubuntu δεν χρειάζεται να κάνεις εγκατάσταση. Φτιάχνεις ένα bootable live USB και κάνεις τις δοκιμές σου. Επίσης, εκτός του Ubuntu μπορείς να ρίξεις και μια ματιά στο Mint (μιας και βγήκε και το 10 τώρα)
jim_p Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Με το nlite θα κανεις ενα custom iso εγκαταστασης αφηνοντας μονο τα απολυτως απαραιτητα. Υπαρχουν σχετικοι οδηγοι στο ιντερνετ. Επισης, μπορεις να βαλεις μια μη ετοιματζιδικη διανομη λινουξ, με μη ετοιματζιδικο περιβαλλον και τις εφαρμογες που θες. Τα παραπανω ειναι η μονη λυση ωστε να πεις πραγματικα "δεν παει πιο κατω".
corsakias Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Ευχαριστω για τις απαντησεις. Εχω βαλει 2gb ram ηδη. Θα ψαξω για αρχη καποιο xp speed up και μετα ισως δοκιμασω το chrome μιας και ειμαι φαντικος του ff απο γενησιμιού του. Για το ubuntu γνωριζω οτι μπορει να γινει μεσω stick αλλα πρεπει να βρω όρεξη να σχοληθω
ss13 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Σε αλλο forum βρηκα ριθμισεις για το system. initis perasa ke apogiothika ke se pc ke net Γράφε Ελληνικά !!
akismei Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 εχω το ιδιο νετμπουκ αναβαθμισμενο σε 2gb μνημη. το προβλημα το εχει ο firefox σε συνδυασμο με το flash προγραμμα που γονατιζουν το μηχανημα. η λυση που βρηκα εγω ειναι : εγκατασταση των windows 7 ultimate , μη χρηση των aero themes, και χρηση του opera browser.θα δεις μεγαλη διαφορα......( με firefox δεν θα δεις σχεδον καθολου διαφορα.)
corsakias Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 τα xp δεν ειναι ποιο "ελαφρια" απο τα 7?? Αν δοκιμασω τον οπερα στα xp θα "κανω κατι"?
TheELF Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Για Opera δεν ξέρω αλλά με το Chrome θα δεις μεγάλη διαφορά,το ενδεχόμενο να βάλεις καλύτερο( = ταχύτερο) σκληρό το σκέφτηκες;Μεγάλη διαφορά και από εδώ (αν έχεις παλιό δίσκο τώρα)
corsakias Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 δισκο εχω το μανισιο, μηχανικο! Δεν ειμαι για να αλλαζω hardware τωρα...
antonl Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Just for the record, δεν είδα διαφορά στο surfing ούτε με τα 2GB RAM ούτε με τον HDD @7200. Εκτός κι αν μιλάμε για μεγάλο αριθμό tabs οπότε η RAM βοηθάει. Επίσης δε μπορώ να πω ότι με τα Win7 starter η κατάσταση βελτιώνεται σε σχέση με τα XP. Ο chrome έχει καλύτερο φαίνεται λίγο πιο γρήγορος αλλά έχω την εντύπωση πως ζητάει παραπάνω resources. Opera & linux δεν έχω δοκιμάσει.
eliask Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Εμένα πάντως και με 2gb ram kai ssd δισκο δεν πηγαινε με τίποτα..... Ουτε με xp oυτε με 7αρια . Ο επεξεργαστης του είναι παρα πολύ αργός .
TheELF Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Ο chrome έχει καλύτερο φαίνεται λίγο πιο γρήγορος αλλά έχω την εντύπωση πως ζητάει παραπάνω resources. Γράφει τα απίστευτα MB προσωρινών αρχείων στα user directories,αν έχεις το χώρο πάντως αξίζει αφού δεν είναι μόνο λίγο πιο γρήγορος αλλά αρκετά.
antonl Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 @^: Δε διευκρίνισα αλλά λέγοντας «παραπάνω resources» εννοούσα κυρίως cpu & RAM. Όπως είπε ο eliask δυστυχώς ο Atom είναι το bottleneck σ αυτό το μηχάνημα...
GOTIJ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 παιδες και τα μαγαζια να ζησουν θελουν ....τι να κανουμε αλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.