Προς το περιεχόμενο

Knoppel 9

isay

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο Νίκος Νίκταρης δημοσίευσε την beta 3 του Knoppel 9.

Πλέον στηρίζεται σε debian (και όχι Knoppix) με τα πλεονεκτήματα που φέρει αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες για τα πακέτα, τις αλλαγές και torrent download link ΕΔΩ.

Είμαι παλαιός χρήστης του knoppel και ομολογουμένως ήταν απο τις πρώτες μου επαφές με το Linux σε εποχές που για να έβλεπες/έγραφες ελληνικά ήταν ολίγον ... μπελάς. Μάλιστα είχα μια Live διανομή ως φαντάρος, ώστε να βλέπω τα email μου απο διάφορα net cafe στα οποία οι υπολογιστές είχανε περισσότερους ιους/keyloggers από το νοσοκομείο λοιμωδών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ρωτήσω αν μπορείς να το κάνεις εγκατάσταση ή το "τρέχεις" μόνο από το CD??????

Oποιαδηποτε διανομη τρεχει live μπορεις να την κανεις και εγκατασταση,ανεξαρτητα αν εχει η οχι installer.

Oποιαδηποτε διανομη τρεχει live μπορεις να την κανεις και εγκατασταση,ανεξαρτητα αν εχει η οχι installer.

Αλήθεια??

Πως???

Θα το εκτιμούσα αν μου έλεγες!!!!!:-)

Αλήθεια??

Πως???

Θα το εκτιμούσα αν μου έλεγες!!!!!:-)

Οπως εισαι στο livecd ανοιγεις εναν partition manager(πχ gparted) και φτιαχνεις τα partition σου(ενα ext(2,3,4) με mount point / και ενα μικρο swap.) στο δισκο-usb-συσκευη που θες να κανεις την εγκατασταση.

Kανεις το ext(2,3,4) / mount καπου.

Αντιγραφεις τα περιεχομενα του / οπως αυτα βρισκονται στην ram, εκει που εκανες mount το ext(2,3,4) /

Μετα κανεις chroot στο / που εχεις αντιγραψει τα αρχεια και στην περιπτωση που εχει grub η διανομη απλα εκτελεις

grub-install /dev/sd(a,b,c...) αναλογα πως το εχει δει (συνηθως sda τον πρωτο δισκο)

και τον ενημερωνεις(πχ στο debian αυτο γινεται με update-grub(2) αλλα υπαρχει και κανονικη εντολη που δεν την θυμαμαι ακριβως σε περιπτωση αλλης διανομης.)

Κατι αντιστοιχο κανεις και στην περιπτωση του lilo αλλα δεν ξερω τις εντολες.

Ολα τα παραπανω ως root φυσικα.

Αυτα.

Βλέπω τον terravoice να τρέχει πίσω στα windows :lol:

terravoice υπάρχει ευκολότερος τρόπος. Κοιτά αν στο boot ή αφού φορτώσει το live cd να σου δίνει επιλογή install. Αν δεν υπάρχει, τότε ακολουθεις τη διαδικασία του tritona

Να ρωτήσω αν μπορείς να το κάνεις εγκατάσταση ή το "τρέχεις" μόνο από το CD??????

Επιλέγεις GUI installation από την αρχική οθόνη εκκίνησης.

Όσοι το δοκιμάσουν ας προτείνουν ιδέες ή τυχών προβλήματα που θα βρουν στο http://www.knoppel.org. Θα το εκτιμούσα πολύ

Φ.

Νίκος

Μόλις βρώ λίγο χρόνο θα την δοκιμάσω σε vbox σε πρώτη φάση.

Αυτή που κατέβασα από το site, φαντάζομαι πως είναι η αντίστοιχη testing έτσι?:rolleyes:

---------- Προσθήκη στις 20:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:34 ----------

Τώρα είδα πως μόνον το security repo είναι ενεργοποιημένο :rolleyes:

Γιατί υπάρχει μόνον αυτό στο sources.list ?

Μόλις βρώ λίγο χρόνο θα την δοκιμάσω σε vbox σε πρώτη φάση.

Αυτή που κατέβασα από το site, φαντάζομαι πως είναι η αντίστοιχη testing έτσι?:rolleyes:

---------- Προσθήκη στις 20:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:34 ----------

Τώρα είδα πως μόνον το security repo είναι ενεργοποιημένο :rolleyes:

Γιατί υπάρχει μόνον αυτό στο sources.list ?

Ναι testing είναι όπως αυτό ήταν στις 13/11/2010

Μετά την εγκατάσταση δεν κάνει σωστά populatate τα repositories. Αυτό είναι ένα bug του debian installer το οποίο είναι γνωστό και θα διορθωθεί.

Εντάξει είναι τα πέρασα χειροκίνητα όλα το λοιπά.

Μία μικρή παρατήρηση. Σε live mode , όσοι έχουμε Nvidia , λόγω της απουσίας του κλειστού οδηγού , δεν φαίνεται η κάτω μπάρα καθόλου και πλοηγείσαι στα τυφλά. Μία πρόχειρη λύση που σκέφτομαι είναι η πιθανή τοποθέτησή της πάνω όπου φαίνεται όπως και να χει. Η ανάλυση της οθόνης μου είναι 1440x900 άν αυτό παίζει κάποιο ρόλο.

Αυτό που είδα , είναι πως ουσιαστικά είναι ένα έτοιμο debian testing , άν κατάλαβα καλά, προσαρμοσμένο στα Ελληνικά και με κάποια έξτρα προγράμματα και ψιλορυθμισούλες. Άρα απ' όσον κατάλαβα και με τα αποθετήρια , έχει απόλυτη συμβατότητα με το debian μιας και αυτό είναι ουσιαστικά. ;)

Μ' άρεσε το όλο στήσιμο πάντως κι έναν νέο χρήστη και δη του kde , θα τον βοηθήσει απ' το να βγει στο γυμνό μαμά kde που είχα δει πριν καιρό βέβαια. :o:eek:

Ναι δίκαιο έχεις. Στόχος είναι να έχει εύκολα και προρυθμισμένα όσα περισσότερα πράγματα γίνεται για να μπορεί να εγκαταστήσει/δοκιμάσει εύκολα το Debian. Θα υπάρχουν πάντα δύο εκδόσεις. Η μία stable και μια testing που θα βγαίνει ανά κάποια χρονικά διαστήματα.

Όσο για το πρόβλημα που λες μάλλον έχει σχέση με την ανάλυση και όχι με τον οδηγό.

Θα δω αν μπορώ να βρω κάτι αντίστοιχο σε ανάλυση για κάνω κάποιες δοκιμές.

Όσοι έχουν προτάσεις ή οτιδήποτε να προτείνουν μπορούν να το κάνουν και στα φόρα του knoppel.org

Ευχαριστώ πολύ για το feedback

Νίκος

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Βλέπω τον terravoice να τρέχει πίσω στα windows :lol:

terravoice υπάρχει ευκολότερος τρόπος. Κοιτά αν στο boot ή αφού φορτώσει το live cd να σου δίνει επιλογή install. Αν δεν υπάρχει, τότε ακολουθεις τη διαδικασία του tritona

Βασικά τρέχω να φύγω απο τα Windows και οχι απο τα Linux!!!

Όχι δεν παρεξηγήθηκα.

Επιλογή για install δεν είδα, αλλά είναι πιθανό και να υπάρχει και να μην το είδα εγώ!

Αν υπάρχει θα είναι με γραφικό τρόπο αντιληπτή(η επιλογή) ή σαν να τρέχουν εντολές??

Πάντως από τα λίγα που ξέρω μου άρεσε το Knoppel και χαίρομαι που φτιάχνουν έλληνες τέτοιες δουλειές ωραίες!

Μπράβο!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...