Προς το περιεχόμενο

Aναβάθμιση μπακατέλας

insomnian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οk, αν επαιρνα τον

AMD-Athlon II X3 445(sAM3, 3.1GHz, 1,5MB).....71

παμε σε ενα συνολο 172.

Η MSI mobo φανταζομαι ειναι καλυτερη απο την AsRock, ενω μνημη λες καλυτερα 4GB αντι 2?

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Νταξ, και με 2GB μπορεί να παίξει αν πρέπει οπωσδήποτε να κόψει χρήματα, αλλά αν μπορεί να τα διαθέσει, he should go for it.

Εν τω μεταξύ ο συγκεκριμένος επεξεργαστής με τη συγκεκριμένη μητρική έχει πολλές πιθανότητες να ξεκλειδώσει σε 4πύρηνο.

Δημοσ.

Κι αν δεν μπορει?

Οι AsRock ξερω οτι δεν ειναι καλες mobo ουτε ευνοουν το o/c, αλλα ειπαμε, χρηστης χαμηλων προδιαγραφων θα το χρησιμοποιησει το συστημα, ουτε καν ξερει τι σημαινει o/c ή ξεκλειδωμα.

Τωρα που το σκεφτομαι, γιατι οχι 2πυρηνος?

Ο Athlon II X2 250 (sAM3, 3GHz, Cache 2MB, Box) κανει 59€ (συνολο 159).

Δημοσ.

Χμμ έχεις μείνει σε παλιές εποχές, όπου οι ASRock όντως δεν την πάλευαν ιδιαίτερα.

Πλέον έχουν να επιδείξουν πολύ καλές υλοποιήσεις όμως, που δεν υστερούν σε τίποτα σε σχέση με άλλες.

Δημοσ.

Δηλαδη οι Asrock στις σημερινες εποχες ισχυροποιηθηκαν ενω οι αλλες μαρκες εμειναν σταθερες στις παλιες εποχες?

Ως γνωστο Asrock ισον φτήνια. Aσχετο βεβαια για την περισταση, αλλα λεμε...

Δημοσ.

Τωρα που ελεγξα αυτη την ASSrock

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=M3A770DE

παρατηρω οτι εχει 2 pci_xpress x16 που μου ειναι αχρειαστες γιατι δεν θα γινει ποτε cross/sli.

Βλεπουμε οτι assROCK εχει πλουσιοτερα χαρακτηριστικα απο την MSI, οπως περισσοτερες θεσεις μνημης, αλλα παρολ αυτα η τιμη της ειναι φτηνη, οσο και της MSI...

Δημοσ.

Και κατι αλλο σχετικα με την DDR3, δεν ειναι καλυτερα αν εχω triple channel?

Πχ. αν παρω 3x1GB οπως αυτο εδω ?

Ή καλυτερα να παω σε 2x2GB? Τωρα που θα μπουν Win7-64 επιτελους θα αναγνωριζονται.

Δημοσ.

Λοιπόν,

Δίνεις 137 ευρώ για να πάρεις cpu μονοπύρηνο ο οποίος είναι ότι κατώτερο μπορείς να πάρεις σε amd ιδιαίτερα εν έτη 2010. Επίσης μητρική με nvidia chipset (MSI) και μνήμη 2GB.

Θα μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου? Η απάντηση εξαρτάται απο το τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με το pc. Πάντως το να θέλεις να κάνεις αναβάθμιση και να παίρνεις sempron κάθε άλλο παρά αναβάθμιση είναι. Εκτός και αν στο προηγούμενο pc σου είχες κανένα PIII στα 800Mhz :P ή είσαι αποφασισμένος εξαρχής να παίξεις με τον νέο cpu και να τον κλοκάρεις όσο παίρνει (που παίρνει αρκετά ο sempron), αλλά και πάλι μονοπύρηνος είναι τι να το κάνεις. Η σύνθεση απο το pc1 που σου προτείνω στα 189 είναι πάρα πολύ καλή για τα χρήματά της. Αγοράζεις 3πύρηνο cpu σε υψηλό χρονισμό 3.1Ghz, μια αξιόλογη μητρική για τα χρήματά της με δυνατότητα core unlock και άλλα καλούδια σε chipset 770AMD και το σημαντικότερο 4GB Ram ddr3 στα 1600Mhz (2χ2GB) με 61 ευρώ. Η δυνατότητα Crossfire που έχει η μητρική μην σε απασχολεί καθόλου καθότι ουδείς θα έπαιρνε αυτή την μητρική αν το ενδιέφερε οπωσδήποτε το Crossfire. Βλέπεις η δεύτερη pci-e θύρα υποστηρίζει 4x και όχι 16x. ;)

Όσο αφορά το μαγαζί όπως είπα έχω ψωνίσει αρκετές φορές. Τα πράγματα στα φέρνουν σπίτι σου αν δεν μπορείς να πεταχτείς μέχρι την Αγ Παρασκευή. Εγώ ότι έχω παραγγείλει την επόμενη μέρα ήρθε. Ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο με πήραν τηλέφωνο για να με ενημερώσουν. Τις μνήμες που σου προτείνω τις αγόρασα την προηγούμενη εβδομάδα για ένα set up που φτιάχνω αυτόν τον καιρό, καθώς η τιμή τα σπάει.

H τιμή εννοείται ότι μπορεί να πέσει και άλλο με τις ανάλογες αλλαγές βέβαια, απλά με αυτά τα χρήματα κάνεις μια καλή αγορά που θα κρατήσει καιρό εφόσον όπως λές δεν είσαι χαιεντάς.

Σου εξηγήσαμε λοιπόν κάποια πράγματα για το συμφέρον σου,

απο κεί και πέρα η απόφαση είναι δική σου. :-)

---------- Προσθήκη στις 08:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:09 ----------

Και κατι αλλο σχετικα με την DDR3, δεν ειναι καλυτερα αν εχω triple channel?

Πχ. αν παρω 3x1GB οπως αυτο εδω ?

Ή καλυτερα να παω σε 2x2GB? Τωρα που θα μπουν Win7-64 επιτελους θα αναγνωριζονται.

Triple channel και AMD δεν ταιριάζει. Triple channel υποστηρίζουν μόνο οι Intel i7 s1366 αυτή τη στιγμή.

Άρα λοιπόν ή θα πάρεις 2GB ή 4GB.

Αν σκέφτεσαι να βάλεις win7 x64, να βάλεις 4GB καλύτερα. :-)

Δημοσ.

Ο Sempron αυτος υποθετω θα ειναι πολυ καλυτερος απ τον αρχαιο Athlon64 1,80GHz που υπαρχει. Στη συνεχεια του thread συζητηθηκαν και αλλοι επεξστες, αν διαβασες.

Τελικα καταληγω σε εναν 2πυρηνο, ειδικα αφου εχει χαμηλή καταναλωση(65W).

Οι μητρικες με το nvidia chipset εγω ηξερα οτι ειναι καλες, ωστοσο μετα απο μελετη διαπιστωνω οτι αυτη η msi ειναι ανεπαρκης και κατεληξα σε μια Asrock, oχι ακριβως αυτη που μου προτεινες αλλα μια παρομοια.

Tελος οσο για τις μνημες μαλλον θα παρω αυτες που μου προτεινες(Κingston 2x2GB, DDR31600MHz) :-)

Δημοσ.

Τι εννοεις, οτι δεν υπαρχουν ή οτι δεν εξελισσονται πια?

Ερωτηση, ποιο chipset ειναι καλυτερο, το

NVIDIA nForce 720D ή το

AMD 770 / SB710 ?

.... αξιόλογη μητρική για τα χρήματά της με δυνατότητα core unlock και άλλα καλούδια σε chipset 770AMD και το σημαντικότερο 4GB Ram ddr3 στα 1600Mhz (2χ2GB) με 61 ευρώ. Η δυνατότητα Crossfire που έχει η μητρική μην σε απασχολεί καθόλου καθότι ουδείς θα έπαιρνε αυτή την μητρική αν το ενδιέφερε οπωσδήποτε το Crossfire. Βλέπεις η δεύτερη pci-e θύρα υποστηρίζει 4x και όχι 16x. ;)

Οπως εχω πει, δεν θα παιξει ουτε unlock ουτε οverclock.

Ολες οι ΑΜ3 μητρικες δεν εχουν ram στα 1600?

Η θυρα pci_xpress x4 σε τι εξυπηρετει?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...