stefoss Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 'Εχω επεξεργαστή Intel Mobile Core 2 Duo T7500 με τα εξής χαρακτηριστικά: 2.2Ghz, 4MB cache, 800FSB, multiplier 11, voltage range 1.075-1.25V http://ark.intel.com/Product.aspx?id=29761 Όμως το CPUZ μου δείχνει ότι το core vid παίζει από 1 σε 1.313 (εκτός προδιαγραφών) κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Μια 1, μια 1.313, συνέχεια. Αντίστοιχα το multiplier παίζει από 11 σε 11.5 ή 12 (πάλι εκτός προδιαγραφών) οπότε αντίστοιχα έχω συχνότητα λειτουργίας επεξεργαστή στα 2,2/2,3/2,4. Είναι πραγματικές αυτές οι ενδείξεις ή έχει πρόβλημα το cpuz? Κι αν είναι πραγματικές γιατί συμβαίνει αυτο? Είναι θέμα bios? Είναι προβληματικός ο επεξεργαστής? Σημειώνω ότι ο επεξεργαστής δεν είναι ο μανίσιος αλλά τον έβαλα ώς αναβάθμιση. Στο bios αναγνωρίζεται κανονικά. Το chipset της μητρικής μου τον υποστηρίζει.
rafail1994 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Πέφτει το fsb και ο multiplier για εξοικονόμηση ενέργειας αν κάνεις stress τον επεξεργαστή θα δεις οτι θα έχει της κανονικές ενδείξεις
popeye68 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Κανονικότατες είναι μη φοβάσαι τίποτα. Ο επεξεργαστής σου λειτουργεί ανάλογα με τις ανάγκες του. Αυξομειώνει γιατί ανάλογα με τις ανάγκες του δεν δουλεύουν και οι 2 πυρήνες με την ίδια συχνότητα.
GCMH Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Πολύ πιθανό να υπαρχει κάποια ενεργοποιημένη επιλογή στο BIOS ώστε να υπερχρονίζεται ελαφρώς και με ασφάλεια ο επεξεργαστής σου. Πχ, μια τέτοια τεχνολογία είναι η AI NOS της Asus. Παρακολουθεί το φόρτο του επεξεργαστή και αναλόγως τον υπερχρονίζει ή τον τρέχει κάτω από τις προδιαγραφές. Ψάξε στο BIOS...
stefoss Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Πολύ πιθανό να υπαρχει κάποια ενεργοποιημένη επιλογή στο BIOS ώστε να υπερχρονίζεται ελαφρώς και με ασφάλεια ο επεξεργαστής σου. Πχ, μια τέτοια τεχνολογία είναι η AI NOS της Asus. Παρακολουθεί το φόρτο του επεξεργαστή και αναλόγως τον υπερχρονίζει ή τον τρέχει κάτω από τις προδιαγραφές. Ψάξε στο BIOS... Στο bios δε υπάρχει κάποια επιλογή αλλά γίνεται αυτόματα. Ψάχνοντας νομίζω βρήκα την άκρη: Dynamic Acceleration Technology της Intel http://www.cpu-world.com/Glossary/D/Dynamic_Acceleration_technology.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.