Προς το περιεχόμενο

CPUZ λάθος ενδείξεις?

stefoss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

'Εχω επεξεργαστή Intel Mobile Core 2 Duo T7500 με τα εξής χαρακτηριστικά: 2.2Ghz, 4MB cache, 800FSB, multiplier 11, voltage range 1.075-1.25V http://ark.intel.com/Product.aspx?id=29761

Όμως το CPUZ μου δείχνει ότι το core vid παίζει από 1 σε 1.313 (εκτός προδιαγραφών) κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Μια 1, μια 1.313, συνέχεια.

Αντίστοιχα το multiplier παίζει από 11 σε 11.5 ή 12 (πάλι εκτός προδιαγραφών) οπότε αντίστοιχα έχω συχνότητα λειτουργίας επεξεργαστή στα 2,2/2,3/2,4.

Είναι πραγματικές αυτές οι ενδείξεις ή έχει πρόβλημα το cpuz? Κι αν είναι πραγματικές γιατί συμβαίνει αυτο? Είναι θέμα bios? Είναι προβληματικός ο επεξεργαστής?

Σημειώνω ότι ο επεξεργαστής δεν είναι ο μανίσιος αλλά τον έβαλα ώς αναβάθμιση. Στο bios αναγνωρίζεται κανονικά. Το chipset της μητρικής μου τον υποστηρίζει.

Δημοσ.

Πέφτει το fsb και ο multiplier για εξοικονόμηση ενέργειας αν κάνεις stress τον επεξεργαστή θα δεις οτι θα έχει της κανονικές ενδείξεις

Δημοσ.

Κανονικότατες είναι μη φοβάσαι τίποτα.

Ο επεξεργαστής σου λειτουργεί ανάλογα με τις ανάγκες του.

Αυξομειώνει γιατί ανάλογα με τις ανάγκες του δεν δουλεύουν και οι 2 πυρήνες με την ίδια συχνότητα.

Δημοσ.

Πολύ πιθανό να υπαρχει κάποια ενεργοποιημένη επιλογή στο BIOS ώστε να υπερχρονίζεται ελαφρώς και με ασφάλεια ο επεξεργαστής σου. Πχ, μια τέτοια τεχνολογία είναι η AI NOS της Asus. Παρακολουθεί το φόρτο του επεξεργαστή και αναλόγως τον υπερχρονίζει ή τον τρέχει κάτω από τις προδιαγραφές. Ψάξε στο BIOS...

Δημοσ.
Πολύ πιθανό να υπαρχει κάποια ενεργοποιημένη επιλογή στο BIOS ώστε να υπερχρονίζεται ελαφρώς και με ασφάλεια ο επεξεργαστής σου. Πχ, μια τέτοια τεχνολογία είναι η AI NOS της Asus. Παρακολουθεί το φόρτο του επεξεργαστή και αναλόγως τον υπερχρονίζει ή τον τρέχει κάτω από τις προδιαγραφές. Ψάξε στο BIOS...

Στο bios δε υπάρχει κάποια επιλογή αλλά γίνεται αυτόματα. Ψάχνοντας νομίζω βρήκα την άκρη: Dynamic Acceleration Technology της Intel http://www.cpu-world.com/Glossary/D/Dynamic_Acceleration_technology.html

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...