leonidasetsi Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Θα σας πω απο την αρχη τι εκανα. 1.Ειχα Windows Vista 2.Τα αντικατεστησα με τα Windows 7 (cd) 3.Ηθελα να κανω dual boot δηλαδη να εχω ubuntu και windows 7 4.Τα καταφερα και εφτιαξα partitions με το live cd των ubuntu και ετσι τα εγκατεστησα! 5.Τζαμπα κοπος τελικα η δουλεια δεν αξιζε,γιατι δεν μου αρεσαν τα ubuntu και με δυσκολευε το booτ,που καθε φορα επρεπε να επιλεγω operation system. 6.Αποφασησα λοιπον μια απο αυτες τις μερες να βγαλω τα ubuntu.Ετσι λοιπον απο τα windows 7 εσβησα το partition με τα ubuntu που ηταν περιπου 11GB.Μετα απο αυτο ειχα ενα κενο partition με 11GB 7.Μετα την επανεκηνηση μου βγαζει : error: unknown filesystem. grub rescue> 8.Μπενω στα ubuntu με το live cd πανικοβλητος.. 9.Μπενω στο Gparted (οπος λεγεται τελος παντων) και τα 11GB τα βαζω στα windows 7 ...νομιζα πως ειχα ξεμπλεξει...αλλα... Κανω το restart και παλι το ιδιο ..Και τωρα με το laptop μου προσπαθω να βρω λυσεις ρε παιδια οποιος μπορει και ξερει απο αυτα ας βοηθησει ... ελπιζω να μην εχουν παθει κατι τα windows .. :/ Ναστε καλα ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ :/
Nord_Chaos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Ψυχραιμια..Απλα χρειαζεται να επαναφερεις το MBR (Master Boot Record) των Windows..Να σου το πω με απλα λογια, οταν διαγραφεις το partition στο οποιο εγκατεστησες το linux διαγραφονται και καποιες πληροφοριες που χρειαζονται για την εκκινηση των windows 7, με αποτελεσμα να μην μπορεις να εκκινησεις το λειτουργικο σου συστημα...Κανε οτι ακριβως λεει ο παρακατω οδηγος (εχει και εικονες που σου δειχνουν αναλυτικα τι να κανεις)... Fix Windows 7 MBR Το μονο που χρειαζεσαι ειναι το dvd των windows 7 που χρησιμοποιησες κατα την εγκατασταση..Εκκινεις απο αυτο και οταν φτασεις στο command prompt (οπως θα δεις και στον οδηγο) πληκτρολογεις καποιες εντολες και κανεις επανεκκινηση...
george263 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 χωρίς να θέλω να φανώ σπαστικός , θα ήθελα να μου πει ο φίλος που ζορίστηκε με την επιλογή του λειτουργικού στην αρχή ...και αν πραγματικά είναι αυτός ο λόγος που έβγαλε το ubuntu..? φιλικά πάντα.
TheELF Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 χωρίς να θέλω να φανώ σπαστικός , θα ήθελα να μου πει ο φίλος που ζορίστηκε με την επιλογή του λειτουργικού στην αρχή ...και αν πραγματικά είναι αυτός ο λόγος που έβγαλε το ubuntu..? φιλικά πάντα. Ε,είναι σπαστικό να σου βγαίνει το grub(ή αυτό τον windows) κάθε φορά και να πρέπει να επιλέγεις ή να περιμένεις.Αν μάλιστα δεν σου κάνει και ιδιαίτερη εντύπωση το ubunu...
lexmark Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 startup manager και επιλεγεις ποιο λειτουργικο θα ειναι η default επιλογη και ποση ωρα θα περιμενει την επιλογη σου. Παντως μιας και δεν ειναι αυτο το θεμα, η λυση ειναι αυτη που ειπε ο Nord_Chaos. Δες το ετσι και αν μπερδεψεις κι αλλο πες μας.
popeye68 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Ρυθμίζεις τον startup manager και με τι λειτουργικό να ξεκινήσει αλλά και πόσα δευτερόλεπτα να δείχνει τις επιλογές. Τόσο "σπαστικό" είναι; @leonidasetsi: Kάνε ένα repair με το δισκάκι των windows ή ξανά εγκατάσταση. Για να εγκατασταθεί το MBR.
george263 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 πέρα από την ρύθμιση που ανέφεραν τα παιδια πιο πάνω , οκ δεν έχω κάτι να πω ... αλλά για το αν έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το ubuntu ... τι περίμενες δηλαδή ...πως το είχες στο μυαλό σου .... γιατί αν είχες στο μυαλό σου μια δωρεάν-ελευθερη έκδοση των windows τότε ναι σίγουρα δεν θα σου έκανε εντύπωση ... τελοσπάντων δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία ... πάντα φιλικά ...
leonidasetsi Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Σας ευχαριστω ολους για τα posts αλλα υπαρχει και αλλο προβλημα.Μετα το "repair your computer" που παταω,καθως παω να επιλεξω (μεσω του cd των 7) το operation system (windows 7) στο system recovery options μου βγαζει αυτο.. οχχ νομιζω .. ξερω ποιο ειναι το λαθος... που προσθεσα στα windows τα 11GB που ηταν κενα...(σβησμενα ubuntu). Τωρα τι κανω φιλοι μου?Αν πάω με το live cd των ubuntu,και βγάλω τα 11 (ξερω ακριβως ποσο ειναι γιατι ειχα γραψει κιολας σε ενα χαρτι και ξερω οτι τα windows ειναι 451.93GB) θα δουλεψει ...? αλλα και παλι ?? θα χασω 11 GB ?? πως θα γινει? οοοοοο ναι χαχαχαχχα παιδια το ξανα δοκιμασα πολλες φορες και καταφερα και ετρεξα το cmd και πατησα bootrec.exe /fixmbr και εγινε χαχααααχααααχχαααα ναιιιιιιι ευχαριστω σε ολους σας ρε ειστε φανταστικοι ...χαχαχα yeeessss windows μου δεν θα σε αποχωριστω ξανα thanks σε ολους ---------- Προσθήκη στις 14:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:36 ---------- χωρίς να θέλω να φανώ σπαστικός , θα ήθελα να μου πει ο φίλος που ζορίστηκε με την επιλογή του λειτουργικού στην αρχή ...και αν πραγματικά είναι αυτός ο λόγος που έβγαλε το ubuntu..? φιλικά πάντα. Ο λόγος είναι οτι κάθε φορά που άνοιγα το pc, έπρεπε μέσα σε 5 δευτερόλεπτα να πατήσω ένα λητουργικό,αλλιώς εκκινούσε τα ubuntu αυτόματα.Προσπάθησα να το φτιάξω με τα Windows μέσω του "msconfig" και πείραζα τα δευτερόλεπτα αλλά δεν έκανε τίποτα και δεν μου έβγαζε καν οτι έχω άλλο λητουργικό...έγγραφε μόνο τα windows.Επείσης τα ubuntu δεν μου άρεσαν και μετά από 2 εβδομάδες μου φάνηκε ένα πράγμα ανάμεσα σε windows και mac και αυτό δεν μου άρεσε καθόλου :/ Και γενικά δεν με βόλευαν ..εγώ ήθελα απλα να τα έχω στην άκρη για ώρα ανάγκης και να ανοίγω το pc μου χωρίς άνχος αν θα μου ανοιξουν παλι τα ubuntu.... Τώρα νομίζω οτι σε κάλυψα φίλε μου Το θέμα μου τώρα είναι τι θα κάνω εδώ με την μαύρη εικόνα και τα error...
popeye68 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Ο λόγος είναι οτι κάθε φορά που άνοιγα το pc, έπρεπε μέσα σε 5 δευτερόλεπτα να πατήσω ένα λητουργικό,αλλιώς εκκινούσε τα ubuntu αυτόματα.Προσπάθησα να το φτιάξω με τα Windows μέσω του "msconfig" και πείραζα τα δευτερόλεπτα αλλά δεν έκανε τίποτα και δεν μου έβγαζε καν οτι έχω άλλο λητουργικό...έγγραφε μόνο τα windows. Για αυτό υπάρχει ο startup manager. Τον εγκαθιστάς από το synaptic και ρυθμίζεις με ποιό λειτουργικό να ανοίγει το PC και πόσα δευτερόλεπτα να κάνει μέχρι να ανοίξει. Δεν χρειάζεται να περιμένεις να διαλέξεις λειτουργικό. Πατάς το on-off του PC και φεύγεις και αυτό ανοίγει με το λειτουργικό που το έχεις εσύ ρυθμίσει να ανοίγει μόνο του. Έχουν πολλά κόλπα τα Linux-οειδή και άμα δεν τα ξέρεις σου φαίνεται βουνό. Τι εννοείς "μαύρη οθόνη και errors";
leonidasetsi Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Ενταξει..το καλο τωρα ειναι οτι το διωρθοσα Και χαρη σε εσας
popeye68 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Για προγραμματισμό εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/forumdisplay.php?f=16
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.