Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασία σε Laptop GPU

APsD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Ποιο ειναι το οριο για θερμοκρασια της GPU σε idle για ενα λαπτοπ?

Παρατηρω με το Everest θερμοκρασία GPU σε idle 62-64 βαθμούς. Ειναι φυσιολογικό?

Η ψυχτρα απ'οτι βλέπω ειναι κοινη με της CPU και εχει ενα fan και για τα 2. (ειναι πολυ κοντα)

Τo laptop ειναι το HP DV2000.

Δεν παιζω ποτε παιχνιδια σε αυτο το εχω για τη δουλειά οπότε δεν τρώει ζορια η GPU.

H χρήση ειναι internet, mail, office και τέτοιο στυλ.

Δημοσ.
Καλησπερα,

Ποιο ειναι το οριο για θερμοκρασια της GPU σε idle για ενα λαπτοπ?

Παρατηρω με το Everest θερμοκρασία GPU σε idle 62-64 βαθμούς. Ειναι φυσιολογικό?

Η ψυχτρα απ'οτι βλέπω ειναι κοινη με της CPU και εχει ενα fan και για τα 2. (ειναι πολυ κοντα)

Τo laptop ειναι το HP DV2000.

Δεν παιζω ποτε παιχνιδια σε αυτο το εχω για τη δουλειά οπότε δεν τρώει ζορια η GPU.

H χρήση ειναι internet, mail, office και τέτοιο στυλ.

Παίζει ρόλο το μοντέλο της κάρτας γραφικών που φοράει το laptop. Το δικό σου είναι σχετικά παλιό μοντέλο οπότε και η κάρτα θα είναι μια δυο γενιές πίσω, άρα υψηλότερες θερμοκρασίες. Πάντως 62-64 είναι λίγο "τσιμπημένη" θερμοκρασία για idle αν και σε καμια περίπτωση δε θα σου δημιουργήσει πρόβλημα. Το θέμα είναι σε load πόσο φτάνει.

Όσο αφορά τη ψύκτρα συνήθως έτσι είναι. Κοινή με το cpu.

Αν πιάνουν τα χέρια σου και μπορείς να φτάσεις εύκολα (δε συμβαίνει πάντα..) μέχρι τη ψύκτρα, βγάλτη καθάρισε τη από τη σκόνη και βάλε καινούρια θερμοαγώγιμη πάστα. Έτσι θα βεβαιωθείς ότι η ψύξη είναι όσο αποτελεσματική γίνεται.

Δημοσ.

To έχω ηδη κανει αυτο. Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι η ψυχτρα δεν ακουμπαει την καρτα γραφικών! Αλλα αναμεσα τους εχει ενα υλικο σαν πλαστελινη! Εβγαλα αυτο το υλικο λοιπον και εβαλα παστα καινουρια αφου το καθαρισα και για να ακουμπάει η ψυχτρα με τη GPU (αφου οταν εβγαλα την "πλαστελινη" αφηνε ενα μικρο κενο) εβαλα ενα cent (euro χαλκινο) αναμεσα στη GPU και τη ψυχτρα ωστε να ακουμπανε και εβαλα παντα πανω και κατω απο το cent. Βλακεια? Η θερμοκρασία παντως δεν αλλαξε προς το καλυτερο αλλα 1-2 βαθυμους. Δλδ πριν το κανω ειχα 63-65 σε idle. Τωρα εχω 59-62.

Απο καθαριοτητα τα εχω κανει ολα στη πενα..

Η CPU εχει 40-43 σε idle...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...