Προς το περιεχόμενο

MP3 or FLAC;

EXPHARTION

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά επειδή τα έχω χάσει μια μουσική mp3 έχει διαφορά με μια flac; ή ένα video με ήχο mp3 ή flac;

1. Ακούγεται πιο σιγά το ένα;

2. Ποια είναι η καλύτερη;

Ευχαριστώ πολύ!:-D:-D

Δημοσ.

Το ένα είναι απλωλεστική συμπίεση (mp3), το άλλο είναι μη απωλεστική (flac). Σκέψου το flac σαν αρχεία zipαρισμένα. Δεν χάνουν καμία πληροφορία. Σίγουρα έχουν καλύτερη ποιότητα ήχου απο το mp3. Βέβαια το mp3 έχει πολύ μικρότερο μέγεθος, και αν το βάλεις σε variable bitrate λίγο υψηλό, είσαι σίγουρα κερδισμένος.

Οπότε ανάλογα για που το θες να το αναπαραγάγεις. Τώρα σε video, flac δεν μπαίνει, δεν επικεντρώνεσαι στον ήχο σχεδόν πάντα.

Δημοσ.
Τώρα σε video, flac δεν μπαίνει, δεν επικεντρώνεσαι στον ήχο σχεδόν πάντα.

Και είναι καλό ή κακό;

Εγώ είδα video με ήχο flac και επειδή δεν ήξερα δεν το κατέβασα.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Το Matroska container (κατάληξη αρχείων .mkv) μπορεί να περιέχει μια χαρά audio streams τύπου FLAC. Το αν θα μπορείς να αναπαράγεις σωστά αυτά τα αρχεία video εξαρτάται αποκλειστικά από το video player software που χρησιμοποιείς και/ή την παρουσία κατάλληλων codecs που χρειάζονται για την υποστήριξη των συγκεκριμένων formats.

Δημοσ.

Α! ωραία γιατί σε mkv το είδα, επίσης χρησιμοποιώ το kmplayer τα παίζει ΟΛΑ!!

Τι εννοείς με το format; εννοείς output;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Δεν είπα οτι δεν μπαίνει επειδή δεν μπαίνει σε κανένα container, αλλά οτι το θεωρώ τραβηγμένο να βάλεις flac σε video. Έχω δει βέβαια λίγα να κυκλοφορούν.

Εννοεί να έχεις τους κατάλληλους codecs (αν δεν ενσωματωμένοι στο πρόγραμμα) για να μπρεί να γίνει η αποσυμπίεση του stream του ήχου και του video.

Το flac το βάζουν για να μην το συμπιέσουν σε mp3 και χαθούν μερικές πληροφορίες λόγω απωλεστικής συμπίεσης. Αλλά όπως είπα αυξάνεται πάρα πολύ το μέγεθος, και κατά 90% δεν θα καταλάβεις διαφορά, εξαρτάται απο τα ηχεία κτλ.

Δημοσ.
Δεν είπα οτι δεν μπαίνει επειδή δεν μπαίνει σε κανένα container, αλλά οτι το θεωρώ τραβηγμένο να βάλεις flac σε video. Έχω δει βέβαια λίγα να κυκλοφορούν.

Εννοεί να έχεις τους κατάλληλους codecs (αν δεν ενσωματωμένοι στο πρόγραμμα) για να μπρεί να γίνει η αποσυμπίεση του stream του ήχου και του video.

Το flac το βάζουν για να μην το συμπιέσουν σε mp3 και χαθούν μερικές πληροφορίες λόγω απωλεστικής συμπίεσης. Αλλά όπως είπα αυξάνεται πάρα πολύ το μέγεθος, και κατά 90% δεν θα καταλάβεις διαφορά, εξαρτάται απο τα ηχεία κτλ.

Άσε υπάρχουν αρκετή τρελή με Home cinema που κοστίζουν όσο ένα αμαξάκι που θέλουν άριστη ποιότητα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ ανακουφίστηκα τώρα.:-D Απλά ήθελα να δω τι διαφορά έχει ένα video mkv με ήχο flac συνήθως mkv video έχω δει μόνο με ήχο mp3 και μερικές φορές με ac3.

Δημοσ.
Ευχαριστώ πολύ ανακουφίστηκα τώρα.:-D Απλά ήθελα να δω τι διαφορά έχει ένα video mkv με ήχο flac συνήθως mkv video έχω δει μόνο με ήχο mp3 και μερικές φορές με ac3.

Ο ήχος στις ταινίες σε mkv που κυκλοφορούν είναι συνήθως σε ac3 ή dts και σπάνια σε mp3.

Δημοσ.

Το ac3 όπως και το flac βασίζονται σε μη απωλεστικό αλγόριθμο συμπίεσης.

Το flac είναι royalty free ενώ το ac3 ανήκει στην Dolby Digital και δεν είναι δωρεάν.

Το flac είναι στερεοφωνικός ήχος υψηλής ποιότητας για hidef συστήματα και το ac3 είναι πολυκάναλος κινηματογραφικός ήχος.

Για το mp3 δεν θα αναφερθώ, νομίζω ξέρεις τι είναι.

Οπότε...

Για ταινίες, ac3 ή dts

Για hidef μουσική, flac

Για όλα τα άλλα, mp3.

Δημοσ.

Κατάλαβα η δουλειά πάει ρολόι ευχαριστώ πάρα πολύ.:lol:

Με βοηθήσατε πολύ τώρα ωραία! για άλλη μια φορά ευχαριστώ!!:-D

Επιτέλους μου έφυγε αυτή η απορία. :-)

Δημοσ.
Το ac3 όπως και το flac βασίζονται σε μη απωλεστικό αλγόριθμο συμπίεσης.

Δεν ισχύει αυτό, ο AC3 είναι απωλεστικός.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...