MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Ειναι ενας γνωστος που μου δινει gtx295 dual pcb χωρις αποδειξη και παρελκομενα ομως, για την gtx275 μου + 90 ευρω. Προσπαθει να μαζεψει χρηματα για να παει για την 580. Η καρτα μου εχει υπολοιπο εγγυησης ανω των 2 ετων, ενω η καρτα αυτου δεν συνοδευεται απο τιποτα. Σαν προταση την βρισκω γενικα συμφερουσα, αρκει να μην υπαρχει καποιος λακος στη φαβα. 2 αποριες. -Απο τεχνικης αποψης και αν θεωρησουμε οτι ειναι η 295 σε αριστη κατασταση, αξιζει η μεταβαση? Θα δω τεραστιες διαφορες ή θα μπλεξω με τα γνωστα προβληματα των dual core gpu που εν τελει θα με ενοχλουν? Παρεπιπτοντως δεν ειμαι κανενας φανατικος gamer , αλλα ως κατοχος μιας 275, παντα κοιταζα γλυκα την ναυαρχιδα της σειρας 2χχ και με 90 ευρω επιπλεον δεν μου φαινεται τραγικο να την αποκτησω. -Απο θεμα καταναλωσης. Εχω το τροφοδοτικο corsair vx550 (550w, 40Α στα 12V) σε overclocked i5 750 @3.6ghz. Θα αντεξει την 295 το τροφοδοτικο αυτο η θα την παρω και θα θελω αλλο ακομα ακριβοτερο psu? -Απο θεμα θερμοκρασιων. Η asus gtx275 που εχω πιανει τωρα το χειμωνα εως 73-74 με cutomized fan profile απο το msi afterburner.Την δουλευεω με stock clocks. Eχουν κανενα θεμα οι 295 και σηκωνουν παραπανω απο 85c ? Αν ναι να μου λειπει το βυσινο. -Σαν γενικοτερη προταση πως την βλεπετε?
Teisos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δεδομένου ότι η 275 κοστολογειται πάνω κάτω στα 130€ ( αν και δε θα σου φύγει τόσο εύκολα πλέον :/, αλλά με λίγη υπομονή, δε θα έχεις πρόβλημα) με τα +€90 πας στα €220 για μια 295 dual pcb χωρίς εγγύηση. Ε.., δε συμφέρει. Θυμάμαι λίγο καιρό πριν δινόταν 295 με μονό pcb και ενά-μιση χρόνο υπολοιπομενης εγγύησης στα €220, οπότε σκέψου το καλά. Ολ´αυτά εφοσον είσαι αποφασισμένος να πας για 295, γιατί όπως θα σε συμβουλεψουν και τα παιδιά, πλέον υπάρχουν ωραίες μόνες προτάσεις, χωρίς να απέχουν οι επιδόσεις τους πολύ από την 295 και σε φυσιολογικές τιμές. Υ.γ. Επιπλέον, νομίζω θερμοκρασίες πάνω από 90C με dual 295, δε θα έπρεπε να σε εκπλησουν. Το τροφοδοτικο σου, ωστοσο, δε νομίζω να έχει πρόβλημα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Ευχαριστω για την απαντηση. Για την gtx275 δεν την βλεπω να φευγει με πανω απο 110 ευρω, γιατι εχω καιρο που παρακολουθω τιμες και βλεπω οτι γενικοτερα δε φευγουν απο αγγελιες ευκολα. Τωρα για την 295. Δεν θα ελεγα οτι την εχω αναγκη, αλλα το σκεφτομαι ως εξης: Αν με 90 ευρω παω σε κατι θεαματικα καλυτερο και αποδοτικοτερο (ειναι ομως?) που εν τελει θα μου βγαλει 1 χρονο παραπανω απο την 275, ας το κανω, συμφερει. Το θεμα της εγγυησης ναι με απασχολει, ειναι το ψεγαδι στην ολη υποθεση που με κραταει πισω. Γενικα οι dual pcb gtx295 βλεπω οτι κυμαινονται γυρω στο 200ρικο, οποτε πανω κατω στα ιδια λεφτα πρεπει να ειμαι, απλως ξεφορτωνομαι μια πιο αδυναμη καρτα και δινω λιγοτερα μετρητα thats all. Για το θεμα με τις αλλες καρτες που θιγεις. Σωστο εχεις απολυτο δικαιο, αλλα μακαρι να φευγε η 275 με ενα ποσο γυρω στα 120-130, να συμπληρωνα ενα 90ρι ευρω και με ενα συνολο μετρητων γυρω στα 220Ε να εβρισκα κατι αντιστοιχων επιδοσεων με τη 295. Μου φαινεται λιγο δυσκολο να φυγει η 275 ομως, θα το προσπαθησω παντως. Για το τροφοδοτικο. Thanks για την διευκρινιση, πανω κατω το ιδιο πιστευω κι εγω με λιγες πληροφοριες που αναζητησα στο google. Για τις θερμοκρασιες. Αν ειναι να πιανω 90ρακια για πλακα, ηδη το ξεχναω το ζητημα, εληξε, ειναι πισωγυρισμα για μενα απτη στιγμη που με την 275 πιανω μεχρι 72-73. Δεν εχω λογο να βαλω +20C σε load εφοσον δεν κανω "σκληροπυρηνικη" χρηση της gpu.
vasilisga Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 εγω προσωπικα και μονο απο την φραση, "δεν υπαρχει εγγυηση", δεν θα το σκεφτομουν καν... ειναι κριμα να σπασει ο διαολος το ποδι του, και να μεινεις χωρις καρτα, ποτε δεν ξερεις... δεν λεω, η καρτα σκοτωνει ακομη και τωρα με κορυφαιες επιδοσεις, σε καποια βεβαια ισως να εχει καποια θεματακια τα οποια ειναι γνωστα απο πλευρας θερμοκρασιων, σιγουρα ειναι πολυ ζεστη καρτουλα, ισως πιασει και 90αρια λογω του οτι κυριως ειναι και καποιων χρονων, αλλα οχι συχνα η καρτουλα σου ακομη και τωρα ειναι μαχιμη και πιστευω αμα θες να την πουλησεις, με 100-120ε θα φυγει ευκολα βαζεις αλλα 100ε και παιρνεις την 6870, dx11, αρκετα ψυχρη, χαμηλη καταναλωση με 2-3 χρονια εγγυηση και με επιδοσεις να αγγιζουν αυτες της 5870 αυτη ειναι η αποψη μου και αυτο θα εκανα εγω στην θεση σου...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 200 euro και κάτι ψιλά πουλάνε άλλοι GTX295 με εγγύηση/απόδειξη, δεν αξίζει να πάρεις χωρίς αυτά...
konstantinos77 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Ευχαριστω για την απαντηση.Για την gtx275 δεν την βλεπω να φευγει με πανω απο 110 ευρω, γιατι εχω καιρο που παρακολουθω τιμες και βλεπω οτι γενικοτερα δε φευγουν απο αγγελιες ευκολα. Τωρα για την 295. Δεν θα ελεγα οτι την εχω αναγκη, αλλα το σκεφτομαι ως εξης: Αν με 90 ευρω παω σε κατι θεαματικα καλυτερο και αποδοτικοτερο (ειναι ομως?) που εν τελει θα μου βγαλει 1 χρονο παραπανω απο την 275, ας το κανω, συμφερει. Το θεμα της εγγυησης ναι με απασχολει, ειναι το ψεγαδι στην ολη υποθεση που με κραταει πισω. Γενικα οι dual pcb gtx295 βλεπω οτι κυμαινονται γυρω στο 200ρικο, οποτε πανω κατω στα ιδια λεφτα πρεπει να ειμαι, απλως ξεφορτωνομαι μια πιο αδυναμη καρτα και δινω λιγοτερα μετρητα thats all. Για το θεμα με τις αλλες καρτες που θιγεις. Σωστο εχεις απολυτο δικαιο, αλλα μακαρι να φευγε η 275 με ενα ποσο γυρω στα 120-130, να συμπληρωνα ενα 90ρι ευρω και με ενα συνολο μετρητων γυρω στα 220Ε να εβρισκα κατι αντιστοιχων επιδοσεων με τη 295. Μου φαινεται λιγο δυσκολο να φυγει η 275 ομως, θα το προσπαθησω παντως. Για το τροφοδοτικο. Thanks για την διευκρινιση, πανω κατω το ιδιο πιστευω κι εγω με λιγες πληροφοριες που αναζητησα στο google. Για τις θερμοκρασιες. Αν ειναι να πιανω 90ρακια για πλακα, ηδη το ξεχναω το ζητημα, εληξε, ειναι πισωγυρισμα για μενα απτη στιγμη που με την 275 πιανω μεχρι 72-73. Δεν εχω λογο να βαλω +20C σε load εφοσον δεν κανω "σκληροπυρηνικη" χρηση της gpu. Προσεξε λιγο ...Το αν συμφερει να πας απο 275 σε 295 χωρις εγγυηση ειναι ενα διαφορετικο θεμα απο το αν η 295 ειναι καλυτερη (που σαφως και ειναι ) απο την 275. Το αν θα πας στην προκειμενη περιπτωση στην 295 του φιλου σου οπως πολυ σωστα ανεφερες εχει να κανει με την εγγυηση,οχι ομως με τις επιδοσεις .Ουτε να βαζεις το μυαλο σου στο τρυπακι οτι η 295 εχει προβληματα μιας dual-gpu και για αυτο δεν συμφερει να πας σε αυτην .Η 295 ειναι μια ανωτερη καρτα δεν το συζηταμε αυτο και ουτε προβληματα βγαζει ,αλλα μην την παρεις μεταχειρισμενη και ειδικα αν δεν εχει εγγυηση . Οσο για την τιμη που θες να πουλησεις την 275 ,αν την βγαλεις στο σφυρι ,νομιζω δυσκολα θα την αγορασει καποιος ειδικα τωρα που εχουν βγει ενα σωρο καρτες και επιλογες.Εκτος αν πεσεις σε ασχετο .
venumis Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Παρεπιπτοντως δεν ειμαι κανενας φανατικος gamer , αλλα ως κατοχος μιας 275 Για ποιο λόγο θέλεις να πας στην gtx295 αφου δεν είσαι gamer ?Επειδή εχεις την gtx275 ? Σε τι ρωτάς αν θα δεις τρομερές διαφορές, στο outlook ? Καλό είναι να ξέρουμε γιατι δίνουμε λεφτά για κάτι..Για μένα αφου δεν είσαι gamer τσάμπα έχεις και την 275.. Πούλησε αν μπορείς την gtx275 κάπου στα 110€ (με λίγη υπομονή)και αγόρασε μια gts 450, αθόρυβη και με μικρή κατανάλωση..
Heatspreader Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Μακριά! Ήμουν κάτοχος GTX295 και βρήκα το φως μου όταν την έδωσα. Αρκετά παιχνίδια δεν υποστήριζαν και τις 2 GPU, χαμηλά Frame Rates και τίγκα στο micro stuttering. Θερμοκρασίες σίγουρα γύρω στους 90-95C, χαλαρά δηλαδή και με OC 100-105+. Δεν συγκρίνεται η χάρη των Single GPU. Αν ωστόσο έχεις το μεράκι και την όρεξη να παίζεις συνεχώς με το nTune και να ασχολείσαι με τρίτα προγράμματα για να αναγκάσεις το εκάστοτε παιχνίδι να βλέπει το Dual GPU ok. Προσπάθησε τουλάχιστον να πάρεις αυτή με το Single PCB.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Για ποιο λόγο θέλεις να πας στην gtx295 αφου δεν είσαι gamer ?Επειδή εχεις την gtx275 ? Σε τι ρωτάς αν θα δεις τρομερές διαφορές, στο outlook ? Καλό είναι να ξέρουμε γιατι δίνουμε λεφτά για κάτι..Για μένα αφου δεν είσαι gamer τσάμπα έχεις και την 275.. Πούλησε αν μπορείς την gtx275 κάπου στα 110€ (με λίγη υπομονή)και αγόρασε μια gts 450, αθόρυβη και με μικρή κατανάλωση.. A. Εγραψα στο αρχικο ποστ μου τον λογο που σκεφτομουν να παω σε gtx295. Θεωρησα πιθανως συμφερουσα την περιπτωση με 90 ευρω να την αποκτησω, γιατι θεωρητικα ειναι πολυ δυνατοτερη καρτα. Επισης που ειδες να μιλαω για outlook και office use? Ειπα οτι απλα δεν ειμαι φανατικος gamer. Παιχνιδια παιζω παντως και περαν αυτου δε θα με χαλαγε να εχω high end gpu για παν ενδεχομενο, με τοσο χαμηλο κοστος. Β. Να πουλησω την gtx275 και να πληρωσω ενα επιπλεον μικροποσο για να αγορασω πιο αδυναμη καρτα? Πες μου ενα λογο να το κανω. Παρεπιπτοντως και η gtx275 αθορυβη ειναι με το fan στο 30% στο outlook και το office use και εχει σχεδον ιδια καταναλωση σε idle. Μακριά!Ήμουν κάτοχος GTX295 και βρήκα το φως μου όταν την έδωσα. Αρκετά παιχνίδια δεν υποστήριζαν και τις 2 GPU, χαμηλά Frame Rates και τίγκα στο micro stuttering. Θερμοκρασίες σίγουρα γύρω στους 90-95C, χαλαρά δηλαδή και με OC 100-105+. Δεν συγκρίνεται η χάρη των Single GPU. Αν ωστόσο έχεις το μεράκι και την όρεξη να παίζεις συνεχώς με το nTune και να ασχολείσαι με τρίτα προγράμματα για να αναγκάσεις το εκάστοτε παιχνίδι να βλέπει το Dual GPU ok. Προσπάθησε τουλάχιστον να πάρεις αυτή με το Single PCB. Τελικως την αφησα την περιπτωση, λογω εγγυησης κυριως. Αλλα χρησιμα info και αυτα για να ξερω να μην το ψαξω μελλοντικα αν βρω παρομοια περιπτωση.
Heatspreader Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Απλά να σου πω ότι λίγοι θα σου πουν τα ίδια. Μπορείς να θεωρήσεις λοιπόν ότι σου λέω αρλούμπες αν κάποια στιγμή πριν αγοράσεις κάποιοι στην θεοποιήσουν. Είμαι σίγουρος όμως ότι μετά από λίγο καιρό χρήσης θα καταλάβεις ακριβώς τι παίζει. Εύχομαι να μην βγω αληθινός.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δεν αμφιβαλλω για αυτα που λες προφανως εχεις ενα λογο παραπανω εφοσον ησουν κατοχος και την ξεφορτωθηκες οπως περιγραφεις. Εξαλλου πανω κατω εχει παρει το ματι μου και αλλου αυτα τα issues των 295 γιαυτο και εκανα αυτο το τοπικ, για να διαπιστωσω αν ειναι τοσο ενοχλητικο, και περιμενα να πω την αληθεια να δω ενα ποστ σαν το δικο σου για να πω το οριστικο οχι (με ειχε ψησει ηδη η ελλιψη εγγυησης, απλα εψαχνα και τη χαριστικη βολη). Οπως ειπα, δεν προχωρησα στη συναλλαγη τελικα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 δε θα με χαλαγε να εχω high end gpu για παν ενδεχομενο, με τοσο χαμηλο κοστος. sorry αλλά τα 200 euro για την GTX295 χωρίς εγγύηση δεν είναι χαμηλό κόστος, τόσο σχεδόν έχει φτάσει να την δίνουν άλλη ΜΕ εγγύηση...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 sorry αλλά τα 200 euro για την GTX295 χωρίς εγγύηση δεν είναι χαμηλό κόστος, τόσο σχεδόν έχει φτάσει να την δίνουν άλλη ΜΕ εγγύηση... Δεν ειπα για 200Ε, ειπα για μια gtx275+90 ευρω, αυτη η περιπτωση μου ειχε κατσει. Δηλαδη εγω εβλεπα οτι ουσιαστικα θα βγαλω 90ευρω απτην τσεπη μου και θα αποκτησω μια gtx295 (η 275 εχει γυρω στα 100-110 και φυσικα δεν με ενοιαζε να την αποχωριστω αφου τη θεση της θα επαιρνε μια 295). Αλλο που δεν προχωρησα ακριβως λογω της μη εγγυησης.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 την GTX275 την πουλάνε 110-120 euro μεταχειρισμένη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.