Προς το περιεχόμενο

Καινουργια laptop DELL XPS

ioannisioannina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ημουν ετοιμος να αγορασω το Sony Vaio F13E1E

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Sony-Vaio-VPC-F...

και οπως εκανα μια μικρη ερευνα στο διαδικτυο βρηκα αυτο

http://www.dell.com/us/p/xps-17/pd.aspx

ή με περισσοτερες λεπτομερεις εδω

http://www.dell.com/us/p/xps-17/fs

Τωρα σκεφτομαι σοβαρα να μην παρω το sony...θα ηθελα και την γνωμη σας...το κακο ειναι πως δεν ξερω ποτε αναμενονται στην ελληνικη αγορα...

Δημοσ.

Παιρνω τηλεφωνο την δευτερα και σας ενημερωνω..Εαν καποιοις βρει πληροφοριες αξoιπιστες κριτικες για τα νεα laptop ασ τις ποσταρει

Πηρσ τηλεφωνο στην dell και μου ειπαν να παρω σε ενα μηνα ξανα τηλεφωνο να μου πουνε οποτε καλη χρονια...

Δημοσ.
Παιρνω τηλεφωνο την δευτερα και σας ενημερωνω..Εαν καποιοις βρει πληροφοριες αξoιπιστες κριτικες για τα νεα laptop ασ τις ποσταρει

Πηρσ τηλεφωνο στην dell και μου ειπαν να παρω σε ενα μηνα ξανα τηλεφωνο να μου πουνε οποτε καλη χρονια...

πριν 3,5 χρόνια αγόρασα ένα πανάκριβο XPS2010, πολύ ιδιαίτερο για εκείνη την εποχή, ένα κορυφαίο desktop replacement με 20 οθόνη και 9,5 κιλά. Ήταν το πρώτο Dell που θα αποκτούσα. Ευτυχώς τότε προνόησα και αγόρασα 4 ετή κάλυψη για κλοπή [λάθος μου, ποιος θα κουβαλήσει κάπου 9,5 για να κλαπεί?] και κυρίως για accidental damage. Μετά από ένα εξάμηνο άφησα ανοικτό το λάπιτόπι για d/l και βγήκα έξω, ενώ απλά έβρεξε. Έλειπα δύο ώρες και η βροχή εν τω μεταξύ έγινε πολύ δυνατή και έγινε κατακλυσμός. Ο δυνατός αέρας έκανε την βροχή πλάγια και σκεπή του σπιτιού δεν ήταν αρκετα στεγανή και πήρε νερό. Όταν έφτασα σπίτι, το XPS ήταν στο τραπέζι ακριβώς εκεί, που έτρεξε το νερό. Accidental damage λοιπόν. Οι άνθρωποι της Dell υποδειγματικοί [είχα και next buissness day repair] και ήρθαν δύο φορές. Δυστυχώς παρά την αλλαγή σκληρού, μητρικής και άλλων υποσυστημάτων δεν κατέστη δυνατόν να επισκευάσουν το μηχάνημα. Πρότειναν να μου φέρουν νέο. Σε περίπου ένα μήνα έφτασε στο σπίτι μου άλλο, ολοκαίνουργιο. Χωρίς παρακάλια, χωρίς διαπραγματεύσεις. Και τον μήνα τον χρειάστηκαν μόνο και μόνο, διότι το "μεγάλο" XPS δεν πωλείτο ποτέ στην Ελλάδα, ήταν αγορασμένο UK, απλά εδώ ήταν υποχρεωμένοι να παρέχουν το support. Anyway, επόμενα χρόνια όλα κανονικά, αλλά η άψογη επαγγελματική συμπεριφορά της εταιρείας με έκανε να γίνω πελάτης. Ένα χρόνο αργότερα έψαχνα για ανθεκτικό laptop για ταξίδια με την μηχανή [Αφρική κτλ. και άλλοι adventure προορισμοί]. Να μην τα φτήσει με την πρώτη αμμοθύελλα, την πρώτη πτώση. Λίγο μόνο έψαχνα διάφορες "πολεμικές" λύσεις, αλλά τελικά ανακάλυψα, ότι η Dell έχει ένα Latitude που του έδωσε προδιαγραφές IP7 με αντικραδασμικό ή SSD σκληρό [πριν 2,5 χρόνια πολύ σπάνιο!!!] και άλλα καλούδια και το λέει Latitude ATG [και σήμερα έχει ένα τέτοιο, για όποιον ενδιαφέρεται...]. Αποδείχτηκε πολύ σοφή επιλογή, δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Προ διμήνου το μεγάλο το ΧPS έσβησε εν ειρήνη. Υποψιάζομαι τον γάτο μου, ότι του έκανε κακό, αλλά και αυτό δεν μπορούσα να το ξέρω σίγουρα. Anyway, accidental damage δεν έχω? Ήρθε τρεις φορές [Σεπτέμβρη] ο ιατρός από την Dell, αλλά δεν μπορούσε να ανατάξει τον άρρωστο. Έτσι είμαστε και πάλι για αλλαγή. Μία και δεν παράγεται πλέον το συγκεκριμένο [και ίσως να μην υπάρχει στοκ όλων των ανταλλακτικών ή απλά να μην συμφέρει να καταπιαστούν με την συναρμολόγηση ενός μόνο κομματιού] η εταιρεία προσέφερε τελικά έναν αντικαταστάτη - το νέο XPS L701x. Πρότειναν ένα-κάποιο configuration, εγώ ήθελα μία βελτιωμένη προσφορά και voila, συνενοηθήκαμε για - αρκετά εώς πολύ - καλύτερο configuration από την αρχική τους προσφορά. Η τελική της μορφή στην εικόνα, να προσθέσω μόνο, ότι την εποχή τούτη είναι ελάχιστες αναφορές για το μηχάνημα και δεν διάβασα εγώ σωστά όλες τις λύσεις σε κάποια επιμέρους υποσηστήματα.

Η προσφορά είναι κορυφαία με μερικές αλλαγές που σήμερα ακόμα θα έκανα,αλλά είναι αργά πια, έγινε εκ μέρους μου το confirm

1/ όχι 9 cell μπαταρία [που ζήτησα εγώ αντί προτεινόμενης 6 cell], που προεξέχει από το σώμα και ελάχιστα θα μου χρειαστεί μία και θα κάθεται στο τραπέζι [θα έφτανε 6άρα και θα ήταν πιο κομψό]

2/ δεν ήξερα όλες τις επιλογές των ηχείων, δεν τις ανέφερε καν η προσφορά και δεν κάναμε συζήτηση, θα επέμενα για την JBL 2,1 έκδοση με sub 12W

3/ θα ζητούσα bluetooth modul [μπορεί να χρειαστεί...]

4/ να μην ξεχάσεις ως optional φωτειζόμενο πληκτρολόγιο

Για αυτό σου τα γράφω να είσαι προσεκτικός στην παραγγελία, η Dell είναι κάπως δύσκαμπτη και δεν ξέρουν κατόπιν παραγγελίας να αλλάξουν ούτε διεύθυνση αποστολής [το διάβασες όλο το thread στο notebook review έτσι?], από την άλλη, σου έγραψα και όλα τα προηγούμενα περί εγγύησης, για να καταλάβεις, ότι η Dell πραγματικά φέρεται άριστα και ότι αξίζει να πληρώσεις κάτι παραπάνω για accidental damage, ποτέ δεν ξέρεις, αχρείαστο να είναι, αλλά ένα καλό μηχάνημα αξίζει να το κρατήσεις για πάνω από 2-3 χρόνια και αν κάτι τύχει, δεν το επισκεύαζεις, το πετάς, ενώ με εγγύηση - παίρεις άλλο...

Για μένα, η σειρά XPS στο σπίτι μου θα συνεχίζει δηλαδή, με ένα νέο μέλος ως αντικατάσταση του παλαιού. Αναμένω ανυπόμονα πια.

καλή αγορά

post-1852-129063141189_thumb.jpg

Δημοσ.

Μακριά από την dell... Κοίτα κάτι σε sony vaio ή toshiba qosmio... Εγώ έχω αυτή την στιγμή ένα dell studio 1557 (μέσα από αυτό γράφω τώρα...) το οποίο το είχα αγοράσει τον Δεκέμβριο του 2009 (11 μήνες πριν δηλαδή)... Το συγκεκριμένο λάπτοπ τους πρώτους 2 μήνες ήτανε οκ.. Μετά άρχισε να ανεβάζει θερμοκρασία και να κλίνει μόνο του, όταν έκανε καμιά αντιγραφή ή κάποια άλλη διεργασία που απαιτεί αρκετή επεξεργαστική ισχύη... Για παιχνίδια δεν το συζυτάμε καν... Ήρθε η dell και το πήρε 4 φορές από εμένα (έρχεται courier και το πέρνει από το σπίτι μου επειδή το συγκεκριμένο μόντελο δεν έχει τον γνωστό τύπο εγγύησης όπου έρχεται ο τεχνικός την επόμενη ημέρα και σου το φτιάχνει... Η όλη διαδικασία κρατάει 3 μέρες) και καλά για να το φτιάξει αλλά τίποτα... Κάνουνε στο λάπτοπ ένα υποτιθέμενο καθαρισμό και μου το φέρνουνε πίσω... Με αποτέλεσμα μόλις του βάλω να κάνει κάτι που απαιτεί επεξεργαστική ισχύη να κλείνει...Για αυτό το λόγο αναγκάστηκα να πάρω βάση.... Ο αδερφός μου έχει ένα toshiba qosmio το οποίο βαράει 24ωρα και δεν νιώθει τπτ... Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

Δημοσ.

Σχετικά όλα είναι.

Έχω ένα acer 5930 και το έχω λιώσει δύο χρόνια τώρα και δεν έχει πάθει τίποτα σχεδόν εκτός κάτι άσπρες γραμμές που και που στην οθόνη παρόλα αυτά αφού παίζει ακόμα με την χρήση που έχει φάει ευχαριστημένος είμαι!!!!

Δημοσ.

και εγώ είχα παλιά ένα Acer και το είχα λιώσει [βέβαια, πέθανε σταδιακά το ένα πλήκτρο μετά το άλλο, μετά δεν δούλευε το DVD writing [read OK].

Σε όλα τα μηχανήματα μπορεί κάτι να τύχει ή αντίθετα να αντέξουν πολύ καλά. Σε όλες τις μάρκες. Ο μέσος όρος απλά μετά ξεχωρίζει στην δημιουργία της θετικής ή μη φήμης.

ΚΑΙ το support, μεγάάάάλη δουλειά.

Να προσθέσω [δεν έχω την απεσταλμένη εικόνα πρόχειρα] την αρχική προσφορά της Dell, όπως περιγράφω το περιστατικό πιο πάνω....

αξίζει να διαβάσετε τις παρακάτω αράδες και μετά να ανοίξετε ξανά την εικόνα στο πάνω ποστ και να δείτε τις επιμέρους βελτιώσεις

αρχική πρόταση:

i5 - 540

RAM 4GB

HDD 500GB

Nvidia GF 345 1GB

DVD-CD combo

No warranty

παρακάλεσα/απαίτησα - και πήρα...

i7 - 840QM

RAM 16GB

HDD 1,2T [2x640GB]

Nvidia 445 3GB

Blu-ray/DVD combo

Accidental Damage 4 years [ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΟ]

χωρίς επιβάρυνση,

για αυτό την εκτιμώ, την Dell

δλδ πήρα κάποτε πριν 3,5 χρόνια ένα καλό, ακριβό μηχάνημα και έχω από σήμερα [θα έρθει σε λίγες ημέρες] άλλο με άλλη τετρατία σύνολο 7,5 χρόνια με μία αγορά. Πώς σας φαίνεται?

Δημοσ.

Χμ και εγώ ενδιαφέρομαι για Dell αλλα γινετε να προσαρμοσεις το laptop (ξερω γω να αλλαξεις μπαταρια κτλπ) οπως γινετε στο αμερικανικο σιτε της Dell?

Εχω ακουσει οτι εχουν τρομερη εξυπηρετηση ενω τουλαχιστον απο το αμερικανικο site και με την διαφορα συναλλαγματος παιρνεις σε παρα πολυ καλα λεφτα ενα μηχανημα που πεταει.

PS Ξερει κανεισ αν γινετε να σταλει ενα Laptop με Courrier απο την αμερικη ? εννοω να γλιτωσω κατι δασμους οπως ειναι τα φυλακτεα κτλπ κτλπ

Δημοσ.
Μακριά από την dell... Κοίτα κάτι σε sony vaio ή toshiba qosmio... Εγώ έχω αυτή την στιγμή ένα dell studio 1557 (μέσα από αυτό γράφω τώρα...) το οποίο το είχα αγοράσει τον Δεκέμβριο του 2009 (11 μήνες πριν δηλαδή)... Το συγκεκριμένο λάπτοπ τους πρώτους 2 μήνες ήτανε οκ.. Μετά άρχισε να ανεβάζει θερμοκρασία και να κλίνει μόνο του, όταν έκανε καμιά αντιγραφή ή κάποια άλλη διεργασία που απαιτεί αρκετή επεξεργαστική ισχύη... Για παιχνίδια δεν το συζυτάμε καν... Ήρθε η dell και το πήρε 4 φορές από εμένα (έρχεται courier και το πέρνει από το σπίτι μου επειδή το συγκεκριμένο μόντελο δεν έχει τον γνωστό τύπο εγγύησης όπου έρχεται ο τεχνικός την επόμενη ημέρα και σου το φτιάχνει... Η όλη διαδικασία κρατάει 3 μέρες) και καλά για να το φτιάξει αλλά τίποτα... Κάνουνε στο λάπτοπ ένα υποτιθέμενο καθαρισμό και μου το φέρνουνε πίσω... Με αποτέλεσμα μόλις του βάλω να κάνει κάτι που απαιτεί επεξεργαστική ισχύη να κλείνει...Για αυτό το λόγο αναγκάστηκα να πάρω βάση.... Ο αδερφός μου έχει ένα toshiba qosmio το οποίο βαράει 24ωρα και δεν νιώθει τπτ... Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

Αφού είχες 3 φορές τουλάχιστον την ίδια βλάβη και δεν έχει επιδιορθωθεί ζήτα αντικατάσταση. Δεν είναι φυσιολογικό να κλείνει έτσι απλά. Μπορεί να χρειαστεί λίγη πίεση, δηλαδή το μηχάνημα είναι προβληματικό, δεν μπορέσατε 3 φορές να το φτιάξετε, έδωσα αρκετά λεφτά και δεν έχω αυτό για το οποίο πλήρωσα...κλπ. Ευγενικά αλλά να επιμένεις. Πρέπει να στο αλλάξουν με ίδιο ή καλύτερο (Λογικά πας σε Studio 1558 που αντικατέστησε το 1557). Εμένα μου αλλάξανε το XPS M1530 με ολοκαίνουριο Studio XPS 1647.

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε.

Ο i7 αποδείχτηκε προβληματικός στις πρώτες παρτίδες 1557 με πολλά προβλήματα υπερθέρμανσης.Επειδή έβγαλε η Dell 1 ελλατωματικό προιόν δεν σημαίνει ότι και η εταιρία είναι προβληματική. Ίσα ίσα θεωρείται από τις πλέον αξιόπιστες του χώρου που στέλνει και courier στο σπίτι για παράδοση παραλαβή laptop.Και παγκοσμίως από τις πλέον καλύτερες στο τομέα της ποιότητας και αξιοπιστίας.Μαζί με την toshiba τις θεωρώ κορυφαίες.

Δημοσ.
Χμ και εγώ ενδιαφέρομαι για Dell αλλα γινετε να προσαρμοσεις το laptop (ξερω γω να αλλαξεις μπαταρια κτλπ) οπως γινετε στο αμερικανικο σιτε της Dell?

Εχω ακουσει οτι εχουν τρομερη εξυπηρετηση ενω τουλαχιστον απο το αμερικανικο site και με την διαφορα συναλλαγματος παιρνεις σε παρα πολυ καλα λεφτα ενα μηχανημα που πεταει.

PS Ξερει κανεισ αν γινετε να σταλει ενα Laptop με Courrier απο την αμερικη ? εννοω να γλιτωσω κατι δασμους οπως ειναι τα φυλακτεα κτλπ κτλπ

Και εγω ενδιαφερομαι για αγορα απο Αμερικη οπως λεει ο φιλος...ξερει κανεις τι παιζει με δασμους,τελωνεια κτλ και το κυριοτερο αν η εγγυηση ισχυει και στην Ελλαδα;

Εφτιαξα ενα συστημα στο Αμερικανικο σαιτ και ενα στο Αγγλικο και η διαφορα τιμης ειναι τεραστια και επιπροσθετα στο Αμερικανικο οι δυνατοτητες παραμετροποιησης ειναι απειρες φορες περισσοτερες απο οτι στο Αγγλικο!

Δημοσ.

ξερω οτι την εγγυηση την εχεις αλλα με shipping παει ακριβα νομιζω τωρα αν γινετε να σου το στειλει καποιος με καμια ταχυδρομικη δεν ξερω τι πληρωνεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...