lionheart75 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 εσυ λες δλδ, οτι αν αλλαχτει το reference cooler με ενα aftermarket, η οποια εταιρια θα δεχτει να στην καλυψει στην εγγυηση της? και θα δεχτει ετσι απλα οτι ο καθε "ανιδεος" αγοραστης μπορει να αλλαζει ψυκτρα? Ασφαλώς και δεν αναφέρομαι σε "ανίδεο" και ασφαλώς δεν αναφέρομαι στο να επιστρέψεις (σε περίπτωση rma) την κάρτα μαζί με το aftermarket cooler. Αν γίνει προσεκτική δουλειά επανατοποθέτησης του reference δεν πρόκειται να αντιληφθεί κανένας τίποτα. Αυτό είπα.
Orifiel Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Είμαι ειλικρινής, δεν έχω αλλάξει πότε vga cooler και εγώ σκεπτόμουν κάτι διαφορετικό όταν ρώτησα. Αλλά ψάχνοντας στο διαδίκτυο, δεν βρήκα άκρη, μόνο με αφαίρεση καπακιού. Αν και έχουν tutorials και φαίνετε πολύ απλό. Έχω προσεκτικά δάχτυλα χεριών.. λολ.. δεν είμαι άγαρμπος μιας και συνέχεια δουλεύω με ευαίσθητα κουμπάκια, και επικίνδυνα καθαρίσματα.. είμαι φωτογράφος και το καθάρισμα ενός σενσορα για παράδειγμα δεν είναι εύκολο πράγμα. (καταντά ρουτίνα, αλλά υπάρχει πάντα κίνδυνος), μιας και ο σενσορας είναι μια μεμβράνη και κοστίζει 1000 ευρω… για παράδειγμα. Αν πιστεύετε ότι είναι δυσκολότερη υπόθεση, να μην το κάνω. Αν αγοράσω καινούργια pads όπως είπες. Είναι ακριβώς τα ίδια? Δεν θα το καταλάβουν ότι θα είναι πεντακάθαρα και αχρησιμοποίητα? Χαχαχα εκτός αν την βάλω να δουλέψει λίγο με αυτά. Κάποια λινκ να δω περί τίνος επρόκειτο.. είδα πάντως στην συσκευασία αυτού που είπες, κάτι pads τα οποία κολλάμε μαζί με την πάστα? Αν κολανε μαζί με την πάστα, θα καταστραφούν. Άρα για να κάνεις κλοκι την κάρτα με την γνήσια ψήκτρα, θα υπάρχει κάποιος κίνδυνος για 100+ βαθμοί? Από ότι είδα στο guru η asus έρχεται 2η ως καλύτερη από άποψη ψήκτρας. Πρώτη έρχεται η zotac και δεύτερη η άσους με 88-90 βαθμούς αντίστοιχα στο μαξ. Άλλα μοντέλα φτάνουν τους 95-100 βαθμούς. Τι θα λέγατε με ένα πολύ καλό κουτί και 2 ανεμιστήρες μέσα να την χτυπανε. Δεν θα αποδίδουν τόσο όσο ένας ζαλμαν? Δηλαδή ένας 23cm στο πλάι και ένας δίπλα από το κουτί τον σκληρών ο όποιος θα κοιτάζει την κάρτα. Είχα δει μια ψήκτρα αλλά δεν μπορώ να την βρω πλέον, που κούμπωνε επάνω, ήταν αλουμίνια και νομίζω είχε μινι water-cooling πάνω της, μόνο για την κάρτα. Θα ανοίξω άλλο τοπικ για το κουτάκι μιας και αύριο θα βάλω παραγγελία!
Orifiel Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα, tην πείρα σήμερα. Επίσης θα ήθελα πληροφορίες, πώς να pushαρο τον επεξεργαστή μου q9400 2.66mhz, γιατί έμαθα ότι η κάρτα αποδίδει με πάνω από 3ghz επεξεργαστές. Λοιπόν. Το παρέλαβα σήμερα, από την φούρια μου βάζω κάρτα, δεν έκανα κανένα uninstall τους παλιούς nvidia οδηγούς παρά μπήκα αμέσως στην asus έκανα register και καπάκι κατέβασα αυτούς που είχε μέσα η ιστοσελίδα. Δεν έκανα εγκατάσταση καν από το cd της κάρτας ακόμη. Μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι συμπεριλαμβάνει μέσα το starcraft 2!!! Άρα είναι καινούργιο κομμάτι. Αμέσως παρατήρησα ότι ο υπολογιστής μου υστερεί στα πάντα σε σχέση με την κάρτα. Σαν να έχω ένα τέρας αραγμένο πάνω σε μια χελώνα. Αν και δεν μπορώ να επιταχύνω την αναβάθμιση διότι περιμένω να βγουν τα καινούργια sockets και cpus. Το σύστημα μου είναι το q9400 2.66, 4giga ram 1066 ddr2 και ένα σχετικά παλιό mobo της gigabyte με ένδειξη crossfire LOL. (λόγο ότι παλιά είχα ΑΤΙ). (ps μάλλον θα έπρεπε να γράψω ότι η μνήμη του υπολογιστή είναι 3x1066 και 1χ800, γιαυτο μάλλον τρέχουν όλες στα 800). Πάμε τώρα σε πρώτες εντυπώσεις με πολλά benchmarks και παιχνίδια που δοκίμασα στο full, δεν είναι η κάρτα που διάβαζα τόσο καιρό σε διάφορα ρεβιου και ιστοσελίδες, . Τις έχουν κάνει improved. Δεν ακούω καθόλου την κάρτα ούτε στο idle και ο θόρυβος που κάνει είναι το ¼ από την παλιά μου.. ati 2900xt. Εκτός εάν για αυτό επρόκειτο και πραγματικά δεν τίθεται θέμα, δεν είναι δα και τόσο βουβουζελα. edit: Το σταθεροποίησα στο 3.56ghz κατέβασα σύμφωνα με οδηγίες απο overclockers το coretemp και το cpuz, έφτιαξα τα voltage. Στην συνέχεια ανέβαζα το fsb κατά 20 κάθε φορά μέχρι που παρατήρησα περίεργα shutdowns και το σταθεροποίησα ένα σκαλάκι ποιο κάτω, αν και η θερμοκρασία επεξεργαστή είναι 45 βαθμούς.. μια χαρά τώρα και αυξήθηκαν πέρα από τα fps περίπου +35 και η ταχύτητα του υπολογιστή. Ευχαριστώ για την συμβουλή στο να πουσαρο υπολογιστή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.