Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για κάρτα αντικατάστασης

Orifiel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Είχα μια κάρτα προβληματική και την έστειλα στην αντιπροσωπεία για σέρβις. Έλαβα είδηση ότι πάει για αντικατάσταση αλλά επειδή δεν υπάρχει πλέον το προϊόν αυτό, με έβαλαν να διαλέξω από μια λίστα .

Αρχικά επέλεξα την 6870 δωρεάν αλλά επειδή κάνω υπερβολική χρήση Photoshop και ξέρω ότι το πρόγραμμα λειτουργεί με extensions cuda, αποφάσισα να πάρω μια κάρτα από nvidia στρατόπεδο. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το διάγραμμα επιδόσεων cuda vs without cuda

Επέλεξα λοιπόν την GTX480 και εδώ αρχίζει ένα σε εισαγωγικά μαρτύριο, όχι από αντιπροσωπεία πλευρά, προς θεού.. Οι άνθρωποι είναι άψογοι, αλλά από εμένα, φίλους και αγνώστους.

1) Ότι είναι η χειρότερη κάρτα.

2) Ότι υπερθερμαίνετε τόσο πολύ που θα μου κάψει το pc

3) Ότι τρώει ρεύμα και θα πληρώνω τα μαλλιά μου στην δεη

4) Ότι η 5870 είναι καλύτερη

5) Ότι, ότι , ότι..

Θα ήθελα την ειδική καλή σας άποψη πάνω στο θέμα.

Βασικά την κάρτα την ετοίμασε η αντιπροσωπεία και την δευτέρα θα καταθέσω 100 ευρώ διαφορά για να την στείλουν.

Ξέχασα να σας πω ότι την παίρνω 100 ευρώ.

Να τους πω να μου την αλλάξουν? Φοβάμαι μην με βρίσουν οι άνθρωποι και θα έχουν δίκιο. Λολ

Το Photoshop είναι πολύ σημαντικό για εμένα, αλλά επειδή παίζω και πολλά βιντεοπαιχνίδια ήθελα μια κάρτα που να μου καλύπτει άψογα και τα 2.

Τα σχόλια δικά σας.

Δεν ξέρω αν θα δεχτεί κιόλας η αντιπροσωπεία!!

Σύνθεση του υπολογιστή μου αυτή την στιγμή.

21’ Samsung monitor αλλά θα αλλάξει και αυτό σε 23ρι led νεότερης τεχνολογίας.

Q9400 quad 2.67

4 giga ddr2 ram

Corsair 850TX psu

Αλλά κατά τον Απρίλιο όταν βγουν τα νέα, bulldozer η sadybridge θα αναβαθμιστώ σε cpu, ram, mobo.

ps: Και κάτι που ίσως αξίζει να υποθει. Η αντιπροσωπεία είναι η infoquest. Το καλύτερο ελληνικό σέρβις που είχα πότε. Στην τρίτη ημέρα έγινε έλεγχος από τεχνικό. Περίμενα μόνο μια εβδομάδα μέχρι να μπω στην διαδικασία αντικατάστασης και επιλογής κάρτας.

Δημοσ.

δεν μας λες ομως, ποιο μοντελο 480 ακριβως επελεξες! αν εχει καλη aftermarket ψυκτρα, ειναι ακομα καλυτερα!!

παντως γενικα μην ακους τετοιες υπερβολες, θα σε τρελανουν ολοι. ειναι μια πολυ καλη και δυνατη καρτα, η οποια θα τα βγαλει περα σε ολα αυτα που θες.

μπορει να ειναι πιο ζεστη και να καταναλωνει περισσοτερο απο την 5870, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα παρει και φωτια...!!!!! ημαρτον δλδ..!!!

αν εξυπηρετει το σκοπο που θες, μην το σκεφτεσαι καθολου..!!!

κι αν θες και ακομα καλυτερες επιδοσεις, ανεβασε λιγο τον επεξεργαστη σου στα 3++ghz ωστε να πουσαρει ακομα περισσοτερο την καρτα!!

Δημοσ.

Μια χαρά είναι η κάρτα απλά είναι λίγο υπερβολική για αυτο που την θέλεις..

Θα μπορούσες να πάρεις μια gtx 460 ή 470..

Αν δεν σε πειράζουν τα +100€ που έδωσες μην στεναχωριέσαι..

Δημοσ.

Για τη δουλεια που θες δεν ειναι κακη η επιλογη σου. Αυτη η 460 και η 470 παιζανε.

Εγω θα πηγαινα στην 460, οπως προαναφερθηκε ειναι πολυ ισχυρη η 480. Η 460 ειναι πιο ισοροπημενη σε ολα τα θεματα και δεν εχει τιποτα απο οσα σου ειπαν για την 480. Τα οποια εχουν μια βαση (περι θερμοκρασιων και καταναλωσης) αλλα ειναι μεγαλες υπερβολες.

Η 5870 ναι ειναι πιο "μεστη" αγορα αλλα στην περιπτωση σου δεν βολευει καθως δεν εχει cuda

edit: Εφοσον θα αλλαξεις monitor και εφοσον ασχολεισαι πολυ με photoshop και τα σχετικα, απλα ξεχνα την ιδεα του LED backlight στις 23 ιντσες. (Υποθετω οτι αναφερεσαι σε TN με LED backlight).

Δε νομιζω να σε ενδιαφερει περισσοτερο το λεπτο design και η χαμηλη καταναλωση, απο την ποιοτητα χρωματων κλπ...

Δημοσ.

Αυτό εδώ το μοντέλο http://www.guru3d.com/article/asus-geforce-gtx-480-enggtx480-review/

Και ψάχνοντας μετά την ψυχρολουσία βρήκα αυτό το ρεβιου που δείχνει πόσα βατ πιάνει η κάρτα ακόμη και σε sli μορφή. Δηλαδή κάρτες. Αλλά δεν είμαι τεχνικός να ξέρω μετάφραση σε ευρώ. http://www.hardocp.com/article/2010/03/26/nvidia_fermi_gtx_470_480_sli_review/7

Συγγνώμη για καθυστέρηση, μόλις άνοιξα το pc

Όχι δεν με αγχώνουν τα 100 ευρώ και άλλη να επέλεγα η άλλες, θα έδινα κάποια διαφορά έτσι ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι θα με καλύπτει για αρκετό καιρό χωρίς πονοκέφαλους.

Ίσως πάρω άλλη μια και εξαρτάται το τι θα βάλω στο pc τον Απρίλιο.

Απλά ήθελα συμβουλή γιατί με άγχωσαν ότι έκανα την χειρότερη επιλογή, κτλ. Αν και το 70% τον ρεβιου δίνουν της 480 ανώτερη από 5870 και σε μερικά παιχνίδια ανώτερη και από την 5970. Ενώ τα άλλα την δείχνουν λίγο ποιο κάτω.

Είχα την επιλογή ανάμεσα στην 5870 και 480. Άλλα εγώ επέλεξα αυτό το μοντέλο. Δεν σκέπτομαι καν για μια 580, μιας και θα αγοράσω full tower, σκληρούς, κτλ το οποίο δεν μου δίνει αυτή την στιγμή άλλες οικονομικές δυνατότητες για κάτι ανώτερο.

Στο photoshop πέρα από επεξεργασία φωτογραφίας, κάνω και manipulation. Με αποτέλεσμα ξέρω από πρώτο χέρι ότι αν έπαιρνα μια μικρή η μεσαίας κατηγορίας κάρτα θα είχα πολλές καθυστερήσεις με 50 layer και επεξεργασία πάνω σε ένα αρχείο φωτογραφίας. (loadings) Εκτός αν ήταν sli.

edit:

2-3 ερωτήσεις τεχνικής φύσεως που δεν τα πάω καλά.

Πείρα το corsair 850 έτσι ώστε αν δω την ανάγκη να το κάνω, να μπορώ να βάλω 2 κάρτες. Η κατανάλωση θα είναι τόσο δραματική που θα έχει αισθητή διαφορά κάθε δίμηνο στους λογαριασμούς? Αναφέρομαι για ποσά 10-20-30 ευρώ παραπάνω.. Η είναι υπερβολή αυτό το πράγμα και μιλάμε για διαφορά 10-20 το χρόνο.

Η θερμοκρασία, υπάρχει τρόπος να την περιορίσω? Ίσως με μια ειδική ψήκτρα πάνω στην κάρτα? Αν ναι, μπορείτε να μου προτείνετε?

Αυτά, να είστε καλά.

Όσο για το κουτί θα το παραγγέλλω δευτέρα - τρίτη και είμαι ανάμεσα σε 2-3.

1) Το p193 της ΑΝΤΕΚ. Ο λόγος επιλογής αυτού είναι το ηχομονωτικό παράθυρο και ο τεράστιος ανεμιστήρας στο πλάι που χτυπά την κάρτα και είναι καλό.

2) Το Compucase HC 98 βάζεις έξτρα ανεμιστήρες σε αυτό αλλά έχει removable motherboard tray και διάφορα άλλα πράγματα εργονομικής φύσεως.

3) Το thermaltake armor +

Αυτά.

Δημοσ.

φιλε η καρτα σου ειναι κορυφη καλητερη απο την 5870 σε ολα τα επιπεδα και σε καποιες περιπτωσεις και απο την 5970 εκτος θερμοκρασιας και θορυβου το οποιο προβλημα λυνεται με αυτην την ψυκτρα http://www.zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=415 με περιπου 50ε ριχνει κατακορυφα την θερμοκρασια και τον θορυβο και μπορεις να την pushareis κιολας ωστε να εκτοξευσεις τισ επιδοσεις τησ καρτας μην ακους τι λενε δεξια και αριστερα ...!!

Δημοσ.

Η 480 αντικειμενικα ειναι ενεργοβορα καρτα γιαυτο αλλωστε ειναι και αρκετα ζεστη (ενεργεια=παραγωγη θερμοτητας). Η 5870 ειναι πιο ωριμη αγορα για τον μεσο χρηστη γιατι συνεπαγεται οχι αισθητα κατωτερες επιδοσεις, αλλα αισθητα χαμηλοτερη καταναλωση/θερμοκρασιες/θορυβο. Αυτο ειναι γεγονος.

Εσυ ομως δεν εισαι μεσος χρηστης, αλλα χρηστης με συγκεκριμενες απαιτησεις (cuda), αρα δεν βλεπω το λογο να σκεφτεσαι την 5870 ως καλυτερη αγορα.

Για το τι ρευμα παραπανω θα πληρωνεις ας απαντησει καποιος ειδικοτερος, δεν εχω εμβαθυνει τοσο αν και θα επρεπε στους καιρους που ζουμε. Γενικα, αν καποιος μπορει να υπολογισει κατι τετοιο θα πρεπει να του γνωρισεις και ποσες ωρες θα το χρησιμοποιεις καθημερινα, ποσες απο αυτες θα εχεις την καρτα σε load κλπ. Ειναι πολλες οι μεταβλητες γιαυτο και ειναι δυσκολος ο υπολογισμος, οποτε γιαυτο και μονο το λογο μπορεις να καταλαβεις οτι σου λενε αηδιες και υπερβολες οσοι υποστηριζουν οτι θα δωσεις ολα σου τα λεφτα στη ΔΕΗ κλπ.

Σε κουτι, κοιτα κατι σε Coolermaster ή σε Lian Li. Αναλογως το budget σου.

Δημοσ.

Να είστε καλά, αυτή θα πάρω.. τρίτη τετάρτη θα την έχω στα χέρια μου.

Edit, αν βάλω τέτοια ψήκτρα που πρέπει να βγάλεις το εξωτερικό κάλυμμα της κάρτας, δεν χάνετε η εγγύηση?

Έχω μια σχετική εμπειρία στο να αλλάζω ψήκτρες, συναρμολογώ (βασικά πράγματα), αλλά αν χάνετε η εγγύηση δεν ξέρω κατά πόσο θα ήθελα να το διακιντυνέψω. Εμπειρικά κάποιος, είναι παιχνιδάκι η διαδικασία? Παίζει μετά να χάσω εγγύηση αν πάθει κάτι στο μακρινό μέλλον?

Δημοσ.

Η εγγύηση δεν χάνεται εφόσον βγάλεις το reference cooler της κάρτας χωρίς να το καταστρέψεις ή του προκαλέσεις ζημιά, προσέξεις να μην χαλάσεις τα thermal pads των vrm / μνημών (αν γίνει κάτι τέτοιο που παίζει το πιθανότερο κατά την αφαίρεση, αγοράζεις άλλα και τοποθετείς τα καινούργια όπως ακριβώς ήταν τα παλιά όταν χρειαστεί, βγάζεις φωτό να έχεις :P), φροντίσεις να κρατήσεις όλα τα παρελκόμενα και τα βιδάκια / ελατήρια μαζί στο κουτί της κάρτας σου.

Έτσι δεν χάνεται η εγγύηση πιστεύω καθώς κανείς δεν θα καταλάβει ότι ανοίχτηκε η κάρτα. :-)

Δημοσ.

εσυ λες δλδ, οτι αν αλλαχτει το reference cooler με ενα aftermarket, η οποια εταιρια θα δεχτει να στην καλυψει στην εγγυηση της? και θα δεχτει ετσι απλα οτι ο καθε "ανιδεος" αγοραστης μπορει να αλλαζει ψυκτρα?

Δημοσ.

ετσι οκ!

αλλα, επειδη δεν ειναι ολοι σχετικοι με το θεμα, καλο ειναι αν δεν ξερει καποιος πολυ καλα πως να το κανει, να την αφησει ως εχει..!! μην λετε ετσι απλα "αλλαξε cooler" και ολα οκ..!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...