Προς το περιεχόμενο

Κάρτα γραφικών για Linux

AbreLosOjos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από το αντίστοιχο topic μου στην ενότητα "Κάρτες γραφικών και ήχου", όπου δεν έχω λάβει ακόμα απάντηση, είπα να ρωτήσω κι εδώ,

ποια οικονομική κάρτα γραφικών προτείνετε, για νέα σύνθεση με AMD Χ3, που να αξιοποιείται το 3D acceleration στο Ubuntu, που θα παίζουν καλά τα 1080p βίντεο και θα λειτουργούν χωρίς κολλήματα τα οπτικά εφέ του λειτουργικού.

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λιγα θεματα πιο κατω εχω προτεινει μια nvidia gt210 αν δεν θες να ξοδευτεις.

Αναφέρεσαι στην Asus EN210 SILENT/DI/512MD2 LP 512MB PCI-E;

Αυτή έχει μνήμη DDR2 στα 64-bit. Μήπως να πήγαινα σε κάτι 128 bit και DDR3 ή καλύπτομαι και με αυτή;

Για το κλαϊν μαϊν 3d που απαιτουν τα desktop effects επαρκει και η μικροτερη onboard ή μια καρτα ~5ετιας.

Για την αναπαραγωγη 1080p θες απο nvidia 8xxx και πανω (εκτος μερικων υλοποιησεων με 8800) ή ati 2xxxHD και πανω, συν το σχετικο driver απο την nvidia/ati, συν κατι συγκεκριμενες βιβλιοθηκες ανα περιπτωση.

Παρολο που γινεται και με ati εδω και κατι μηνες (εγω το εχω απο τον Ιουλιο), με nvidia ειναι πιο απλο να στηθει το ολο θεμα.

Με τα λεφτα που θα σου περισσεψουν απο την καρτα παρε τον πιο μικρο τετραπυρηνο.

Για την αναπαραγωγη 1080p θες απο nvidia 8xxx και πανω (εκτος μερικων υλοποιησεων με 8800) ή ati 2xxxHD και πανω, συν το σχετικο driver απο την nvidia/ati, συν κατι συγκεκριμενες βιβλιοθηκες ανα περιπτωση.

Οπότε για 1080p μήπως αξίζει να πάρω κάτι σαν:

nVidia GeForce 9500GT Passive 1GB DDR2 PCI-E VGA DVI (Gainward)

και τετραπύρηνο επεξεργαστή, όπως είπες;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...