makisffx Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά, Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο αγόρασα από το e-shop έναν φορητό υπολογιστή Acer Aspire 6935 (Gemstone). Το συγκεκριμένο μοντέλο είχε Windows Vista Ultimate, τα οποία την πορεία αφαίρεσα για να περάσω τα Windows 7 Ultimate. Ο υπολογιστής λειτουργεί άψογα από την πρώτη στιγμή. Σήμερα το πρωί όμως, παρατήρησα ότι το πάνελ αφής που έχει αριστερά του πληκτρολογίου (περιλαμβάνει ένταση ήχου, πλήκτρα play, stop και άλλα multimedia) έχει κολλήσει για τα καλά και δεν αποκρίνεται στην αφή. Θεωρητικά, κάτι τέτοιο αφορά βλάβη hardware, η οποία καλύπτεται από την εγγύηση. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Αυτό το πρόβλημα είναι πρακτικά ικανό να οδηγήσει στην αντικατάσταση του φορητού μου, που κατά τα άλλα λειτουργεί άψογα; Έχει χαθεί η εγγύηση λόγω αλλαγής λειτουργικού συστήματος, ή δεν τους νοιάζει κάτι τέτοιο; (σημείωση: μπορώ να ξαναβάλω τα Vista στην περίπτωση που θα τους τον στείλω) Το ξέρω ότι όλη αυτή η ιστορία μπορεί να ακουστεί σε κάποιους υπερβολική, αλλά είμαι της άποψης ότι ως καταναλωτές θα πρέπει να διεκδικούμε κάθε δικαίωμα που μας παραχωρείται. (όχι ότι θα με χαλούσε ένα καινούριο laptop ) Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια.
v-tidus Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Η εγγυηση 2 ετων που δινουν ειναι για αγορες απο 1/7/2009. http://www.e-shop.gr/page.phtml?id=11 Αν το εχεις αγορασει μετα απο αυτη την ημερομηνια μαλλον καλυπτεσαι αν το panel λειτουργουσε κανονικα αλλα ξαφνικα σταματησε, κατι που πιθανοτατα αντιστοιχει σε βλαβη hardware.
makisffx Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Ευχαριστώ για τη γρήγορη απόκριση. Το laptop έχει αγοραστεί μετά την ημερομηνία που αναφέρεις και είναι σίγουρα εντός της 2ετής εγγύησης. Άλλωστε, αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που το πήρα από e-shop.
artshadows Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 ΒΑΛΕ ενα live cd linux και δες αμα δουλευει διοτι μπορει να ειναι απλα ενα κολημα software μου εχει τυχει δυο φορες!!!!!!!!!!!!! Τελικα εχουν ολα τα προιοντα 2 ετη εγγυηση με το νομο η οχι?
outlaw Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Μπες στο bios, κάνε load defaults και μετά save and exit
GoldenEye Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά,Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο αγόρασα από το e-shop έναν φορητό υπολογιστή Acer Aspire 6935 (Gemstone). Το συγκεκριμένο μοντέλο είχε Windows Vista Ultimate, τα οποία την πορεία αφαίρεσα για να περάσω τα Windows 7 Ultimate. Ο υπολογιστής λειτουργεί άψογα από την πρώτη στιγμή. Σήμερα το πρωί όμως, παρατήρησα ότι το πάνελ αφής που έχει αριστερά του πληκτρολογίου (περιλαμβάνει ένταση ήχου, πλήκτρα play, stop και άλλα multimedia) έχει κολλήσει για τα καλά και δεν αποκρίνεται στην αφή. Θεωρητικά, κάτι τέτοιο αφορά βλάβη hardware, η οποία καλύπτεται από την εγγύηση. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Αυτό το πρόβλημα είναι πρακτικά ικανό να οδηγήσει στην αντικατάσταση του φορητού μου, που κατά τα άλλα λειτουργεί άψογα; Έχει χαθεί η εγγύηση λόγω αλλαγής λειτουργικού συστήματος, ή δεν τους νοιάζει κάτι τέτοιο; (σημείωση: μπορώ να ξαναβάλω τα Vista στην περίπτωση που θα τους τον στείλω) Το ξέρω ότι όλη αυτή η ιστορία μπορεί να ακουστεί σε κάποιους υπερβολική, αλλά είμαι της άποψης ότι ως καταναλωτές θα πρέπει να διεκδικούμε κάθε δικαίωμα που μας παραχωρείται. (όχι ότι θα με χαλούσε ένα καινούριο laptop ) Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια. θελει driver απο το site της acer αν δεν τον εχεις βαλει δεν προκειται να παιξει και δεν προκειται να τον βρει το windows update γιατι εχει και software κομματι για να το ξεκιναει στο start up σαν υπηρεσια. κατα 90% δεν ειναι hardware και μην πηγαινεις γυρευοντας να κλαις το λαπτοπ σου στο eshop. κανε και ενα bios update καλου κακου επισης απ οτι βλεπω στο site της acer για τα 7αρια εχει 4-5 drivers λιγοτερους απ οτι εχει για vista οποτε μπορει να μην υπαρχουν αν και ειναι πολυ πιθανο αν βαλεις 64μπιτους απο vista να παιξει. δες εδω http://notebooks.bigresource.com/Acer-6935G-Windows-7-Launch-Manager-and-Realtek-drivers-Nzc2aHYc.html υπαρχει ενα θεματακι με ασυμβατοτητες και μπερδεμενες ρυθμισεις με το συγκεκριμενο λαπτοπ και τα 7αρια
makisffx Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 θελει driver απο το site της acer αν δεν τον εχεις βαλει δεν προκειται να παιξει και δεν προκειται να τον βρει το windows update γιατι εχει και software κομματι για να το ξεκιναει στο start up σαν υπηρεσια. κατα 90% δεν ειναι hardware και μην πηγαινεις γυρευοντας να κλαις το λαπτοπ σου στο eshop.κανε και ενα bios update καλου κακου επισης απ οτι βλεπω στο site της acer για τα 7αρια εχει 4-5 drivers λιγοτερους απ οτι εχει για vista οποτε μπορει να μην υπαρχουν αν και ειναι πολυ πιθανο αν βαλεις 64μπιτους απο vista να παιξει. δες εδω http://notebooks.bigresource.com/Acer-6935G-Windows-7-Launch-Manager-and-Realtek-drivers-Nzc2aHYc.html υπαρχει ενα θεματακι με ασυμβατοτητες και μπερδεμενες ρυθμισεις με το συγκεκριμενο λαπτοπ και τα 7αρια Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Με καλύψατε πλήρως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.