Προς το περιεχόμενο

καθυστερηση παραλαβης δεματων

parismac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας. Εχω παραγειλει 2 iphone απο αμερικη και το καθενα απο διαφορετικο seller. Το πρωτο 14/10 και το δευτερο 15/10. Δυστυχως ενα μηνα μετα, δεν εχω παραλαβει τιποτα. ™ο πιθανοτερο ειναι να εχουν κολλησει τελωνειο? Προτεινετε να ανοιξω dispute? Help! Ευχαριστω!

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι, το πιθανότερο είναι να έχουν κολλήσει στο τελωνείο.

Αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με τους πωλητές και να ρωτήσεις α) τι αξία δήλωσαν τα δέματα, β) εάν τα μάρκαραν ως "gift", και γ) περίπου πόσο μεγάλα ήταν τα κουτιά. Έτσι θα είμαστε πιο σίγουροι αν κόλλησαν στο τελωνείο ή όχι. Όλα αυτά αν τα είχαν στείλει με απλό ταχυδρομείο (USPS). Σε περίπτωση που χρησιμοποίησες courier... είναι σίγουρα στο τελωνείο.

:P

Δημοσ.

Και τα δυο εχουν σταλει με usps. Ο ενας το δηλωσε iphone 4 680$. Ο αλλος δεν μου απαντησε ακομα.

---------- Προσθήκη στις 22:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:36 ----------

Να υποθέσω ότι δεν έχεις tracking number έ;

εχουν και τα δυο tracking number και αναφερουν : Into Foreign Customs, 2010-10-20, 17:20:00

Arrived Abroad, 2010-10-20, 16:31:00

International Dispatch, 2010-10-16, 09:52:00, ISC MIAMI FL (USPS)

Arrival

Processed through Sort Facility, 2010-10-16, 06:31:00, MIAMI, FL, 33112

Acceptance, 2010-10-15, 16:12:00, WEST PALM BEACH, FL, 33404

Processed through Sort Facility, 2010-10-15, 15:49:00, WEST PALM BEACH, FL, 33406

Electronic Shipping Info Received

Δημοσ.

Για να καθυστερουν τοσο πολυ, μαλλον δεν θα περασουν απαρατηρητα. θα κανω dispute και θα ζητησω απο το τελωνειο να σταλουν πισω.

Δημοσ.

Ίδιο πρόβλημα, πρώτη φορά που μου συμβαίνει, από τις 26/10/2010 τελωνείο. Dispute αν ανοίξω, μπορώ να το κερδίσω;

Να τηλεφωνήσω τελωνείο; Καμμιά παρόμοια εμπειρία;

Δημοσ.

Παιδιά ανοίξτε όσα dispute θέλετε. Δεν πρόκειται να καταφέρετε τίποτα, ιδίως από τη στιγμή που ο πωλητής σας έδωσε tracking number. Το τελωνείο είναι δική σας ευθύνη, όχι του πωλητή. Αυτός δεν φταίει σε τίποτα.

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να... περιμένετε. Και να έχετε έτοιμο κι ένα καλό ποσό για τους δασμούς.

:-D

Δημοσ.

Λογικά γύρω στα 200€ θα σου έρθει, όχι παραπάνω.

Πάντως μου κάνει τρομερή εντύπωση που λέτε για dispute. Τι εξυπνάδες είναι αυτές; Δηλαδή άμα ήταν λίγο παραπάνω εύπιστος ο πωλητής και δε το έστελνε με trackable υπηρεσία θα του τρώγατε $650; Επειδή εσείς δεν υπολογίσατε σωστά τα του τελωνείου;

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.

αδερφέ, χαλάρωσε.

Γνωρίζω τι κάνει το dispute, το έχω χρησιμοποιήσει ξανά, και ανέφερα πιο πριν ότι δεν θα το κερδίσω (και πολύ σωστά να γίνει έτσι)

Στο θέμα του τελωνείου, έχω φέρει χιλιάδων USD πράγματα και δεν έχω πληρώσει ποτέ πάνω από 3 ευρά. Επίσης αντικείμενο έμεινε στο τελωνείο για 25 μέρες προερχόμενο από την Γερμανία, για να το παραλάβω τελικά 40 μέρες από την ημερομηνία αγοράς. Υπενθυμίζω ότι από Γερμανία δεν πληρώνουμε δασμούς. Τέλος, με την ίδια υπηρεσία έχω φέρει δέμα 1100USD χωρίς να πληρώσω ευρώ στο τελωνείο. Οπότε καταλήγουμε στο γνωστό συμπέρασμα.

Είναι μπουρδέλο η κατάσταση. Το θέμα είναι αν πρέπει να πληρώσω και πόσα, για να ξέρω εκ των υστέρων. Δεν μπορώ(ούμε) να το παίζουμε κορώνα γράμματα κάθε φορά. Και 200 ευρώ δεν είναι καθόλου λίγα. Στο συγκεκριμένο είναι η διαφορά τιμής Ελλάδα-USA. οπότε...

Δημοσ.

Στη Ρόδο πάντως από ότι άκουσα (και είδα τελευταία) τα περνάνε όλα από τελωνείο, ακόμη και βιβλία που είχα παραγγείλει από Αγγλία. Βέβαια δεν πλήρωσα τίποτα αλλά και μόνο που έγινε η διαδικασία ίσως σημαίνει ότι έχουν αρχίζει να βάζουν χέρι παντού. Sorry αλλά πώς θα κάνεις despute όταν το δέμα έχει κολλήσει αποδεδειγμένα στο τελωνείο; Για να υπολογίσεις το κόστος είναι (αξία+μεταφορικά) * 1,25 +18€ περίπου.

Δημοσ.

Ο μονος λογος που σκεφτομαι να ανοιξω dispute, ειναι μηπως και καταφερω κατι παραπανω απο το απλα να περιμενω ποτε θα κανουν σωστα την δουλεια τους στο τελωνειο! Σε καμια περιπτωση δεν φταιει ο πωλητης, αλλα σιγουρα δεν φταιω και εγω που εχω πληρωσει εδω και 30 μερες για κατι που τελικα δεν ξερω και αν θα παραλαβω ποτε! Η καλυτερη λυση ισως ειναι να παω απο το τελωνειο με το tracking number και να βγαλω ακρη. Ξερετε σε ποιο τελωνειο πηγαινουν?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...