Προς το περιεχόμενο

Προσοχή με απατεώνες που ζητούν λογαριασμό του τηλεφώνου

Eftych

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους τους insomniacs,

μου συνέβη προσωπικά να χτυπήσουν το κουδούνι του σπιτιού μου δύο άτομα, κουστουμαρισμένοι και ευγενικοί, οι οποίοι μου είπαν ότι έχουν έρθει "για τη σύνδεση του τηλεφώνου μου" χωρίς να διευκρινίσουν περισσότερα πράγματα στην αρχή. Με ρώτησαν τι σύνδεση έχω και όταν τους είπα ΟΤΕ, μου είπαν ότι υπάρχει μια προσφορά για να πληρώνω το μισό πάγιο και άλλες τέτοιες ........:X και να τους έδινα τον τελευταίο λογαριασμό του ΟΤΕ. Μου φάνηκε πολύ περίεργη η όλη φάση, δεν έδωσα τίποτα φυσικά, αλλά ποστάρω αυτό το μήνυμα, μήπως και είναι συγκεκριμένα άτομα που προσπαθούν να βρουν κορόϊδα, τα οποία μετά θα χρεωθούν υπέρογκους λογαριασμούς από κάποια κομπίνα. Αν έχει συμβεί αντίστοιχο πράγμα σε άλλους, γράψτε το εδώ.

:-) Eftych

Δημοσ.

Δεν ξέρω για τα δυο άτομα που σε επισκεύτηκαν, πάντως το conn-x έχει προσφορά για να πληρώνεις το μισό πάγιο.

Ίσως αποφάσισαν στον πΟΤΕ να δουλέψουν όπως δουλεύει η Hol που στέλνει πωλητές της από πόρτα σε πόρτα να της βρουν νέους πελάτες.

Δημοσ.

Ναι, γνωρίζω ότι υπάρχουν και πραγματικές προσφορές, αλλά δεν ξέρω για το πόρτα-πόρτα. Δεν ανέφεραν τίποτα για connex ή ίντερνετ σύνδεση γενικά και στην αρχή δεν είπαν αν έρχονται από τον ΟΤΕ ή κάποια άλλη εταιρεία, μάλλον περίμεναν να ακούσουν που έχω σύνδεση και αναλόγως να κάνουν την "προσφορά" για το τηλεφώνο από την τάδε εταιρεία.

Δεν ξέρω αλλά κάτι μου "βρώμαγε" στη συμπεριφορά τους γιατί ζήτησαν πολύ άμεσα τον τελευταίο λογαριασμό. Ο ένας ούτε καν μίλησε και ήταν σκυμμένος στα χαρτιά του... Ο άλλος είχε ευφράδεια λόγου, αλλά σαν λίγο αγχωμένος να τα πει όλα γρήγορα γρήγορα και να ζητήσει τον λογαριασμό να σημειώσει κάτι.

Εγώ απλά εφιστώ την προσοχή, δεν ξέρω πραγματικά ποιοί και τι ήταν αυτοί οι δύο τύποι με τα μαύρα. (ναι και οι δύο φορούσαν μαύρα κουστούμια και νομίζω άσπρα πουκάμισα)

Eftych :)

Δημοσ.

Αυτή η ευφράδεια λόγου και το γεγονός ότι τα έλεγε γρήγορα μου θυμίζει την τακτική των πωλητών της Hol.

Μήπως και αυτοί οι δυο ήταν απο την Hol και προσπαθούσαν να σε κάνουν να υπογράψεις συμβόλαιο μαζί τους;

Τα μισά από αυτά που λένε δεν προλαβαίνεις να τα ακούσεις έτσι όπως μιλάνε και τα άλλα μισά είναι ψέματα.:mad:

Από όσο θυμάμαι όταν είναι να υπογράψεις μαζί τους σου ζητάνε και έναν λογαριασμό από τον οτε.

Μου φαίνεται κάποιος πρέπει να μαζέψει όλα αυτά τα κοράκια.

Δεν με πειράζει που προσπαθούν να πουλήσουν συμβόλαια, αλλά το γεγονός ότι το κάνουν με τόσο βρώμικους τρόπους.

Στον πατέρα μου έιχε έρθει ένας πωλητής, ακριβώς όπως αυτος που περιγράφεις. Και λέγοντας του ότι του έχει μείνει μόνο ένας κωδικός προσφοράς(!) ακόμα έπρεπε άμεσα να υπογράψει συμβόλαιο αν ήθελε να τον πάρουμε εμείς. Του έλεγε ότι είχε επιλεθχεί η περιοχή μας για δοκιμαστικά και ότι είχαν περασει οπτικές ίνες ακριβώς έξω από το σπίτι μας και και και και....

Δημοσ.
Γεια σε όλους τους insomniacs,

μου συνέβη προσωπικά να χτυπήσουν το κουδούνι του σπιτιού μου δύο άτομα, κουστουμαρισμένοι και ευγενικοί, οι οποίοι μου είπαν ότι έχουν έρθει "για τη σύνδεση του τηλεφώνου μου" χωρίς να διευκρινίσουν περισσότερα πράγματα στην αρχή. Με ρώτησαν τι σύνδεση έχω και όταν τους είπα ΟΤΕ, μου είπαν ότι υπάρχει μια προσφορά για να πληρώνω το μισό πάγιο και άλλες τέτοιες ........:X και να τους έδινα τον τελευταίο λογαριασμό του ΟΤΕ. Μου φάνηκε πολύ περίεργη η όλη φάση, δεν έδωσα τίποτα φυσικά, αλλά ποστάρω αυτό το μήνυμα, μήπως και είναι συγκεκριμένα άτομα που προσπαθούν να βρουν κορόϊδα, τα οποία μετά θα χρεωθούν υπέρογκους λογαριασμούς από κάποια κομπίνα. Αν έχει συμβεί αντίστοιχο πράγμα σε άλλους, γράψτε το εδώ.

:-) Eftych

από Hol ή forthnet θα ήταν. μαλλον το 1ο. κλασσικη απατη τους. το κανανε και σε συγγενη μου ηλικιωμένο και ήταν αργα όταν το μάθαμε...

Δημοσ.

τα παραλετε...δεν μπορουν να κανουν τιποτα.

οκ μπορει να σας κανουν ενεργοποιηση με το αφμ που εγραφε ο λογαριασμος αλλα θα σας παρουν τηλ.για να ερθει κουριερ για να υπογραψει συμβολαιο.

(bonus κυνηγανε και γιατι μεσω τηλ.δεν τους εμπιστευονται αρχιζουν και παιρνουν τους δρομους..)

Δημοσ.

Δεν είπαν από που ήταν, ρώτησαν αν έχω σύνδεση στον ΟΤΕ ή κάπου αλλού, αλλά μόλις ανέφερα ότι έχω σύνδεση στον ΟΤΕ, μου είπε ο ένας κάτι στο στυλ "α ωραία... σήμερα έχουμε μια προσφορά για να πληρώνετε μισό πάγιο (οπως στα σαπούνια στα σουπερμαρκετ, ένα πράγμα... ;) ) αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό θα γίνεται από τον ΟΤΕ, αλλά υπήρχε όντως μια ασάφεια και η γρηγοράδα με την οποία μιλούσε ίσως είχε στόχο να με μπερδέψει και να υπογράψω πριν καλά-καλά καταλάβω περί τίνος πρόκειται και να έχω συμβόλαιο με HOL ή κάποια άλλη εταιρεία ξαφνικά.

Δεν ξέρω τι να πω, προσέξτε το, γιατί μπορούν εύκολα να μπερδέψουν κόσμο, ειδικά ανθρώπους που δεν γνωρίζουν πολλά από αυτά, ηλικιωμένους κλπ. Χαρακτηριστική ήταν η ευγένεια αυτού που μιλούσε στην αρχή "μήπως σας αναστατώσαμε" κλπ όταν χτύπησε δυό φορές το κουδούνι (είναι και επίμονοι!)

Θα συμφωνήσω με το Indiko Xoiridio, κάποιος πρέπει να τους μαζέψει γιατί έχουν πολύ ύπουλους τρόπους αυτά τα κοράκια...

Δημοσ.

Απατεώνες,θα τους συναντάμε ποιό συχνά από δω και πέρα.Σε γράφουν με το ζόρι έχοντας τα στοιχεία που χρειάζονται απ' το λογαριασμό (μέχρι και ΑΦΜ...) και τα παρουσιάζουν στην εταιρεία για να καρπωθούν την εγγραφή.Μετά μην τον είδατε αυτόν και καλά ξεμπερδέματα σε σας...

Για πολλές εταιρείες κάνει αυτό,ιδίως στις υπηρεσίες-αέρα.

Δημοσ.

Δεν μου φάνηκαν για πωλητές του ΟΤΕ, ούτε ανέφεραν κάτι για προσφορά connex, ούτε συστήθηκαν ότι είναι από τον ΟΤΕ. Ο ένας που μιλούσε, ανέφερε ότι ήρθαν για τη σύνδεση του τηλεφώνου μου. Τίποτε παραπάνω.

Τέλοσπάντων, δεν ξέρω πραγματικά από που ήταν. Αλλά καλό είναι να προσέχει κανείς για ότι οποιοσδήποτε προσπαθεί να του πλασάρει, ειδικά χτυπώντας τα κουδούνια, και να κρίνει αναλόγως.

Δημοσ.

Λέγεται και Κοινωνική Μηχανική.Δεν μπορεί να φανταστεί κανείς τί μπορούν να εκμαιεύσουν από έναν "ταπεινό λογαριασμό δεκο".

Ας φυλαγώμαστε...

Δημοσ.

Οκ για τον τροπο τους αλλα η απατη που ειναι??

Ειδικα αν το παγιο πεσει στο μισο οπως οντως συμβαινει γιατι ειναι κακο???

Δημοσ.

Η απάτη είναι ότι μου ζητήσαν αμέσως το λογαριασμό του τηλεφώνου μου, χωρίς να εξηγήσουν τίποτα με σαφήνεια. Πως να το πω, η φάση "βρώμαγε" πολύ. Και γι' αυτό το έγραψα και γω, γιατί όντως δεν ξέρεις τι μπορεί να εκμαιεύσουν από ένα λογαριασμό και σε τι μπορεί να μπλέξεις μετά. Γενικώς καλό είναι να προσέχει κανείς και να ενημερώσει και ανθρώπους του ηλικιωμένους κλπ που μπορεί εύκολα να πέσουν σε μια παγίδα τέτοιων ανθρώπων.

Δημοσ.

Δεν έχω χρηματίσει (ακόμα...) απατεώνας,αλλά υποθέτω ότι εφ΄όσον έχουν στα χέρια τους ονοματεπώνυμο,αφμ,διεύθυνση και στάνταρ σταθερό σημείο αναφοράς (λογαριασμός δεκο),μέχρι και σε videoclub μπορούν να σε γράψουν και να σου χρεώνουν ανύπαρκτες ενοικιάσεις,που με τις καθυστερήσεις μπορούν να φτάσουν κάμποσες δεκάδες €.Ή να σε χώσουν εν αγνοία σου σε κάποιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και είτε να καρπωθούν το bonus εγγραφής,είτε αν έχουν περισσότερα στοιχεία,όπως αριθμό ταυτότητας (ή κάτι άλλο που δεν μου πάει στο μυαλό),ρωτώντας και τη γειτονιά για περισσότερα προσωπικά/οικογενειακά,ένας κύριος οίδε τι μέλλει γενέσθαι.

Υπάρχουν αναφορές στα σίξτιζ (έτσι ξεκίνησαν οι φρήκερς,κράκερς κλπ),καλό είναι να προσέχουμε με τα προσωπικά μας στοιχεία,ιδίως σήμερα με την άμετρη χρήση του ιστού από κάθε καρυδιάς καρύδι...

Καθόλου κακό θα έλεγα,θα ήταν ευχής έργον να τριγυρνάνε άγνωστοι και να μοιράζουν μπουκέτα με λουλούδια (όπως σε παλιές διαφημίσεις π.χ.),γιατί τους άγγιξε το impulse (άρωμα btw)...

...αλλά δεν είναι έτσι,γιατί ναι μεν το πάγιο μπορεί να είναι το μισό,αλλά ο πρώτος λογαριασμός μπορεί και να φτάσει κανα διακοσάρι,με την εγγραφή,τη μεταφορά σε άλλη γραμμή,αν δεν υπάρχει γραμμή το κόστος εγκατάστασης κλπ.Δεν είναι κακό να τη ψάχνει κάποιος,τουναντίον μια δόση επιφύλαξης είναι εκ των όντων,ιδίως σήμερα που μια απλή χειραψία μπορεί να σ' αφήσει με λιγώτερα δάχτυλα.(lol εδώ).:mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...