NIKOsVAIO Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Καλησπερα, εχω εναν υπολογιστη (desktop) ο οποιος εχει win xp professional.Το προβλημα ειναι οτι ξαφνικα εγινε η οθονη μπλε και απο τοτε δεν ανοιγει.Με παει στις επιλογες για safe mode κλπ αλλα οτι κι αν πατησω δεν ανοιγει τα windows.Αν δεν κανω λαθος,ξερω οτι καποιες φορες τα windows το παθαινουν αυτο ειτε απο διακοπη ρευματος ειτε αν κλισεις τον υπολογιστη απο το κουμπι χωρις να πατησεις τερματισμο και καμια φορα συμβαινει ετσι ξεκαρφωτα.Το θεμα ειναι οτι αν φταιει οντως αυτο,εγω δεν εχω δισκους επαναφορας οποτε σκεφτομαι να κανω format και να βαλω τα 7.Εδω ομως μου δημιουργηται αλλο προβλημα.Δεν μπορω να μπω στο BIOS για να το ρυθμισω να κανει boot απο cd.Ιδεα?
tolis7 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 βαλε το σκληρο σε εναν αλλο υπολογιστη σαν δευτερο σωσε τα αρχεια που θελεις και μετα φορμαρε τον. μετα τον ξαναβαζεις στο pc σου και βαζεις win7
TheELF Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δεν μπορω να μπω στο BIOS για να το ρυθμισω να κανει boot απο cd.Ιδεα? Τι δοκίμασες μέχρι τώρα και τι σφάλματα σου έβγαλε;; 1. μπορεί να είναι ήδη ρυθμισμένο να ξεκινάει από το cd. 2. Αν έχεις πληκτρολόγιο USB δεν το αναγνωρίζει σε επίπεδο bios οπότε χρειάζεσαι από τα παλιά για να μπεις. 3.Έκανες έλεγχο στον σκληρό;γιατί σωστά μεν αυτά που λες,αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
NIKOsVAIO Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 βαλε το σκληρο σε εναν αλλο υπολογιστη σαν δευτερο σωσε τα αρχεια που θελεις και μετα φορμαρε τον. μετα τον ξαναβαζεις στο pc σου και βαζεις win7 Μπα.Δεν ειμαι για να μπλεκω με βαλε βγαλε σκληρους.Ετσι κι αλλιως δεν εχω κατι που με καιει κι αν το χασω οποτε το θεμα μου ειναι πρωτον να μπω στο BIOS και δευτερον να σιγουρευτω οτι σηκωνει τα 7! ---------- Προσθήκη στις 12:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:47 ---------- Τι δοκίμασες μέχρι τώρα και τι σφάλματα σου έβγαλε;;1. μπορεί να είναι ήδη ρυθμισμένο να ξεκινάει από το cd. 2. Αν έχεις πληκτρολόγιο USB δεν το αναγνωρίζει σε επίπεδο bios οπότε χρειάζεσαι από τα παλιά για να μπεις. 3.Έκανες έλεγχο στον σκληρό;γιατί σωστά μεν αυτά που λες,αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Για τα 2 πρωτα θα τα τσεκαρω και θα σου πω.Οταν λες ελεγχο στο σκληρο τι εννοεις?Γιατι μια απο τις επιλογες που μου εχει ειναι να κανει ελεγχο στον σκληρο για τυχων προβληματα αλλα οταν το παταω δεν κανει τιποτα.Μου βγαζει μονο τις επιλογες που σου προανεφερα,καμια απ'αυτες δε λειτουργει και μετα βγαζει μια μπλε οθονη με ακαταλαβιστικα απο το οποια η μονη αναγνωσιμη λεξη που διαβαζω με κανονικα γραμματα ειναι 'BIOS'.
ortencais Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 καλο θα ηταν να ειχες και ενα PS2 keyboard να δοκιμασεις, αφου δεις ποιο πληκτρο πατας για να μπει στο bios αν δε μπενεις στο bios επειδη ειναι κλειδωμενο, βγαλε το pc απο την πριζα και μετα βγαλε του την μπαταρια. Με τον τροπο αυτο κανει recet αλλα μετα 8α πρεπει να του βαλεις ολες τις ρυ8μισεις απο την αρχη.
NIKOsVAIO Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 καλο θα ηταν να ειχες και ενα PS2 keyboard να δοκιμασεις, αφου δεις ποιο πληκτρο πατας για να μπει στο bios αν δε μπενεις στο bios επειδη ειναι κλειδωμενο, βγαλε το pc απο την πριζα και μετα βγαλε του την μπαταρια. Με τον τροπο αυτο κανει recet αλλα μετα 8α πρεπει να του βαλεις ολες τις ρυ8μισεις απο την αρχη. Το keyboard μου ειναι ps/2.Βασικα δεν ξερω πιο πληκτρο να πατησω για να μπω στο BIOS.Δοκιμασα με τα πιο συνηθισμενα (f2,f8 και f12)αλλα τιποτα.
TheELF Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Για τα 2 πρωτα θα τα τσεκαρω και θα σου πω.Οταν λες ελεγχο στο σκληρο τι εννοεις?Γιατι μια απο τις επιλογες που μου εχει ειναι να κανει ελεγχο στον σκληρο για τυχων προβληματα αλλα οταν το παταω δεν κανει τιποτα.Μου βγαζει μονο τις επιλογες που σου προανεφερα,καμια απ'αυτες δε λειτουργει και μετα βγαζει μια μπλε οθονη με ακαταλαβιστικα απο το οποια η μονη αναγνωσιμη λεξη που διαβαζω με κανονικα γραμματα ειναι 'BIOS'. Να κάνεις έλεγχο με το πρόγραμμα της κατασκευάστριας εταιρίας η seagate ας πούμε έχει αυτό. Έτσι για να σιγουρευτείς περισσότερο ότι είναι εν τάξη. Το keyboard μου ειναι ps/2.Βασικα δεν ξερω πιο πληκτρο να πατησω για να μπω στο BIOS.Δοκιμασα με τα πιο συνηθισμενα (f2,f8 και f12)αλλα τιποτα. Δεν μπορεί στην αρχή θα σου λέει κάπου Press ... for setup όπου στης τελείτσες θα σου λέει πλήκτρο.
NIKOsVAIO Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Να κάνεις έλεγχο με το πρόγραμμα της κατασκευάστριας εταιρίας η seagate ας πούμε έχει αυτό. Έτσι για να σιγουρευτείς περισσότερο ότι είναι εν τάξη. Δεν μπορεί στην αρχή θα σου λέει κάπου Press ... for setup όπου στης τελείτσες θα σου λέει πλήκτρο. Καταλαβα τι εννοεις για τον δισκο.Οσο για το πληκτρο που μπαινω στο BIOS,ακομα κι αν το γραφει δεν μπορω να το δω.Διοτι την ωρα που παει να μου δειξει το πληκτρο αστραπιαια αλλαζει η οθονη και με παει στις επιλογες.Δεν μου δινει ουτε μισο δευτερολεπτο ωστε να προλαβω να διαβασω.
TheELF Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Πρέπει να μάθεις το μοντέλο της μητρικής για να μάθεις με ποιο πλήκτρο μπαίνει στο bios.(εκτός και αν το βρεις στην τύχη) (f2,f8 και f12)αλλα τιποτα εχμ τώρα το είδα το DEL είναι το ποιο συνηθισμένο δοκίμασε το.
mrpink Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 XP Pro έχω και μπαίνω με DEL, δοκίμασε όμως και F1, F2, F10, F8
ortencais Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 προτεινω να πατησεις το pause στο πληκτρολογιο πριν αλλαξει η οθονη να μπορεσεις να διαβασεις ποιο πληκτρο ειναι, αλλιως δες το βιβλιο του mothrerboard σου.
NIKOsVAIO Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Να κάνεις έλεγχο με το πρόγραμμα της κατασκευάστριας εταιρίας η seagate ας πούμε έχει αυτό. Έτσι για να σιγουρευτείς περισσότερο ότι είναι εν τάξη. Δεν μπορεί στην αρχή θα σου λέει κάπου Press ... for setup όπου στης τελείτσες θα σου λέει πλήκτρο. Λοιπον,τελικα καταφερα και μπηκα στο BIOS και το εβαλα να μπουταρει απο το DVD αλλα τιποτα.Ειναι σαν να μη βλεπει το δισκο.Δοκιμασα να απενεργοποιησω ολες τις αλλες επιλογες,δηλαδη να μη μπουταρει ουτε απ'τον σκληρο ουτε απο τιποτα αλλο εκτος του DVD και τοτε μου εγραψε οτι δεν υπαρχει δισκος για να μπουταρει στη θεση DVD.Τι λετε να φταιει ρε παιδια?Καμια ιδεα?
TheELF Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 1.είσαι σίγουρος ότι η συσκευή DVD όντος είναι dvd; Ξέρω είναι βλακεία ερώτηση αλλά συμβαίνει καμιά φορά. 2.Το δισκάκι με το λειτουργικό είναι σίγουρα εν τάξη και φτιαγμένο για να μπουτάρει;;
NIKOsVAIO Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 1.είσαι σίγουρος ότι η συσκευή DVD όντος είναι dvd; Ξέρω είναι βλακεία ερώτηση αλλά συμβαίνει καμιά φορά.2.Το δισκάκι με το λειτουργικό είναι σίγουρα εν τάξη και φτιαγμένο για να μπουτάρει;;[/QUOT Για το 2ο ειμαι 100% σιγουρος.Για το 1ο τι εννοεις αν ειναι σιγουρα DVD?Εννοω τον οπτικο δισκο που βαζω τα CD/DVD.
TheELF Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Το 1 το λέω επειδή μου έτυχε να δω να γράφει DVD-rw από έξω αλλά να είναι απλό DVD,για αυτό λέω μήπως το θεωρείς DVD αλλά δεν είναι;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.