Προς το περιεχόμενο

Κοστος format;

million_voices

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω φτιάξει ένα cd με nlite στα 700mb που έχει βασικούς οδηγούς για wlan,storage και pdf reader, cd burner, antivirus όλα τα hotfixes εντελώς αυτόματο κλπ... τα βασικά που λες και εσύ. Κρατάω και ένα αντίγραφο των οδηγών από πριν και κάνει λιγότερο από 40 λεπτά. Μάντεψε τώρα: δεν μπορείς να φανταστείς τι παραμετροποιήσεις θα ζητά ο χρήστης και τι μικροπροβλήματα μπορεί να υπάρχουν (πχ fonts που θέλει να τα ρυθμίσεις ως bitmap κατά την εκτύπωση για να μην τα βγάζει αλαμπουρνέζικα) . Υπάρχει περίπτωση να κάθεται κανείς 4 ώρες και να μην έχει τελειώσει ακόμη σε άγνωστα συστήματα. Πχ ήθελα τα win98 να βλέπουν print share των xp. Δεν έχει σημασία τι έκανα και πόσο έψαξα. Σε forum είδα απάντηση εταιρίας του τύπου : "Βάλτε win xp στα μηχανήματα που έχουν win98!!!" Τελικά την απάντηση την έδωσε ένας γνωστός μου που είναι "γάτα". Υπολογιστές που κάνουν restart (πολλές αιτίες). Επειδή είναι η δουλειά μου αυτή για φέτος βλέπω πόσα λίγα ήξερα σε σχέση με πριν και πόσα πρέπει να μάθω ακόμη. Νομίζω ότι ένας ελεύθερος πρέπει να παίρνει 40€ την ώρα αρκεί να είναι και πού αποδοτικός. Αν πχ μπορεί να λύνει όλα τα προβλήματα σε 1μιση ή 2 ώρες μου φαίνεται λογικά να πάρει τόσα.

Ναι μόνο που αυτό δεν λέγεται format, αλλά service, αυτά ναι χρεώνονται 300άρι + ειδικά όταν είναι για εταιρεία.

Εγώ μίλησα για το απλό format σε pc καθημερινού ανθρώπου...

• Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι μόνο που αυτό δεν λέγεται format, αλλά service, αυτά ναι χρεώνονται 300άρι + ειδικά όταν είναι για εταιρεία.

Εγώ μίλησα για το απλό format σε pc καθημερινού ανθρώπου...

δεν υπαρχει απλο format και ειδικοτερα του καθημερινου ανθρωπου.

οσο πιο καθημερινος ειναι ο ανθρωπος, τοσο πιο δυσκολη ειναι η δουλεια.

αλλα τι καθομαι και λεω τωρα....

οσοι δε το εχουν κανει σαν δουλεια δε μπορουν να καταλαβουν.

επειδη εχουν μαθει στο πισι τους να κανουν ενα format σε 30 λεπτα, νομιζουν οτι ολοι

οι υπολογιστες και ανθρωποι ειναι το ιδιο.

χαιρομαι ομως που υπαρχει αυτη η διαφωνια, με τη τιμη και την εργασια γιατι οσο πιο

ασχετος ειναι καποιος, τοσο λιγοτερο ανταγωνιστης ειναι.

συνεχιστε ετσι....

Δημοσ.

Περιμένετε να πάρουμε στα σοβαρά, άτομα που μιλάνε για άσχετους πελάτες, και προφανώς τους αντιμετωπίζουν και ως άσχετους?

Μπορείτε να τα λέτε και να συμφωνείτε μεταξύ σας αλλά μέχρι εκεί. Κρίμα στους.... άσχετους που σας εμπιστεύονται.

Δημοσ.

Δεν παει ετσι Linus_21. Αυτη τη συζητηση την εχουμε κανει στο αναλογο thread με πολυ καλυτερα αποτελεσματα και μπολικα παραδειγματα οπου ειναι και η πλοιοψηφια των πελατων. Γενικα μην μπλεξεις με "τσομπανους" γιατι θα εχεις ασχημα και κακα ξεμπερδεματα. Δεν ειναι λιγες οι φορες που κοντεψαμε να ερθουμε στα χερια ή ακομα και στα δικαστηρια επειδη υπηρχαν τετοιου ειδους διαφωνιες. Αλλα σου λεει, αλλα εννοει και αλλα καταλαβαινεις εσυ σαν "επαγγελματιας". Τα εχουμε συναντησει υπερβολικα πολλες φορες και πραγματικα δεν χρειαζεται και πολυς χρονος (εφοσον δουλευεις πανω στο αντικειμενο) για να καταλαβεις οτι -πρεπει- να κανεις τετοια τοσο για να επιβιωσεις οσο και να σε σεβονται.

Εδιτ: +1 για Αλετζο

Δημοσ.

Μηπως οι παραλογες απαιτησεις καποιων πελατων προερχονται απο την παραλογη (εκ των προτερων ) τιμη ? :rolleyes:

Υπαρχει η δυνατοτητα με ενα πολυ μικρο αντιτιμο πχ 5 Ε να ελεγξει ο τεχνικος την ''βλαβη'' (πχ αν απλως ''κολλαει'' η αν δεν μπουταρει καν ) και να την κοστολογησει (και να το πει στον πελατη ) πριν την επισκευη ? Τους εξηγει κανεις ποσο στοιχιζει και ΤΙ περιλαμβανει ενα βασικο πακετο φορματ , χωρις ''ιδιοτροπα'' εξτρα ? Η μια τιμη (υψηλη) σε ολους το ιδιο ,για να μην χαθει το μεταφυσικο του θεματος ? :rolleyes:

Δημοσ.

Θυμηθηκα και ενα παραδειγμα ,για την νοοτροπια μερικων.Ειχα παει μια φορα την μηχανη για καποιο προβλημα.Του λεω κανε μια γρηγορη εκτιμηση , που ακριβως εντοπιζεται το προβλημα , και ποσο θα κοστιζε.Απαντηση ? Ξερω τι εχει αλλα δεν σου λεω για να μην την πας αλλου.Ελληναρας μαστορας, οπου θα την ελυνε, θα πηγαινε σιγα σιγα να την τσεκαρει (και ποιος ξερει τι θα ''προεκυπτε'' στην πορεια ) , και ποιος ξερει τι θα πληρωνα στην πορεια.Εκλεισε αυτο το μαγαζι.Τυχαιο ? Δεν νομιζω :lol: (οφ τοπικ ? Παλι δεν νομιζω)

Δημοσ.

ενα παραδειγμα για τη διαφορα ενος ασχετο vs επαγγελματια ειναι η αναλυση οθονης!

οταν λοιπον λεει ο ασχετος στον επαγγελματια "θελω να μου βαλεις μεγαλυτερη αναλυση στην οθονη"

τοτε ο επαγγελματιας καταλαβαινει οτι θα ανεβασει το νουμερο και στην οθονη θα φαινονται ολα πιο μικρα, σωστα?

ΑΜ ΔΕ! ο ασχετος πελατης εννοει οτι ειναι μικρα τα γραμματα και δε τα βλεπει απο τη γκαβομαρα του, ειδικα αν ειναι λιγο

μεγαλο/η, και θελει να τα βλεπει πιο μεγαλα!

απλα επειδη εχει παρει το αφτι του τη λεξη "αναλυση" νομιζει οτι "μεγαλη αναλυση" = μεγαλα γραμματα.

αφου μια φορα πηγα να τσακωθω με εναν μαλακα 50+χρονων που νομιζε οτι τα ξερει ολα και τι μου ελεγε?

"οση μεγαλυτερη αναλυση υποστηριζουν οι οθονες, τοσο καλυτερες ειναι!"

(το ακουγε και το διαβαζε τη φραση αυτη. σωστα μεχρι εδω)

"και συ μου λες οτι η μεγαλη αναλυση τα δειχνει μικρα? πλακα μου κανεις?

το δυσκολο ειναι να τα δειχνει μεγαλα και να βλεπουμε σαν ανθρωποι, οχι σαν

κατι φτηνες που τα δειχνουν μικρα και θελουμε φακο για να δουμε...."

και συνεχιζε ελεγε ελεγε....

αντε να πουλησεις καρτα γραφικων σε αυτον χαχαχαχα

σαν ανεκδοτα μου φαινονται ολα αυτα που εχω περασει

Δημοσ.

Κοιτα που παλι θα συμφωνησω με τον Alejo... πρεπει να παω να το κοιταξω αυτο :)

γιατι ποτε διαφωνησες μαζι μου???

Δημοσ.

Μηπως οι παραλογες απαιτησεις καποιων πελατων προερχονται απο την παραλογη (εκ των προτερων ) τιμη ? :rolleyes:

Υπαρχει η δυνατοτητα με ενα πολυ μικρο αντιτιμο πχ 5 Ε να ελεγξει ο τεχνικος την ''βλαβη'' (πχ αν απλως ''κολλαει'' η αν δεν μπουταρει καν ) και να την κοστολογησει (και να το πει στον πελατη ) πριν την επισκευη ? Τους εξηγει κανεις ποσο στοιχιζει και ΤΙ περιλαμβανει ενα βασικο πακετο φορματ , χωρις ''ιδιοτροπα'' εξτρα ? Η μια τιμη (υψηλη) σε ολους το ιδιο ,για να μην χαθει το μεταφυσικο του θεματος ? :rolleyes:

Αμ δεν παει ετσι φιλε. Πας σε πελατη για ενα "φορματ" το οποιο εχει ηδη γνωστοποιηθει στον πελατη τι θα περιλαμβανει το "πακετο" και -ομως- ο ελληναρας κατα τη διαρκεια που θα κανεις εσυ τη διαδικασια θα σε ρωτησει 10000 αλλα πραγματα, θα τα κανει μειγμα με τις αλλες ασχετες πληροφοριες που εχει ακουσει δεξια και αριστερα και θα βγαλει πορισμα χωρια που θα σε βαλει με το ζορι -μιας και εισαι εκει- να κανεις αυτα τα 1-2 απλα πραγματα που θελει. Ειχα ουκ ολιγους πελατες που ενω ηξεραν απο την αρχη ποσο και τι πληρωναν οταν τελικα φτασαμε στη λυπητερη να μην συμφωνουν να πληρωσουν το αντιστοιχο ποσο για "διαφορους" λογους ή να λενε "κανενα δωρακι εξτρα δεν περιλαμβανει το πακετο?" και αλλα τετοια χαριτωμενα. Μεχρι και απατεωνα σε λενε καποιοι και το διαφημιζουν κιολας ετσι επειδη μπορουν αν κανεις πως δεν "τρως" την εξυπναδα τους.

Κατασταση πηγα για μαλι και βγηκα κουρεμενος.

Δημοσ.

Το παραλήρημα για τους άσχετους και μαλάκες(πλέον) πελάτες, επειδή δεν είναι "επαγγλεματίες" όπως συγκεκριμένοι εδώ μέσα συνεχίζεται.

Δεν ξέρω τι διάλογο είχατε κάνει κάποτε ikaruga24, αλλά τα επιχειρήματα που διαβάζω εδώ από συγκεκριμένους είναι μόνο για ανέκδοτα, "Ήτανε μια φορά ένας επαγγελματίας...."

Δημοσ.

Το παραλήρημα για τους άσχετους και μαλάκες(πλέον) πελάτες, επειδή δεν είναι "επαγγλεματίες" όπως συγκεκριμένοι εδώ μέσα συνεχίζεται.

Δεν ξέρω τι διάλογο είχατε κάνει κάποτε ikaruga24, αλλά τα επιχειρήματα που διαβάζω εδώ από συγκεκριμένους είναι μόνο για ανέκδοτα, "Ήτανε μια φορά ένας επαγγελματίας...."

H πλακα ειναι οτι λογο της φυσης της δουλειας οποιος σε φωναζει κατα 99% ειναι ασχετος. Ποιος "σχετικος" αλλωστε θα σε φωναξει για ενα φορματ? Μια χαρα το λεει ο Αλετζος, οσο ποιο καθημερινος ο χρηστης/ πελατης τοσο ποιο μεγαλη και δυσκολη η δουλεια που θελει να του κανεις (σαφως με το αρχικο πακετο τιμης).

Δημοσ.

οταν γινεις και συ καποτε επαγγελματιας σε οποιαδηποτε δουλεια, τοτε θα καταλαβεις....

τωρα οι μονοι "πελατες" που γνωριζεις ειναι οι φιλοι σου οι οποιοι ξερουν λιγο-πολυ οτι ξερεις και συ,

αλλα τους φανταζεσαι σαν ξενους πελατες και νομιζεις οτι και ξενοι πελατες ειναι ιδιοι.

το ξερεις οτι πολυ κοσμος ΔΕΝ εχει καταλαβει το γιατι οταν ειναι στον υπολογιστη και για να μπει

καπου πρεπει να κανει διπλο κλικ ενω στο ιντερνετ ενα?

ΔΕΝ καταλαβαινουν! αφου εχουν συνηθισει διπλο κλικ, ακομα και στο ιντερνετ (μεσα στο browser για να πατησει ενα κουμπι)

παλι διπλο κλικ θελουν να κανουν. ή το αντιθετο....

αντε να εξηγησεις σε αυτους πως να γραφουν τζαμπα τραγουδια σε cd αφου οταν αγορασαν τον υπολογιστη τους ειπαν οτι γραφει και

τραγουδια αυτο το μαραφετι. (και πολλοι δεν εχουν ιντερνετ)

χαχαχααχα

χαχαχαχαχαχαχαχα

Δημοσ.

Το ζουμι παντως ειναι η τιμη.Με 100-150 Ε ''ταριφα'' και να μην εισαι , γινεσαι Ελληναρας πελατης ,ολο και κατι εξτρα αρχιζεις θα απαιτεις , περα απο τα 5 κλικ .Αλλιως αν ηταν η τιμη στο 30αρι πχ.Βεβαια θα πει καποιος,αφου την ξερει την τιμη απο την αρχη (αν την ξερει και δεν ''προκυπτουν'' διαφορα στην πορεια η διαφορες χρονοτριβες του τυπου,μαμηθηκα να κατεβασω αυτους τους drivers απο τον σερβερ ,ξερεις τι ειναι ο σερβερ παππου ? ειναι να μην πεσεις στα χερια του :lol: ) γιατι δεν ψαχνει και αλλου ? :rolleyes:

Δημοσ.

Αν ψάχνεις δουλειά ή έξτρα εισόδημα κάνοντας κάτι χαλαρό χωρίς να τολμάνε να σε... ενοχλούν οι πελάτες με άσχετες/σχετικές απορίες για την δουλειά που σε φώναξαν και θα σε πληρώσουν, η φόρμα του πληροφορικάριου δεν είναι η κατάλληλη για σένα.

Και εγώ στα μαθήματα αγγλικών που κάνω σε πιτσιρίκια, βρίσκω γελοίες τις μισές απορίες, αλλά δεν θα χρεώσω έξτρα τις μανάδες τους επειδή μπήκα στον κόπο να εξηγήσω στο που έκαναν λάθος. Αν λοιπόν σε χαλάει τόσο,το να εξηγήσεις στον μαλάκα(!!!!) των 50 ετών μερικά πραγματάκια για την ανάλυση, σταμάτα τις επισκέψεις.

Τα επιχειρήματά σου βλέπω γίνονται όλα και καλύτερα. Από τον αχταρμά ακριβού σπορ-πειρατείας-autocad και λοιπών φτάσαμε εδώ :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...