Προς το περιεχόμενο

Κοστος format;

million_voices

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
γιατί μπορεί κάποιος να αναγάγει το φορματ σε ένα καλό γαμήσι (ας πούμε...)

να πινει νωχελικα τον καφε που του εφτιαξε η πελατισσα , καθοτι μαστορας , και να την κοιταει με λαγνο ερωτικο βλεμμα καθως κατεβαζει τους τελευταιους catalyst

κρυβε λογια κρυβε λογια!

θα μας παρουν τη δουλεια...

• Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Διάβασα αεροπατέρα 2-3 σελίδες, οπότε δεν ξέρω αν στο πρότειναν ήδη - αλλά Μίλιον :

1) Ανάλογα με την περίπτωση (μεγάλο παιδί είσαι - κρίνε).

2) "Ξεκίνα" με ένα 35άρι ακούγεται ούτε πολύ, ούτε λίγο (είσαι και μαντράχαλος και δε γίνεται να ζητάς χρεώσεις-"χαρτζιλίκι"), την ώρα (άσχετα αν σου βγει 45 λεπτά). Ανάλογα πως θα τσουλήσει, κάνε αλλαγές (τιμολογιακές). Το οποίο σημαίνει αν χρειαστεί να βάλεις/κάνεις πράμματα που θα σου φάνε 100 λεπτά, χρεώνεις 70άρι.

3) Τόνιζέ τους πως χρεώνεις χρόνο στην ουσία, πριν αναλάβεις.

4) Μη χρεώνεις παραπάνω από "2 ώρες", άσχετα αν εσένα σου πήρε 3. Απλά να τους το αναφέρεις μετά. Κι ανάλογα πάλι πώς θα τσουλήσει, αλλάζεις στο μέλλον πολιτική (είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω).

Δημοσ.
Να πω και κατι που μου ετυχε..

Ενος φιλου το pc κολλουσε..

Το κανω backup και παμε για φορματ..Πανω στο format καιγεται ο σκληρος!!

Τελικα τον πληρωσαμε μισο μισο&φυσικα δε πηρα €..

Εσεις τι θα κανατε;;

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Κακως τον πλήρωσες. Έπρεπε να του εξηγήσεις ότι ο δίσκος δεν "καίγεται" από το φορματ... άρα ήταν ήδη χαλασμένος από πριν και γι'αυτό κολλούσε. Άλλωστε οι δίσκοι συνήθως σταδιακά χαλάνε και όχι απότομα.

Δεν φτάνει που του έσωσες τα αρχεία, πλήρωσες και από πάνω; Αν τον είχες αφήσει, θα είχε χαλάσει ο δίσκος του και θα είχε χάσει και τα αρχεία.

Εγώ πάντα όταν βλέπω αργό σύστημα, ξεκινάω να τους περιγράφω τα χειρότερα δυνατά σενάρια και μετά πηγαίνω στα πιο ευχάριστα.

π.χ του λες "ο δίσκος έχει πρόβλημα"... τώρα αν στην πορεία διορθωθεί με ένα απλό checkdisk αντί για αντικατάσταση δίσκου το παρουσιάζεις ως επιτυχία σου :P

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Συνοικιακό μαγαζί σε υπολογιστή που φρίζαρε συνεχώς, στα πρώτα 2 λεπτά, για διόρθωση bios προβλήματος(έτσι είπαν τουλάχιστον :P ) και format 25 ευρώ.

Μην αφήνετε τον καθένα να σας πιάνει τον ποπό για 2 next και ένα install. Ψαχτείτε ;)

Δημοσ.

υπαρχει και το γοογλε ρε παιδια.μια μικρη αναζητηση και υπαρχει βημα προς βημα καθε τι που θελετε.

Δε χρειάζεται να ξέρουν. Μετά τι θα κάνουμε εμείς; Κλέφτες θα γίνουμε; :P

Δημοσ.

Καλά τα 150 ευρώ του aledjo είναι πραγματικά από άλλο πλανήτη για freelancer, εκτός και αν δουλεύει σε κάποια εταίρεία που μόνο τότε δικαιολογείται.

Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να χρεώνετε με την ώρα, 20 ευρώ την ώρα είναι καλά. Ένα format πάνω από 3 ώρες δεν παίρνει μαζί με τα βασικά, οπότε γύρω στα 60 ευρώ, 74 μαζί με ΦΠΑ. Backup + format + programs κάπου στις 5 ώρες οπότε γύρω στα 100 ευρώ, 123 μαζί με ΦΠΑ

Νομίζω ότι για τέτοιου είδους γελοία εργασία πάνω από 120 ευρώ είναι απλά υπερβολή, δεν είναι κάτι υπερσπάνιο ούτε χρειάζεται πτυχίο πανεπιστημίου, υπάρχουν τουλάχιστον 40.000 άτομα στην Ελλάδα που ξέρουν πάρα πολύ καλά υπολογιστές και μπορούν να κάνουν το ίδιο, δηλαδή το 1.5 - 2% των ατόμων που έχουν υπολογιστή, χώρια του ότι αρκετοί ξέρουν να λύνουν τα προβλήματα του pc τους μόνοι τους... Είναι πολύ μικρή αγορά και συρρικνώνεται...

Δημοσ.

Μην πας το pc σου έξω για format. Θα δώσεις ένα πενηντάρικο για πλάκα. Τα μόνα που χρειάζεσαι είναι ένα dvd των windows 7 που κάνει μόνο του τη δουλειά και αυτό το site:

http://ninite.com/

που κάνει generate ένα γενικευμένο installer με τα προγράμματα που θες.

Μετά δώσε τα πενήντα ευρώ σε σουβλάκια και μπύρες.

Ε δεν είναι ακριβώς ετσι.....

+1

Δώσε 20€ για σουβλάκια/μπύρες και τα 30 αποταμίευσέ τα.

Αχαχαχαχα ελιωσαααα!!!!

Δημοσ.

Καλά τα 150 ευρώ του aledjo είναι πραγματικά από άλλο πλανήτη για freelancer, εκτός και αν δουλεύει σε κάποια εταίρεία που μόνο τότε δικαιολογείται.

Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να χρεώνετε με την ώρα, 20 ευρώ την ώρα είναι καλά. Ένα format πάνω από 3 ώρες δεν παίρνει μαζί με τα βασικά, οπότε γύρω στα 60 ευρώ, 74 μαζί με ΦΠΑ. Backup + format + programs κάπου στις 5 ώρες οπότε γύρω στα 100 ευρώ, 123 μαζί με ΦΠΑ

Νομίζω ότι για τέτοιου είδους γελοία εργασία πάνω από 120 ευρώ είναι απλά υπερβολή, δεν είναι κάτι υπερσπάνιο ούτε χρειάζεται πτυχίο πανεπιστημίου, υπάρχουν τουλάχιστον 40.000 άτομα στην Ελλάδα που ξέρουν πάρα πολύ καλά υπολογιστές και μπορούν να κάνουν το ίδιο, δηλαδή το 1.5 - 2% των ατόμων που έχουν υπολογιστή, χώρια του ότι αρκετοί ξέρουν να λύνουν τα προβλήματα του pc τους μόνοι τους... Είναι πολύ μικρή αγορά και συρρικνώνεται...

Έχω φτιάξει ένα cd με nlite στα 700mb που έχει βασικούς οδηγούς για wlan,storage και pdf reader, cd burner, antivirus όλα τα hotfixes εντελώς αυτόματο κλπ... τα βασικά που λες και εσύ. Κρατάω και ένα αντίγραφο των οδηγών από πριν και κάνει λιγότερο από 40 λεπτά. Μάντεψε τώρα: δεν μπορείς να φανταστείς τι παραμετροποιήσεις θα ζητά ο χρήστης και τι μικροπροβλήματα μπορεί να υπάρχουν (πχ fonts που θέλει να τα ρυθμίσεις ως bitmap κατά την εκτύπωση για να μην τα βγάζει αλαμπουρνέζικα) . Υπάρχει περίπτωση να κάθεται κανείς 4 ώρες και να μην έχει τελειώσει ακόμη σε άγνωστα συστήματα. Πχ ήθελα τα win98 να βλέπουν print share των xp. Δεν έχει σημασία τι έκανα και πόσο έψαξα. Σε forum είδα απάντηση εταιρίας του τύπου : "Βάλτε win xp στα μηχανήματα που έχουν win98!!!" Τελικά την απάντηση την έδωσε ένας γνωστός μου που είναι "γάτα". Υπολογιστές που κάνουν restart (πολλές αιτίες). Επειδή είναι η δουλειά μου αυτή για φέτος βλέπω πόσα λίγα ήξερα σε σχέση με πριν και πόσα πρέπει να μάθω ακόμη. Νομίζω ότι ένας ελεύθερος πρέπει να παίρνει 40€ την ώρα αρκεί να είναι και πού αποδοτικός. Αν πχ μπορεί να λύνει όλα τα προβλήματα σε 1μιση ή 2 ώρες μου φαίνεται λογικά να πάρει τόσα.

Δημοσ.

υπαρχει και το γοογλε ρε παιδια.μια μικρη αναζητηση και υπαρχει βημα προς βημα καθε τι που θελετε.

Δεν ασχολούνται όλοι οι άνθρωποι πρωί-βράδυ με υπολογιστές.

Εχουν και άλλες δουλειές. Δεν θα παρατήσει για παράδειγμα την δουλειά του ένας δικηγόρος για να ψάχνει στο google. Ασε που αν δεν χρησιμοποιεί συχνά τον

Η/Υ, ακόμη και το πιο εύκολο άρθρο να βρει ίσως να μην έχει την ανάλογη εμπειρία για να το ερμηνεύσει. Ούτε θα έχει την εμπειρία του troubleshooting αν κάτι διαφέρει στην περίπτωσή του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...