million_voices Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 αυτο που λενε ολοι και συμφωνω ειναι οτι στην αγορα οι εξειδικευμενες γνωσεις πληρωνονται και ναι το να στησεις το software σε ενα pc απο την αρχη μεχρι το τελος, δλδ οταν φυγεις ο χρηστης να μπορει να κανει ολα οσα σου ζητησε με το pc του και ολα να δουλευουν σωστα ειναι εξεδικευμενη γνωση ασχετως αν η πλειοψηφια οσων γραφουμε στο φορουμ τα εχουμε κανει απειρες φορες και τα θεωρουμε δεδομενα περαν αυτων προσωπικα ποτε δεν πηγα να φτιαξω pc χωρις να αντιμετωπισω και hardware προβληματα η κακοσυναρμολογημενα pc,με λιγα λογια το κατσαβιδιασμα δυσκολα το αποφευγεις,θυμαμαι περιπτωση γνωστης μου που με φωναξε για να σεταρω το router και κατεληξα να φτιαχνω απο το πριζακι μεχρι την καλωδιωση μεχρι το pc που ετρωγε για αγνωστο λογο μπλε οθονες με το που εμπαινε το sp2 στα xp θεωρωντας οτι drivers και τελευταιες εκδοσεις προγραμματων κατεβαινουν απο το internet και το format γινεται στο σπιτι του χρηστη θεωρω λογικη τιμη 50€ minimum η οποια αυξανεται αναλογως τον χρονο που θα χρειαστει και τα προβληματα που θα προκυψουν
bluesattack Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Εμ αυτο ειναι το θεμα, οτι κανεις δεν αφιερωνει χρονο και "εμεις", οσοι απο μας εχουν αφιερωσει θελουμε να ανταμοιφθουμε γι αυτο.. Sent from my iPhone using Insomnia.app Δεν διαφωνουμε σε αυτο , διαφωνουμε στο ποσο .Ειμαι σιγουρος οτι και ο τεχνικος υπολογιστων καποιες αλλες αλλες υπηρεσιες η προιοντα , θα τα θεωρει υπερεκτιμημενα, βλεποντας τα απο την πλευρα του πελατη.Ας ''απαντησει'' η αγορα τελικα αν ειναι η δεν ειναι..
The_Judas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δεν διαφωνουμε σε αυτο , διαφωνουμε στο ποσο .Ειμαι σιγουρος οτι και ο τεχνικος υπολογιστων καποιες αλλες αλλες υπηρεσιες η προιοντα , θα τα θεωρει υπερεκτιμημενα, βλεποντας τα απο την πλευρα του πελατη.Ας ''απαντησει'' η αγορα τελικα αν ειναι η δεν ειναι.. Εφόσον όλες οι υπηρεσίες και τα προϊόντα είναι υπερεκτιμημένες όπως λες, πρέπει και ο τεχνικός ή ο οποιοσδήποτε επαγγελματίας να ανεβάσει τις τιμές του. Δωρεάν παιδεία δεν υπάρχει, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν καλύπτουν και πολλά πράγματα πια, τα ενοίκια είναι παραφουσκωμένα. Πως θα τα βγάλει ο οποιοσδήποτε άλλος επαγγελματίας πέρα; Με το να χρεώνει 10-20 ευρώ; Όλα αυτά είναι αλληλένδετα.
pournaras Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Τον τελευταιο καιρο (που κανω κανενα πισι στο σπιτι τα απογευματα), μου σκανε συνεχεια προβληματικα μηχανηματα που "τυχαιως" εχουν περασει απο αλλα μαστορικα χερια καποιου "φιλου", που μπορει να τους πηρε και κανα 20-30αρικο και στο τελος τους παρεδωσε το πιψι χεροτερο απο οτι ηταν. Τυχαιο; Δε νομιζω. Οτι πληρωνεις παιρνεις.
De@th L0rd Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Γιατί αν γκουγκλάρει στο ιντερνετ, διόρθωση κινητού-αλλαγή οθόνης-αλλαγή λαδιών-κατασκευή joomla site ή ακόμη και λογοτεχνία-ποίηση... δεν θα βρει τίποτα; Μια χαρά μπορεί να βρει ένα σωρό πληροφορίες και βίντεο. Για τις πιο πολλές δουλειές ισχύει αυτό. Δεν έχουν όμως χρόνο (ή διάθεση ή και γνώση) όλοι για να ασχολούνται με αυτά τα πράγματα. Εκεί στηρίζεται η δύναμη της αγοράς κ του εμπορίου. Στην ανθρώπινη "τεμπελιά". Αν τα έκαναν όλοι , όλα μόνοι τους το εμπόριο δεν θα υπήρχε σαν έννοια. Επειδή ο άλλος δε κατέχει θα πληρώσει, αν δε γουστάρει ας το αφήσει χαλασμένο. Όπως κι εγώ όταν πάω τα παντελόνια στο ράφτη, ή τα οικονομικά στο λογιστή και τους πληρώνω για την εργασία τους να το κάνουν αυτοί που ξέρουν κι εγώ είμαι άσχετος με αυτά τα θέματα. Βασικά αυτό είναι το κακό του νεοέλληνα. Σε μαλακίες, φιγούρες ,μπουζουκοκλαψομουνιές,iphonia,γυαλιά παρμπρίζ λεωφορείου και παπούτσια prada ξέρει να τα ακουμπάει σα βόδι. Σε σημαντικά καθημερινά πράγματα, θέλει να βάψει με πορδές αυγά. Ε , όχι.
bluesattack Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Εφόσον όλες οι υπηρεσίες και τα προϊόντα είναι υπερεκτιμημένες όπως λες, πρέπει και ο τεχνικός ή ο οποιοσδήποτε επαγγελματίας να ανεβάσει τις τιμές του. Δωρεάν παιδεία δεν υπάρχει, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν καλύπτουν και πολλά πράγματα πια, τα ενοίκια είναι παραφουσκωμένα. Πως θα τα βγάλει ο οποιοσδήποτε άλλος επαγγελματίας πέρα; Με το να χρεώνει 10-20 ευρώ; Όλα αυτά είναι αλληλένδετα. Φυσικα ειναι αλληλενδυτα.Το ιδιο επιχειρημα ειχε φερει και καποιος σε μια αλλη παρομοια κουβεντα στο φορουμ , που το μπαλακι πηγαινε απο επαγγελματια σε επαγγελματια .Μονο που υπαρχει ενας 'αδυναμος ' κρικος , οι μισθωτοι , που δεν μπορουν να βγαλουν τα σπασμενα απο αλλου.Και φυσικα καποιος θα θεωρησει παραλογη την τιμη των 100 Ε που μπορει να αποτελει το 10-15 % του μισθου του ,τιμη ποσο που ο αλλος μπορει να απαιτει να το βγαλει και σε κανα μισαωρο. Οταν ομως ηρθαν κακως η καλως οι αλλοδαποι και πηραν τις δουλειες καποιων επαγγελματιων φωναζαν οι τελευταιοι.Εμ οταν χρεωνει καποιος 150 και ο αλλος (και εδω δεν τιθεται θεμα ανασφαλιστης ''υπεροχης'' ) 50 κατι δεν παει καλα .Αλλα ερχονται και οι διορθωτικες κινησεις της αγορας,ισως η κριση βγαλει και ενα καλο.Γιατι καποιοι την ειχαν ψωνισει ολιγον τι...
koulouri Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Να πω και κατι που μου ετυχε.. Ενος φιλου το pc κολλουσε.. Το κανω backup και παμε για φορματ..Πανω στο format καιγεται ο σκληρος!! Τελικα τον πληρωσαμε μισο μισο&φυσικα δε πηρα €.. Εσεις τι θα κανατε;; Sent from my iPhone using Insomnia.app
bluesattack Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Ιδιομορφη περιπτωση , που λογω αμφιβολιων μαλλον πρεπει να το επωμιστει ο τεχνικος ..
million_voices Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Να πω και κατι που μου ετυχε..Ενος φιλου το pc κολλουσε.. Το κανω backup και παμε για φορματ..Πανω στο format καιγεται ο σκληρος!! Τελικα τον πληρωσαμε μισο μισο&φυσικα δε πηρα €.. Εσεις τι θα κανατε;; Sent from my iPhone using Insomnia.app τι εννοεις καιγεται? αν ο σκληρος ηταν παλιος και ταλαιπωρημενος δεν φταις εσυ αλλα αιντε να το καταλαβει ο αλλος αν ειναι ασχετος
koulouri Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Ακριβως αυτο.. Οταν ο αλλος ειναι ασχετος αντε να καταλαβει πώς και γιατι καηκε ο σκληρος του! Που τον ειχε 2 χρονια ( σχετικα καινουριο ) χωρος 1 ανεμιστηρακι, μερα νυχτα ανοιχτο, χειμωνα καλοκαιρι.. Sent from my iPhone using Insomnia.app
bluesattack Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 To να καει ο σκληρος ξαφνικα ο σκληρος ειναι κομματακι δυσκολο.Αλλα γιατι να μην παρουμε μια λιγοτερο ακραια περιπτωση.Πως εξασφαλιζεται ο πελατης αν παιχτει κατι στην mobo απο στατικο ηλεκτρισμο-ελλειψη προφυλαξης απο τον τεχνικο ? Η επειδη του επεσε ο καφες κατα λαθος μεσα ? Επισης αλλη περιπτωση ακομα πιο συνηθισμενη.Ο τεχνικος διαβεβαιωνει τον πελατη οτι θα εχει ετοιμο τον υπολογιστη της δουλειας του την ταδε μερα/ωρα. Δεν ειναι συνεπης και καθυστερει μια μερα (η παραπανω).Ερχεται ο πελατης να τον παρει την αλλη μερα και αρνειται να πληρωσει τον τεχνικο μια που και ο ιδιος εχασε εξαιτιας αυτου ενα μεροκαματο. Σωστο η λαθος ? (ρωταω τους τεχνικους )
pournaras Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Λαθος διοτι ποτε ενας σωστος τεχνικος δεν μπορει και δεν λεει ποτε ΑΚΡΙΒΩΣ θα ειναι ετοιμος ο υπολογιστης. Εκτος και εχει συναψει ειδικο συμβολαιο με το θεο, οποτε και οι βλαβες που υπολογιζει του ερχονται κουτι, ολες οι αλλες βλαβες κατι παραπανω στραβο θα βγαλουν. Τωρα θα μου πεις ο επαγγελματιας πως θα δουλεψει, και τι χρονοδιαγραμμα πρεπει να του βαλεις; Δυσκολο, αλλα τουλαχιστον μια μερα παραπανησια απο αυτο που εσυ στο μυαλο σου υπολογιζεις, και παλι λεγοντας του οτι η ημερομηνια που του δινεις δεν ειναι και 100% σιγουρη.
De@th L0rd Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Ειδικά αν είναι παλιός ο υπολογιστής και έχει υποστεί επιπόλαιη χρήση, καλό είναι να του δίνεις 2 μέρες παραπάνω απ'οσο νομίζεις.Μου ΄χει τύχει σε υπολογιστή να έχει τόση σκόνη μέσα που να μη μπορώ να βρώ-πιάσω τα κλιπσάκια από τις RAM εκ των οποίων η μια τελικά είχε βραχυκυκλώσει από την σκόνη και την υγρασία.
bluesattack Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Λαθος διοτι ποτε ενας σωστος τεχνικος δεν μπορει και δεν λεει ποτε ΑΚΡΙΒΩΣ θα ειναι ετοιμος ο υπολογιστης.Εκτος και εχει συναψει ειδικο συμβολαιο με το θεο, οποτε και οι βλαβες που υπολογιζει του ερχονται κουτι, ολες οι αλλες βλαβες κατι παραπανω στραβο θα βγαλουν. Τωρα θα μου πεις ο επαγγελματιας πως θα δουλεψει, και τι χρονοδιαγραμμα πρεπει να του βαλεις; Δυσκολο, αλλα τουλαχιστον μια μερα παραπανησια απο αυτο που εσυ στο μυαλο σου υπολογιζεις, και παλι λεγοντας του οτι η ημερομηνια που του δινεις δεν ειναι και 100% σιγουρη. Δυστυχως δεν ειναι ουτε ετσι ακριβως .Και δεν ειναι ετσι γιατι οι καθυστερησεις οφειλονται ουκ ολιγες φορες στην κλασσικη αδιαφορια και χαλαροτητα (εμεις να παρουμε το 150αρι και ωχ αδελφε) και στην ελλειπεις γνωσεις (μερικοι τεχνικοι ετσι και τους κοψεις το google δεν θα μπορουν ουτε το office να περασουν που λεει ο λογος ,και συνηθως δικαιολογειται με το'' ξερεις τι προεκυψε στην πορεια ? '' .Αυτο βεβαια δεν αφορα μονο τεχνικους υπολογιστων .) Δηλαδη αμα τον φωναξει ο πελατης σπιτι του η η επιχειρηση στην εδρα της τι θα κανει ? Θα κανει τον ελεγχο-φορματ-τεχνικη υποστηριξη σε 3 και 4 ημερησιες δοσεις ?
pournaras Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Σιγουρα υπαρχουν και αλμπανηδες, οπως σε ολες τις δουλειες, και με την αδιαφορια και χαλαροτητα οπως λες θα παρατεινουν την εργασια. Δεν παυει ομως αυτο να ειναι εξαιρεση στον κανονα. Κανοντας ειτε καθαρα επαγγελαμτικα ειιτε περιστασιακα (οπως τωρα) αυτο το επαγγελμα, μπορω να πω οτι ειναι ελαχιστες οι βλαβες που μου πηγαν οπως ακριβως τις ειχα υπολογισει στο χρονοδιαγραμμα μου, ακομη και καποιες ωρες, ειτε γιατι μπορει να αργησε να κατεβει το update, ειτε γιατι δεν εβρισκα το σωστο driver απο το motherboard στο ιντερντετ, θα τις ειχα. Οσο για τις ημερησιες δοσεις... εκει να δεις συχνοτητα, αν ας πουμε πρεπει μετα το φορματ να περασεις το εμπορικο προγραμμα, που μπορει πχ να ειναι unique καποιας εταιριας ας πουμε για αντιπροσωπεια αυτοκινητων, και να τραβας 3-4 μερες 8ωρα και σε συννενοηση με την εταιρια του λογισμικου, και να μην καθεται με τιποτε. Ειναι μωρε χιλιαδες οι διαφορετικες περιπτωσεις. Δυστυχως με τη λεξη φορματ πολλοι νομιζουν οτι απλα θα καθαρισουν το δισκο τους ξεχνωντας οτι υπαρχουν 10αδες αλλα πραγαμτα απο πισω (αδηγοι περιφερειακων, οδηγεοι motherboard, προγραμματα, updates των windows κλπ) τα οποια μπορει να ειναι πανευκολα αλλα θελουν καποιο χρονο που ξεπερναει κατα πολυ τον βασικο χρονο του φορματ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.