Vancas Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Η απάντηση στην ερώτηση είναι ότι δεν υπάρχει απάντηση. Και εξηγούμε. Το κόστος είναι σχετικό. Δλδ Πρώτον εξαρτάται από το αν θα γίνει στον χώρο του άλλου ή στον δικό σου. Δεύτερον τι format θα γίνει (ποιο λειτουργικό, υπάρχει το λειτουργικό και οι drivers του υλικού ή πρέπει να βρεθούν από το net). Θα γίνει και backup; Πόσο μεγάλο είναι το backup; Μετά το format και την εγκατάσταση του λειτουργικού θα μπουν και εφαρμογές; Τι εφαρμογές; πόσες; θα παραμετροποιηθούν; Θα γίνει restore στο back up; Τώρα σχετικά με το πόσο τα κοστολογείς αυτά έχει να κάνει με το πως δουλεύεις, που και με ποιούς. Δηλαδή Θες να κάνεις απλά δυο αρπαχτές και να τα τσεπώσεις και μετά δε σε απασχολεί; Αν δουλεύεις αθήνα, υπάρχουν 500 άτομα έτοιμα να σε αντικαταστήσουν στο λεπτό, ενώ πχ. σε κάποια πιο μικρή πόλη ο ανταγωνισμός είναι μικρότερος. Αν πχ δουλεύεις με εταιρείες οι τιμές ανεβαίνουν προς τα πάνω έυκολα αλλά δημιουργούν απαιτήσεις. Μια εταιρεία μπορεί και να μην επιλέξει τον πιο φθηνό γιατί θα τον θεωρήσει αναξιόπιστο. Και τέλος το πιο σημαντικό Απόδειξη;;;;;;;;;; Εγώ δηλαδή που κόβω απόδειξη και πληρώνω ΦΠΑ και φόρους για να κρατήσω στο χέρι 20€ πρέπει να χρεώσω 50€. Αν ο άλλος δεν κόβει καν απόδειξη πανε όλα στον κουμπαρά.... Επομένως είναι και λογικό όσοι κόβουν αποδείξεις να χρεώνουν περισσότερο γιατί σαν μ@@ς πληρώνουμε την εφορία...
tsifotis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Αρα... εισαι επαγγεματιας που κοβεις αποδειξη (η εστω ρισκαρεις και δεν κοβεις; - εχει κι αυτο το κοστος του) κανεις αυτην την δουλεια full time? εχεις εξοδα πχ μαγαζιου ή εισαι χομπιστας πιτσιρικας που ψαχνει χαρτζηλικι; εχεις αξιοπιστια (πχ να σου πω ελα σημερα στις 18:00 ή έχεις θα εχεις φροντιστηριο και δεν θα μπορεις; τι θα συμβει σε περιπτωση που κατι παει λάθος; αν δεν δουλευει μετα θα αναλαβεις η θα σε ψαχνω; αν αλλαζοντας τον hdd απο στατικο ηλ/σμο καψεις κατι στην mb θα με καλυψεις ή μην τον ειδατε; εχεις βαθος γνωσεων ή σε καποιο δυσκολο προβλημα (πχ εναν ιο που στα forum οι περισσοτεροι παραδεχονται οτι ζοριζονται) θα την κανεις με ελαφρα; μπορω να βασιζομαι οτι (πχ εχω σπιτι υπολογιστη και δεν δουλευει το autocad σαββατο απογευμα και) καιγομαι - θα ερθεις εστω και με επαυξημενη αμοιβη ή εχεις κανονισει εξοδο και βαριεσαι; ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΑΛΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΤΙΜΗ ΩΣ ΠΕΛΑΤΗ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ!!! (πχ τα κοροιδα εχουνε λεφτα, ας προσεχανε vs σιγα τι να χρεωσεις πια για μια δουλεια που συνδυαζει το χομπι μας;
Ather Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Φέτος δουλεύω σε τεχνικές υπηρεσίες σχετικά με υπολογιστές. Είναι πάρα πολλά τα πράγματα που πρέπει να μάθει κανείς για το πώς θα φτιάξει κάτι και δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Οι πραγματικά καλοί είναι λίγοι. Αν βέβαια έχει μάθει κανείς καλά τη δουλειά, έχει μαζέψει τα εργαλεία που χρειάζεται κλπ, πιστεύω ότι σε ένα χρόνο μπορεί να γίνει καλός. Εκτιμώ πώς πολλά είναι τα άτομα που θα έδιναν 50€ για να κάνουν το σύστημά τους να λειτουργήσει.
De@th L0rd Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 50 ευρώ για στήσιμο υπολογιστή από την αρχή και εγκατάσταση προγραμμάτων είναι υπερβολικά λίγα. Αυτό το καταλαβαίνει κάποιος αφούτου κάνει 2-3 φορμάτ και φάει τη κάθε μαλακία υπολογιστή στη μάπα. 50 =λίγα. Για φορμάτ και πέρασμα windows + προγραμμάτων τουλάχιστον 100 ευρώ. Αλλιώς ας πάει στο φίλο του να το φτιάξει. Μη χαλάτε την αγορά με τιμές πατώματος, γιατί εσείς δε θα έχετε δουλειά στο μέλλον κ απαξιώνετε τις εργατοώρες σας. Αν τώρα θέλετε να δουλεύετε σαν κορόϊδα και να σας την πούνε κιόλας από πάνω, με γειά σας. Τα φορμάτ δεν είναι όλα πατάω f2-del κ.ο.κ μπουτάρω το windows cd και όλα είναι ρολόι. Μπορεί στο 90% να βγάλει έρρορ και να φάς κανα 2ωρα μόνο για μπορείς να χρησιμοποιήσεις το cd, για να ανακαλύψεις ότι ήταν χαλασμένη η καλωδιοταινία. Εάν τώρα χρεώσεις 50 ευρώ αυτόν που ξεμπέρδεψες στο μισάωρο-μια ώρα και 50 ευρώ επίσης αυτόν με το χρέπι που σου έφαγε 4 ώρες, ε φιλε μου κάτι δε πάει καλά με τα μυαλά σου. Εκτός αυτού όταν έχεις λογικές ή υψηλές τιμές πρέπει να έχεις μια άλφα αξιοπιστία κι αν κάτι πάει στραβά να το αντικαταστήσεις κι όχι να κάνεις παπατζιλίκια. Έχω δεί άλλους να κάνουν φορμάτ για 30 ευρώ, και να κλέβουν κλειδάκια, hardware και πολλές άλλες απατεωνίες που θέλει μια ώρα γράψιμο για να τα περιγράψω.
bluesattack Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 . Μπορεί στο 90% να βγάλει έρρορ και να φάς κανα 2ωρα μόνο για μπορείς να χρησιμοποιήσεις το cd, για να ανακαλύψεις ότι ήταν χαλασμένη η καλωδιοταινία. Εάν τώρα χρεώσεις 50 ευρώ αυτόν που ξεμπέρδεψες στο μισάωρο-μια ώρα και 50 ευρώ επίσης αυτόν με το χρέπι που σου έφαγε 4 ώρες, ε φιλε μου κάτι δε πάει καλά με τα μυαλά σου. Μπορει καποιος να εφαγε ενα 4ωρο αλλα σε περιπτωση που εχει μαγαζι η κανει φορματ σπιτι οι ωρες αυτες δεν ειναι χαμενες συνηθως γιατι κανει παραλληλα δουλεια και σε αλλους υπολογιστες.Εκτος αν φτιαχνει 2,3 το μηνα , και θελει να βγαλει ολοκληρο μισθο επειδη ειναι η αυτοκαλειται τεχνικος .Και ενω υπαρχει ενα δικιο σε αυτο , ποσοι εχουν τιμοκαταλογο ?Δεν θα επρεπε με αυτη τη λογικη ? Οταν χρεωνεις 50-100 Ε και σε αυτον που σου πηρε 20 λεπτα ε δεν θα στην πουν ? Πηγε μια φιλη μου (ευτυχως το ανεφερε και της το εφτιαξα εγω τελικα , τζαμπα εννοειται ) τον υπολογιστη για φορματ, επειδη..σερνοτανε (απλως ) με ολα τα cd ετοιμα , σε αυτον που της τον ειχε πουλησει και της ζητησε 100 Ε .Ε λοιπον, πηρε τα... (υπολογιστης 3ετιας, που τωρα με το ζορι θα κανει κανα 200 )
The_Judas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Πολύ σπάνια θα ζητήσει κάποιος σκέτο φορμάτ. Οι πιο πολλοί πελάτες ζητάνε πλήρες στήσιμο του συστήματος με όλα τα επακόλουθα. Υπάρχουν επίσης παλιοί υπολογιστές με ide δίσκους όπου η διαδικασία χρειάζεται αρκετή ώρα. Υπάρχουν και άλλες δουλειές που μπορεί να είναι χρονοβόρες. Backup πολλών αρχείων σε παλιό και αργό υπολογιστή είναι μεγάλη ταλαιπωρία όπως και το σκανάρισμα για ιούς. Πολλές φορές υπάρχουν και ιδιότροποι ιοί που πρέπει να αφαιρεθούν χειροκίνητα. Άλλες φορές σου φέρνουν υπολογιστή για κάποιον λόγο, αλλά στην πορεία προκύπτει κάτι άσχετο γιατί ο χρήστης δεν έχει την γνώση για να κάνει την σωστή διάγνωση. Μόνο στην περίπτωση που έρθει ο πελάτης με έτοιμα cd-drivers και ξέρει τι θέλει είναι εύκολη δουλειά. Αυτό όμως είναι σχετικά σπάνιο. Οι πιο πολλοί δεν ξέρουν καν τι λειτουργικό έχουν αλλά ούτε και το serial του λειτουργικού τους. Είναι βέβαιο όμως, ότι υπάρχουν και απατεώνες στον χώρο, που ζητάνε τρελά ποσά (100-200 ευρώ!!!).
De@th L0rd Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δηλαδή όποιος ζητάει 100 ευρώ για στήσιμο υπολογιστή από την αρχή είναι απατεώνας; Τι ωραία που τα λέτε ρε παιδιά.Απατεώνας θα είναι αν πάρει καναν υπολογιστη 5ετίας που με το ζόρι κάνει 150 ευρώ και ζητήσει 100 χωρίς να ενημερώσει τον πελάτη ότι δεν τον συμφέρει η επισκευή. Η ταρίφα μου εμένα πάντως σε αυτούς που ζητάνε στήσιμο από την αρχή είναι περίπου 100 ευρώ. Αν τώρα ζητάνε ολική επαναφορά (δηλαδή σημαντικά αρχεία επειδή χτύπησε ο σκληρός, ιος κτλ)οι τιμές ξεφεύγουν γιατί ο άλλος θα τα πληρώσει προκειμένου να ξαναβρεί τις δουλειές του. Αν πάλι ζητάει πέρασμα εξειδικευμένων προγραμμάτων , (Κεφάλαιο, Λογιστικά, Νομικά κτλ) κάθε πρόγραμμα και 20 ευρώ. Πήγα σε δικηγόρο τις προάλλες που του χτύπησε ο σκληρός σε υπολογιστή 2 ετίας, εφόσον είχε ρωτήσει παντού και τιμή για την ανάκτηση κάτω από 1800 ευρώ δεν είχε βρεί έμαθε από γνωστό μου ότι ασχολούμαι, και για φορμάτ, ανάκτηση δεδομένων , στήσιμο windows προγραμματων, του πήρα σχεδόν όσο αγόρασε την κεντρική μονάδα, και με κέρναγε και καφέδες, σάντουιτς κτλ, γιατί του πήρα λιγότερα και από τα μισά που του ζητούσαν. Πάντα ζυγίζουμε τις καταστάσεις. Αν πχ μου ζητούσε η θεια απέναντι να της βάλω το antivirus και να της περιποιηθώ λίγο τον υπολογιστή, μπορεί να της έπαιρνα και 20 ευρώ. Ο τζάμπας πέθανε.
koulouri Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Εγω αυτο ακριβως που λες παραπανω ΤΟ ΙΔΙΟ ακριβως και εγω σε Δικηγορο τι εκανα τζαμπα.. μου τον εφερε 1 φιλος που εκανε πρακτικη ασκηση σε αυτον, του λεω μπορω να τον φτιαξω και μολις του το επεστρεψε ουτε φωνη ουτε ακροαση ο δικηγορος.. Τι να κανω;Να μαλωσω με τον φιλο μου; Απλα σε πιανουν για ακομα μια φορα κοτσο! ps ο Δικηγορος Θεσσαλονικης απειρα φραγκα, εβγαιναν για φαγητο με τον φιλο μου& πληρωνε κατι 100αρια για πλακα.. Sent from my iPhone using Insomnia.app
De@th L0rd Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Εγω αυτο ακριβως που λες παραπανω ΤΟ ΙΔΙΟ ακριβως και εγω σε Δικηγορο τι εκανα τζαμπα..μου τον εφερε 1 φιλος που εκανε πρακτικη ασκηση σε αυτον, του λεω μπορω να τον φτιαξω και μολις του το επεστρεψε ουτε φωνη ουτε ακροαση ο δικηγορος.. Τι να κανω;Να μαλωσω με τον φιλο μου; Απλα σε πιανουν για ακομα μια φορα κοτσο! ps ο Δικηγορος Θεσσαλονικης απειρα φραγκα, εβγαιναν για φαγητο με τον φιλο μου& πληρωνε κατι 100αρια για πλακα.. Sent from my iPhone using Insomnia.app Επειδή εμένα όσο ήμουν φοιτητής με έπιασαν πολλές φορές κώτσο, και ειδικά γνωστοί με επισκευές των μπουρδελουπολογιστών τους, ανέβασα τις τιμές ώστε να τους αποτρέπω. Εγώ χρόνο για μαλακίες δε διαθέτω πλέον. Ο χρόνος είναι πολυτέλεια κ πρέπει να πληρώνεται.
slygeo87 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δηλαδή όποιος ζητάει 100 ευρώ για στήσιμο υπολογιστή από την αρχή είναι απατεώνας;
Vancas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Οι περισσότεροι λένε "έλα μωρέ, ένα φορμάτ μου έκανε, πόσο να στοιχίζει και πόσο κόπο έχει..!!"΄Αν δεν είναι κόπος τότε ας το κάνει μόνος του ή αν έχει γνωστό ας του το κάνει εκείνος τσάμπα. Όταν όμως θα βγούν τα σοβαρά προβλήματα και δε θα μπορεί να τα φτιάξει ο φίλος του, τότε θα πληρώσει όσα γλίτωνε τόσο καιρό. Αν όμως τον υποστηρίζει συνέχεια, οι τιμές διαμορφώνονται διαφορετικά. Μου έχει τύχει πολλές φορές να μου ζητάνε βοήθεια άτομα που τους επισκεύαζαν τα pc γνωστοί τους και δε μπορούν να τους καλύψουν πλέον. Όταν πχ χαλάσει ένα laptop και δεν έχουν αντάπτορα για να συνδέσουν τον σκληρό σε ένα pc και καίγονται για να τραβήξουν άμεσα τα δεδομένα, θα πάρουν εμένα τηλ και θα αφήσω κάποια άλλη δουλειά στη μέση για να τους εξυπηρετήσω. Επειδή ξέρω πως την επόμενη φορά πάλι θα τσιγκουνευτεί και θα φωνάξει το φίλο του, θα τον χρεώσω περισσότερο για τον χρόνο μου. Η λογική αυτή βέβαια ισχύει παντού. Πας σε ένα συνεργείο να σου αλλάξουν λάδια στο αμάξι και σου παίρνουν 50€ χωρίς τα λάδια. Η διαδικασία είναι ξεβίδωμα της τάπας του κάρτερ, άδειασμα των ελαίων και πλήρωση. Με την ίδια λογική εγώ το κοστολογώ 10€ το πολύ και μπορώ να το κάνω μόνος μου. Και μιλάμε και για περιοδική συντήρηση που γίνεται συχνά, όχι για φορμάτ που γίνεται μία στο τόσο. Εντάξει και εγώ στους πολύ φίλους το κάνω τσάμπα. Εγώ θα τους κάνω φορμάτ και αυτοί κάποια στιγμή όταν και αν χρειαστώ θα μου κάνουν κάποια δουλειά που ξέρουν αυτοί και όχι εγώ. Άρα ουσιαστικά δε τους το κάνω τσάμπα. Στους άλλους κάνω μία εκτίμηση τι θέλουν, πόσο χρόνο και κόπο χρειάζεται και αναλόγως τους λέω πόσα θέλω και αν θέλουν προχωράμε. Αν όχι ας πάνε αλλού. Σε πολλούς πελάτες και ειδικά εταιρείες συχνά κάνω κάποιες ψιλοεργασίες δωρεάν μαζί με το φορμάτ για να τους κρατήσω σαν πελάτες. π.χ. μαζί με το φορμάτ, καθάρισμα στο pc από σκόνες, αλλαγή πάστας κλπ Ο καθένας αποφασίζει τον τιμοκατάλογο του, σε λογικά πλαίσια πάντα, και απο εκεί και πέρα κανονίζει τις δουλειές του. Αν είναι σωστός και θέλει να έχει συνέχεια δουλειά θα έχει τιμές που να συμφέρουν και αυτών και τους πελάτες. Αν κάποιος του ζητάει 100€ για φορμάτ και θέλω να κερδίσω τον πελάτη, θα το κάνω με 70€. Αν του ζητάνε 50€ και δε με συμφέρει ας του το κάνει ο άλλος.
bluesattack Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Και μπορει ο Ελληνας (οχι ολοι ) να ειναι ακομα σαν καταναλωτης σε βρεφικο σταδιο, φιγουρατζης κλπ αλλα αρχιζουν σφιγγουν τα πραγματα... Εμ ειπαμε δεν φταιει κανεις αλλος.. Αντι να τσαταρει θα μπορουσε να κανει γρηγορο γκουγκλαρισμα (οχι δεν ειναι αυτοκινητο η θερμοσιφωνας) , η να κανει ενα backup μονος του (αντε στην χειροτερη να εδινε και 30-40 Ε να παρει γνησιο ενα προγραμμα-backup της αρεσκειας του ).. αλλα θελει να δινει 100+ ευρα σε φορματ.Και αντι να βαλει τα αρχεια της δουλειας η οτι αλλο σε ενα αδειο dvd-σκληρο θελει να τρεχει για ανακτηση δεδομενων. Προφανως... λεφτα υπαρχουν και περισσευουν :lol:
The_Judas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Αντι να τσαταρει θα μπορουσε να κανει γρηγορο γκουγκλαρισμα (οχι δεν ειναι αυτοκινητο η θερμοσιφωνας) , η να κανει ενα backup μονος του (αντε στην χειροτερη να εδινε και 30-40 Ε να παρει γνησιο ενα προγραμμα-backup της αρεσκειας του ).. Γιατί αν γκουγκλάρει στο ιντερνετ, διόρθωση κινητού-αλλαγή οθόνης-αλλαγή λαδιών-κατασκευή joomla site ή ακόμη και λογοτεχνία-ποίηση... δεν θα βρει τίποτα; Μια χαρά μπορεί να βρει ένα σωρό πληροφορίες και βίντεο. Για τις πιο πολλές δουλειές ισχύει αυτό. Δεν έχουν όμως χρόνο (ή διάθεση ή και γνώση) όλοι για να ασχολούνται με αυτά τα πράγματα.
bluesattack Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Γιατί αν γκουγκλάρει στο ιντερνετ, διόρθωση κινητού-αλλαγή οθόνης-αλλαγή λαδιών-κατασκευή joomla site ή ακόμη και λογοτεχνία-ποίηση... δεν θα βρει τίποτα; Μια χαρά μπορεί να βρει ένα σωρό πληροφορίες και βίντεο. Για τις πιο πολλές δουλειές ισχύει αυτό. Δεν έχουν όμως χρόνο (ή διάθεση ή και γνώση) όλοι για να ασχολούνται με αυτά τα πράγματα. Για πολλες δουλειες μπορεις να βρεις πληροφοριες στο ιντερνετ.Για λιγες θα βρεις τοσο ογκο πληροφοριων (και λογικο ειναι οταν με τον υπολογιστη καταπιανεται πια ο καθενας ) , τοσο αναλυτικους οδηγους , και για λιγες η χρησιμοποιηση αυτων δεν απαιτει ουτε ειδικο εξοπλισμο-εργαλεια, ουτε σωματικη κουραση .Απλως λιγο χρονο...αμα καποιος δεν θελει να τον διαθεσει ας πληρωσει.Ειπα εγω οχι ?
koulouri Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Εμ αυτο ειναι το θεμα, οτι κανεις δεν αφιερωνει χρονο και "εμεις", οσοι απο μας εχουν αφιερωσει θελουμε να ανταμοιφθουμε γι αυτο.. Sent from my iPhone using Insomnia.app
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.