aledjo Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Αρχηγέ νομίζω είσαι λίγο φάουλ στο συγκεκριμένο θέμα...Το κόστος το φορμάτ είναι 0 €, μπαίνεις από ένα boot cd σε περιβάλλον DOS δίνεις την εντολή format c: και όλα είναι ωραία! Αυτό που πουλάω εγώ και ο κάθε τεχνικός είναι η ώρα που θα σπαταλήσω για να κάνω backup να επαναφέρω το backup να σετάρω email skype κτλ, ενδεχομένως το πειρατικό παιχνίδι που θέλει ο μικρός, να μάθω σε μια κυρία 70 χρονών πως να περνάει μέσω bluetooth video από το κινητό της και μετά πως να τα μετατρέπει σε dvd για να μπορούν να τα δουν οι άλλες 70χρονες φίλες της που δεν έχουν Η/Υ(true story). Επίσης εξαρτάται αν ο άλλος με καλέσει Κυριακή ή βράδυ και καίγεται, τότε θα υπάρχει σίγουρα αυξημένη χρέωση. Μια σκέτη εγκατάσταση Windows ναι σίγουρα δεν αξίζει πάνω από 20 € αν δεν έχω ξοδέψει βενζίνη, αλλά αυτό είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο.... Λες ότι κάνεις μαθήματα αγγλικών. Σκέψου το ανάλογο παράδειγμα ένα αστέρι να θέλει μόνο 10 ώρες μάθημα για να δώσει ένα πιστοποιητικό αγγλομάθειας τύπου IELTS και ένας "μπούφος" να θέλει 40 ώρες για να πιάσει το ίδιο σκορ. Θα τους χρεώσεις το ίδιο; Δε νομίζω... Άλλωστε μπορούν πάντα να κατεβάσουν 1 ebook και να το κάνουν μόνοι τους. Πιστεύω πιάνεις το νόημα τα ειπες ολα!
Linus_21 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Ειδες λοιπον που τα γνωριζεις πολυ θεωρητικα τα πραγματα και οχι επι της ουσιας? Εσυ στο παιδακι θα κανεις μαθημα -συγκεκριμενες- ωρες και για -συγκεκριμενο- χρονο. Δεν εχεις να "χωρεσεις" 3-4-5-6+ πελατες μεσα σε 1 μερα που θελουν η δουλεια τους να γινει χθες και οχι απλα τωρα. Επισης οι μαθητες δεν σπανε δεν χαλανε και ακομα και αν παθουνε κατι τετοιο δεν ειναι δικο σου θεμα. Δεν θελω να το παιξω εξυπνακιας αλλα σε παρακαλω κανε μια βολτα απο το συγκεκριμενο thread γιατι το φορματ πεφτει σε αυτον που λεγεται "τεχνικος Η/Υ" και συνεπως ειναι καλο να διαβασεις το συγκεκριμενο thread και τοτε -ισως- καταλαβεις κατα το 1/10 για τι πραγμα μιλαμε. Επισης για το bolt κομματι του ποστ σου εκει ειναι το σημειο που προσπαθεις ευγενικα να τον ξεκοψεις απο πελατη και ειναι το σημειο που αρχιζουν οι κατηγοριες. Σε εχουν πει ποτε απατεωνα γιατι ετυχε να κανεις re-install σε ενα προγραμμα και να κανει σαματα ολοκληρο στο αφεντικο σου και σε εσενα επειδη δεν βλεπει πλεον το εικονιδιο του προγραμματος στο desktop ή επειδη τα εικονιδια ειναι "μπερδεμενα" και οχι οπως τα ειχε? Σου φενεται τραβηγμενο? Ενημερωτικα αυτο δεν ειναι τιποτα. Σταγονα στη βροχη ειναι. Ξέρω ξέρω, δεν ήταν και το καλύτερο παράδειγμα, αλλά αυτό μου ερχόνταν στο μυαλό εκείνη τη στιγμή. Αν και πολλές φορές έχω καθίσει παραπάνω από το προβλεπόμενο free of charge εξηγώντας ξανά και ξανά τις ίδιες απορίες του πιτσιρικά. Κάτι που εμένα μου φαίνεται γελοίο, όπως φαίνεται σε σένα το double click στο .exe και όχι στον άσχετο και μ@λ@κα(!!!!) πελάτη. Δεν υπάρχει περίπτωση όμως να πω, αααα σήμερα με κούρασε ψυχικά, γιατί έπρεπε να κάτσω να του εξηγήσω κάτι τόσο εύκολο(για μένα πάντα) κάτσε να πάρω +10ευρώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να πω, κάτσε να χρεώσω +5ευρώ την απορία με τον Present Simple, όταν με πείρε στο κινητό ενώ έβλεπα Πανάθα. Όσο και να προσπαθείτε, δεν θα καταφέρετε να με πείσετε ότι η αύξηση τιμής κατα 500+% στην τελική τιμή σύμφωνα πάντα με τον φίλο από πάνω, θεωρείτε δικαιολογημένη λόγω των αποριών.
bluesattack Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Όσο και να προσπαθείτε, δεν θα καταφέρετε να με πείσετε ότι η αύξηση τιμής κατα 500+% στην τελική τιμή σύμφωνα πάντα με τον φίλο από πάνω, θεωρείτε δικαιολογημένη λόγω των αποριών. Kαι πραγματικα ποσο συχνο φαινομενο ειναι αυτο ?.Κοντευω να πεισθω (not) οτι καποιος δεν ξαναπερνα τα xp η τα 7 , με 5,6 drivers αλλα κανει παραλληλα και ολοκληρη εκμαθηση χρησης υπολογιστη στον πελατη.
ikaruga24 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Ξέρω ξέρω, δεν ήταν και το καλύτερο παράδειγμα, αλλά αυτό μου ερχόνταν στο μυαλό εκείνη τη στιγμή. Αν και πολλές φορές έχω καθίσει παραπάνω από το προβλεπόμενο free of charge εξηγώντας ξανά και ξανά τις ίδιες απορίες του πιτσιρικά. Κάτι που εμένα μου φαίνεται γελοίο, όπως φαίνεται σε σένα το double click στο .exe και όχι στον άσχετο και μ@λ@κα(!!!!) πελάτη. Δεν υπάρχει περίπτωση όμως να πω, αααα σήμερα με κούρασε ψυχικά, γιατί έπρεπε να κάτσω να του εξηγήσω κάτι τόσο εύκολο(για μένα πάντα) κάτσε να πάρω +10ευρώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να πω, κάτσε να χρεώσω +5ευρώ την απορία με τον Present Simple, όταν με πείρε στο κινητό ενώ έβλεπα Πανάθα. Όσο και να προσπαθείτε, δεν θα καταφέρετε να με πείσετε ότι η αύξηση τιμής κατα 500+% στην τελική τιμή σύμφωνα πάντα με τον φίλο από πάνω, θεωρείτε δικαιολογημένη λόγω των αποριών. Αδυνατεις να καταλαβεις οτι δεν ειναι η δυσκολια επεξηγησης το θεμα αλλα η σπαταλη χρονου που σε αντιθεση με τον δικο σου που τον εχεις κατανεμημενο ακριβως οπως τον θελεις (παιδι Α = 10:00 - 12:00 μαθημα, παιδι Β 15:00 - 18:00 για παραδειγμα) σε εμας δεν παει ετσι το κολπο. Ο χρονος μας και οι γνωσεις μας ειναι αυτες που χρεωνονται (και φυσικα τα μεταφορικα). Αν εγω πρεπει να κανω (παραδειγμα) 3 φορματ μεσα σε 2 ωρες καταλαβαινεις οτι δεν εχω ουτε την πολυτελεια αλλα ουτε και την υποχρεωση να εξηγησω στον καθε "τσομπανο" τις διαφορες μεταξυ διπλου και μονου κλικ, ουτε πως θα αποφυγει αλλο φορματ, ουτε το πως λειτουργει το καθε διαφορετικο AV, ουτε το πως θα γραψει τραγουδια, ουτε το πως θα κατεβασει τζαμπα ταινιες ουτε τιποτα. Ελπιζω να καταλαβες. Εδιτ: Τσιμπα και το λινκ για το thead που λεγαμε. http://www.insomnia.gr/topic/281644-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B7%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1/page__p__2527749__hl__+%CE%B5%CE%BD%CE%B1++%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF++%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1__fromsearch__1#entry2527749
aledjo Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Ξέρω ξέρω, δεν ήταν και το καλύτερο παράδειγμα, αλλά αυτό μου ερχόνταν στο μυαλό εκείνη τη στιγμή. Αν και πολλές φορές έχω καθίσει παραπάνω από το προβλεπόμενο free of charge εξηγώντας ξανά και ξανά τις ίδιες απορίες του πιτσιρικά. Κάτι που εμένα μου φαίνεται γελοίο, όπως φαίνεται σε σένα το double click στο .exe και όχι στον άσχετο και μ@λ@κα(!!!!) πελάτη. Δεν υπάρχει περίπτωση όμως να πω, αααα σήμερα με κούρασε ψυχικά, γιατί έπρεπε να κάτσω να του εξηγήσω κάτι τόσο εύκολο(για μένα πάντα) κάτσε να πάρω +10ευρώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να πω, κάτσε να χρεώσω +5ευρώ την απορία με τον Present Simple, όταν με πείρε στο κινητό ενώ έβλεπα Πανάθα. Όσο και να προσπαθείτε, δεν θα καταφέρετε να με πείσετε ότι η αύξηση τιμής κατα 500+% στην τελική τιμή σύμφωνα πάντα με τον φίλο από πάνω, θεωρείτε δικαιολογημένη λόγω των αποριών. δε μπορεις να συγκρινεις σε καμια περιπτωση αυτου που κανεις εσυ με το format και τα προγραμματα. αυτο που εκανες εσυ πριν 10 χρονια, ακριβως το ιδιο κανεις και σημερα. τα αγγλικα ειναι τα ιδια, δεν εχουν αλλαξει... τα windows 7, facebook, msn, και οοοολα τα'αλλα αλλαζουν απο κει που δε το περιμενεις. και να σου πω και κατι αλλο ρε φιλε? πως την εχεις δει και χρεωνεις κατι τοσο φυσιολογικο και μπορεις να εμπορευεσε τη γλωσσα μιας αλλης χωρας? ποιος εισαι εσυ? δικια σου ειναι η γλωσσα και τη πουλας? η γνωση ειναι ελευθερη για ολους, δεν εχεις κανενα δικαιωμα να πουλας κατι που δεν ειναι δικο σου, ουτε καν εχεις καμια σχεση με τη χωρα αυτη. και ΠΟΥ ξερω γω αμα στα παιδακια μαθενεις αγγλικα και οχι κινεζικα? που ξερω γω οτι ξερεις καλα αγγλικα? ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ????? και συ χρεωνεις τα παιδακια????? απατεωωωωνα! 666 θα σου κανω μηνυση ρε! :P :P :lol: πλακα κανω, αλλα για να καταλαβεις ποσο ακυρα ειναι αυτα που λες εσυ για μας, τα ιδια ακυρα σου λεω και γω.
michael92 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Aledjo μου φαίνεται έχεις μια περίεργη στάση προσέγγισης της αγοράς, Αλλιώς θα χρεώσεις τον οικιακό χρήστη, αλλιώς την μικρή επιχείρηση και αλλιώς την μεγάλη εταιρεία. Για την πρώτη κατηγορία τα 150 ευρώ είναι πάρα πολλά, 3 φορές να χαλάσει το pc πιο συμφέρον είναι να πάρουν καινούριο... Όσο για το πάνω μήνυμα, δεν πουλάει την γνώση μιας χώρας αλλά την γνώση την δική του που καθόταν και μάθαινε την τάδε ξένη γλώσσα.
million_voices Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 μαλλον υπερβαλει για να τονισει αυτα που θελει να πει και χρεωνει και το πρηξιμο των @@ που με τους πολυ ασχετους ειδικα ειναι πολυ ψυχοφθορα διαδικασια περα απο ολα αυτα ο καθενας κοστολογει τον χρονο και τις γνωσεις του διαφορετικα και η αγορα κρινει
aledjo Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Aledjo μου φαίνεται έχεις μια περίεργη στάση προσέγγισης της αγοράς, Αλλιώς θα χρεώσεις τον οικιακό χρήστη, αλλιώς την μικρή επιχείρηση και αλλιώς την μεγάλη εταιρεία. Για την πρώτη κατηγορία τα 150 ευρώ είναι πάρα πολλά, 3 φορές να χαλάσει το pc πιο συμφέρον είναι να πάρουν καινούριο... Όσο για το πάνω μήνυμα, δεν πουλάει την γνώση μιας χώρας αλλά την γνώση την δική του που καθόταν και μάθαινε την τάδε ξένη γλώσσα. 1) δεν επρεπε καν να μπεις στο κοπο να σκεφτεις να σχολιασεις το παραπανω μου ποστ γιατι γραφω απο κατω οτι το ειπα για πλακα. 2) κανεις ΤΡΟΜΕΡΟ λαθος για τον οικιακο χρηστη, την επειχηρηση κτλ. ο οικιακος χρηστης εχει πολλαααα περισσοτερα προβληματα και προγραμματα απ'οτι μια επειχηρηση - ενας επαγγελματιας. ο οικιακος χρηστης μπορει να εχει τα εξης προβληματα, αποριες, σκαλωματα, facebook, msn, dvdrip, dvdcopy, torrrent, nero, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ιντερνετ browser. κτλ οπου καμια επειχηρηση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ στον υπολογιστη του, αρα δεν εχει θεμα για καρτες γραφικων, drivers, patch κτλ. δεν εχει msn, facebook αποριες, δε εχει προβληματα με τη ταχυτητα του torrrent. και τα σχετικα. ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ οταν προκειτε για καποια επειχηρηση-εταιρια, αυτο που ζηταει ειναι να ΔΟΥΛΥΕΥΟΥΝ σωστα τα μετρημενα προγραμματα που χρειαζεται για τη δουλεια. οπως πχ σε λογιστικα γραφεια. τα προγραμματα ειναι στανταρ! οτι προβλημα προκειψει ξερει ο τεχνικος ΤΙ επρεπε να κανει το ταδε προγραμα που ηταν, γιατι ηταν, τι προβλημα υπαρχει κτλ.
TheDevilMayCare Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 2 απλές ερωτήσεις - τροφή για σκέψη: - όταν κλειδαράς* για δουλειά max 10 λεπτά -δηλαδή μπορεί και 4λεπτο!- πληρώνεται 70 euros, αναλογικά πόσο πρέπει να πληρωθεί το format ο τεχνικός υπολογιστών -άνθρωπος που ζει από αυτό, όχι ο πιτσιρικάς που απλώς χαρτζιλικώνεται? (*δε μιλάμε για γιατρό που δύναται να ισχυριστεί ότι έδωσε 8 χρόνια σε σχολή) - όταν web developers, για να πάμε σε κάτι συναφές, πληρώνονται >= 60 euros την ώρα, για δουλειά που, κατα 98%, κάνουν στην άνεση του χρόνου και του χώρου τους –δηλαδή μπορούν χαράματα στο σαλόνι τους, ακούγοντας Rammstein & μασουλώντας Doritos, με το σώβρακο only!- αναλογικά πόσο πρέπει να πληρωθεί το format ο τεχνικός υπολογιστών που έρχεται στο χώρο σου, όταν θελήσεις εσύ? Απαντήσεις, διαλέχτεεε: α) Πρέπει να τον πληρώσω κιόλας? Το ξαδερφάκι μου θα το έκανε δωρεάν..! β) 10 euros –ισα ισα για τη βενζίνη που έβαλε- και πάρα πολλά του δίνω. γ) Και 8ωρο να συμπληρώσει στο pc, είκοσι (20) ευρώ από εμένα θα πάρει. δ) Τουλάχιστον (η περίπου) το ίδιο. Άλλωστε το χρήμα πρέπει να γυρίζει.
bluesattack Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 2 απλές ερωτήσεις - τροφή για σκέψη: - όταν κλειδαράς* για δουλειά max 10 λεπτά -δηλαδή μπορεί και 4λεπτο!- πληρώνεται 70 euros, αναλογικά πόσο πρέπει να πληρωθεί το format ο τεχνικός υπολογιστών -άνθρωπος που ζει από αυτό, όχι ο πιτσιρικάς που απλώς χαρτζιλικώνεται? (*δε μιλάμε για γιατρό που δύναται να ισχυριστεί ότι έδωσε 8 χρόνια σε σχολή) Επειδη χρειαστηκα κλειδαρα προσφατα, 15 Ε μου πηρε (και πολλα ηταν) .70 Ε ? Να τα βαλει στην ..αρμαθια του . Ο γιατρος γιατι δεν μπαινει στην συγκριση ? Πως γινεται ο γιατρος να εχει σπουδασει καμμια 10 χρονια , να εχει ιατρειο , πιθανοτατα εξοπλισμο χιλιαδων Ε ,την υγεια αν οχι την ζωη πολλες φορες του ασθενη στα χερια του και να παιρνει 30-50 Ε με αποδειξη (ναι υπαρχουν και τετοιοι) ? Και να θελει τωρα ο κλειδαρας 70 Ε και ο φορματζης 150.Μια που πιασαμε τις συγκρισεις...
TheDevilMayCare Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Κι όμως δώσαμε 70 ευρώ σε κλειδαρά, 400 ευρώ σε υδραυλικό για εργασία μιας ώρας και 2500 ευρώ σε σιδερά για εργασία 1 απογεύματος. Όσο για τους γιατρούς, αν υπάρχουν τέτοιοι, είναι το πολύ 5%... Δεν πληρωσα -την τελευταία 3ετια τουλάχιστον- κάτω από 60 ευρώ, για επίσκεψη σε ιατρείο τόσο για τους δικούς μου όσο και για εμένα.. –όχι δεν τους πήγαινα στο Κολωνάκι, και δεν μιλάμε για εξειδικευμένα πράγματα. Αλλά για να μη ξεφεύγουμε, όπως λέω σε φίλους που κάνουν αυτή τη δουλειά, πρέπει να οργανωθούν –σε σωματείο, ένωση, I really don’t know- και να ορίσουν ελάχιστη αμοιβή κατ’ ώρα ή εργασία. Αλλιώς θα ακούνε πάντα τα ανεκδιήγητα… Και για να το κάνω ακόμη πιο συγκεκριμένο, για εργασία στο χώρο του πελάτη: ελάχιστη αποζημίωση/αμοιβή 20 ευρώ/ώρα + νόμιμες προσαυξήσεις/τιμολόγιο.
bluesattack Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Αλλά για να μη ξεφεύγουμε, όπως λέω σε φίλους που κάνουν αυτή τη δουλειά, πρέπει να οργανωθούν –σε σωματείο, ένωση, I really don’t know- και να ορίσουν ελάχιστη αμοιβή κατ’ ώρα ή εργασία. Αλλιώς θα ακούνε πάντα τα ανεκδιήγητα… Και για να το κάνω ακόμη πιο συγκεκριμένο, για εργασία στο χώρο του πελάτη: ελάχιστη αποζημίωση/αμοιβή 20 ευρώ/ώρα + νόμιμες προσαυξήσεις/τιμολόγιο. Πραγματικα πιστευεις οτι θα ηθελαν κατι τετοιο ? (αυτο πχ σημαινει για 3 ωρες δουλειας 60 Ε με αποδειξη..δεν θα τους φανουν λιγα ? )
ikaruga24 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Πραγματικα πιστευεις οτι θα ηθελαν κατι τετοιο ? (αυτο πχ σημαινει για 3 ωρες δουλειας 60 Ε με αποδειξη..) Φυσικα και θα το προτιμουσαμε. Πιστευεις οτι τωρα για τις ιδιες ωρες εργασιας ειναι καλυτερα να σου κανει ολοκληρο σαματα ο αλλος και τελικα να σου δινει 20 (γιατι τοσο θεωρει με το μυαλο του οτι πρεπει να παρεις)?
bluesattack Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Φυσικα και θα το προτιμουσαμε. Πιστευεις οτι τωρα για τις ιδιες ωρες εργασιας ειναι καλυτερα να σου κανει ολοκληρο σαματα ο αλλος και τελικα να σου δινει 20 (γιατι τοσο θεωρει με το μυαλο του οτι πρεπει να παρεις)? Θεωρωντας οτι 2,3 ωρες (για να μην πω μια ) ειναι υπεραρκετες για ενα βασικο φορματ,εγω δεν ειδα πουθενα να θωρειται λογικη η τιμη των 20-40-60 Ε (ποσο μαλλον να δινει ο πελατης τοσα και να το δεχεται ο τεχνικος).Απεναντιας καταλαβα (λαθος ? )οτι η ταριφα παιζει στο 100-150..
spacefart Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2010 εσυ θυμασαι το 150ευρω ε? 150 ευρω δεν ειπα οτι κοστιζουν ολα αυτα, απλα ΕΓΩ θελω 150.... ο καθενας μπορει να ζηταει οτι θελει. εγω απο την αλλη το φορματ το χρεωνω 30-40 ευρω + τον καφε μου/μπυρα μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.