Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για καμένη κάρτα γραφικών σε Laptop

NikosKozani

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω 1 laptop :

INNOVATOR PERFORMER 915PM NOTEBOOK

CASE INNOVATOR NOTEBOOK 915PM PERFORMER

----ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ NVIDIA NV43M 6600 128MB

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU INTEL® PENTIUM® M750 1.8GHz 2MB CACHE

ΜΝΗΜΗ RAM SO-DIMM DDRII 533Mhz 512MB

Πριν από κάνα 2 βδομάδες έκαψα την κάρτα γραφικών επειδή τη ζόρισα με το lineage2.

Ήθελα να ρωτήσω:

---Ξέρει κανέις που μπορώ να ρωτήσω για να την επισκευάσω ήνα αγοράσω άλλη?

---Λέτε να μπορώ να αγοράσω καμιά με εμγαύτερη μνήμη κανα 1gb? Θα αντέχει άραγε το pc?

Η βλακία είναι ότι η κάρτα γραφικών είναι onboard και δε ξέρω πώς να την αλλάξω.Καμιά ιδέα?

Δημοσ.

Δεν μπορείς να βάλεις άλλη κάρτα..!

Και, ταπεινή μου γνώμη αν δεν είναι μέσα μέσα στην εγγύηση η κάρτα, μην μπαίνεις στον κόπο να την αλλάξεις..

Θα σου βγει πολύ ακριβά... :fear:

Δημοσ.

Γενικά σε κάποια laptop η κάρτα γραφικών είναι... κάρτα που συνδέεται στη μητρική (αυτή μπορεί να αλλαχτεί αλλά το κόστος συνήθως είναι μεγάλο) ενώ σε άλλα laptop η κάρτα γραφικών είναι τσιπάκι "κολλημένο" στη μητρική (αυτή δεν αλλάζει).

Για να είσαι 100% σίγουρος πρέπει να ανοίξεις το laptop και να φτάσεις στη μητρική, πράγμα που δεν είναι εύκολο αν δεν έχεις εμπειρία με συναρμολόγηση υπολογιστών.

Για τη περίπτωση σου, κάνε ένα τηλέφωνο σ'αυτούς (eshop?). Φαντάζομαι θα ξέρουν τις προδιαγραφές αυτών που πουλάνε :)

Δημοσ.

Την τύφλα τους δε ξέρουν, και ειδικά για το κατάστημα της κοζάνης είναι παλιοκλέφτες. Όταν πρωτοπήραμε το λάπτοπ και μου βγήκε ελαττωματική η μπαταρία να φανταστείς ο πατέρας μου πήρε το λάπτοπ και κυνηγούσε τον επί κεφαλής στο eshop κοζάνης για να του τον φέρει στο κεφάλι.Τραγικά πράγματα σου λέω.

Το λάπτοπ το είχα αγοράσει τον νοέμβριο του 2005 και είναι αρκετά παλιό μοντέλο. Στο μόνο που μπορώ να ελπίζω είναι να τον επισκευάσω μπας και μαζέψω εγώ μερικά λεφτά και ρίξω και τους γονείς μου στο φιλότιμο να μου δώσουν μερικά για να τον επισκευάσω. Αλλά για καινούριο μέχρι του χρόνου τέτοιο μήνα ούτε κουβέντα.

-----Οπότε θέλω να δω με το belarc τί μητρική έχει μπας και το αλλάξω όλο μαζί.

----Εκτός και αν ξέρει κανείς μαγαζιά που αλλάζουν κάρτες γραφικών ή τις επισκευάζουν.Ρώτησα στο computer care και μου είπανε 190ευρώ η επισκευή και εγγύηση 6 μηνών.

Αν ξέρετε κανένα μαγαζί που επισκευάζει τέτοια σας παρακαλώ να μου πείτε γιατί τον χρειάζομαι τον φορητό επειδή κάνω πολλά ταξίδια.

Δημοσ.

Εχει ενα μαγαζι Θεσσαλονικη μερια που ισως ειναι πιο βολικο για σενα.

Εχω ακουσει καλα σχολια αλλα ακομα δεν εχω προσωπικη γνωμη.

Τους εχω στειλει ενα laptop αρχες του μηνα και απ'οτι μου ειπαν, τωρα το βαλανε μπρος για επισκευη (να και καποιοι που εχουν αρκετη δουλεια). Πρεπει να το εχω κατα την Τριτη, Τεταρτη της επομενης εβδομαδας.

Τηλεφωνα και πληροφοριες στο site τους (http://www.computer-systems.gr)

Καλη τυχη.

Δημοσ.

Thanks θα μπω να ρωτήσω. Ανακάλυψα τελικά ότι το pc παίρνει MXM κουμπωτή κάρτα γραφικών και το ψάχνω μήπως το αντικαταστήσω με την ίδια ή καμιά καλύτερη. Αλλά ξέρω ότι είναι ζόρι να αλλάξεις γραφικά στο φορητό έστω κι αν είναι ΜΧΜ. Άσε προσπαθώ να καταλάβω αν είναι ΜΧΜ Ι ή ΜΧΜ ΙΙ.

Καμιά βοήθεια?

Δημοσ.
Thanks θα μπω να ρωτήσω. Ανακάλυψα τελικά ότι το pc παίρνει MXM κουμπωτή κάρτα γραφικών και το ψάχνω μήπως το αντικαταστήσω με την ίδια ή καμιά καλύτερη. Αλλά ξέρω ότι είναι ζόρι να αλλάξεις γραφικά στο φορητό έστω κι αν είναι ΜΧΜ. Άσε προσπαθώ να καταλάβω αν είναι ΜΧΜ Ι ή ΜΧΜ ΙΙ.

Καμιά βοήθεια?

Δες εδώ για αρχή http://www.mxm-upgrade.com/

Επίσης ΜΧΜ κάρτες έχει στο ebay.

Δημοσ.

Δες το site που λεει ο stefoss.

Πολυ πληροφορια και καλοι. Αγορασα κ'εγω μια ATI HD 4670 απο αυτους για αντικατασταση της καμμενης X1800 στο Fujitsu-Siemens laptop μου.

Ανοιξε το laptop και δες τι ειδους MXM ειναι (Ι η ΙΙ στην περιπτωση σου μαλλον). Το mxm-upgrade εχει ενα σωρο φωτογραφιες και οδηγιες.

Καλο θα ειταν να μαθαινες με τι γνωστο laptop αντιστοιχει το Innovator για να εισαι σιγουρος οτι μια διαφορετικη καρτα θα εμπαινε χωρις δραστικες αλλαγες.

Να και η καρτα σου στο ebay (Ι η ΙΙ):

http://cgi.ebay.co.uk/nVIDIA-GF-Go6600-Go-6600-NV43M-MXM-Video-VGA-Card-128MB-/180545054829?pt=UK_Computing_Computer_Components_Graphics_Video_TV_Cards_TW&hash=item2a0952e86d

Ακομα και τον GPU προσεσσορα μπορεις να βρεις.

Καλυτερα παντως να παρεις μια καλυτερη καρτα απο mxm-upgrade αν ειναι στα χρηματικα σου ορια.

Μερικα links ακομα:

Διαφορα μοντελα και τι MXM ειδος ειναι.

http://www.mxm-upgrade.com/Table.html

Ειδα μονο μια κοινη σειρα laptop που εχει την ιδια καρτα σε MXM II.

Ειναι το KN1. Θα δεις διαφορα laptop βασισμενα σε αυτο.

Να και η σελιδα του:

http://www.mxm-upgrade.com/KN1.html

Καλο ψαξιμο.

Δημοσ.
φίλε αφού η καρτουλα είναι καμένη δοκίμασε και αυτό εγώ το έκανα και δουλεύουν τα πάντα κανονικά είναι γνωστό πρόβλημά που έχουν οι nvidia

http://www.youtube.com/watch?v=SEx6g-xt0CI

Στο video λέει "fix (temporary)". Μια που το κανες, πόσο προσωρινά φτιάχνει?

Δημοσ.

Φτιάχνει για μερικές μέρες ίσως και κάνα δύο εβδομάδες. Το ξανακάνεις 2-3 φορές και τελικά πετάς το board. Οι επεμβάσεις με απευθείας ζέσταμα προκαλούν μόνιμη βλάβη στην επιφάνεια του mainboard κάτω από το gpu. Το πιστολάκι δείχνει ακίνδυνο όμως ανεβάζει έως και 700 βαθμούς στο GPU ενώ οι επιτρεπόμενες θερμοκρασίες επεξεργασίας του είναι έως 230-235 βαθμούς. Υπάρχουν εργαλεία ειδικά για τέτοιες επεμβάσεις και εργαστήρια που μπορούν να τις κάνουν. Αν όμως δοκιμάσεις πρώτα τις σαχλαμάρες με πιστολάκια φούρνους κτλ τότε δεν έχει ελπίδες μόνιμης επισκευής ακόμη και σε εξειδικευμένο εργαστήριο.

Δημοσ.

Ανακάλυψα τελικά ότι είναι ΜΧΜ 2 η κάρτα και κουμπώνει στη μητρική. Οπότε μπορώ να την αλλάξω αλλά βγαίνει γύρω στα 100 ευρώ. Ταιριάζουν κι αλλές στο pc μου αλλά έχουν chips και από την κάτω μεριά σε αντίθεση με αυτήν που έχω και δεν έχω τρόπο να τα ψύξω. Οπότε αναγκαστικά με βλέπω να παίρνω πάλι την ηλήθεια την nvidia gf go6600 MXM που έχει μόνο 128 mbs μνήμη . Άστα να πάνε......

Αυτό με τη θερμότητα το δοκίμασα αφού έβγαλα την κάρτα από τη μητρική δούλεψε για καμιά ώρα και μετά έβγαλε πάλι γραμμές. Ίσως να δοκιμάσω να το βάλω στην κατάψυξη αυτή τη φορά μπας και κρατήσει κάνα 2 βδομάδες μέχρι να παραλάβω την καινούρια.

Δημοσ.

Το έχω δυο μήνες και δουλεύει μέρα νύχτα παίζω το cod5 και δεν έχω κανένα πρόβλημα ,τώρα αν πάθει τίποτα σε κανένα μήνα και πάλι μου έχει δώσει χρόνο για να την αλλάξω.Αν και μετά από search υπάρχουν αρκετά άτομα που το έχουν έτσι και ένα χρόνο και δεν έχω πετύχει κανέναν να λέει ότι έπαθε τίποτα στον ένα μήνα. Στην ουσία δεν κάνεις κάτι τρελό το kalai λιώνεις που δεν έχει κολλήσει καλά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...