computer Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Γεια σας, Θα ήθελα να κάνω overclocking στον επεξεργαστή μου Pentium E5300 2.6GHz για καλύτερη απόδοση σε gaming. Όμως είμαι αρχάριος σε θέματα overclocking και θα ήθελα να μου πείτε πως να κάνω βήμα προς βήμα!!!:-D Το σύστημά μου είναι: Intel Pentium E5300 2.6GHz 2gb Ram DDR2 Single Channel 333MHz Nvidia 9500GT 1GB Foxconn G31MVP Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Διάβασε τον οδηγό γι' αρχή και για όποια απορία έχεις εδώ είμαστε. Πάντως η μητρική σου δεν πρέπει να είναι για πολλά-πολλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
computer Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Διάβασε τον οδηγό γι' αρχή και για όποια απορία έχεις εδώ είμαστε. Πάντως η μητρική σου δεν πρέπει να είναι για πολλά-πολλά. Ποιον οδηγό εννοείς; Και όταν λες οτι δεν είναι για πολλά πολλά η μητρική μου, για πόσο υπολογίζεις οτί θα μπορέσω να το φτάσω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=211171 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosno1com Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Ποια ψυχτρα έχεις;την στοκ του 5300 ή καποια after market? Με ψυχτρα που μου προτεινανε τα παιδια του insomnia και βάση του οδηγου που σου λεει ο Φάνης,ειχα φτάσει τον Ε5200 μου απο 2,5 σε 3,5 GH και θερμοκρασια περιπου... 70 βαθμους σε full load ... Με την μανίσια ψυχτρα μην περιμένεις αρκετο κλοκάρισμα λόγω θερμοκρασίας.. Θελησα να ποσταρω την γνωμη μου κ γω επειδη ειχα ακριβως τον προηγουμενο επεξεργαση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
computer Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Ποια ψυχτρα έχεις;την στοκ του 5300 ή καποια after market? Με ψυχτρα που μου προτεινανε τα παιδια του insomnia και βάση του οδηγου που σου λεει ο Φάνης,ειχα φτάσει τον Ε5200 μου απο 2,5 σε 3,5 GH και θερμοκρασια περιπου... 70 βαθμους σε full load ... Με την μανίσια ψυχτρα μην περιμένεις αρκετο κλοκάρισμα λόγω θερμοκρασίας.. Θελησα να ποσταρω την γνωμη μου κ γω επειδη ειχα ακριβως τον προηγουμενο επεξεργαση Δυστυχώς δεν έχω αγοράσει διαφορετικη ψύχτρα, έχω την ψύχτρα που είχε. Τέλως πάντων, με αυτή την ψύχτρα που έχω μέχρι πόσο μπορώ να κλοκάρω χωρίς να ανεβάσει τέρμα θερμοκρασία; Μπορώ να το πάω από 2,6 που είναι σε 3,0 η πρέπει λιγότερο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δε μπορεί κανείς να σου πει με σιγουριά, δοκίμασε να ανεβάζεις, τρέξε OCCT και τσέκαρε θερμοκρασία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
computer Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δε μπορεί κανείς να σου πει με σιγουριά, δοκίμασε να ανεβάζεις, τρέξε OCCT και τσέκαρε θερμοκρασία. Τι λες γι΄αυτά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Μια χαρά φαίνεσαι από άποψη θερμοκρασίας, άσ' το λίγο παραπάνω όμως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
computer Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Μια χαρά φαίνεσαι από άποψη θερμοκρασίας, άσ' το λίγο παραπάνω όμως. ok! Θα ακολουθησω τον οδηγο και θα κανω υπερχρονισμο και θα σου πω πως πήγε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Τι λες γι΄αυτά; [ATTACH]37373[/ATTACH] [ATTACH]37374[/ATTACH] [ATTACH]37375[/ATTACH] [ATTACH]37376[/ATTACH] [ATTACH]37377[/ATTACH] [ATTACH]37378[/ATTACH] [ATTACH]37379[/ATTACH] Το τρεξες 2 λεπτά απο τα οποία το 1 λεπτό είναι προετοιμασία σε idle. Δεν πρόλαβε καλά - καλά ο cpu να δώσει 100% και να δείξει max temps. Τρέξτο τουλάχιστον ένα 30λεπτο (βάλε custom 30 min). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
computer Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Το τρεξες 2 λεπτά απο τα οποία το 1 λεπτό είναι προετοιμασία σε idle. Δεν πρόλαβε καλά - καλά ο cpu να δώσει 100% και να δείξει max temps. Τρέξτο τουλάχιστον ένα 30λεπτο (βάλε custom 30 min). Για δες τωρα που το ετρεξα ενα 30λεπτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
computer Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Ρε προσπαθώ να κάνω αλλά δεν βρίσκω τη ρύθμιση που λεει για το SpeedStep. Ειναι σημαντικη ή απλά να συνεχίσω χωρίς να κάνω τπτ σε αυτη τη ρυθμιση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Οι θερμοκρασίες σου είναι καλές. Αλλά τον επεξεργαστή τον τρέχεις stock clocks οπότε είναι λογικό. Διάβασε τον οδηγό που σου έδειξε ο phanispal και ξεκίνα σιγά-σιγά. Αν κολλήσεις πουθενά σε βοηθάμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
computer Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Οι θερμοκρασίες σου είναι καλές. Αλλά τον επεξεργαστή τον τρέχεις stock clocks οπότε είναι λογικό. Διάβασε τον οδηγό που σου έδειξε ο phanispal και ξεκίνα σιγά-σιγά. Αν κολλήσεις πουθενά σε βοηθάμε. Τελικά βρήκα το SpeedStep αλλα τα υπόλοιπα που πρεπει να αλάξω όπως το vcore, το fsb και τον πολλαπλασιαστή δεν με αφηνει να τα αλλαξω. Μήπως εχει κλειδωμενο πολλαπλασιαστή ο επεξεργαστής μου και γι'αυτό δεν γινεται να τα αλλάξω; Όπως είπα εχω τον Intel Pentium Dual-Core E5300 2.6Ghz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.