Προς το περιεχόμενο

Να πάρω Mac; Αν ναι, ποιόν και γιατί;

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

[semi-offtopic]

ας καταλάβουν κάποιοι επιτέλους οτι υπάρχουν εργαλεία και εργαλεία.. Για κάποιες χρήσεις είναι απαγορευτική (ή μη ενδεδειγμένη τουλάχιστον) η χρήση των λάθος εργαλείων. Το (αρχικό) κόστος είναι μόνο ένας παράγοντας και δεν είναι αυτό μόνο που πρέπει να λάβει υπόψιν του κάποιος. Άλλο καφέ θα πιείς απο το μπρίκι του εσπρέσο των 20ευρώ άλλο απο τη μηχανή των 200ευρώ και άλλο απο τη μηχανή των 2000ευρώ. Το θέμα είναι πώς τον πίνεις (τον καφέ σου ντε..)

Τέλος, επειδή ακούω και κάτι κουλά τα windows pc χαλάνε ενώ τα mac pc όχι.. αυτά είναι @@ριές. Είναι καθαρά θέμα χρήσης. Αν το προσέχεις και το καθαρίζεις το μπρίκι θα σου κάνει πάντα αυτό το οποίο μπορεί να κάνει. Αν την επαγγελματική μηχανή την αφήσεις να πιάσει μπίχλα.. έφυγες για Δωδώνη καπουτσινάκι..

[/sof]

Το ωραιο στα mac ειναι οτι δεν χρειαζεται να το προσεχεις softwareικα...! Το δουλευεις οπως γουσταρεις χωρις να χρειαζεται να ανησυχεις μηπως γινει πιο αργο η αρχισουν τα κολληματα κλπ. Ξεγνοιασια! :D

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ. · Κρυμμένο από paredwse, 26 Νοεμβρίου 2010 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από paredwse, 26 Νοεμβρίου 2010 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Αφαιρέθηκαν 11 μηνύματα

εσύ ήσουν αυτός που μου έστειλε PM (το οποίο φυσικά δεν τσέκαρα, μαλών παρενόχληση το βρίσκω) για το thread σχετικά με δυσφήμιση σε forum, όταν είπα για την "αντικειμενικότητα" του παρόντος forum ?

Hey Man, Nice Shot !

Δημοσ. · Κρυμμένο από paredwse, 26 Νοεμβρίου 2010 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από paredwse, 26 Νοεμβρίου 2010 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Στο λάπτοπ ΟΜΩΣ θα φορτώσω σίγουρα προγράμματα όπως Mathematica, Cubase, Sonar...

Αναλογα με τις αναγκες σου κανεις τις επιλογες σου

το sonar δεν νομιζω να βγαινει για mac

Ιδέα μου ή είναι θεμελιώδης πρόβλημα να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα βασικό για σένα πρόγραμμα. (OS: windows, mac disconntinued)

Αφαιρέθηκαν 11 μηνύματα

Το μήνυμα μου είναι:

Ευανάγνωστο, ευπρεπή, μην προσβλητικό, τεκμηριωμένο, εντός θέματος, δεν στοχεύει στην διαφήμιση αλλά και τονίζει ένα αδύνατο σημείο των mac απαντώντας ευθέως στο ερώτημα "Να πάρω Mac;" (όπως φυσικά και το προηγούμενο μου μήνυμα)

Δημοσ.
Στο λάπτοπ ΟΜΩΣ θα φορτώσω σίγουρα προγράμματα όπως Mathematica, Cubase, Sonar

Αναλογα με τις αναγκες σου κανεις τις επιλογες σου.

***** το sonar δεν νομιζω να βγαινει για mac

Πράγματι η έκδοση που είχε ξεκινήσει είναι discontinued και το Cakewalk Sonar υπάρχει μόνο σε Windows.

Όσο αλουμίνιο και "design" να έχεις νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα βασικό για σένα πρόγραμμα.

Το μήνυμα μου είναι εκφρασμένο ευπρεπώς, με ελληνική γραφή, εντός θέματος, τεκμηριωμένο και δεν δημοσιεύει σχολιασμούς ενεργειών διαχείρισης (ούτε έχει quote δημόσια ή μη σχόλια διαχειριστή).

Δημοσ.

θα ήταν αν δεν υπήρχε κάποιο αντίστοιχο ή καλύτερο.. (και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να συγκριθεί το logic με το sonar)

Δημοσ.

θα ήταν αν δεν υπήρχε κάποιο αντίστοιχο ή καλύτερο.. (και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να συγκριθεί το logic με το sonar)

Ίσως αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας, έχω δει πάρα πολλές φορές αυτό το μοτίβο απάντησής, του στυλ αυτό το πρόγραμμα μπορεί να μην υπάρχει αλλά αυτό που υπάρχει είναι πολύ καλύτερο, οπότε ακολουθόντας αυτή την γρήγορη υπεραπλούστευση sonar έξω και το cubase δεν είναι τόσο σταθερό και γρήγορο σε mac (1,2) οπότε έξω και αυτό, με άλλα λόγια αναγκάζει κάποιον να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεχνώντας πως το να δουλεύεις και να έχεις εξοικειωθεί με κάποιο είναι βασικότατο καθώς είσαι αποδοτικότερες με αυτό / ταιριάζει περισσότερο σε σένα.

Με άλλα λόγια γυρνάμε στο αρχικό μου επιχείρημα.

Δημοσ.

ε τότε αμα κάποιος ξέρει το fast tracker ας μείνει σε amiga/dos με αυτό?

ποιο είναι ακριβώς το επιχείρημα εδώ για να καταλάβω, πως όλα τα υπόλοιπα προγράμματα μπροστά σε αυτά που τρέχουν σε mac είναι επιπέδου dos ?

Δημοσ.

1. Πρώτα κοιτάς την τσέπη. Τα Mac κοστίζουν ακριβότερα (υπό την άποψη οτι θα χρειαστείς ένα άλφα ποσό για να το αγοράσεις, ενώ μπορείς να συμβιβαστείς με φθηνότερο μηχάνημα γενικώς).

2. Μετά κοιτάς το Software που σε ενδιαφέρει να χρησιμοποιείς. (πλέον για παράδειγμα το Autocad υπάρχει και για Mac. Μπορεί όμως κάποια προγράμματα που θέλεις οπωσδήποτε να τρέχεις να μην υπάρχουν για Mac (θα υπάρχουν λογικά τα αντίστοιχα εναλλακτικά, αλλά ίσως ένα η περισσότερα προγράμματα που οπωσδήποτε χρειάζεσαι, να μην υπάρχει για Mac. Πχ. αν πρέπει να έχεις το 3D Studio, δεν υπάρχει ακόμη για Mac). Φυσικά όμως σου δίνεται η δυνατότητα να τρέξεις και Windows στον Mac σου και αυτό σημαίνει οτι αν ντε και καλά χρειάζεσαι ΚΑΙ το 3DS για να μπορείς να κάνεις την δουλειά σου, τότε έχεις και αυτή την επιλογή (το να τρέξεις δηλαδή και Windows στο mac σου και συνεπώς να τρέξεις και όσες εφαρμογές ΔΕΝ τρέχουν/ δεν υπάρχουν σε Mac). Συνεπώς εξετάζεις το κυρίαρχο Software που θα χρειαστείς / τις δουλειές που θέλεις να κάνεις στο Computer σου (στα περισσότερα είδη προγραμμάτων ή θα υπάρχουν εκδόσεις και για Mac ή θα υπάρχουν αξιόλογα εναλλακτικά Software συνήθως).

3. Πρέπει να νιώθεις έτοιμος μέσα σου να αλλάξεις λειτουργικό σύστημα και συνήθειες. (δεν έχει νόημα να σκάσεις τόσα χρήματα για να έχεις το Mac OS X και να μην το χρησιμοποιείς).

4. Οι Mac δεν είναι τέλειοι αλλά είναι πολύ καλύτεροι από άλλα λειτουργικά συστήματα σε πολλά πράγματα (πχ. σε θέματα σταθερότητας, User Friendly, ανετίλας και ξεγνοιασιάς κυρίως). Φίλος μου προγραμματιστής έχει πει οτι είναι το ίδιο όμορφοι και "εσωτερικά" (κυρίως όσον αφορά την "ανετίλα" του να προγραμματίζεις σε Mac, μιας και τα περισσότερα πράγματα είναι φτιαγμένα σε έναν Μac "όπως θα έπρεπε να είναι"/μερακλίδικα και προσεγμένα δηλαδή. Συνεπώς ένας Mac είναι "όμορφος" εξωτερικά αλλά και "εσωτερικά".

5. Παιχνίδια για mac υπάρχουν, αλλά όχι τόσα όπως στα Windows. Αν θέλεις computer για να παίζεις games, καλύτερα πάρε ένα Custom made PC (σαν Ηardware θα σου βγεί και φθηνότερο) με windows.

Συνεπώς νομίζω οτι εφόσον το Budget το επιτρέπει και η θέληση για αλλαγή υπάρχει, θα μπορούσες να επιλέξεις έναν mac για αγορά.

Εγώ δεν μετάνιωσα καθόλου πάντως την αγορά του Mac Pro μου.

Δημοσ.

ποιο είναι ακριβώς το επιχείρημα εδώ για να καταλάβω, πως όλα τα υπόλοιπα προγράμματα μπροστά σε αυτά που τρέχουν σε mac είναι επιπέδου dos ?

Όχι δε μιλάμε για όλα τα προγράμματα. Μιλάμε για το sonar και το logic. Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα να δεις. Μόνο ενα γεγονός.

Δημοσ.

Sellers όποιο Mac και αν πάρεις, θα δώσεις όπως κατάλαβες ένα αξιοσέβαστο ποσό ;)

Σε αυτην την περίπτωση θα σε συμβούλευα λίγο πριν το τέλος της εγγύησης σου να πάρεις ένα Apple Care για να χεις και άλλα 2 χρόνια (σύνολο 3 δηλαδή) το κεφάλι σου ήσυχο απο τυχον προβλήματα που μπορεί να παρουσιασει και θα χρειαστει ένα τσουχτερο (σε τιμη) Service.

Εχω παράδειγμα 2 φίλων μου που είχαν παρει π.χ. Macbook Pro 15,4" του 2006 και τους πήγε η Logic Board 800E μαζι με τα εργατικα..

Προχτές παρέλαβα και γω το Macbook Pro 13.3" (Mid-2010) απ το Service του γιατι εκανε "κρακ" το καπακι οταν το κατεβαζες.. μου αντικατεσησταν ολοκληρη την οθονη αλλα και τον μηχανισμο της με καινουργια! ημουν μεν μες την εγγυηση, αλλα εαν ξαναπαθει κατι αντιστοιχο π.χ. με την οθονη απ ότι μου λεει το χαρτι του Service θα πληρωνα:

Αταλλακτικα:300Ε

Εργασια56,91Ε

Συνολο Προ ΦΠΑ:356,91Ε

Συνολο με ΦΠΑ: 439,00Ε

Δηλαδη το 1/3 της τιμής που το αγόρασα το καλοκαίρι! (1259Ε)

Τωρα να μοιραστω μαζι σου την εμπειρια μου με τα Mac (που ξεκιναει απο πολυ παλιά):

-Εντελώς διαφορετικη φιλοσοφια χρήσης η οποια θα σε αποζημιωσει με τον χρονο, ισως να σε ξενισει λιγο στην αρχη. Μην ακους κανεναν και τιποτα, βγαλε μονος δικά σου συμπερασματα αφου ψαξεις τα πραγματα που θες να κανεις κατα κυριο λογο στο μηχανημα αυτο.

-Οποιοδηποτε λειτουργικο εχει τα θετικα του και τα αρνητικα του,δεν υπαρχει τιποτα το τελειο. Τελειο θα ειναι κατι για την χρηση σου ή την δικη μου π.χ. , όχι υποχρεωτικά για όλους. Θα σου φανουν αυτα τα αρνητικά πολύ λιγότερο παντως στο OS X μιας και στην αρχη υπαρχει μια ανοχη στα πραγματα που υπαρχουν μεχρι να τα μαθεις και τα συνηθισεις. Εμενα δε μου πηρε πανω απο βδομαδα να συνηθισω το λειτουργικό και να κανω το 99% που εκανα και σε Windows. Η κοινοτητα των Mac Users γενικα ειναι ιδιαιτερα φιλικη κ εξυπηρετική να σου λυσουν τις οποιες αποριες, όσο και εξειδικευμένες και αν ειναι.

-Το Trackpad του θα το αγαπησεις πραγματικά! Το καλυτερο που υπαρχει αυτη την στιγμη σε Laptop! Πολλα λαπτοπ μετα απο ωρα δε μπορω να τα δουλεψω χωρις ποντικί. Στο MBP ποτε δεν του χω βαλει ποντικι εκτος για κανα παιχνιδακι! Μονο εκει ειναι απαραιτητο! Κατα τα αλλα ειναι πολυ ξεκούραστο και με άμεση αποκριση και πολυ καλη ευαισθησια στα δαχτυλα σου (οσο χοντρα και αν ειναι :P )

-Γενικά το μηχάνημα θα το αγαπήσεις στην κυριολεξία !! Είναι ωραίο να δουλεύεις με ένα μηχάνημα που σου φαίνεται κάθε μέρα όμορφο εξωτερικά και εσωτερικά :D

-Η ανετίλα που λέει και ο vag3d είναι μεγάλο πράγμα! Θα το δεις μακροχρόνια..

Δημοσ.

Στην τελική πάρτο βρε αδερφέ και αν δεν το γουστάρεις-δεν σε βολέψει πούλα το!! Το πολύ να χάσεις 50 €...κατα καιρούς εχω πετύχει πολλές αγγελίες που πουλάνε mac επειδή δεν του βόλεψαν...άν και νομίζω οτι αξίζει η αγορά!

Ειδικά ενα mac pro ή ενα mac air αν είχα την δυνατότητα θα τα τσιμπούσα σε 2 λεπτα!

Δημοσ.

Δεν είναι όλα ρόδινα στο Mac OS,θα σε συμβούλευα να μην λαμβάνεις υπόψιν σχόλια τύπου ότι δεν ανησυχείς για τίποτα και όλα τρέχουν απροβλημάτιστα.

Καταρχήν κατα καιρούς υπάρχουν πολλά προβλήματα στο hardware,όπως πχ στο νέο Air,τα πρώτα imac 27",δεν είναι σίγουρο ότι θα σου τύχει αλλά αν σου κάτσει σου κατσε

Υπάρχουν σχόλια για προβλήματα software-ικα διάσπαρτα στο internet,ούτε haters είναι αυτοί που τα δημοσιεύουν ούτε μυστικοί πράκτορες των Windows,τελευταίο παράδειγμα ότι αρκετοί είχαν πρόβλημα με την αναβάθμιση σε 10.6.5

Υπάρχει το internet,βασισμένο σε flash,το Mac OS δεν τα πάει καλά με το flash και αυτό φαίνεται στο CPU usage όταν πας να δεις ένα βίντεο το οποίο έχει τεράστιο αντίκτυπο στη διάρκεια της μπαταρίας,υπάρχει και το wmv που χρησιμοποιείται απο πολλούς ελληνικούς internet-ικους σταθμούς,τουλάχιστον σε μένα τα beachballs πάνε αέρα.

Εκτός απο hardware-ικα όπου θα είσαι τεχνολογικά πίσω (C2D εκτός αν τα σκάσεις χοντρά) θα είσαι και software-ικα,το GPU acceleration για movies,flash videos είναι πολύ πίσω σε σχέση με το άλλο αντίπαλο OS,το SL είναι με OpenGL 3 ενώ έχουμε φτάσει στο 4,αν βάλεις SSD δεν υπάρχει trim support κτλ.

Ένα ακόμα αρνητικό για μένα και μόνο είναι το Lion,αν και μπορεί κάποιος να μου πει "Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε" η αλήθεια είναι ότι στο event κάθε άλλο παρά εντυπωσίασε,αναμένω να κυκλοφορήσει και να έχω σφαιρικότερη άποψη χωρίς μεγάλες προσδοκίες

Σου αναφέρω τα αρνητικά μόνο,έχει πάρα πολλά θετικά τα οποία αναφέρθηκαν απο άλλους,ο μόνος λόγος που το κάνω είναι για να μην σου παγιωθεί η εντύπωση ότι τα πάντα είναι ρόδινα στον κόσμο των Mac,βάζεις κάτω τις ανάγκες σου,συγκρίνεις τα συν και τα πλην και αποφασίζεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...