Sellers Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Κοπρίτες (μιλάω σε όσους γνωρίζω καλά) έτσι και μου το κλειδώσετε το θέμα, θα πληρώσετε τουλάχιστον μια δόση. Λοιπόν, ευχαριστώ όλους για την κουβέντα, όπως είπατε και οι περισσότεροι, αν δεν το χρησιμοποιήσεις δεν θα μπορέσεις να βγάλεις μια σωστή άποψη δική σου. Μετά απο πολλά κατέληξα σε έναν MacBook Pro 15 - ίντσες, με όλα αυτά που θέλω πάνω έφτασε στα 1885 ευρά απο το site της Apple στην Αμερική. Το πρόβλημα είναι οι δόσεις τώρα μιας και που δύσκολα θα μπορέσω να κανονίσω δόσεις αλλά τεσπα. Το ότι κατέληξα είναι ένα πρώτο βήμα.
mdr21 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μετά απο πολλά κατέληξα σε έναν MacBook Pro 15 - ίντσες, με όλα αυτά που θέλω πάνω έφτασε στα 1885 ευρά απο το site της Apple στην Αμερική. Το πρόβλημα είναι οι δόσεις τώρα μιας και που δύσκολα θα μπορέσω να κανονίσω δόσεις αλλά τεσπα. Το ότι κατέληξα είναι ένα πρώτο βήμα. Ελπιζω να εχεις υποψιν σου οτι αμα στο στειλουν οι δικοι σου απο τις ΗΠΑ με ταχυδρομειο , πιθανοτατα να περασει τελωνειο και να πρεπει να πληρωσεις τον αναλογο φορο. Υπαρχουν πολλα τοπικ στο apple forum με σχετικες πληροφοριες. Επισης στο site της apple σου βγαζει τιμες χωρις ΦΠΑ , εκτος αν εχεις περασει και τον τ.κ των δικων σου εκει. Τελος πως θα πληρωνεις δοσεις απο εδω στις ΗΠΑ?
ixthy Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μία βασική διαφορά είναι ότι σε ένα Macintosh μπορείς να χρησιμοποιείς και MacOS και Windows με όλες τις εφαρμογές τους νομιμότατα. Σε άλλο μηχάνημα το να βάλεις MacOS (Hacintosh) είναι απλά παράνομο. Έτσι ακόμα και αν φτιάξεις κάτι με προγράμματα Mac που έχεις πληρώσει σε Hackintosh είσαι και πάλι παράνομος και ίσως να έχεις πρόβλημα να το χρησιμοποιείσεις εμπορικά - επαγγελματικά. Να ξέρεις επίσης ότι το MacOS είναι Unix και όχι Linux. Ακόμη σε αντίθεση με το Linux είναι φιλικότερο και λειτουργεί άψογα με το hardware για το οποίο είναι σχεδιασμένο. Δε χρειάζεται να ασχολείσαι εσύ με drivers κτλ. Τα windows ως γνωστόν είναι βασισμένα στο DOS, οπότε εδώ έχουμε μια μεγάλη διαφορά, ειδικά αν ποτέ χρειαστεί να δουλέψεις κονσόλα εντολών. Από κει και μετά μπορούμε να πούμε πολλά. Εγώ πια δεν μπορώ να αποχωριστώ τα mac. Έχω και ένα Desktop Win PC που ίσως κάποια στιγμή αναβαθμίσω, αλλά δουλεύω διαρκώς στο mac.
Palp Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μία βασική διαφορά είναι ότι σε ένα Macintosh μπορείς να χρησιμοποιείς και MacOS και Windows με όλες τις εφαρμογές τους νομιμότατα. Βέβαια το να χρησιμοποιείς Windows σε apple υπολογιστές επιβαρύνει το κόστος της αγοράς ακόμα περισσότερο με την αγορά των Win7. Για κάποιον που είναι με περιορισμένο budget θα πρέπει να το υπολογίσει και αυτό.
margaritagr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 οι μακ ειναι ολα τα λεφτα, μολις σημερα πηρα τον δικο μου! 100% αλλη αισθηση!! με το καλο να παρεις κι εσυ!!!!
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Υποσχέθηκα να μη συνεχίσω το flame, που δυστυχώς δημιουργήθηκε, μιας και κάτι αρκετά απλό που έγραψα θεωρήθηκε ως και εμπάθεια (άσχετα αν εγώ έγραψα πχ για τον alexzzz ότι πολύ καλά κάνει και δεν πάει σε Mac), οπότε θα σχολιάσω δύο μόνο πραγματάκια τα οποία αποκλείεται να έχουν συνέχεια: τα ποστ του haHa για τους Mac είναι εξαιρετικά Δεν έχω διαφωνήσει ποτέ σε αυτό. Αντίθετα τον έχω ευχαριστήσει πολλές φορές για τις πληροφορίες που μου έχει δώσει και γενικά αν και διαφωνώ με ορισμένες θέσεις του και δυσκολευόμαστε λίγο να συνεννοηθούμε σε ορισμένα πράγματα, τον εκτιμώ ως χρήστη. Εσύ είσαι πάντα τόσο ικανοποιημένος και ενθουσιώδης και ποτέ επικριτικός για την Apple Αυτό δεν είναι αλήθεια ρε συ. Έτσι απλά. Δεν έχω κουράγιο να ψάξω, αλλά είσαι άδικος. You may continue!
darkscreamer Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Εγω φιλε πηρα φετος iMac, αν δεν το θελεις για παιχνιδομηχανη, που δεν ειναι.. ειναι μπορω να πω η 2ι καλυτερη αγορα στη ζωη μου!! Καμια σχεση ομως με τα windows..
Sellers Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Γιατί τα macbook έχουν δυο κάρτες γραφικών ? Συγκεκριμένα αυτό που κοιτάω έχει: Intel HD Graphics και NVIDIA GeForce GT 330M (512MB GDDR3) με δυνατότητα να τις εναλλάζεις. Η μια χρησιμεύει σε κάτι και ή άλλη πιο πολύ σε κάτι άλλο για παράδειγμα? Επίσης η Antiglare οθόνες τι ακριβώς κάνουν? Τα αξίζουν τα 150 ευρώ παραπάνω. Αν λάβουμε υπόψη φυσικά ότι το λάπτον το παίρνουμε για το ελάχιστο μια τετραετία. Ας βγει ξερω γω κανένα 2,500, αν είναι να το έχουμε τόσο καιρό.
Crizzt Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Γιατί τα macbook έχουν δυο κάρτες γραφικών ? Συγκεκριμένα αυτό που κοιτάω έχει: Intel HD Graphics και NVIDIA GeForce GT 330M (512MB GDDR3) με δυνατότητα να τις εναλλάζεις. Η μια χρησιμεύει σε κάτι και ή άλλη πιο πολύ σε κάτι άλλο για παράδειγμα? Επίσης η Antiglare οθόνες τι ακριβώς κάνουν? Τα αξίζουν τα 150 ευρώ παραπάνω. Αν λάβουμε υπόψη φυσικά ότι το λάπτον το παίρνουμε για το ελάχιστο μια τετραετία. Ας βγει ξερω γω κανένα 2,500, αν είναι να το έχουμε τόσο καιρό. Η καρτα της Intel ειναι ενσωματομενη στη μητρικη, σαφως πιο αδυναμη και καταναλώνει λιγότερη ενεργεια. Οταν τρεχεις κατι που εχει απαιτησεις γραφικων παιρνει μπροστα η NVIDIA. Αποτελεσμα ειναι να εχεις μεγαλύτερη αυτονομία μπαταριας αλλα και υπολογιστική ισχυ γραφικων οταν τη χρειάζεσαι. Στις οθονες, καλο θα ηταν να τις δεις απο κοντα και να διαλέξεις οποια σου κανει. Εμενα μου αρεσει η Glossy αλλα ειναι υποκειμενικο.
tr3quart1sta Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Η καρτα της Intel ειναι ενσωματομενη στη μητρικη, σαφως πιο αδυναμη και καταναλώνει λιγότερη ενεργεια. Οταν τρεχεις κατι που εχει απαιτησεις γραφικων παιρνει μπροστα η NVIDIA. Αποτελεσμα ειναι να εχεις μεγαλύτερη αυτονομία μπαταριας αλλα και υπολογιστική ισχυ γραφικων οταν τη χρειάζεσαι. Στις οθονες, καλο θα ηταν να τις δεις απο κοντα και να διαλέξεις οποια σου κανει. Εμενα μου αρεσει η Glossy αλλα ειναι υποκειμενικο. και χωρις απαιτητικα γραφικα παλι η nvidia δουλευει (πχ Adium ελεος!! ) (αλλα υπαρχει λυση )
konnak Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Επίσης η Antiglare οθόνες τι ακριβώς κάνουν? Τα αξίζουν τα 150 ευρώ παραπάνω. Glossy Vs matte.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Να δούμε πότε θα απαλλαγούμε από την αντίληψη μερικών μελών που θεωρούν ιερό καθήκον τους να μπαίνουν σε κάθε thread που αφορά την Apple και τα προϊόντα της και να το καταστρέφουν... Αφαιρέθηκαν 11 μηνύματα
tr3quart1sta Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 [ame]http://www.youtube.com/watch?v=s78AIaX-cW0&feature=player_embedded[/ame]
vtecakias Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Τον τελευταίο καιρό τυχαίνει να διαβάζω σε αρκετά site διάφορα τόπικ στα οποία διάφοροι χρήστες παραθέτουν τις απορίες του σχετικά με το εάν υπάρχει κάποιος λόγος ώστε να αγοράσουν κάποιον mac υπολογιστή/laptop. Δεν επιλέγουμε ένα macbook pc/laptop επειδή είναι όμορφα σχεδιαστικά και φαίνεται πολύ στιβαρό ( πράγμα που είναι αλήθεια και κοινά αποδεκτό, είναι από τα πιο στιβαρά Laptop κατασκευαστικά ), ούτε επειδή φαίνεται όμορφη η επιφάνεια εργασίες ή επειδή έχει γίνει μόδα και έχουν όλοι. Για κάποιον που δουλεύει βαριά προγράμματα και χρειάζονται κάποιες απαιτήσεις, τότε το mac θα τον βοηθήσει στο να μην σέρνεται και να έχει μια Α ευκολία στο θέμα ταχύτητας ( ανώτερο λειτουργικό από windows). Aν αναζητάς επομένως κάτι γρήγορο και ασφαλές,( γιατί κακά τα ψέματα ακόμη και τα win7 έχουν κενά ασφαλείας ) επιλέγεις Mac. Από εκεί και πέρα ανάλογα τα χρήματα θα δείς και σε ποιο μοντέλο θα καταλήξεις τελικά.
orotoi Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 sellers, αν και απ οτι κατάλαβα έχεις αποφασίσει, λέω και γω να πας για mac ειδικά αφου σ' ενδιαφέρει η μουσική. Logic is the way.. Προσωπικά είναι και ο μόνος λόγος που θέλω να πάρω mac (και μέχρι τότε έχω βαλθεί να φτιάξω ενα hackintosh αλλα μαμιέται το dvd-rom μου.. anyway). Ακόμη και το παλιό (που παίζει σε xp) το θεωρώ πιο καλό* απο το cubase. Για το 9 δε το συζητάω καν. Χτύπα και μια καλή firewire κάρτα ήχου και έτοιμος. *καλό, υποκειμενικά φυσικά και λαμβάνοντας υπόψη το workflow και χειρισμό, καθώς η έκδοση που λέω δεν έχει πααααρα πολλά που έχει το cubase ή το logic 9. [semi-offtopic] ας καταλάβουν κάποιοι επιτέλους οτι υπάρχουν εργαλεία και εργαλεία.. Για κάποιες χρήσεις είναι απαγορευτική (ή μη ενδεδειγμένη τουλάχιστον) η χρήση των λάθος εργαλείων. Το (αρχικό) κόστος είναι μόνο ένας παράγοντας και δεν είναι αυτό μόνο που πρέπει να λάβει υπόψιν του κάποιος. Άλλο καφέ θα πιείς απο το μπρίκι του εσπρέσο των 20ευρώ άλλο απο τη μηχανή των 200ευρώ και άλλο απο τη μηχανή των 2000ευρώ. Το θέμα είναι πώς τον πίνεις (τον καφέ σου ντε..) Τέλος, επειδή ακούω και κάτι κουλά τα windows pc χαλάνε ενώ τα mac pc όχι.. αυτά είναι @@ριές. Είναι καθαρά θέμα χρήσης. Αν το προσέχεις και το καθαρίζεις το μπρίκι θα σου κάνει πάντα αυτό το οποίο μπορεί να κάνει. Αν την επαγγελματική μηχανή την αφήσεις να πιάσει μπίχλα.. έφυγες για Δωδώνη καπουτσινάκι.. [/sof]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.