Προς το περιεχόμενο

Να πάρω Mac; Αν ναι, ποιόν και γιατί;

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι η αλήθεια είναι πως αν είσαι μαθημένος σε ένα λειτουργικό σου κάθονται βαριές οι παραξενιες ενος νεου. παρόλα αυτά , εαν εισαι διατεθημενος να «ανεχτεις» τα νεα κολπα , το osx θα σε ικανοποιήσει και με το παραπάνω.

Εγω να φανταστεις , πηρα macbook και ξενερωσα και το πουλησα. Αργοτερα που ασχοληθηκα παλι με ενος φιλου και καταλαβα τι παιζει , ξανα πηρα το 13,3 και δεν το αλλαζω με τιποτα.

τωρα μετα απο μπολικη χρηση βλεπω οτι δεν μασαει , σε σχεση με το σταθερο μου i7 (το οποιο πεταει σε specs) αλλα χρειαζεται γι ακομα μια φορα φορματ , αφου το δουλεψε για λιγο ο σχετος αδερφος μου.

Πλεον του δινω το λαπτοπ και του λεω ελευθερα να κανει οτι θελει , χωρις φοβο

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
@sellers πριν τα σπρωξεις κανε test drive με hackintosh,επιμενω

Οκ million. Θα το ψάξω. Thanks για την πρόταση.

Sellers, εσύ που ασχολείσαι με μουσική είσαι ένα κι ένα για Mac. Πέρα από την αξιοπιστία που θα βρεις για παράδειγμα στο Logic (πρόγραμμα, hardware, λειτουργικό, όλα φτιαγμένα για να δουλεύει το ένα για το άλλο - δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα μεγάλα μουσικά πανεπιστήμια διδάσκουν σε Mac), θα διαπιστώσεις ότι θα ασχολείσαι περισσότερο με δημιουργικά πράγματα και πολύ λιγότερο με τη συντήρηση του μηχανήματος (όπως τα format που αναφέρεις φυσικά, αλλά και την ξεγνοιασιά από ιούς, defrag κ.α.). Γενικά ένας Mac σου φτιάχνει τη μέρα. Σε κάνει να έχεις όρεξη να δουλέψεις και είναι ένα μηχάνημα που θα αγαπήσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν Mac τα λατρεύουν. Η πλειοψηφία (όχι συντριπτική εδώ) όσων έχουν PC τα βρίζουν όλη μέρα.

Είτε το θέλεις, είτε όχι, αυτό είναι κάτι που σε επηρεάζει. Όπως και το γεγονός ότι το μηχάνημα και το λειτουργικό σύστημα είναι πανέμορφο.

Πέρα από αυτό πάντως, θα μπορείς να κάνεις και πράγματα τα οποία ΔΕΝ είναι της βασικής σου ασχολίας πολύ εύκολα. Πχ ένας μη μουσικός έχει το garageband (που έρχεται με κάθε Mac) με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί με τη μουσική ή ακόμα να κάνει μαθήματα πιάνου και κιθάρας. Ένας άνθρωπος που δεν ασχολείται με βίντεο, μπορεί να κάνει πανεύκολα όμορφα βίντεο που φαίνονται πολύ επαγγελματικά. Κάποιος που δεν ασχολείται με φωτογραφίες θα βρει τα βασικά εργαλεία που χρειάζεται ο καθένας και με τα οποία μπορεί να κάνει πολύ καλές ρυθμίσεις. Το ίδιο ισχύει για κατασκευή ιστοσελίδας, δημιουργία κειμένων, παρουσιάσεων κ.α.

Δες ένα δείγμα από βίντεο που έφτιαξα για τη σχολή μου, στο κανάλι μας στο youtube. Σκέψου ότι δεν έχω καμία σχέση με δημιουργία βίντεο και έμαθα το πρόγραμμα iMovie (έρχεται μαζί με κάθε Mac) μέσα σε λίγες ώρες.

http://www.youtube.com/openarteu

(προτείνω το "αντισυμβατική εκπαίδευση")

Τη δε ιστοσελίδα της σχολής (βλέπε υπογραφή), την έφτιαξα αρχικά στο iWeb, όντας επίσης άσχετος με οτιδήποτε έχει να κάνει με δημιουργία ιστοσελίδας. Αργότερα πέρασα στο Wordpress (που σου προσφέρει περισσότερες δυνατότητας), αλλά αν δεν υπήρχε το iWeb δε θα είχα φτάσει ποτέ να κάνω ότι έκανα και να μάθω όσα έμαθα. Μου έδωσε ένα κίνητρο και με βοήθησε να καταλάβω τη λογική.

Είναι κι άλλα πολλά, που θα τα ανακαλύπτεις σιγά σιγά.

Τώρα να σου πω, ότι δεν με έψησες τρελά, ψέματα θα είναι...

Δημοσ.

Sellers είναι γεγονός πως ειδικά το Logic είναι απίστευτο... Αν πάρεις και μια καλή κάρτα ήχου και ένα καλό μικρόφωνο έχεις ένα απίστευτο setup ηχογραφήσεων.

Δημοσ.

ελαφρώς οφτοπικ:

το βάζω σε offtopic γιατί βλέπω ότι σε ψήνει να πάρεις φορητό, αλλά σε Mac το απόλυτο value4money ήταν και παραμένει ως τώρα το iMac 21.5". Τελεία και παύλα.

Δημοσ.

Sellers, αυτό το παλιό post του Punky το έχεις διαβάσει; Εμένα το μικρόβιο να δοκιμάσω τα Mac μου έχει μπει από τότε, και έχω κρατήσει την ισορροπία χάρη σε κάποια... ισορροπημένα post του haHa και του alexzzz. Και φυσικά χάρη στην τιμή τους που σε κάνουν να σκεφτείς και να ξανασκεφτείς και να ξανασκεφτείς...

Δημοσ.

Το γράφω στο πρώτο ποστ.

Όπως είπα είμαι τελείως άσχετος σε οτιδήποτε αφορά την Apple, και επειδή έχω έναν σταθερό που τρέχει αποκλειστικά windows, σκέφτηκα τον φορητό που χρειάζομαι για την σχολή να τον πάρω απο την Apple, έτσι απο περιέργεια για να γνωρίσω και τους mac.

---------- Προσθήκη στις 19:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:29 ----------

Sellers είναι γεγονός πως ειδικά το Logic είναι απίστευτο... Αν πάρεις και μια καλή κάρτα ήχου και ένα καλό μικρόφωνο έχεις ένα απίστευτο setup ηχογραφήσεων.

Ωραίος. (Εγώ είμαι αυτός που έκανες add στο msn. Θα σε πετύχω ποτέ μέσα ρε? :P )

Sellers, αυτό το παλιό post του Punky το έχεις διαβάσει; Εμένα το μικρόβιο να δοκιμάσω τα Mac μου έχει μπει από τότε, και έχω κρατήσει την ισορροπία χάρη σε κάποια... ισορροπημένα post του haHa και του alexzzz. Και φυσικά χάρη στην τιμή τους που σε κάνουν να σκεφτείς και να ξανασκεφτείς και να ξανασκεφτείς...

Ακριβώς. Μετά απο το ποστ του punky χρειάζεσαι κάποιον να σε ηρεμήσει.

Δημοσ.

Δε θέλω να δημιουργήσω ζήτημα, αλλά είναι η άποψη δύο χρηστών πιο σημαντική για σένα από όλων των υπολοίπων; Πόσο μάλλον όταν ο ένας από τους δύο χρησιμοποιεί Mac (δε γνωρίζω το λόγο που τα θάβει, ενώ τα χρησιμοποιεί) και ο άλλος είχε Mac για ελάχιστο χρόνο και επιπλέον τα Windows του δεν κολλούσαν ποτέ ιούς, δεν χρειαζόντουσαν ποτέ format και γενικά ήταν σαν... Mac, οπότε δεν είχε και παράπονο από αυτά. Και καλά έκανε. Αν δε σε χαλάνε τα Windows, γιατί να πας σε Mac;

Δεν καταλαβαίνω, όμως, τη λογική να προτείνεις σε κάποιον να αποφύγει τους Mac, όταν γνωρίζεις ότι η πιθανότητα να τον λατρέψει είναι συντριπτικά μεγαλύτερη από την πιθανότητα να το μετανιώσει.

Το καλύτερο για μένα είναι να βρεις κάποιον που έχει Mac, να σου δείξει πράγματα από κοντά. Εντώ μεταξύ είμαι Θεσσαλονίκη για τις επόμενες δυο μέρες. Αν ψήνεσαι, ρίξε ένα pm. Ευκαιρία να γνωριστούμε κι από κοντά!

ΥΓ: Είχα κάποτε τη θεωρία ότι ο haHa προσπαθεί να εμποδίσει την εξάπλωση των Mac για να μην αρχίσουν να βγαίνουν ιοί για αυτά! :mrgreen:

ΥΓ2: Δεσμεύομαι άμα αντιληφθώ ότι δημιουργείται και πάλι flame, να μη συμμετάσχω. Το ξέρω ότι είναι λίγο "επικίνδυνα" αυτά που έγραψα, but there it is.

Δημοσ.

Θυμάμαι κάποτε που ζούσαν δράκοι, υπήρχαν ιππότες, κακοί μάγοι και ο manuel έλεγε ότι δεν ασχολείται μαζί μου... δραχμές είχαμε ακόμα νομίζω...

Δημοσ.

Ρε Manuel, αφ' ενός δεν προτείνω στον Sellers να πάρει ή να μην πάρει - όπως άλλωστε είπα έχω μπει και εγώ στο τριπάκι και θα πάρω κάποια στιγμή μάλλον. Αυτό που με έχει κρατήσει μέχρι τώρα είναι το οικονομικό.

Από εκεί και πέρα, διακρίνω μια εμπάθεια για δύο πολύ αξιόλογους χρήστες στο φόρουμ. Θυμάμαι ότι είχατε τις διαμάχες σας αλλά ειλικρινά τα ποστ των haHa και alexzzz για τους Mac είναι εξαιρετικά, καθώς και μια όαση σε έναν ωκεανό πολύ φανατικών χρηστών. Αυτό το τελευταίο δεν είναι απαραίτητα κακό, εν πολλοίς οι χρήστες έγιναν φανατικοί για λόγους που έχουν γράψει στα ποστ τους ο punky, o paredwse, o πρόσφατος switcher vag3d, εσύ, κτλ. Το θέμα είναι όμως ότι έχω δει τον haHa να γράφει εγκωμιαστικά πράγματα για Mac (πχ. για τα τελευταία Macbook Pro) αλλά και περιπτώσεις που υπάρχουν καλύτερες λύσεις στα ίδια χρήματα, τι προσφέρουν, τι όχι, κτλ. Ή έχω δει τον punky να αποδοκιμάζει επιλογές της Apple.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι υπερπολύτιμες οι συμβουλές μελών που δεν τα βλέπουν όλα ρόδινα στην Apple, καθώς τέλεια πλατφόρμα δεν υπάρχει και θα ήθελα να μάθω και τα αρνητικά για μια τόσο (ακριβή) επιλογή. Εσύ είσαι πάντα τόσο ικανοποιημένος και ενθουσιώδης και ποτέ επικριτικός για την Apple που μου θυμίζεις τον λαγό που σε ένα ανέκδοτο έχει κάνει τσιγαράκι και τρέχει γύρω-γύρω στη ζούγκλα! :-) Καταλαβαίνω τους λόγους που η μεταπήδηση στην Apple σε έχει ικανοποιήσει τόσο πολύ - για τους ίδιους λόγους σκέφτομαι και εγώ μια τόσο μεγάλη αγορά - αλλά σε αντίθεση με εσένα θέλω να ξέρω τα αρνητικά που σίγουρα υπάρχουν.

Το άλλο θέμα είναι ότι τα Windows 7 που έχω εδώ και ένα χρόνο στο PC μου είναι πραγματικά εξαιρετικά, οπότε για λίγο ισορρόπησαν τη μάχη Windows vs. Mac OS στο μυαλό μου.

Τα χρήματα είναι αρκετά περισσότερα Μανώλη και πραγματικά αξίζει κάποιος να σκέφτεται όλες τις επιλογές. Αλλά επειδή και εγώ θέλω να γνωρίσω αυτή την εμπειρία των Mac, για την οποία έχω ζηλέψει πολύ αξιόλογα μέλη όταν έχουν γράψει τις εντυπώσεις τους, είπα στον Sellers "αν παίζουν τα φράγκα και δε θα σου λείψουν από κάτι άλλο, πάρτο".

Δημοσ.
[...]δε γνωρίζω το λόγο που τα θάβει, ενώ τα χρησιμοποιεί[...]

Δεν καταλαβαίνω, όμως, τη λογική να προτείνεις σε κάποιον να αποφύγει τους Mac, όταν γνωρίζεις ότι η πιθανότητα να τον λατρέψει είναι συντριπτικά μεγαλύτερη από την πιθανότητα να το μετανιώσει.

Καλά, τι σόι λογική είναι αυτή? Το ότι κάποιος έχει ένα προϊόν δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να το θάβει όταν το θεωρεί απαραίτητο, το βλέπω κι από δική μου εμπειρία.

Επίσης κι εγώ θέλω κάποια στιγμή να κάνω αυτό που θα κάνει ο Sellers αλλά αν δεν ήταν μερικοί χρήστες σαν τον Alex και τον HaHa θα νόμιζα ότι οι mac είναι η τελειότητα προσωποποιημένη, πράγμα που δεν ισχύει, οπότε τους είμαι ευγνώμων.

Edit: Με κάλυψε κι ο konnak από πάνω συν ότι η εμπάθεια δεν είναι απαραίτητη.

Δημοσ.

Χωρίς να πολυδιαβάσω τα προηγούμενα post, η άποψή μου:

• Macbook Pro ή Macbook 13,3: ο ορισμός της φορητότητας, απίστευτα βολικός με λεπτομέριες και πινελιές που πραγματικά κάνουν τη διαφορά!!

Είναι σαν να κρατάς ένα πολύ γρήγορο netbook εξοπλισμένο με 1002 καλούδια πάνω του :-)

• Imac & MacPro πεταμένα λεφτά γιατί στα χρήματα αυτά φτιάχνεις pc τούμπανο στην κυριολεξία, πολύ πιο γρήγορο και αποδωτικό.

Ενδυκνυώμενη λύση μόνο αν είσαι υπερβολικά στριμογμένος και δεν έχεις χώρο για τοποθέτηση κανονικού υπολογιστή ή αν διατηρείς ψυχικό φθόνο για τα καλώδια,

• Λειτουρικό στα Mac σε σχέση με τα παράθυρα μην το ψάχνεις καν βεβαίως. Το 1ο με διαφορά μπροστά (ειδικά από τη στιγμή που δεν παίζεις games).

Αυτά, ξαναλέω άποψή μου. Ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσ.

Θυμάμαι και εγώ τις εποχές που θεωρούσαν τους χρήστες Mac οτι ηταν...ατομα "κατώτερης νοημοσύνης","αμφιβόλου σεξουαλικού προσδιορισμού" και άλλες εκφράσεις τέτοιου στυλ.

Πολλοί που προλάβαν τέτοιες χαρακτηρισμούς θεωρώ φυσικό να ξεσπάνε με εμπάθεια,τωρα πια που γύρισε ο τροχός και....

On topic τώρα

Aν ρωτάει κάποιος σε Apple forum, πιστεύω οτι είναι ήδη γνώστης των υπολοίπων επιλογών πέρα από Mac

και απλά θέλει να μάθει τι παραπάνω μπορεί να κάνει σε ένα Mac.Αλλα...απο την άλλη τα συγχρονα Mac μπορούν να τρέξουν και windows,οπότε συνιστώ να αγοράζουν μόνο ως προς την κομψότητα του υπολογιστή και την σχεδίαση των υλικών τμημάτων ώστε αν δεν μείνουν ικανοποιημένοι από το ΟS,να μείνουν τουλάχιστον ικανοποιημένοι από το υπόλοιπο σύνολο.Κακά τα ψέματα η Apple είναι εταιρεία hardware και αν δεν σου αρέσει αυτό που βλέπεις τότε μην το πάρεις....

Δημοσ.

Sellers, η καλύτερη περίοδος για να αγοράσεις Mac είναι τώρα. Μην σου πω ότι ίσα που προλαβαίνεις...:-D:-D:-D:-D:-D

Όταν κάτι γίνεται mainstream χάνει σιγά σιγά την ποιότητα και την αξιοπιστία, όχι πάντα ίσως αλλά πολλές φορές ναι. Καλή η Apple μέχρι τώρα αλλά βλέπω ότι όσο μεγαλύτερη εγκατεστημένη βάση αποκτά μια εταιρία, τόσο λιγότερο προσέχει τα προιόντα της (βλέπε microsoft που έκανε 10 χρόνια να βγάλει λειτουργικό που δουλεύει).

Σε καμιά περίπτωση δεν λέω ότι η Apple είναι κακιά ή ότι έχασε την ποιότητα, θα δούμε στο μέλλον τι πορεία θα ακολουθήσει...

Τώρα επί του θέματος, χωρίς να θέλω να παρεξηγήσω κανένα μέλος του φόρουμ προσωπικά, όταν πρόκειται να κάνεις αγορές, ΠΟΤΕ μην ακούς τι σου λένε άγνωστοι για κάποιο προιόν (ειδικά ακριβό προιόν). Κάποιος θα έχει αρνητικές προκαταλήψεις γι αυτό, κάποιος θα είναι φανατικά υπέρ, άλλος μπορεί να σου λέει ότι δήθεν το έχει και δεν του άρεσε ή ξετρελάθηκε κλπ κλπ. Ειδικά άμα είσαι τελείως αδαής την πάτησες.

Αφού άνοιξες το θέμα εγώ θα σου πω κάτι άλλο. Μην ακούς τι σου λένε. Δες το με τα μάτια σου. Αν έχεις φίλο ή γνωστό που να το έχει δες το εκεί. Κάνε μια βόλτα από μαγαζιά και δοκίμασε, αγόρασε κάποιο περιοδικό για να δεις τι παίζει, τι προγράμματα κυκλοφορούν γι αυτό.

Φυσικά με αυτά μόνο, δεν θα δεις το λειτουργικό πάνω σε καθημερινή χρήση για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Αλλά έτσι κι αλλιώς ρίσκο υπάρχει πάντα και αν το αποφασίσεις σου εύχομαι να μην το μετανιώσεις.:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...