mdr21 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δύσκολη απόφαση τελικά.Να ρωτήσω κάτι άλλο. Λίγο που το έψαξα με τις τιμές βλέπω ότι χτυπάν ταβάνια. Για ποιο λόγο να δώσω 2000 για έναν imac απο την στιγμή που αν φτιάξω υπολογιστή με 2000 ευρώ ο mac μπροστά του θα είναι είτε ισάξιος είτε κατώτερος. Αν δε, βάλω και linux αντι για windows που είναι και free θα έχω έναν υπολογιστή που πετάει και απο άποψη τεχνικότητας και απο άποψη λογισμικού. (Όχι ότι έχω κάποιο πρόβλημα με τα 7, αλλά κουβέντα να γίνεται.) Αν το μόνο που απομένει είναι το design, τότε σίγουρα, οι mac είναι πολύ μπροστά, αλλά τόσα λεφτά για το design αξίζουν? Μπουρλωωωωτο!! Anyway δινεις τοσα για mac: 1) για το λειτουργικο του που σου προσφερει σταθεροτητα , απλοτητα , χρηστικοτητα , ασφαλεια 2) για το hardware που σου εξασφαλιζει η εταιρια οτι θα λειτουργει σωστα με αυτο το λειτουργικο 3) για το design 4) για το aftersales support της apple (αν και στην Ελλαδα αυτο αμφισβητειται , αφου δεν υπαρχει ελληνικο applestore) 5) μαλλον επειδη πληρωνεις και λιγο το ονομα apple. Αναλογα με τις αναγκες σου κανεις τις επιλογες σου , αρκει να ξερεις ποιες ειναι οι αναγκες σου και ποιες επιλογες μπορεις να πραγματοποιησεις σωστα. Προσωπικα imac δεν θα επαιρνα , γιατι για κυριο pc πιστευω χρειαζεσαι απολυτη συμβατοτητα. Λαπτοπ ομως αν ποτε παρω , αυτο θα ειναι mac , αφου δεν εχω δει win λαπτοπ ακριβο ή φτηνο , μετα απο 6 μηνες λειτουργιας να λειτουργει σωστα , σε αντιθεση με ολα τα mac.
doutsos13 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δύσκολη απόφαση τελικά.Να ρωτήσω κάτι άλλο. Λίγο που το έψαξα με τις τιμές βλέπω ότι χτυπάν ταβάνια. Για ποιο λόγο να δώσω 2000 για έναν imac απο την στιγμή που αν φτιάξω υπολογιστή με 2000 ευρώ ο mac μπροστά του θα είναι είτε ισάξιος είτε κατώτερος. Αν δε, βάλω και linux αντι για windows που είναι και free θα έχω έναν υπολογιστή που πετάει και απο άποψη τεχνικότητας και απο άποψη λογισμικού. (Όχι ότι έχω κάποιο πρόβλημα με τα 7, αλλά κουβέντα να γίνεται.) Αν το μόνο που απομένει είναι το design, τότε σίγουρα, οι mac είναι πολύ μπροστά, αλλά τόσα λεφτά για το design αξίζουν? Κάποιος έχει όρεξη για flamewar :DD
thanocaster Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δύσκολη απόφαση τελικά.Να ρωτήσω κάτι άλλο. Λίγο που το έψαξα με τις τιμές βλέπω ότι χτυπάν ταβάνια. Για ποιο λόγο να δώσω 2000 για έναν imac απο την στιγμή που αν φτιάξω υπολογιστή με 2000 ευρώ ο mac μπροστά του θα είναι είτε ισάξιος είτε κατώτερος. Αν δε, βάλω και linux αντι για windows που είναι και free θα έχω έναν υπολογιστή που πετάει και απο άποψη τεχνικότητας και απο άποψη λογισμικού. (Όχι ότι έχω κάποιο πρόβλημα με τα 7, αλλά κουβέντα να γίνεται.) Αν το μόνο που απομένει είναι το design, τότε σίγουρα, οι mac είναι πολύ μπροστά, αλλά τόσα λεφτά για το design αξίζουν? Για το Logic 9, το οποίο όταν δουλέψεις λίγο θα ξεχάσεις και το Cubase, και το Nuendo και το Sonar.
invisiblesurfer Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Η τιμολογιακη πολιτικη της Apple ειναι γνωστη σε ολους και εξυπηρετει ενα πολυ συγκεκριμενο σκοπο. Η εταιρια δεν επιθυμει να εχει ο καθε ενας εναν υπολογιστη mac. Ή μαλλον να το θεσω αλλιως, η Apple δεν επιθυμει ο καθε ενας απο εμας να ειναι mac user. Ο νοων νοειτω.
million_voices Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 sellers κανε ενα hackintosh για να δεις περιπου τι παιζεται,εγω ετσι εκανα και ειδα οτι τα mac δεν ειναι για εμενα
Sellers Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Ωπα, δεν ήξερα ότι θα γίνει μάχη με τέτοια ερώτηση. Την αποσύρω. Έτσι κι αλλιώς την απόφαση μου την πήρα, ένα macbook pro θα πάρω για να μπορώ να έχω μια προσωπική γνώμη για το αν αξίζαν τα λεφτά ή όχι. Σε αυτό πάντως: Λαπτοπ ομως αν ποτε παρω , αυτο θα ειναι mac , αφου δεν εχω δει win λαπτοπ ακριβο ή φτηνο , μετα απο 6 μηνες λειτουργιας να λειτουργει σωστα , σε αντιθεση με ολα τα mac. Συμφωνώ 1000%. Δεν ξέρω αν ο mac μετά απο λίγο καιρό θα αρχίσει να κάνει μαλακίες, αλλά ότι λάπτοπ έχω δει (φίλου) με windows μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα αρχίζει τις ματσακονιές. Μερικοί την γλυτώνουν με ένα φορμάτ άλλοι δε, ούτε το φορμάτ δεν τους σώζει. Το κακό τώρα με τα mac είναι ότι με μετατρέπουν σε θύμα της τεχνολογίας με την μία. Θέλω το καλύτερο. ---------- Προσθήκη στις 12:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:30 ---------- Επίσης, κοιτάω συγκριτικά τιμές με καταστήματα εδώ και το κεντρικό store στο site της Apple και οι διαφορές είναι για να κλαις. Το ίδιο ακριβώς λάπτοπ, 700 και 800 ευρώ φθηνότερα εκεί. Μέχρι που σκέφτομαι να κάνω την παραγγελία στο όνομα απο κάτι θειους που έχω εκεί (στο Αμέρικα) και να μου το ταχυδρομήσουν αυτοί, μιας και που απο ότι ακούω δεν στέλνει σε Ελλάδα η εταιρεία. Η αλήθεια φοβάμαι λίγο το τι έχει να περάσει στο ταξίδι το mac, αλλά 800 ευρώ είναι βαρβάτη διαφορά.
million_voices Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 γιατι ρε million,τι θεμα ειχες? τπτ απλα δεν μου εκατσε καλα το mac os,φανταζομαι οτι για αλλους θα ειναι μουρλια βασικα αν ξεκινουσα τωρα με τα pcια θα πηγαινα καρφωτος σε mac ετσι για να απαλλαγω απο τις μλκες των win
alexzzz Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Ωπα, δεν ήξερα ότι θα γίνει μάχη με τέτοια ερώτηση. Την αποσύρω. Έτσι κι αλλιώς την απόφαση μου την πήρα, ένα macbook pro θα πάρω για να μπορώ να έχω μια προσωπική γνώμη για το αν αξίζαν τα λεφτά ή όχι. Σε αυτό πάντως: Συμφωνώ 1000%. Δεν ξέρω αν ο mac μετά απο λίγο καιρό θα αρχίσει να κάνει μαλακίες, αλλά ότι λάπτοπ έχω δει (φίλου) με windows μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα αρχίζει τις ματσακονιές. Μερικοί την γλυτώνουν με ένα φορμάτ άλλοι δε, ούτε το φορμάτ δεν τους σώζει. Το κακό τώρα με τα mac είναι ότι με μετατρέπουν σε θύμα της τεχνολογίας με την μία. Θέλω το καλύτερο. Καλά αυτό που λες δεν ισχύει με την καμία αλλά δεν θα το (ξανά) συζητήσουμε... Άποψη μου και αν θέλεις την ακούς (αν δεν την ακούσεις στο επόμενο meeting θα σε σκίσω) μετρίασε λίγο την αγορά που πρόκειται να κάνεις γιατί δεν ξέρεις αν θα σου αρέσει και είναι ακριβή η δοκιμή. Επίσης, κοιτάω συγκριτικά τιμές με καταστήματα εδώ και το κεντρικό store στο site της Apple και οι διαφορές είναι για να κλαις. Το ίδιο ακριβώς λάπτοπ, 700 και 800 ευρώ φθηνότερα εκεί. Μέχρι που σκέφτομαι να κάνω την παραγγελία στο όνομα απο κάτι θειους που έχω εκεί (στο Αμέρικα) και να μου το ταχυδρομήσουν αυτοί, μιας και που απο ότι ακούω δεν στέλνει σε Ελλάδα η εταιρεία. Η αλήθεια φοβάμαι λίγο το τι έχει να περάσει στο ταξίδι το mac, αλλά 800 ευρώ είναι βαρβάτη διαφορά. αυτό είναι μόνιμο πρόβλημα. Αν μπορείς να το κάνεις είναι η καλύτερη λύση...
Sellers Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Καλά αυτό που λες δεν ισχύει με την καμία αλλά δεν θα το (ξανά) συζητήσουμε... Ποιο? Αυτό για τα λάπτοπ των Windows? Άποψη μου και αν θέλεις την ακούς (αν δεν την ακούσεις στο επόμενο meeting θα σε σκίσω) μετρίασε λίγο την αγορά που πρόκειται να κάνεις γιατί δεν ξέρεις αν θα σου αρέσει και είναι ακριβή η δοκιμή. Δεν θα την ακούσω τζουτζουκούλη. Ανυπομονώ για σκισίματα. αυτό είναι μόνιμο πρόβλημα. Αν μπορείς να το κάνεις είναι η καλύτερη λύση... Ε ναι ρε γμτ είναι βάναυσο αυτό που γίνεται. Το καλύτερο λάπτοπ που έφτιαξα στο store είναι 400 ευρώ φθηνότερο απο το πιο απλό λάπτοπ που βρήκα εδώ. Και αυτό που έφτιαξα εκεί έχει της παναγιάς τα μάτια πάνω. ...αν δεν με πιστεύεις.
alexzzz Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Ποιο? Αυτό για τα λάπτοπ των Windows? Ναι... διαφωνώ καθέτως αλλά για να μην το κάνουμε pc vs mac δεν θα συνεχίσω... Δεν θα την ακούσω τζουτζουκούλη. Ανυπομονώ για σκισίματα. ΣΤΑΜΑΤΑΑΑΑ... έχει κόσμο... Ε ναι ρε γμτ είναι βάναυσο αυτό που γίνεται. Το καλύτερο λάπτοπ που έφτιαξα στο store είναι 400 ευρώ φθηνότερο απο το πιο απλό λάπτοπ που βρήκα εδώ. Και αυτό που έφτιαξα εκεί έχει της παναγιάς τα μάτια πάνω. ...αν δεν με πιστεύεις. Αυτό είναι το παλιό... το καινούριο είναι πιο όμορφο Υπάρχει και το αγγλικό amazon και το laptop.de ... τέρεν και κάτα κει
invisiblesurfer Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 τπτ απλα δεν μου εκατσε καλα το mac os,φανταζομαι οτι για αλλους θα ειναι μουρλια βασικα αν ξεκινουσα τωρα με τα pcια θα πηγαινα καρφωτος σε mac ετσι για να απαλλαγω απο τις μλκες των win τι εννοεις δεν σου εκατσε καλα? να το λυσουμε! μηπως θελεις να πεις οτι υπηρξε προβλημα στην εγκατασταση? ή οτι δεν επαιζε καλα στο setup σου? (οπως προφανως γνωριζεις το hackintosh εξαρταται σε τεραστιο βαθμο απο τa components)
alexzzz Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δεν του έκατσε καλά το os x όπως σου κάθεται άσχημα ένα βαρύ φαΐ, όπως μου έκατσε και μένα άσχημα... δεν είναι δα και τόσο απίστευτο
million_voices Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 τι εννοεις δεν σου εκατσε καλα? να το λυσουμε! μηπως θελεις να πεις οτι υπηρξε προβλημα στην εγκατασταση? ή οτι δεν επαιζε καλα στο setup σου? (οπως προφανως γνωριζεις το hackintosh εξαρταται σε τεραστιο βαθμο απο τa components) οχι ολα δουλευαν σωστα εκτος απο την vga την οποια ομως με το ψαξιμο καταφερα να βγαζει την native αναλυση της οθονης 2 εβδομαδες το δουλευα αποκλειστικα με το σκεπτικο αν μου κανει να παρω εναν imac να ξεμπλεκω με τα format και τα λοιπα προβληματα των win δεν μου αρεσε το οτι οι επιλογες προγραμματων ειναι περιορισμενες,δεν μου αρεσε το οτι περα απο την γυαλισμενη επιφανεια εχεις στην ουσια linux χωρις το net installation των τελευταιων γενικα δεν ειδα wow ευκολια και διαισθητικοτητα οπως ακουγα σε σχεση με τα 7 its just me ομως,οπως ειπα αν ξεκινουσα τωρα ξεροντας αυτα που ξερω καρφι για mac θα πηγαινα @sellers πριν τα σπρωξεις κανε test drive με hackintosh,επιμενω
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Sellers, εσύ που ασχολείσαι με μουσική είσαι ένα κι ένα για Mac. Πέρα από την αξιοπιστία που θα βρεις για παράδειγμα στο Logic (πρόγραμμα, hardware, λειτουργικό, όλα φτιαγμένα για να δουλεύει το ένα για το άλλο - δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα μεγάλα μουσικά πανεπιστήμια διδάσκουν σε Mac), θα διαπιστώσεις ότι θα ασχολείσαι περισσότερο με δημιουργικά πράγματα και πολύ λιγότερο με τη συντήρηση του μηχανήματος (όπως τα format που αναφέρεις φυσικά, αλλά και την ξεγνοιασιά από ιούς, defrag κ.α.). Γενικά ένας Mac σου φτιάχνει τη μέρα. Σε κάνει να έχεις όρεξη να δουλέψεις και είναι ένα μηχάνημα που θα αγαπήσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν Mac τα λατρεύουν. Η πλειοψηφία (όχι συντριπτική εδώ) όσων έχουν PC τα βρίζουν όλη μέρα. Είτε το θέλεις, είτε όχι, αυτό είναι κάτι που σε επηρεάζει. Όπως και το γεγονός ότι το μηχάνημα και το λειτουργικό σύστημα είναι πανέμορφο. Πέρα από αυτό πάντως, θα μπορείς να κάνεις και πράγματα τα οποία ΔΕΝ είναι της βασικής σου ασχολίας πολύ εύκολα. Πχ ένας μη μουσικός έχει το garageband (που έρχεται με κάθε Mac) με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί με τη μουσική ή ακόμα να κάνει μαθήματα πιάνου και κιθάρας. Ένας άνθρωπος που δεν ασχολείται με βίντεο, μπορεί να κάνει πανεύκολα όμορφα βίντεο που φαίνονται πολύ επαγγελματικά. Κάποιος που δεν ασχολείται με φωτογραφίες θα βρει τα βασικά εργαλεία που χρειάζεται ο καθένας και με τα οποία μπορεί να κάνει πολύ καλές ρυθμίσεις. Το ίδιο ισχύει για κατασκευή ιστοσελίδας, δημιουργία κειμένων, παρουσιάσεων κ.α. Δες ένα δείγμα από βίντεο που έφτιαξα για τη σχολή μου, στο κανάλι μας στο youtube. Σκέψου ότι δεν έχω καμία σχέση με δημιουργία βίντεο και έμαθα το πρόγραμμα iMovie (έρχεται μαζί με κάθε Mac) μέσα σε λίγες ώρες. http://www.youtube.com/openarteu (προτείνω το "αντισυμβατική εκπαίδευση") Τη δε ιστοσελίδα της σχολής (βλέπε υπογραφή), την έφτιαξα αρχικά στο iWeb, όντας επίσης άσχετος με οτιδήποτε έχει να κάνει με δημιουργία ιστοσελίδας. Αργότερα πέρασα στο Wordpress (που σου προσφέρει περισσότερες δυνατότητας), αλλά αν δεν υπήρχε το iWeb δε θα είχα φτάσει ποτέ να κάνω ότι έκανα και να μάθω όσα έμαθα. Μου έδωσε ένα κίνητρο και με βοήθησε να καταλάβω τη λογική. Είναι κι άλλα πολλά, που θα τα ανακαλύπτεις σιγά σιγά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.