Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία κουμπιού σε φόρμα στην Access

panraf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και ευχαριστώ προκαταβολικά όσους θα βοηθήσουν στο ερώτημα μου

Θέλω μέσα σε μια φόρμα στην Access να δημιουργήσω ένα κουμπί το οποίο όταν το πατάω θα μου ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου απο το οποίο θα μπορώ να επιλέξω μια φωτογραφία. Η φωτογραφία θα αποθηκεύεται αυτόματα σε ένα image input field που θα έχω φτιάξει από πριν. Έψαξα στοinternet αλλά τίποτα από αυτά που διάβασα δεν λειτούργησε.

Δημοσ.
Καλησπέρα παιδιά και ευχαριστώ προκαταβολικά όσους θα βοηθήσουν στο ερώτημα μου

Θέλω μέσα σε μια φόρμα στην Access να δημιουργήσω ένα κουμπί το οποίο όταν το πατάω θα μου ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου απο το οποίο θα μπορώ να επιλέξω μια φωτογραφία. Η φωτογραφία θα αποθηκεύεται αυτόματα σε ένα image input field που θα έχω φτιάξει από πριν. Έψαξα στοinternet αλλά τίποτα από αυτά που διάβασα δεν λειτούργησε.

Καλησπέρα σου,

Βάλε στη φόρμα σου ένα button, και πήγαινε στο OnClick event του Button. Ώντας σε φάση εισαγωγής κώδικα VBA, επέλεξε Tools > References από το μενού. Στο πλαίσιο διαλόγου που θα σου εμφανίσει με τις διαθέσιμες βιβλιοθήκες του συστήματος, επέλεξε Microsoft Office xx.0 Object Library όπου χχ.0 το version του office που έχεις εγκατεστημένο.

Μετά εισήγαγε τον παρακάτω κώδικα στο OnClick του button σου:

>
Private Sub btLoadPhoto_Click()
Dim cmDialog As Office.FileDialog

Set cmDialog = Application.FileDialog(msoFileDialogFilePicker)

cmDialog.AllowMultiSelect = False

cmDialog.Filters.Clear
cmDialog.Filters.Add "JPG Images", "*.jpg", 1
cmDialog.Filters.Add "Bitmap Images", "*.bmp", 2
cmDialog.Filters.Add "Windows Meta Files", "*.wmf", 3
cmDialog.Filters.Add "GIF files", "*.gif", 4

cmDialog.Title = "Select File(s) ..."

Dim varSelectedFile As Variant

If cmDialog.Show Then
 For Each varSelectedFile In cmDialog.SelectedItems
   '//
   '// Do your stuff here!    
   '//
 Next
End If

End Sub

Στο '// Do your stuff here! φτιάξε το κομμάτι που αναθέτει την εικόνα στο πεδίο σου και είσαι ready! :-)

Δημοσ.
Καλησπέρα σου,

Βάλε στη φόρμα σου ένα button, και πήγαινε στο OnClick event του Button. Ώντας σε φάση εισαγωγής κώδικα VBA, επέλεξε Tools > References από το μενού. Στο πλαίσιο διαλόγου που θα σου εμφανίσει με τις διαθέσιμες βιβλιοθήκες του συστήματος, επέλεξε Microsoft Office xx.0 Object Library όπου χχ.0 το version του office που έχεις εγκατεστημένο.

Μετά εισήγαγε τον παρακάτω κώδικα στο OnClick του button σου:

>
Private Sub btLoadPhoto_Click()
Dim cmDialog As Office.FileDialog

Set cmDialog = Application.FileDialog(msoFileDialogFilePicker)

cmDialog.AllowMultiSelect = False

cmDialog.Filters.Clear
cmDialog.Filters.Add "JPG Images", "*.jpg", 1
cmDialog.Filters.Add "Bitmap Images", "*.bmp", 2
cmDialog.Filters.Add "Windows Meta Files", "*.wmf", 3
cmDialog.Filters.Add "GIF files", "*.gif", 4

cmDialog.Title = "Select File(s) ..."

Dim varSelectedFile As Variant

If cmDialog.Show Then
 For Each varSelectedFile In cmDialog.SelectedItems
   '//
   '// Do your stuff here!    
   '//
 Next
End If

End Sub

Στο '// Do your stuff here! φτιάξε το κομμάτι που αναθέτει την εικόνα στο πεδίο σου και είσαι ready! :-)

Φιλε μου χιλια ευχαριστω για την βοηθεια.

Μονο επειδη ειμαι ψιλοασχετος, στο "do you stuff here" τι ακριβως θ πρεπει να γραψω?

Το ονομα του image field?

---------- Προσθήκη στις 17:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:37 ----------

Α επισης οταν κλικαρω το κουμοπι μου βγαζει "A problem occured while access was communicating with the ole server" και κατι αλλα.

Δημοσ.
Φιλε μου χιλια ευχαριστω για την βοηθεια.

Μονο επειδη ειμαι ψιλοασχετος, στο "do you stuff here" τι ακριβως θ πρεπει να γραψω?

Το ονομα του image field?

---------- Προσθήκη στις 17:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:37 ----------

Α επισης οταν κλικαρω το κουμοπι μου βγαζει "A problem occured while access was communicating with the ole server" και κατι αλλα.

Για το θέμα του error είναι πολύ γενικό ... Τί Office έχεις εγκατεστημένο??

Στο '// Do your stuff here θα πρέπει να "φορτώσεις" την φωτογραφία στο πεδίο σου. Εγώ σου έδωσα τον τρόπο να ανοίξεις ένα dialog για να την επιλέξεις μεταξύ των (jpg, wmf, bmp, gif .. μπορείς να προσθέσεις κι άλλους τύπους image). Το πως θα τη φορτώσεις εξαρτάται με το τί τύπου είναι το πεδίο.

Δημοσ.
Για το θέμα του error είναι πολύ γενικό ... Τί Office έχεις εγκατεστημένο??

Στο '// Do your stuff here θα πρέπει να "φορτώσεις" την φωτογραφία στο πεδίο σου. Εγώ σου έδωσα τον τρόπο να ανοίξεις ένα dialog για να την επιλέξεις μεταξύ των (jpg, wmf, bmp, gif .. μπορείς να προσθέσεις κι άλλους τύπους image). Το πως θα τη φορτώσεις εξαρτάται με το τί τύπου είναι το πεδίο.

Το πεδιο ειναι ενα imagefield φιλε μου

Το διορθωσα με το error τωρα μενει οπως να "φορτωσω" την εικονα μκεσα στο imagefield

Δημοσ.
Το πεδιο ειναι ενα imagefield φιλε μου

Το διορθωσα με το error τωρα μενει οπως να "φορτωσω" την εικονα μκεσα στο imagefield

Για να φορτώσεις την εικόνα θα βάλεις το Recordset σε κατάσταση εισαγωγής με την μέθοδο AddNew(), και θα χρησιμοποιήσεις την μέθοδο CreateEmbed με παράμετρο το path της φωτογραφίας που έχεις επιλέξει από το πλαίσιο διαλόγου για να την προσαρτήσεις στο πεδίο. Το πεδίο σου είναι OLE Object όχι imagefield. Μετά θα καλέσεις την Update() και MoveLast() για να μή σε πάει στην αρχή του recordset.

Σχετικό post από τη Microsoft εδώ. ;)

Δημοσ.
Για να φορτώσεις την εικόνα θα βάλεις το Recordset σε κατάσταση εισαγωγής με την μέθοδο AddNew(), και θα χρησιμοποιήσεις την μέθοδο CreateEmbed με παράμετρο το path της φωτογραφίας που έχεις επιλέξει από το πλαίσιο διαλόγου για να την προσαρτήσεις στο πεδίο. Το πεδίο σου είναι OLE Object όχι imagefield. Μετά θα καλέσεις την Update() και MoveLast() για να μή σε πάει στην αρχή του recordset.

Σχετικό post από τη Microsoft εδώ. ;)

Δυστυχώς δεν μπορώ να βγάλω άκρη

Έχω δημιουργήσει το olefield ότν πατάω το κουμπί μου ανοίγει το παράθυρο για να επιλέξω εικόνα, αλλά όταν την επιλέγω δεν μου ην βγάζει στο κουτάκι του olefield, δεν εμφανίζει τίποτα...:fear:

Δημοσ.
Δυστυχώς δεν μπορώ να βγάλω άκρη

Έχω δημιουργήσει το olefield ότν πατάω το κουμπί μου ανοίγει το παράθυρο για να επιλέξω εικόνα, αλλά όταν την επιλέγω δεν μου ην βγάζει στο κουτάκι του olefield, δεν εμφανίζει τίποτα...:fear:

Επειδή το OLE Field, είναι γενικής μορφής object container, γιατί δεν βάζεις ένα ImageBox και να φορτώνεις την φωτό από το OLE Field, στο OnCurrent Event??

Υπάρχουν λύσεις αλλά είναι λίγο tricky,, ψάξτο λιγάκι και μόνος σου ... ;)

Αν δεις οτι δεν μπορείς τελικά, εδώ ειμαστε να το δούμε και όλοι μαζί ... :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...