Προς το περιεχόμενο

TomTom 1.5 vs Navigon 1.6

skaios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιο απο τα δυο gps χρησιμοποιειτε κ ποιο θεωρειτε καλυτερο για το iphone;

Εχω εγκαταστησει κ τα δυο κ θεωρω οτι το TomTom ειναι

καλυτερο εχει περισσοτερες επιλογες (poi, φωνες).

Απο χαρτες δεν ξερω να πω ποιο ειναι καλυτερο.

Τελος αν ξερει καποιος αν το TomTom χρησιμοποιει δεδομενα gprs κ μας χρεωνει;

Δημοσ.

Δεν μας λές όμως για πιό iphone.

Στο 3G το navigon θα σου ψιλοσέρνετε αλλά θα παίζει βέβαια.

Απο 3gs και πάνω κανένα θέμα.

Δές βέβαια και το sygic...έχω ακούσει καλά λόγια χωρίς να το έχω δοκιμάσει βέβαια ο ίδιος οπότε με επιφύλαξη το λέω.

Το tomtom έχει πιό ενημερωμένους χάρτες.

Δημοσ.

Κανένα απο τα 2 δεν χρεώνει αν εχεις κλειστή τη λειτουργία a-gps και δουλευεις μόνο το gps.

To navigon είναι πολύ μπροστά σε εφάνιση κατά την γνώμη μου.

Η ακρίβεια στην πλοήγηση είναι πάνω κάτω η ίδια και στα 2 προγράμματα αν και χρησιμοποιούν διαφορετικής εταιρείας χάρτες το καθένα.

Δημοσ.

Πως γινεται να κλεισεις το a-gps δεν νομιζω πως υπαρχει τετοια επιλογη.

Εχω το iphone 4 και απο τα δυο θεωρω το tomtom πιο πληρες σαν λειτουργιες κ επιλογες. Απο χαρτες δεν εχω εμπειρια ποιο ειναι πιο ενημερωμενο

Δημοσ.

Επειδή δεν το εχεις ψάξει.:P

Για Tomtom 1.5 απο το κεντρικο μενού πατάς αλλαγή ρυθμίσεων-> προηγμένα -> gps enhancer off.

Θες να σου πω και για το navigon???:lol:

Δημοσ.

Πες μου φιλε δεν ειναι κακο.

Το εχω δει αλλα δεν ηξερα οτι απενεργοποιει το a-gps

Πες μου κ για το navigon...

Δεν ξερω αν εχεις παρατηρησει στο tomtom οταν εχει απενεργοποιησει τα δεδομενα απο τις ρυθμισεις τοτε βγαζει μηνυμα οτι ειναι απενεργοποιημενα, γι' αυτο κ ρωτησα αν μας χρεωνει.

Δημοσ.

Για navigon 1.6 το εχω στα ελληνικά

λοιπά -> επιλογές ->συνυπολογισμός πληροφοριών off και floating car data πάλι off.

Βασικά το κινητό είναι jb και εχω κλειστό το 3g μέσω toggle στο sbs (springboard settings)

Οπότε και να θέλει να με χρεώσει με λάθος ρύθμιση κάποιο gps πρόγραμμα ή κάποια άλλη εφαρμογή δεν θα μπορέσει.:-)

Απο τις μεγαλύτερες μαγκιές του jailbreak...

Άλλα 2 πολύ καλά navi progs για το iphone είναι και το IGo και Sygic Aura.

Δημοσ.

Στο 4 εχει επιλογη να απενεργοποιεις το 3g απο το μενου.

Τι κερδιζεις με το να απενεργοποιησεις οσα ειπες;

Ξερω οτι το a-gps ειναι καλυτερο απο το s-gps καθως χρησιμοποιει κ τις κεραιες για τριγωνισμο κ εξακριβωση της θεσης.

Δημοσ.
Στο 4 εχει επιλογη να απενεργοποιεις το 3g απο το μενου.

Τι κερδιζεις με το να απενεργοποιησεις οσα ειπες;

Ξερω οτι το a-gps ειναι καλυτερο απο το s-gps καθως χρησιμοποιει κ τις κεραιες για τριγωνισμο κ εξακριβωση της θεσης.

Δεν παίζει χρέωση 3g. Aν εχεις πρόγραμμα Data άστα ανοιχτά να βοηθάει στο γρήγορο κλείδωμα με τους δορυφόρους. Κάποια kilobytes τρώνε για ώρες ολόκληρες πλοήγησης...

Πολλές φορές με a-gps δεν χάνει σήμα ούτε σε μεγάλα τούνελ αν και απο ότι εχω δει τα navigon - iGO τουλάχιστον εχουν ειδική λειτουργία (πλοήγηση σε τούνελ) και όταν μπαίνεις σε κάποιο τούνελ το καταλαβαίνουν αλλάζουν τον φωτισμό και κάνουν μάλλον μια κατά προσέγγιση πλοήγηση όση ώρα είσαι στο τούνελ ανάλογα και με το μάκρος του ώστε να μην καταλαβαίνεις την απώλεια σήματος απο τους δορυφόρους.

Αυτά ακόμα και με απλό unassisted gps.

(τώρα αν χρειαστεί να στρίψεις μέσα σε μεγάλο τούνελ δύσκολη περίπτωση και μάλλον θα δυσκολευτείς ακόμα και αν εχεις assisted gps...):P

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...