Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ελληνικά filenames σε hotmail-Microsoft office 2011

panos2000gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αντιμετωπίζω ένα πολύ περίεργο πρόβλημα.

Κάθε φορά που πάω να κατεβάσω-ανοίξω ένα αρχείο από το hotmail που έχει ελληνικό filename π.χ. δοκιμαστικό.doc αυτόματα μου το αποθηκεύει σε "δοκιμαστικό.doc". Προσθέτει δηλ. τα εισαγωγικά (" ") δίπλα στο filename με αποτέλεσμα να μπερδεύει το extension από .doc σε .doc" . Αν κάνω rename to file βγάζοντας τα εισαγωγικά τότε το ανοίγει μια χαρά. Βέβαια είναι πολύ σπαστικό να ακολουθώ αυτή την διαδικασία σε κάθε mail.

Επισημαίνω ξανά ότι το κάνει μόνο σε αρχεία που έχουν ελληνικό filename.

Καμιά πρόταση για το τί μπορεί να φταίει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντιμετωπίζω ένα πολύ περίεργο πρόβλημα.

Κάθε φορά που πάω να κατεβάσω-ανοίξω ένα αρχείο από το hotmail που έχει ελληνικό filename π.χ. δοκιμαστικό.doc αυτόματα μου το αποθηκεύει σε "δοκιμαστικό.doc". Προσθέτει δηλ. τα εισαγωγικά (" ") δίπλα στο filename με αποτέλεσμα να μπερδεύει το extension από .doc σε .doc" . Αν κάνω rename to file βγάζοντας τα εισαγωγικά τότε το ανοίγει μια χαρά. Βέβαια είναι πολύ σπαστικό να ακολουθώ αυτή την διαδικασία σε κάθε mail.

Επισημαίνω ξανά ότι το κάνει μόνο σε αρχεία που έχουν ελληνικό filename.

Καμιά πρόταση για το τί μπορεί να φταίει?

Τελικώς ύστερα από αρκετό ψάξιμο διαπίστωσα ότι το πρόβλημα αφορά μόνο τον firefox (όλες τις εκδόσεις ακόμη και την καινούργια beta).

Όταν χρησιμοποιώ τον safari για παράδειγμα, μετονομάζει από μόνος του τα αρχεία με ελληνικά filenames και αφαιρεί τους ελληνικούς χαρακτήρες. Στο παραπάνω παράδειγμα δηλαδή το δοκιμαστικό.doc θα το μετονομάσει σε 1.doc.

Από ότι φαίνεται τα MAC συνεχίζουν να έχουν θέμα με οτιδήποτε ελληνικό. :fear:

Κάτι πρέπει να παίζει συγκεκριμένα με το hotmail γιατί από άλλους email providers (πχ gmail) ποτέ δεν είχα το πρόβλημα που αναφέρεις με ελληνικά filenames.

Κάτι πρέπει να παίζει συγκεκριμένα με το hotmail γιατί από άλλους email providers (πχ gmail) ποτέ δεν είχα το πρόβλημα που αναφέρεις με ελληνικά filenames.

Είχες απόλυτο δίκιο τελικά...ο provider φταίει και είναι το τελευταίο που θα πήγαινε το μυαλό μου. Δυστυχώς είναι πρόβλημα του hotmail!!!

O Chrome και ο Safari αντιλαμβάνονται με κάποιο τρόπο το πρόβλημα και μετονομάζουν το αρχείο, ενώ ο safari απλά προσθέτει quotes " " στο filename και δεν το ανοίγει.

Άντε να αλλάξεις mail τώρα...είναι χειρότερη διαδικασία ακόμη και από το να αλλάξεις αριθμό κινητού. :rolleyes:

Μην διαμαρτυρεσαι, καλο θα σου κανει να φυγεις απο το μετριοτατο hotmail. ;)

Φτιαξε ενα gmail να εισαι αρχοντας!

Έχω gmail απλά είναι μεγάλη μπερδεψούρα.

Στο adium για παράδειγμα θα πρέπει να έχεις ενεργά 2 account ταυτόχρονα (ενα gtalk για να μπορεις να βλέπεις πότε σου έρχονται mail και ένα msnmessenger για να μπορείς να μιλάς με τις επαφές σου).

Τουλάχιστον εγώ δεν έχω βρει άλλη λύση.

Το MSN messenger δε χρειάζεται υποχρεωτικά hotmail email. Μπορείς να φτιάξεις account με όποιο email θέλεις. Για παράδειγμα, εγώ στο MSN Messenger χρησιμοποιώ για login, το gmail μου.

Όταν πας να φτιάξεις νέο account στο MSN Messenger, σε ρωτάει τί email έχεις. Εκεί μπορείς να δηλώσεις ό,τι θέλεις.

Το MSN messenger δε χρειάζεται υποχρεωτικά hotmail email. Μπορείς να φτιάξεις account με όποιο email θέλεις. Για παράδειγμα, εγώ στο MSN Messenger χρησιμοποιώ για login, το gmail μου.

Όταν πας να φτιάξεις νέο account στο MSN Messenger, σε ρωτάει τί email έχεις. Εκεί μπορείς να δηλώσεις ό,τι θέλεις.

Ναι...το γνωρίζω! Στην περίπτωση όμως αυτή μπορείς να χρησιμοποιείς το συγκεκριμένο account μόνο για chat/messaging κτλ και όχι για τον real time έλεγχο των mail σου. Αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά εκείνη την ώρα χρησιμοποιείς τον server του hotmail και όχι του google (talk.google.com). Στο adium λύνεται το πρόβλημα αυτό με τον τρόπο που περιγράφω. (τουλάχιστον δεν έχω βρει κάτι πιο πρακτικό).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...