Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Convert xto dvd

egio13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ,έχω το εξής πρόβλημα:

έβαλα στο Convert x to dvd πολλά βίντεο που το μέγεθός τους είναι συνολικά περίπου 2.8 GB . Ο δίσκος για εγγραφή είναι φυσικά 4.7gb .Όμως πατώντας την "Μετατροπή" μου βγάζει παράθυρο λέγοντας ότι η ποιότητα μπορεί να'ναι πολύ φτωχή ,είτε διότι είναι πολύ μεγάλος ο όγκος ή είναι πολύ μικρό το μέσο (και μια τρίτη αιτία που δε τη θυμάμαι).

Γιατί συμβαίνει αυτό; Αφού τα βίντεο δεν υπερβαίνουν τα 4.7gb ...

Σημειώνω ότι τα βίντεο τα προσέθετα ένα ένα.

Δημοσ.

2.8 GB σε τι τύπο; γιατί το convert θα τα μετατρέψει σε mpeg δηλαδή σχεδόν χωρίς συμπίεση.

Έπειτα το convert δεν είναι μαγικό ξέρει ότι ένα DVD "παίρνει" περίπου 1,5 ώρα βίντεο σε άριστη ποιότητα τώρα αν το σύνολο τον βίντεο σου είναι 5-6 ώρες,οτιδήποτε πάνω από το κανονικό τελοσπάντον,θα σου πει ότι η ποιότητα μπορεί να'ναι φτωχή.

Δημοσ.

1.Είναι σε avi .

2.Θα είναι όντως φτωχή η ποιότητα, ή έτσι το γράφει το μήνυμα;

3.Τί θα πρότεινες ως άλλη λύση ,ώστε να γράψω ως avi τα βίντεο με το μέγεθος που αυτά έχουν;

Δημοσ.

1. και 2. εδώ παίζουν πάρα πολλά,τη ποιότητα έχουν τα avi πόσα αρχεία είναι πόση διάρκεια έχουν όλα μαζί και τα λοιπά.

3. Πάρε ένα DVD player που να παίζει και DivX/Xvid έχει και με καμιά 30€ πλέον,ακόμα καλλίτερα να έχει και USB οπότε πριν γράψεις DVD να μπορείς να δεις τη ποιότητα θα έχει το τελικό αποτέλεσμα(η δεν γράφεις καν DVD πλέον).

Δημοσ.

1-2 Stream 0

Codec:XVID

Resolution:720x480

frame rate:29.970000

Stream 1

Codec:mpga

Sample rate:44100Hz

Bitrate:128kb/s

Ξαναγράφω το πρώτο codec(γιατί έβγαλε εικονίδιο): XVID

---------- Προσθήκη στις 23:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:28 ----------

Παρεπιμπτόντως μήπως ξέρεις τι μπορώ να κάνω σε βίντεο από youtube που το πρόβαλα σε τηλεόραση αρκετά μεγάλη (28 ή 30 ιντσών ,δεν ξέρω,πάντως ήταν αρκετά μεγάλη) και ήταν ψιλοχάλια η εικόνα ;Τι μπορώ (εάν μπορώ φυσικά)να κάνω ώστε να φαίνεται καλά σε τόσο μεγάλη οθόνη;

Δημοσ.
1-2 Stream 0

CodecVID

Resolution:720x480

frame rate:29.970000

Stream 1

Codec:mpga

Sample rate:44100Hz

Bitrate:128kb/s

Ξαναγράφω το πρώτο codec(γιατί έβγαλε εικονίδιο): XVID

Αυτό είναι mpeg και δεν κατάλαβα γιατί το ανέβασες.

Παρεπιμπτόντως μήπως ξέρεις τι μπορώ να κάνω σε βίντεο από youtube που το πρόβαλα σε τηλεόραση αρκετά μεγάλη (28 ή 30 ιντσών ,δεν ξέρω,πάντως ήταν αρκετά μεγάλη) και ήταν ψιλοχάλια η εικόνα ;Τι μπορώ (εάν μπορώ φυσικά)να κάνω ώστε να φαίνεται καλά σε τόσο μεγάλη οθόνη;

Μόνο αν το βρεις σε HD,πλέον πάρα πολλά βγαίνουν σε αρκετά καλές ποιότητες.

Δημοσ.

Στις "Ιδιότητες" όμως γράφει .avi .Τώρα γιατί στo advanced information του VLC γράφει αυτά που σου έγραψα δεν ξέρω...

(κι όταν ο κένσορας βρίσκεται πάνω στο βίντεο πάλι έχει ως προέκταση avi .

Υ.Γ. Για το άλλο θέμα θυμήθηκα ότι αυτό που πρόβαλα το βρήκα σε μια ιστοσελίδα .Υπάρχει όμως και στο youtube ,οπότε θα δω.

Δημοσ.

@erio13: Φίλε ο theelf σε ρώτησε για την διάρκεια των avi σε χρόνο.

Αν είναι δλδ ταινίες σε avi μορφή και είναι η κάθε μια 1:30' διάρκεια στα 700MB και εσύ βάζεις 4 ταινίες, τότε η διάρκεια φτάνει τις 6 ώρες.

Αυτό είναι υπερβολικό για ένα dvd.

Θα πρέπει να κάνεις μια ταινία σε ένα dvd.

Αν είναι επεισόδια από σειρά και είναι 50 λεπτών το καθένα στα 350ΜΒ τότε μπορείς να βάλεις μέχρι 2 σε κάθε dvd.

Αν ξεπεράσεις τις 2 ώρες τότε η ποιότητα θα είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Στις 4-6 ώρες θα είναι ένα μάτσο χάλια.

Αυτά για να καταλάβεις λίγο τις διαφορές xvid/divx (τα απλά avi) με mpeg2 (έτσι είναι τα dvd).

Μπορείς να γράψεις τα avi σε ένα dvd σαν δίσκο δεδομένων ώστε να μην γίνει καμιά μετατροπή και να μπορέσεις να βάλεις μέχρι 6 ταινίες σε ένα δισκάκι.

Δεν θα μπορέσεις όμως να δεις τις ταινίες σε dvd player με αυτόν τον τρόπο εκτός αν το player σου υποστηρίζει avi, divx, mpeg4.

Η βέλτιστη λύση είναι να πάρεις ένα media player όπως το WD LIVE και να βλέπεις τα avi σου από στικάκι ή από εξωτερικό δίσκο χωρίς καμιά μετατροπή και τα mkv σε υψηλή ποιότητα.

Δημοσ.

Είναι περίπου 45-50 λεπτά το καθένα . Βασικά ήθελα να τά δώσω όλα μαζϊ και σε αλλους γνωστούς, εξ ου και το ερώτημά μου.

Υ.Γ.Δοκίμασα τελικά να τα γράψω με το Convertx αγνοώντας το μήνυμα και μετά εγγραφή στο δισκάκι με το ULEAD DVD MOVIE FACT. 6 .Είδα ότι τα έγραψε ,αλλά δεν ξέρω με τι ποιότητα θα εμφανίζονται στο DVD Player.

Δημοσ.

Κατάλαβα, οπότε είναι επεισόδια από σειρά.

Αν έβαλες 8 σε ένα dvd, οι φίλοι σου θα βγάλουν τα μάτια τους.

Καλύτερα να τα έβαζες σαν avi και ας έκαναν εκείνοι ότι ήθελαν.

Για να δεις την ποιότητα βάλε το dvd στο pc και δες το εκεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...