Προς το περιεχόμενο

Αγορα 4gb ram

epivitor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους, σε λιγο καιρο σκεφτομαι να κανω μια αναβαθμιση στο συστημα που εχω και θελω να μου πειτε τί ram να αγορασω.

Σε αυτα που εχω καταληξει ειναι:

Asus Radeon HD6850 1GB

AMD Phenom II X4 965

Asrock 890GX Extreme3

Τι θα ηταν καλυτερο 2χ2 ή ενα 4αρι dimmακι? Overclock δε σκεφτομαι να κανω ποτε.

Κατι ακομα, το τροφοδοτικο που εχω τωρα δε φανταζομαι να εχει κανενα προβλημα σε ενα τετοιο συστημα.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1. Το τροφοδοτικό σου σε υπέρκαλύπτει.

2. Κόψε 20€ από τον επεξεργαστή επιλέγοντας τον 955, δεν έχει νόημα ο 965, ειλικρινά.

Τώρα σχετικά με τη μνήμη, εξαρτάται από το ποσό που διαθέτεις.

Δημοσ.

Σ'ευχαριστω πολυ για το tipακι με τον 955 :))

Το φανακι του 955 ειναι ιδιο με του 965 ?

Σχετικα με τις μνημες πραγματικα δεν εχω ιδεα τι παιζει. Κατ'αρχην τι ειναι καλυτερο 2χ2 ή 1χ4 ? Οσο για το ποσο δε θα θελα να δωσω παραπανω απο 100 ευρω εκτος και αν πραγματικα αξιζει να δωσω περισσοτερα.

Δημοσ.

Φυσικά και αξίζει το 2*2GB, δεν υπάρχει λόγος ούτε να ζορίσεις τον controller προς το παρόν με 4*1GB, ούτε να μην αφήσεις χώρο για μελλοντική πρόσθεση ποσότητας.

Κοίτα αυτές.

Δημοσ.

Το πλεονεκτημα του 2χ2 σε σχεση με το 1χ4 ειναι οτι στην πρωτη περιπτωση θα εχεις dual-channel.

Κατα την γνωμη μου καλυτερα να πας 2χ2, εκτος αν εχεις σκοπο να βαλεις 16gb ram καποια στιγμη

Δημοσ.

γιατι δε παιρνεις τον 955?ειναι 30 ευρω φτηνοτερος,και εχει ελαχιστη διαφορα στα Mhz

καλυτερα κανε overclocking

εστω 200-300 Mhz τσαμπα ειναι!

μνημες παρε απλες 1333 με ψυκτρες

αν θες να βαλεις 8γιγα στο μελλον τοτε παρε μια 4αρα αλλιως 2χ2

---------- Προσθήκη στις 20:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:14 ----------

Φυσικά και αξίζει το 2*2GB, δεν υπάρχει λόγος ούτε να ζορίσεις τον controller προς το παρόν με 4*1GB, ούτε να μην αφήσεις χώρο για μελλοντική πρόσθεση ποσότητας.

Κοίτα αυτές.

δεν ειπε 4Χ1 αλλα 1Χ4...:-)

Δημοσ.
Το πλεονεκτημα του 2χ2 σε σχεση με το 1χ4 ειναι οτι στην πρωτη περιπτωση θα εχεις dual-channel.

Και με 4*1GB θα έχει Dual Channel βασικά..

δεν ειπε 4Χ1 αλλα 1Χ4...:-)

Πολύ σωστός, αναιρώ το παραπάνω :-)

Δημοσ.
Και με 4*1GB θα έχει Dual Channel βασικά..

Εεεεμ ναι αλλα δεν εννοουσα κατι τετοιο :-)

Τελικα συμφωνειτε ολοι οτι 2χ2 ειναι καλυτερα απο 1χ4 ?

Δημοσ.

θα συμφωνήσω απόλυτα με τον phanispal. εκεί που θα δόσεις τα λεφτά σου σε 965 πάρε 955 και επιπλέον με τα περίσσια λεφτά βάλε και μια καλή ψήκτρα πάνω του.

τώρα για οθόνη δεν ανέφερες τι διαθέτεις και αν θα την αντικαταστήσεις θα ήταν προτιμότερο (άποψη μου) να πας στον 6870 και για μνήμες να πας εδώ (x2)

Δημοσ.
Αν όντως δεν έχεις σκοπό για 16GB, stick to 2*2, μια χαρά θα είσαι.

Kοιτα, 16gb μαλλον δε θα βαλω ποτε σε αυτο το motherboard αλλα 8Gb καποτε θα του βαλω σιγουρα γι'αυτο μηπως καλυτερα θα ηταν να μην κουρασω αργοτερα τον controller του Mb γεμιζοντας ολα τα slots?

---------- Post added at 20:25 ---------- Previous post was at 20:22 ----------

θα συμφωνήσω απόλυτα με τον phanispal. εκεί που θα δόσεις τα λεφτά σου σε 965 πάρε 955 και επιπλέον με τα περίσσια λεφτά βάλε και μια καλή ψήκτρα πάνω του.

τώρα για οθόνη δεν ανέφερες τι διαθέτεις και αν θα την αντικαταστήσεις θα ήταν προτιμότερο (άποψη μου) να πας στον 6870 και για μνήμες να πας εδώ (x2)

Για τον 955 εχετε δικιο και τελικα αυτον θα επιλεξω οσο για αλλη gpu δε σκεφτομαι να δωσω περισσοτερα χρηματα απο οσο κανει ο 6850 ουτε επισης σκεφτομαι καμια αλλη μητρικη. Ευχαριστω παντως

Δημοσ.

Κοίτα, δεν είναι σίγουρο ότι θα προκύψει πρόβλημα με γεμάτα τα memory slots, απλά είναι διαφορετικό να έχεις 2*1GB π.χ. και διαφορετικό να έχεις 2*2GB.

Anyway, απ' το Dual Channel δε θα κερδίσεις τίποτα ιδιαίτερο, αν είσαι σίγουρος ότι θα πας σε 2*4GB κάποια στιγμή και δε θες να ζορίσεις τον ελεγκτή και βρεις το κάθε 4άρι dimm σε καλή τιμή, μπορείς να κάνεις κι αυτό.

Δημοσ.
Anyway, απ' το Dual Channel δε θα κερδίσεις τίποτα ιδιαίτερο, αν είσαι σίγουρος ότι θα πας σε 2*4GB κάποια στιγμή και δε θες να ζορίσεις τον ελεγκτή και βρεις το κάθε 4άρι dimm σε καλή τιμή, μπορείς να κάνεις κι αυτό.

συμφωνώ απόλυτα

Δημοσ.
από οθόνη ποια έχεις?

Tωρα εχω αυτην αλλα σε λιγους μηνες θα παρω καποια στα 1920χ1200.

Κοίτα, δεν είναι σίγουρο ότι θα προκύψει πρόβλημα με γεμάτα τα memory slots, απλά είναι διαφορετικό να έχεις 2*1GB π.χ. και διαφορετικό να έχεις 2*2GB.

Ωραια λοιπον αφου καταληξαμε ποια 4αρα μνημη μου προτεινετε (1 dimm) ? Εκεινη που προτεινες στο προηγουμενο post σου phanispal ειναι αρκετα φθηνη, μηπως ειναι ψιλομαπα ? :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...