Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή GF FX 5600 σε silent

Mvpgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μου έφερε η κοπελιά το desktop να της το φτιάξω, format κτλ. Είναι ένα αρκετά παλιό μηχανηματάκι με P4 στα 3GHz, αρκεί όμως για την δουλειά που απαιτείται. Της έβαλα άλλο 1GB μνήμης και φτάσαμε στα δύο, έκανα και εγκατάσταση των win (vista ήθελε, δε την έπεισα να γυρίσει πάλι στα XP). Όπως και να έχει το μηχάνημα πάει αξιοπρεπώς γρήγορα.

Όμως η φασαρία από την κάρτα γραφικών ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ. Μου έχει πάρει το κεφάλι όλη μέρα που είναι ανοιχτό! Δίπλα στο δικό μου που έχει 7 φουρφούρια, το ένα και μοναδικό ανεμηστηράκι της παλαιολιθικής GeForce FX 5600 κάνει σαν αεροπλάνο! Το έβγαλα, το καθάρισα, έβαλα παστούλα φρέσκια, λαδάκι στο μοτερ αλλά τπτ, τα έχει φάει τα ψωμιά του. Αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως θα μπορούσα να το κάνω silent με passive cooling; Σκέφτομαι ότι θα χρειαστεί μια μεγαλούτσικη ψύχτρα (αυτές για τα northbridge μάλλον κάνουν) για το GPU και 4 μικρά fins για τις μνήμες. Πιστεύετε θα αρκεί ή θα την κάψω την κάρτα; Δεν έχω καμία όρεξη να ψάχνω για AGP και να την πληρώσω χρυσή. Με προβληματίζει επίσεις ο τρόπος στήριξης, σκέφτηκα να τα δέσω πάνω στο board με πλαστικοποιημένα συρματάκια, λέτε να αρκεί ή δε θα ακουμπάει καλά;

Που μπορώ να βρω τέτοια ψυκτράκια σε χαμηλή τιμή, μέχρι 10Ε λέω... Προτάσεις, απόψεις ευπρόσδεκτες.

Δημοσ.

Χμμμ, δεν το είχα δει. Το GPU-Z μου δείχνει σε idle 74 βαθμούς κελσίου στο GPU. Αν θυμάμαι καλά οι κάρτες αυτές ήταν ζεστές...

Δημοσ.

Χμμ.. αν είναι έτσι, τότε ξεχνάμε την παθητική ψύξη με την υπάρχουσα ψύκτρα :/

Και να βρούμε ψύκτρα για τη συγκεκριμένη AGP στα 10€, κάπως δύσκολο..

Δημοσ.

Κοίτα, αν με ανεμιστήρι σε full rpm παίζει στους 70°C @ idle, χωρίς ανεμιστήρι λογικά θα παίζει πιο ψηλά.

Όχι ότι θα πάθει τίποτα, άσε που έχει αντέξει τόσα χρόνια, πόσα να αντέξει πια..

Και δε σε συμφέρει να πας δε καινούρια AGP με passive ψύξη γαμώτο..

Δημοσ.

Χμμμ, ωραίο! Παρήγγειλα αυτό, αν μου πουν ότι θα το έχουν αύριο ή μεθαύριο θα το πάρω, αλλιώς ένα 80άρι φουρφούρι και βλέπουμε.

Δημοσ.

Περιπτωση να ξεβιδωσεις το προστατευτικο "κανιστρακι",

να αφαιρεσεις εντελως ανεμιστηρακι της & να βιδωσεις

επανω αριστερα+κατω δεξια (στα fins) καποιο αλλο fan?

http://www.ixbt.com/video2/images/over-2003/fx5600u350.jpg

[καποιο 8αρι πιθανον, ή ο,τι τελος παντων θα ταιριαζε]

Δημοσ.
Κάτι τέτοιο λες ότι δε θα αρκεί ε; Πάντα σε idle είναι, το πιο βαρύ που τρέχει είναι το aero των vista...

Ειμαι σιγουρος οτι αυτο θα αρκει και fanless αλλα... ΠΩΣ θα το στερεωσεις? εχει 2 βιδες δεξια και αριστερα, πρεπει να εισαι πολυ κωλοφαρδος για να εφαρμοζουν ακριβως στη καρτα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...