Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ουτε ενας δεν ξεκλειδωσε ο ατιμος:-),ουτε cache,τιποτα.τετοια γκαντεμια:-(:lol::lol:

Δηλαδη πετυχα καλο κομματι ?? :P

Κι ελεγα να τον πουλησω για να κρατησω τον Χ3 720 ;) (αλλα αυτος εχει cashe...-χ3 720-)

χμ..

• Moderators
Δημοσ.

Κι εμενα ξεκλειδωσε ρε παιδια. Καθαρα θεμα τυχης.

(απο oc πώς πατε? Εμενα με 4 πυρηνες παει ~3,7Ghz με αρκετο ρευμα ομως).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε εναν Athlon X3 445 που στήσαμε προχθές σε εναν φίλο ξεκλείδωνε των 4ο απο το bios αλλά κολλούσε με μπλέ στο φόρτωμα των win7 64.

Διάβασα πως σε κάποιους κολλάει στα 64 και παίζει στα 32 bit.

Δεν το θεωρησα λύση και τον κλείδωσα ξανά στους 3.

Cache δε μου ξεκλείδωσε ούτε είδα κάποια συγκεκριμένη επιλογή στο bios οπότε θεωρώ πως εχω propus core (ούτε καν cpuz έτρεξα γιατί μας είχε πάρει το βράδυ).

Στο oc πήγε αρκετά καλά τηρουμένων των αναλογιών και τις μισής κλανιάς ψύκτρας που δίνει η AMD.

Με το OC genie της msi με πήγε στα 3670 αυτόματα.

Μετά σε χειροκίνητο πόσταρε 3850-3900 με ~1,49 αλλά όχι stable.

Κατεβάζοντας σιγά σιγά μου φάνηκε σταθερός στα 3750 με ~1,45 χωρίς άλλες ρυθμίσεις.

Δεν ήξερα ούτε voltage για ram ούτε τι πρέπει να βάλω στα nb της msi οποτε τα τσίμπισα μερικά κλίκ πάνω απο τα default και τον παρέδωσα στον φίλο.

Μόνο το HTransport κατέβασα στα 2190 αφού με fsb 235 που παίζω τώρα σκαρφάλωνε στα ~2390 που το θεώρησα πολύ σε σχέση με το 2χίλιαρο μαμά.

Βασικά εχω να πάρω msi απο εποχές AMD Athon XP...

Και να συναντήσω AWARD bios επίσεις (με εξαίρεση κάτι επικές μάχες με μια DFI T2RS) αφού όλο σε Asus - Asrock πήγαινα ως τώρα.

Αν χρειαστώ και άλλες ρυθμίσεις για stability θα ρωτήσω εδώ.

Προς το παρόν ούτε occt έτρεξα ούτε καν κανά βαρύ παιχνιδάκι.

Σίγουρα κάποια στιγμή που θα το πιέσει ο φίλος θα φάει μπλέ οπότε θα επανέρθω τότε κούφια η ώρα.:lol::lol::lol:

Φθηνός σχετικά ο AMD σαν επεξεργαστής αλλά την χάρη με το unlock δε μας την έκανε.

Επίσης μου έδωσε την εντύπωση επειδή εχω δεί πως πάνε οι phenom πως του λείπει αρκετά η L3 cache.

To μηχάνημα δεν ήταν τόσο αεράτο...:-(

Σαν να είχα την μισή Ram.

Σε windows index experience που ήταν και το μόνο bench που έτρεξα :lol::lol::lol:

μου έβγαλε

7.1 στην cpu

7.1 στην ram

7.7 στο aero

7.7 στα 3d

5.9 στο δίσκο

Τι να πω ίσως να φταίει πως τα δικά μου παίζουν με ssd.

Πάντως με τα λεφτά που γλύτωσε απο cpu (αρχικά πήγαινε για i750) του μείναν λεφτά για μια Asus 6850 DIRECTCU/2DIS (αρχικά πήγαινε για 5670) η οποία ήταν και Oced μαμά απο ότι είδα και το μηχάνημα θα σπείρει στα games για τα οποία προορίζεται στην τελική.

1ος AMD που στείνω ο ίδιος μετά απο πάρα πολλά χρόνια...

Αποτέλεσμα OK.

Αμα έβλεπα επιτυχία στο ξεκλείδωμα θα το σκεφτόμουν και για μένα.:P:p:p

---------- Προσθήκη στις 13:32 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:46 ----------

Και μια ερώτηση για του πιο ειδικούς.

Εχω αυτό PER.523257.jpg

Οι μνήμες για να παίξουν dual chanel πως πρέπει να μπουν ίδιο χρώμα ή μια παρά μια???

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ.

Μαζι με την μητρικη πρεπει να εχει και ενα βιβλιαρακι με οδηγιες ή manual οπως το λενε

εκει σου λεει σιγουρα

(στο ιδιο χρωμα πρεπει να ειναι ) στις asrock τουλαχιστον ετσι ειναι

Δημοσ.
Δυστηχώς δεν είχε το manual και τις εχω μια παρά μια.

Οποτε

α) κατεβαζεις το cpu-z και βλεπεις αν δουλευουν dual channel

'H

β) πας στη σελιδα της μητρικης και το βλεπεις εκει ... manual here ;)

αλλα πρεπει να ναι στα ιδια χρωματα

• Moderators
Δημοσ.

Μου εχει τυχει και μητρικη που δεν ηταν στα ιδια χρωματα. Οποτε οπως σωστα σου ειπαν, δες στο online manual της μητρικης σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά το εχω το manual retail ηταν η μητρική απλά το manual δε γράφει.

Είναι κάτω απο 100 σελίδες και είναι σε 10γλώσσες οπότε καταλαβαίνεται ότι δεν είναι τόσο περιεκτικό.:P

Θα χρησιμοποιήσω την μέθοδο της δοκιμαστικής και του cpuz όταν βρεθώ ξανά με το pc.

Τώρα απλά μου έγραφε 64bit unganed mode αν θυμάμαι καλά.

Πρώτη φορά συναντώ αυτή την ορολογία. What it means???

OK

http://forum.oktabit.gr/content/ganged-vs-unganged-mode

Κάτι βρήκα εδώ και λέει καλύτερα single channel unganged απο dual ganged???

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ.
Ρε παιδιά το εχω το manual retail ηταν η μητρική απλά το manual δε γράφει.

Είναι κάτω απο 100 σελίδες και είναι σε 10γλώσσες οπότε καταλαβαίνεται ότι δεν είναι τόσο περιεκτικό.:P

Θα χρησιμοποιήσω την μέθοδο της δοκιμαστικής και του cpuz όταν βρεθώ ξανά με το pc.

Τώρα απλά μου έγραφε 64bit unganed mode αν θυμάμαι καλά.

Πρώτη φορά συναντώ αυτή την ορολογία. What it means???

OK

http://forum.oktabit.gr/content/ganged-vs-unganged-mode

Κάτι βρήκα εδώ και λέει καλύτερα single channel unganged απο dual ganged???

Γραφει το cpu-z αν παιζουν single ή dual.Πανω απο το unganged λεει Channels: Dual.

Νομιζω χωρις να ειμαι σιγουρος 100% οτι ολες οι AMD μητρικες dual channel παιζουν στα ιδια χρωμματα.

Δημοσ.
Γραφει το cpu-z αν παιζουν single ή dual.Πανω απο το unganged λεει Channels: Dual.

Νομιζω χωρις να ειμαι σιγουρος 100% οτι ολες οι AMD μητρικες dual channel παιζουν στα ιδια χρωμματα.

Είμαι σίγουρος πως τις εχω βάλει σε διαφορετικό χρώμα.

Αλλά και πάλι σίγουρα με τα όσα διάβασα στο forum της oktbit είναι τέτοια η αρχιτεκτονική του controler της AMD που δεν χάνω κάτι.

Ganged = dual channel. Ολοι οι πυρινες επικοινονουν 100% με τις μνημες. Οι 2 controllers λειτουργουν μαζι.

Unganged = single channel. Ξεχωριστη επικοινωνια με καθε πυρινηα. Οι 2 controllers λειτουργουν ανεξαρτητα.

Σου δινουν ακριβως τα ιδιο bandwidth αλλα το unganged ειναι πιο αποδοτικο. Το ganged παιρνει τα δεδομενα και τα προσθετη ενω το unganed το παιρνει ολο. [(64+64)128 vs 2χ64]

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο δικό μου 440 ξεκλείδωσα και 4ο core και L3 cache, αλλά δεν έφτανε στο logon των Windows.

Έριξα τον multimplier από 15 στο 13 νομίζω, δηλαδή clock-αρε στα 2.5GHz, και τότε έπαιζε καλά σε χαμηλούς φόρτους της CPU. Μόλις έβαλα εφαρμογή που πιάνει 100% και στους 4 πυρήνες crash-αρε.

Δε γνωρίζω τι χρειάζεται να κάνει κανείς σ' αυτές τις περιπτώσεις (αύξηση voltage της CPU, αν ταυτόχρονα χρειάζεται αύξηση της τάσης στη RAM κλπ.). Εκτιμώ ότι απλώς είναι ελαττωματικός ο 4ος πυρήνας.

Επεξ/σία από herold

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...