Προς το περιεχόμενο

Οθονη οικονομικη με ips panel

Radiatedsoul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Aυτη που αναφερθηκε ειναι απτα καλυτερα vfm σε ips panels.

Παντως αν οντως θες βοηθεια θα πρεπει να γινεις πιο συγκεκριμενος, δηλαδη μεγεθος/αναλυση/budget κλπ.

Πχ μια 23ρα μπορει να μη χωραει στο χωρο σου και να θες εως 20, η το budget των 240 ευρω να ειναι υπερβολικο για σενα. Εφοσον ανοιγεις τοπικ, αφιερωσε 1 γραμμη -οχι παραπανω- να βοηθησεις οσους εχουν τη διαθεση να σε βοηθησουν...

Δημοσ.

Δεν θα το μετανιώσεις εάν πάρεις το U2311H, όπως πολλοί έτσι και εγώ το αγόρασα με το που κυκλοφόρησε για να με κράτηση μέχρι την κυκλοφορία των 250 ευρώ 23-24 ιντσών Organic LEDs σε 2-3 χρόνια από τώρα...

i1477355_lg-monitor.jpg

Δημοσ.

Δεν ειχατε προβληματα εσεις, τουλαχιστον με τα pixel.?

Όλοι είναι εντυπωσιασμένοι ειδικά για το κόστος αλλά οι περισσσοτεροι αν όχι ολοι είχαν κάποια παράπονα για Contrast και backlight bleeding. Επίσης αναφέρουν ελάχιστο μέχρι μέτριο tinting, δηλαδή μπλε απόχρωση στα αριστερά και κίτρινη δεξιά. Το πιο σημαντικό βέβαια ήταν ότι στις συζήτησεις στις οποία 4-5 την αγόρασαν και οι 4-5 είχαν καμένο pixel. Βέβαια την αντικατάστησαν αλλά δεν παύει να είναι ενοχλητικό αυτό.

Πάντως εκτός από τον φόβο των καμένων pixels φαίνεται καλή.

• Super Moderators
Δημοσ.

ελάχιστοι είχαν πρόβλημα με καμένο/κολλημένο pixel από ότι θυμάμαι...

επίσης το contrast των IPS είναι γνωστό ότι δεν φτάνει αυτό των PVA, όσο για το backlight bleeding και το tinting έχουν αναφερθεί περιπτώσεις αλλά μέχρι εκεί, κανείς δεν ασχολείται...

όλες οι οθόνες έχουν φόβο καμένων pixels, ακόμα και η Eizo...

Δημοσ.
Δεν ειχατε προβληματα εσεις, τουλαχιστον με τα pixel.?

Όλοι είναι εντυπωσιασμένοι ειδικά για το κόστος αλλά οι περισσσοτεροι αν όχι ολοι είχαν κάποια παράπονα για Contrast και backlight bleeding. Επίσης αναφέρουν ελάχιστο μέχρι μέτριο tinting, δηλαδή μπλε απόχρωση στα αριστερά και κίτρινη δεξιά. Το πιο σημαντικό βέβαια ήταν ότι στις συζήτησεις στις οποία 4-5 την αγόρασαν και οι 4-5 είχαν καμένο pixel. Βέβαια την αντικατάστησαν αλλά δεν παύει να είναι ενοχλητικό αυτό.

Πάντως εκτός από τον φόβο των καμένων pixels φαίνεται καλή.

Αυτο με τα καμμενα pixels ισχυει για καθε οθονη, αλλα ευτυχως η Dell ειναι μια απτις μαρκες που προσφερει zero-pixel εγγυηση και αντικατασταση, αρα μπορουμε να πουμε "who cares".

Backlight bleeding και tinting εχω, αλλα αυτο ειναι αμελητεο καθως και τα 2 εντοπιζονται μονο σε καταμαυρο φοντο και προσωπικα δεν με ενοχλουν ιδιαιτερα (αν με ενοχλουσαν παντως, παλι καλυπτομαι απο εγγυηση-αντικατασταση μεχρι να μου κατσει το απολυτο panel αλλα ποιος ασχολειται για ψιλου πηδημα...). Επισης το backlight bleeding και το tinting ειναι αμελητεα μπρος στα χαρακτηριστικα (tn panel) των υπολοιπων 23-24'' οθονων στην κατηγορια των 240 ευρω.

Σε καθε περιπτωση αν θελαμε ενα panel που δεν θα εχει το παραμικρο backlight bleeding και το παραμικρο tinting και να ειναι IPS τοτε θα μιλαγαμε για οθονη των 500 ευρω+, οποτε ας κανουμε μερικες ανουσιες παραχωρησεις στην Dell λογω της απιστευτης τιμης που προσφερει. Στη χρηση κανεις δεν θα ενοχληθει απτο bleeding-tinting εκτος απο αυτον που με 240 νομιζει οτι θα βρει το τελειο.

Δημοσ.

δε ξερω απο οθονες ειναι η αληθεια. απο αυτα που διαβαζω εδω μεσα απο εσας εχω καταλαβει οτι το ips panel ειναι που κανει μια οθονη διαφορετικη, απο ολα τα υπολοιπα tn panel που κυκλωφωρουν.

ομως χτες μπερδευτηκα παλι, ips ή pva? και ποιες οι διαφορες και ποιες οι τιμες?

στα 250 ευρω τι απο τα δυο να παρω?

θεμα μεγεθους δε τιθεται, οσο μεγαλυτερη τοσο το καλυτερο εννωειται

Δημοσ.

Ψάχνω να αγοράσω οθόνη 24’’. Είμαι αρχιτέκτονας και μια 24’’ όπως η HP ZR24W με 1920*1200 πιστεύω ότι θα μου έδινε πολύ χώρο για τα μενού και τον χώρο σχεδίασης.

(Λεω πιστευω γιατι δεν εχω δει 24’’ οθονες διπλα διπλα με διαφορετικες αναλυσεις. Αν καποιος που σχεδιαζει η κανει γραφικα μπορει να πει την προσωπικη του γνωμη τον ευχαριστω)

Τα review της όμως έδειξαν ότι είναι ‘’δύσκολη’’ στην ρύθμιση και όπως και αν έχει το μαύρο της δεν είναι καλό.

Πριν μηνες πρωτοδιάβασα σε αυτό το site για την u2311h και ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα αλλά αν ξαναδιαβάσετε αυτά τα μηνύματα των πρώτων αγοραστών θα δείτε ότι όλοι τους είχαν κολλημένα ( δεν ξερω τον ορο) pixel και επιπλέον και τα προαναφερθέντα προβληματα χρώματος. Επιπλέων φοβόντουσαν μηπως η αντικαταστάτρια οθόνη εναι παλιότερης φουρνιάς και μενανε με το κολλημενο pixel προσπαθώντας να το βάλουν στην ‘’ακρη του μυαλου’’ τους και να το ‘’ξεχασουν’’.

Η τιμη της είναι δελεαστική παρολαυτα και εξαιτίας της έλλειψης πείρας και προσωπικης επαφης με τις προαναφερθείσες οθονες δεν ξερω τι παραπανω ( από πλευρας χωρου) θα μου προσφερε η μια ιντζα επιπλεον όπως και η υψηλότερη αναλυση ( σε σχεση με τα επιπλεον χρηματα).

Σε ένα άλλο ‘’θεμα’’ αυτου του site μου προτειναν την ‘’Benq BL2400PT LCD-Display (VA-LED) 24 ίν’’ αλλα δεν εχω βρει ακομα reviews για την συγκεκριμενη οθονη.

Η HP LP2475W πάλι είναι πολύ ακριβή και ενόψει της παρούσας οικονομικής κατάστασης δεν θα εβγαζε σύντομα τα χρήματα της.

• Super Moderators
Δημοσ.

κάτσε γιατί μπερδεύομαι, αρχιτέκτονας είσαι όχι φωτογράφος ή κάτι παρόμιο άρα σχέδια θα κάνεις, οπότε για ποιο λόγο χρειάζεται άψογη ποιότητα χρωμάτων?

Δημοσ.

ουτε εμένα η dell είχε κανένα πρόβλημα με Pixel.

@Pavlos κοίτα και την Dell U2410 Ultrasharp 24¨ που είναι το μεγαλύτερο αδερφάκι της 2311 αν νομίζεις οτι η 23αρα μπορεί να είναι μικρή. Μια μέση λύση είναι να δουλεύεις την 23αρα με μια παλιά tft δίπλα (έχω μια 17αρα) όπου βάζω τα διάφορα toolbars και άλλα βοηθητικά προγράμματα.

---------- Προσθήκη στις 18:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:51 ----------

κάτσε γιατί μπερδεύομαι, αρχιτέκτονας είσαι όχι φωτογράφος ή κάτι παρόμιο άρα σχέδια θα κάνεις, οπότε για ποιο λόγο χρειάζεται άψογη ποιότητα χρωμάτων?

φωτορεαλιστικά ίσως;

Δημοσ.

Έχεις δίκιο. Απλά εκτος από 2D σχεδια, πολλές φορές φτιάχνω 3D φωτορεαλιστικα, και δείχνω στους πελάτες τα χρώματα των εσωτερικών η εξωτερικών χώρων τα οποία θα ήθελα να μην έχουν και μεγάλη απόκλιση από την πραγματικότητα η από τις εκτυπώσεις μου.

---------- Προσθήκη στις 19:09 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:55 ----------

Με προλαβε ο damastes. Εχω κοιταξει και τα reviews για την Dell U2410 συγκεκριμενα στο «tftcentral.co.uk.>>. Θεωρουν καλυτερη την HP LP2475W .

Αλλα πολλα τα λεφτα. Δεν πιστευω ότι θα βγαλουν τα λεφτα τους γρηγορα. Αν μπορουσα να βρω μια με 350 το πολύ η (( αν με πιθατε ότι και με την u2311h μπορω να κανω την δουλεια μου με αρκετη αξιοπρεπεια )).

Αναθεμα τα καταστηματα που το μονο που κανουν ειναι να βαζουν τις οθονες ολες μαζι στα ραφια να παιζουν τα DEMO φιλμ και δεν φτιαχνουν ένα χωρο οπου να μπορεις να τις δεις από κοντα σε αλλα προγραμματα όπως γραφικα η σχεδιαστικα.

Όπως πιθανον να καταλαβατε ειμαι αρκετα ‘’ψειρας’’ στις αγορες μου. ( Ενας λογος για τον οποιο εχω μείνει τοσα χρονια με την 17’’ παλια οθονη λυχνίας )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...