PETROS13 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Γειά σας! Μια φίλη μου ζήτησε τη βοήθεια μου για αγορά modem-router ασύρματο!! της πρότεινα το dgn2000 που έχω και εγώ αλλά είναι πολλά τα χρήματα (80 ευρώ) για αυτήν οπότε μου ζήτησε κάτι πιο οικονομικό. μέχρι το πολύ 60 ευρώ! βρήκα αυτό εδώ.. http://www.multirama.gr/products/product?pid=0542796&catid=050400 και αυτό http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Routers/TP-LINK-Wireless-Router-N-Mimo-TL-WR941ND.htm ειναί καλά κατά τη γνώμη σας? έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
tasmak Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 βρήκα αυτό εδώ.. http://www.multirama.gr/products/product?pid=0542796&catid=050400 ειναί καλό κατά τη γνώμη σας? έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? Ευχαριστώ για το χρόνο σας! Φίλε μου, αυτά που αναφέρεις δεν είναι modem-router. Είναι σκέτα router επομένως δεν σου κάνουν. Εγω προσωπικά έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος απο τα Airties οποτε θα σου πρότεινα αυτό : http://www.multirama.gr/products/product?pid=0426460&catid=050400
PETROS13 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 όπως τα βλέπα για modem router τα πέρασα και τα άλλα... οκ θα της προτείνω αυτό. ευχαριστώ πολύ!
scrooge Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613668 παρε αυτο καλυτερα.
poulinos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 einai τραγικο πες της φιλης σου να δινει 60 ευρω και να μην δινει αλλα 20 να παρει ενα netgear 1000( αυτο κανει λιγοτερο απο 60) η netgear 2000 η το 2200 που ειναι λιγο πιο φτηνο.ελπιζω η φιλη σου να μην ειναι το κλασικο της καθε κοπελας.δινουμε 100 ευρω για κραγιον αλλα οχι 80 για ενα ρουτερ.στο φιναλε το ρουτερ θα ειναι κατι που θα το κρατησει για χρονια και αξιζει να παρει κατι καλο.το πλαισιο κιολας το δινει με lifetime warranty που αηιζει.
PETROS13 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 ok, θα της προτείνω και αυτό και όποιο διαλέξει. θεωρώ πως και τα δύο αξίζουν!
GIANNIS400 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 einai τραγικο πες της φιλης σου να δινει 60 ευρω και να μην δινει αλλα 20 να παρει ενα netgear 1000( αυτο κανει λιγοτερο απο 60) η netgear 2000 η το 2200 που ειναι λιγο πιο φτηνο.ελπιζω η φιλη σου να μην ειναι το κλασικο της καθε κοπελας.δινουμε 100 ευρω για κραγιον αλλα οχι 80 για ενα ρουτερ.στο φιναλε το ρουτερ θα ειναι κατι που θα το κρατησει για χρονια και αξιζει να παρει κατι καλο.το πλαισιο κιολας το δινει με lifetime warranty που αηιζει. oπως ειπα και στο thread που τα λέγαμε προχθες εχω ενα netfaster2 απο μια παλια σύνσεση hol.Παντα με τρωγε η ιδεα επειδη είμαι 3χιλιομετρα+ απο το dslam και έχω πολυ θόρυβο, μηπως αγοραζοντας αυτο το netgear 2200 που λές κέρδιζα σε ταχύτητα-αποκριση- ευεσθησία.Θα ειναι αξιόλογη η διαφορα αποδοσης ή δεν αξίζει τον κόπο και τa money. Τα χαρακτηριστικα μου με το νετφαστερ2 και ο θορυβος που έλεγα:
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Me 54 attenuation οτι και να βαλεις τα ιδια χαλια.οποτε πριν δωσεις λεφτα για ρουτερ δοκιμασε πρωτα απο κανα φιλο.αν ειχες αποσυνδεσεις το πιο σταθερο θα ηταν To thomson.αλλα οτι και να παρεις κανττο δοκιμη πρωτα.επειδη εχεις 11,5 margin sto down λογικα θα εισαι σταθερος απλα με ενα πιο σταθερο ρουτερ αμα σου ριχναν το Margin ισως να κερδιζες κανα Megabit.
kfyros Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δεν κοιτάς την καλωδίωση στο σπίτι σου; Αν υπάρχουν ενώσεις της πλάκας ή περνάει σε κανάλια με καλώδια ρεύματος είναι πιθανό ο θόρυβος να υπάρχει κυρίως από την εσωτερική καλωδίωση και όχι τόσο από τον ΟΤΕ.
GIANNIS400 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Me 54 attenuation οτι και να βαλεις τα ιδια χαλια.οποτε πριν δωσεις λεφτα για ρουτερ δοκιμασε πρωτα απο κανα φιλο.αν ειχες αποσυνδεσεις το πιο σταθερο θα ηταν To thomson.αλλα οτι και να παρεις κανττο δοκιμη πρωτα.επειδη εχεις 11,5 margin sto down λογικα θα εισαι σταθερος απλα με ενα πιο σταθερο ρουτερ αμα σου ριχναν το Margin ισως να κερδιζες κανα Megabit. Τις τελευταίες μέρες εκαναν διορθώσεις στο δίκτυο της περιοχης μου και άλλαξαν τις ταχυτητες αρκετες φορες, μεχρι την τριτη ημουν στα 3mbbs με πηγαν στα 4,5 την τεταρτη και απο προχθες το σταθεροποιησαν στα 3,9. Αποσυνδέσεις δεν ειχα ούτε εχω.Αποσυνδεσεις ειχα στην αρχη που εβαλα tellas τον ιουλιο.. οπου καναν κανα δυο εβδομαδες να τα ρυθμισουν και να με σταθεροποιησουν στα 3mmbs, μετα σταματησαν οι αποσυνδεσεις με την προυπόθεση οτι πέταξα το παλιορουτερ της τελλας ( το οποιο πανω απο 3 μερες δεν το χρησιμοποιησα και δε θυμαμε ουτε τι μαρκα ηταν) το συγκεκριμενο δεν κάνει για μεγάλες αποστασεις, και ετσι εβαλα της hol to netfaster2 που εχω μεχρι τωρα. Αλλα εκτος αυτου είδα σημερα που μπηκα οτι το downstream tou NOISE MARGIN επεσε απο 11,5 στα 7,5 ==>> μηπως αυτο εγινε επειδη εχθες κατα λάθος ειχα ανοίξει το wifi και το ειδα σημερα και το εκλεισα.Αυτο το 7,5 ειναι πολυ καλο απο οτι ειπες, οπότε αν βάλω καλητερο ρουτερ τωρα μηπως εχω καλητερα αποτελεσματα η δε παιζει διαφορα?
poulinos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δεν κοιτάς την καλωδίωση στο σπίτι σου; Αν υπάρχουν ενώσεις της πλάκας ή περνάει σε κανάλια με καλώδια ρεύματος είναι πιθανό ο θόρυβος να υπάρχει κυρίως από την εσωτερική καλωδίωση και όχι τόσο από τον ΟΤΕ. Με 54 attenuation και αυτο που κλειδωνει ειναι μια χαρα.εκτος αν του εβγαζε λαθος το attenuation που ειναι λιγο δυσκολο. Τις τελευταίες μέρες εκαναν διορθώσεις στο δίκτυο της περιοχης μου και άλλαξαν τις ταχυτητες αρκετες φορες, μεχρι την τριτη ημουν στα 3mbbs με πηγαν στα 4,5 την τεταρτη και απο προχθες το σταθεροποιησαν στα 3,9. Αλλα εκτος αυτου είδα σημερα που μπηκα οτι το downstream tou NOISE MARGIN επεσε απο 11,5 στα 7,5 ==>> μηπως αυτο εγινε επειδη εχθες κατα λάθος ειχα ανοίξει το wifi και το ειδα σημερα και το εκλεισα.Αυτο το 7,5 ειναι πολυ καλο απο οτι ειπες, οπότε αν βάλω καλητερο ρουτερ τωρα μηπως εχω καλητερα αποτελεσματα η δε παιζει διαφορα? το wifi δεν φταιει.κανε reboot το ρουτερ αν το δεις να ειναι παλι 7,5 και οχι 11,5 τοτε αντιθετως ειναι κακο αυτο διοτι χωρις να σου ανεβει η ταχυτητα επεσε στο margin.οποτε σημαινει οτι στο καλωδιο κατι δεν παει καλα.συν οτι με 7,5 τωρα ειναι πιο ευπαθες στις αποσυνδεσεις.
GIANNIS400 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Με 54 attenuation και αυτο που κλειδωνει ειναι μια χαρα.εκτος αν του εβγαζε λαθος το attenuation που ειναι λιγο δυσκολο.το wifi δεν φταιει.κανε reboot το ρουτερ αν το δεις να ειναι παλι 7,5 και οχι 11,5 τοτε αντιθετως ειναι κακο αυτο διοτι χωρις να σου ανεβει η ταχυτητα επεσε στο margin.οποτε σημαινει οτι στο καλωδιο κατι δεν παει καλα. συν οτι με 7,5 τωρα ειναι πιο ευπαθες στις αποσυνδεσεις. δε μπορω να καταλάβω τι γινετε, μία 7-7,5 μια 10,5-11.Πριν καμια ωρα ηταν 11 τωρα πριν 5 λεπτα που ξαναμπηκα στο ρουτερ το margin ειναι 7, να εχει προβλημα το καλωδιο τωρα που το margin ειναι 7 και να μην ειχε πρι μια ωρα που ηταν 11 χλωμο μου φαίνεται. Μηπως παιζει κατι με τις φορτωσεις του δυκτιου της περιοχης μου.. λεω τωρα...
poulinos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 το δικτυο εχει να κανει με το ποσο κατεβαζεις οχι ποσο συγχρονιζεις.αν εσυ συγχρονιζεις διαφορετικα καθε φορα απλα η γραμμη ειναι λιγο...και κανει σκαμπανεβασματα.οποτε μαλλον εσενα χανει συγχρονισμο και απλα ξανασυγχρονιζει και μετα αλλαζει το margin κτλ κτλ για αυτο τα βλεπεις διαφορετικα καθε φορα.
GIANNIS400 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 το δικτυο εχει να κανει με το ποσο κατεβαζεις οχι ποσο συγχρονιζεις.αν εσυ συγχρονιζεις διαφορετικα καθε φορα απλα η γραμμη ειναι λιγο...και κανει σκαμπανεβασματα.οποτε μαλλον εσενα χανει συγχρονισμο και απλα ξανασυγχρονιζει και μετα αλλαζει το margin κτλ κτλ για αυτο τα βλεπεις διαφορετικα καθε φορα. Η γραμμη με το σπιτι ειναι οκ, το εχω καρατσεκαρει, εχω περασει καινουρια καλώδια μόνος μου ...επειδη ειμαι ηλ/γος εγκαταστασεων, τωρα αν η γραμμη που έρχετε μεχρι το σπιτι μου εχει πρόβλημα δεν ξέρω, το καλωδιο που έρχετε στην πολυκατοικία ειναι υπόγειο πάντως.Και το καλώδιο που ανεβαινει στο διαμερισμα μου ειναι εντάξη.
poulinos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 για να κανει σκαμπανεβασματα συνηθως ειναι στο καλωδιο του οτε.αν εχεις συναγερμο πρεπει να βαλεις φιλτρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.