Προς το περιεχόμενο

Nvidia 9500 GT

computer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Καταρχήν το συστημά μου έχει:

Nvidia GeForce 9500Gt

Intel Pentium Dual-Core E5300 2.60 Ghz

2 GB Ram

Microsoft Windows 7 Ultimate 32bit

Λοιπόν, τον υπολογιστή μου τον πήρα πριν ένα 1,5 χρόνο περίπου.

Πριν ένα χρόνο έβαλα το PES 2010 και το έπαιζε τέλεια η κάρτα γραφικών μου σε 19αρα οθονη με ανάλυση 1440χ920, χωρίς να κολάει με τις τιμες των φιλτρων οπως ηταν προεπιλεγμενες. Τώρα όμως που μιλάμε και από πριν κατι μήνες όταν βάζω το PES 2010 να παίξω μου κολάει τις περισσότερες φορές αλλα απλα ειναι ενα κολημα ελαφρο ενώ παλιά το έπαιζε πολύ άνετα. Επίσης ξέχασα να αναφέρω οτί η έκδοση της κάρτας γραφικών μου είναι η Palit 9500gt 1gb. Ακόμα η βαθμολογία του συστήματος που είχε η κάρτα μου ήταν 6,3 πριν από κάτι μήνες ενώ μου έπεσε στο 5,9 και τώρα είναι στο 6,1.

Η ερώτησή μου είναι η εξής:

Για το κόλημα που τρώει στο pes(και γενικα σε αλλα παιχνίδια) ευθύνεται η κάρτα γραφικών ή ο επεξεργαστής(γιατι εχω ακουσει οτι πολλες φορες φταιει και ο επεξεργαστης);

Και δεύτερη ερητησή μου είναι εάν και εφόσον φταίει η κάρτα γραφικών ποια θα ήταν καλύτερη λύση:

1) Να αγοράσω μια κάρτα γραφικών καινουργια αλλα από 80 έως 100€

2) Ή να αγοράσω άλλη μια palit 9500gt 1gb και να τις βάλω σε διάταξη sli?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!:shifty:

Δημοσ.

έχεις αλλάξει τους drivers? δοκίμασε να περάσεις κανέναν φρέσκο...

το index δε λέει και πολλά,στο κάτω κάτω windows είναι κάποια στιγμή το θέλουν το φορμάτ τους...

βάλε κι ενα πρόγραμμα να δείς θερμοκρασίες, μπορεί να βράζει όταν παίζεις...

Το sli αν το υποστηρίζει η mobo σου δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου με 9500gt...

στην τελική πούλα αυτήν και πάρε μια στα λεφτά που ανέφερες...

Δημοσ.

Εχω βάλει τους τελευταίους drivers και επισης έκανα και φορμάτ πριν 1 μήνα περιπου. Οσο για τη θερμοκρασία την εχω μετρησει με κανα 2 προγραμματακια και ειναι κανονικη.

Δημοσ.
ποια μητρικη ακριβως εχεις?

Έχω την Foxconn G31MVP και σε αυτό που είπα πριν(ότι υποστηρίζει sli) έκανα λάθος επειδή κοίταγα ένα άλλο μοντέλο. Το δικό μου μοντέλο δεν το βρίσκω. Αν μπορείτε να το βρείτε εσείς καλώς!

Πάντως αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι αν γνωρίζετε ή εικάζετε από που μπορεί να προέρχεται το κόλλημα στα παιχνίδια.

Δημοσ.
Μήπως είναι το G31MXP;

Όχι δεν είναι. Την είδα και εγώ αυτή τη μητρική αλλά την δική μου δεν την έχει μάλλον επείδή μπορεί να είναι πιο παλιά.

---------- Προσθήκη στις 19:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:13 ----------

Τρεξε καποιο stress test furmark η OCCT για την καρτα γραφικων και βλεπουμε

Θα το δοκιμασω και θα σας πω!!

Αλλά τι συγκεκριμένα θες να δω με τα τεστ αυτά;

Δημοσ.

Βασικά τι κάθομαι και ψάχνω, αφού δε θυμάμαι το G31 να υποστήριζε SLI.

Άσε που δε θα άξιζε για κανένα λόγο με 9500GT.

Με το FurMark μπορείς να τσεκάρεις αν λειτουργεί χωρίς πρόβλημα η κάρτα γραφικών σου, δε νομίζω όμως ότι έχει κάποιο πρόβλημα.

Κάνε απεγκατάσταση των οδηγών που έχεις τώρα και πέρνα τους τελευταίους.

Δημοσ.
Βασικά τι κάθομαι και ψάχνω, αφού δε θυμάμαι το G31 να υποστήριζε SLI.

Άσε που δε θα άξιζε για κανένα λόγο με 9500GT.

Με το FurMark μπορείς να τσεκάρεις αν λειτουργεί χωρίς πρόβλημα η κάρτα γραφικών σου, δε νομίζω όμως ότι έχει κάποιο πρόβλημα.

Κάνε απεγκατάσταση των οδηγών που έχεις τώρα και πέρνα τους τελευταίους.

OK! Έχω κάνει τεστ με το FurMark απλά θα ήθελα μου πείτε αφου τελειώσει το τεστ πως καταλαβαίνω εγω οτι η κάρτα μου δουλεύει κανονικά;

Δημοσ.

Αν δεν κολλήσει το σύστημα ή δε βλέπεις μικρές τελίτσες πάνω στο μαλλιαρό λουκουμά, λογικά δεν έχει κάποιο πρόβλημα η vga σου.

Πέρνα τους τελευταίους οδηγούς και βλέπουμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...