Προς το περιεχόμενο

Format σε pc με ενσωματομένο λειτουργικό

manthos1969

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα pc με μανίσια ενσωματομένα τα windows 7 premium (χωρίς cd ή dvd εγκατάστασης)

Πέρασα τα ultimate (...αβαβά!!!) αλλά έχω σταδιακά αυξανώμενα κρασαρίσματα και μπλέ οθόνες χωρίς να φαίνεται το πρόβλημα πουθενά(hardware,software,drivers).

Πώς μπορώ να εγκαταστήσω τα παλιά (τα έχω κρατήσει και φαίνονται windows old) ,όταν ζητάω boot βλέπει μόνο τα εγκατεστημένα (ultimate):rolleyes:????

Δημοσ.

Εφόσον όπως λες το μηχάνημα φόραγε τα Home Premium όταν το αγόρασες, φαντάζομαι πως θα μπορείς να τρέξεις κάποια Recovery διαδικασία ώστε να το επαναφέρεις στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

Έχει γίνει πολύ της μόδας πλέον οι κατασκευαστές να μην σου δίνουν κάποιο φυσικό μέσο εγκατάστασης του λειτουργικού (cd/dvd) αλλά να αποθηκεύουν όλα τα απαραίτητα αρχεία για την επανεγκατάστασή του σε ένα ξεχωριστό, συνήθως "κρυφό" partition του σκληρού δίσκου.

Συνήθως η διαδικασία recovery μπορεί να ξεκινήσει πατώντας ένα συνδιασμό πλήκτρων κατά την εκκίνηση του υπολογιστή (πχ Alt+F10)...Δυστυχώς ο συνδιασμός αυτός δεν είναι στάνταρ, κάθε κατασκευαστής μπορεί να βάλει ό,τι θέλει...

Αρχικά ψάξε στα manual του υπολογιστή σου μήπως βρεις άκρη. Αν δε βρεις δώσε μας το ακριβές όνομα του μοντέλου σου ώστε να το ψάξουμε.

Βέβαια καλό θα ήταν να ξέρεις τα εξής:

1) Δεν ξέρω πως εγκατέστησες τα Ultimate, υπάρχει περίπτωση να διέγραψες το recovery partition κατά την διαδικασία εγκατάστασής τους...

2) Συνήθως recovery = καθαρό format...Αν το κάνεις ίσως χάσεις αρχεία και προγράμματα! Οπότε ,για καλό και για κακό, κάνε ένα backup πρώτα!

Μπορείς να τσεκάρεις αν υπάρχει recovery partition μέσω της διαχείρισης δίσκων των 7...Αν θες λεπτομέρειες/βοήθεια πες! :-)

Δημοσ.

Δεν έπρεπε να μπεις σε τέτοιο τριπάκι manthos.

Δεν θα κερδίσεις κάτι με τέτοια αναβάθμιση, τουλάχιστον όχι κάτι που θα μπορέσεις να εκμεταλευτείς. Θα το καταλάβαινα να πήγαινες από xp, άντε και από vista στα 7, αλλά από home premium σε ultimate???

Ίσα-ίσα, θα πρέπει να προσέχεις μην σου κλειδώσει το λειτουργικό.

Μήπως έβαλες και καμιά πειραγμένη έκδοση; (Black edition, Eternity edition κτλ);

Αυτά ήθελα να τα πω όχι μόνο για σένα, αλλά και για όποιον νομίζει ότι με το να διαγράψει ένα νόμιμο λειτουργικό για να πάει απλά μια υποέκδοση παραπάνω είναι δώρο-άδωρο.

Τώρα, για τα ερωτήματα σου.

Το windows_old είναι μεν η προηγούμενη έκδοση που είχες αλλά δεν μπορείς να την δουλέψεις.

Υπάρχει εκεί για να μπορέσεις να πάρεις ότι αρχεία μπορεί να είχες στο προηγούμενο λειτουργικό σου.

Αν δεν είχες τίποτα που να χρειάζεσαι μπορείς να σβήσεις τον φάκελο old.

Για την επαναφορά, υπάρχουν δύο τρόποι.

1) ο πιο απλός και εύκολος είναι κατά την εκκίνηση να δεις αν υπάρχει επιλογή Recovery ή να διαβάσεις τις οδηγίες.

Επειδή όμως λες για pc, μάλλον εννοείς desktop, οπότε δεν νομίζω να βρεις τέτοια επιλογή. Συνήθως αυτά γίνονται στους laptop.

2) Με ένα dvd από τα 7άρια (ultimate ή home premium) αλλά τα καθαρά και όχι τίποτα πειραγμένα, να ξεκινήσεις την διαδικασία εγκατάστασης των 7 και να αν σου βγάλει επιλογή για πια έκδοση να στηθεί να επιλέξεις home premium.

Όταν ζητήσει serial θα βάλεις αυτό που έχει το αυτοκόλλητο που είναι πάνω στο pc.

Αν χρειαστείς drivers χρησιμοποίησε τα δισκάκια από τις επιμέρους συσκευές ήχου, εικόνας, μητρικής, εκτυπωτών κτλ.

Δημοσ.
Πώς μπορώ να εγκαταστήσω τα παλιά (τα έχω κρατήσει και φαίνονται windows old) ,όταν ζητάω boot βλέπει μόνο τα εγκατεστημένα (ultimate):rolleyes:????

Όπως λέει και ο @micos000, ο φάκελος windows old δεν περιέχει λειτουργικό αλλά μόνο τα αρχεία σου που είχες στο προηγούμενο λειτουργικό που διέγραψες.

Ψάξε στον δίσκο αν υπάρχει recovery partition (αν δεν το έχεις διαγράψει κι αυτό).

Διαφορετικά την λύση την ξέρεις......

Δημοσ.
Δεν έπρεπε να μπεις σε τέτοιο τριπάκι manthos.

Δεν θα κερδίσεις κάτι με τέτοια αναβάθμιση, τουλάχιστον όχι κάτι που θα μπορέσεις να εκμεταλευτείς. Θα το καταλάβαινα να πήγαινες από xp, άντε και από vista στα 7, αλλά από home premium σε ultimate???

Ίσα-ίσα, θα πρέπει να προσέχεις μην σου κλειδώσει το λειτουργικό.

Μήπως έβαλες και καμιά πειραγμένη έκδοση; (Black edition, Eternity edition κτλ);

Αυτά ήθελα να τα πω όχι μόνο για σένα, αλλά και για όποιον νομίζει ότι με το να διαγράψει ένα νόμιμο λειτουργικό για να πάει απλά μια υποέκδοση παραπάνω είναι δώρο-άδωρο.

Τώρα, για τα ερωτήματα σου.

Το windows_old είναι μεν η προηγούμενη έκδοση που είχες αλλά δεν μπορείς να την δουλέψεις.

Υπάρχει εκεί για να μπορέσεις να πάρεις ότι αρχεία μπορεί να είχες στο προηγούμενο λειτουργικό σου.

Αν δεν είχες τίποτα που να χρειάζεσαι μπορείς να σβήσεις τον φάκελο old.

Για την επαναφορά, υπάρχουν δύο τρόποι.

1) ο πιο απλός και εύκολος είναι κατά την εκκίνηση να δεις αν υπάρχει επιλογή Recovery ή να διαβάσεις τις οδηγίες.

Επειδή όμως λες για pc, μάλλον εννοείς desktop, οπότε δεν νομίζω να βρεις τέτοια επιλογή. Συνήθως αυτά γίνονται στους laptop.

2) Με ένα dvd από τα 7άρια (ultimate ή home premium) αλλά τα καθαρά και όχι τίποτα πειραγμένα, να ξεκινήσεις την διαδικασία εγκατάστασης των 7 και να αν σου βγάλει επιλογή για πια έκδοση να στηθεί να επιλέξεις home premium.

Όταν ζητήσει serial θα βάλεις αυτό που έχει το αυτοκόλλητο που είναι πάνω στο pc.

Αν χρειαστείς drivers χρησιμοποίησε τα δισκάκια από τις επιμέρους συσκευές ήχου, εικόνας, μητρικής, εκτυπωτών κτλ.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, το desktop έχει recovery partition σαν "windows 7", χωρίς λεπτομέρειες (premium ή ultimate).

Πώς ξέρω ποιά έκδοση των windows 7 θα επαναφέρει;

(Την υποτιθέμενη αναβάθμιση την έκανα για να ξενιάσω:o εσ'αεί από το θέμα antivirus.

Δημοσ.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, το desktop έχει recovery partition σαν "windows 7", χωρίς λεπτομέρειες (premium ή ultimate).

Πώς ξέρω ποιά έκδοση των windows 7 θα επαναφέρει;

Θα σου επαναφέρει την έκδοση που έχεις αγοράσει (home premium) και λογικά θα σου στήσει και όλους τους drivers.

(Την υποτιθέμενη αναβάθμιση την έκανα για να ξενιάσω:o εσ'αεί από το θέμα antivirus.

Αν και δεν κατάλαβα τι εννοείς, δεν πειράζει.:shifty:

Δημοσ.
Θα σου επαναφέρει την έκδοση που έχεις αγοράσει (home premium) και λογικά θα σου στήσει και όλους τους drivers.

Αν και δεν κατάλαβα τι εννοείς, δεν πειράζει.:shifty:

Ευχαριστώ για όλα, όσο για την αλλαγή σε ultimate την έκανα γιατί τα premium είχαν antivirus McAfee για ένα χρόνο ενώ τα ultimate Microsoft Security Essentials για όσο τα παρέχουν free(ξέρω,βιαστική κίνηση:o ,αλλά την έκανα την μ.....α)

Δημοσ.
Ευχαριστώ για όλα, όσο για την αλλαγή σε ultimate την έκανα γιατί τα premium είχαν antivirus McAfee για ένα χρόνο ενώ τα ultimate Microsoft Security Essentials για όσο τα παρέχουν free(ξέρω,βιαστική κίνηση:o ,αλλά την έκανα την μ.....α)

Αν θέλεις στο σύστημά σου το Microsoft Security Essential με οποιοδήποτε λειτουργικό έχεις το κατεβάζεις από εδώ.

Δημοσ.

Επίσης μπορείς να σουτάρεις άνετα το mcafee με ΑΥΤΟ.

Το παρέχει η ίδια η mcafee.

Και φυσικά να βάλεις το security essentials από εκεί που σου λέει ο popeye.

Επίσης, τα ultimate δεν νομίζω να έχουν antivirus με την εγκατάσταση τους.

Το essentials είναι πρόγραμμα που το κατεβάζεις από την microsoft.

Μήπως τελικά έβαλες πειραγμένη έκδοση των 7 και σου κάνει κόλπα;

Δημοσ.

Επίσης, τα ultimate δεν νομίζω να έχουν antivirus με την εγκατάσταση τους.

Κι εγώ δεν κατάλαβα τι εννοεί ο φίλος ακριβώς αλλά μάλλον ότι πλέον η Microsoft

σε υπολογιστές που δεν έχουν εγκατεστημένο antivirus θα προσφέρει τη δυνατότητα

να κατεβάζουν το MSE κατευθείαν απ'το Windows Update

Anyway, αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι ότι κι΄η αδερφή μου έκανε πρόσφατα

format σε Windows 7, αλλά απ' ότι είδα έχει κι αυτή φάκελο windows.old ο οποίος είναι 5-6 gb αν θυμάμαι καλά. Τον διαγράφω κανονικά χωρίς πρόβλημα?

Δημοσ.
[...]Anyway, αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι ότι κι΄η αδερφή μου έκανε πρόσφατα

format σε Windows 7, αλλά απ' ότι είδα έχει κι αυτή φάκελο windows.old ο οποίος είναι 5-6 gb αν θυμάμαι καλά. Τον διαγράφω κανονικά χωρίς πρόβλημα?

Αν έχεις πάρει backup ότι αρχεία είχες στο παλιό λειτουργικό, ναι, χωρίς φόβο και πάθος.:devil:

Δημοσ.
Αν έχεις πάρει backup ότι αρχεία είχες στο παλιό λειτουργικό, ναι, χωρίς φόβο και αλλά ΜΕ πάθος.:devil:

Fixed fοr ρerfectiοn

Δημοσ.
Anyway, αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι ότι κι΄η αδερφή μου έκανε πρόσφατα

Ότι σου λέει ο @micos000 παραπάνω.

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλα τα παλικάρια που ασχολήθηκαν με το θέμα μου.

Άσχετο..., ένας λόγος που μου την "έσπασε" η συγκεκριμένη έκδοση ultimate είναι ότι σταματάει κατά την διαδικασία του backup με πρόβλημα ,και είμαι αναγκασμένος να το εκτελώ με άλλο πρόγραμμα.

(σας την έσπασα με την γκαντεμιά(ασχετοσύνη) μου πάλι εεεεε!!!!!)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...