AggeLON Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Παιδιά καλησπέρα Ενδιαφερόμουν να παραγγείλω το νέο MacBook Air (late 2010) 13", αλλά θα ήθελα, μιας και βλέπω ότι η ( νταβαντζής ) Apple έχει την RAM soldiered onboard, να το παραγγείλω να έρθει με 4GB. Ξέρει κανείς να μου πει σε ποιό κατάστημα ν'απευθυνθώ ώστε να το παραγγείλω customαρισμένο (built-to-order)? Θα με βόλευε το Πλαίσιο (είμαι στην Πάτρα) αλλά εκεί μου τα μασούσαν... Δε θα ήθελα να ρίξω τόσα χρήματα σε ένα μηχάνημα και να μην μπορώ να το φτιάξω όπως το θέλω, Apple Store δεν υπάρχει, οπότε ποιό κατάστημα θα προτείνατε? Ευχαριστώ
Palp Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Αν δεν θες αποκλειστικά από Ελλάδα, μπορείς να δεις το http://www.notebook.de . Έχει κάποια prebuild συστήματα με διαφορετικούς επεξεργαστές, μέγεθος ram και SSD αλλά υποθέτω μπορείς να ζητήσεις και κάποιο άλλο configuration αν κάποια από αυτά που έχει δεν σε καλύπτει.
AggeLON Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δυστυχώς για μένα, πρέπει να είναι από Ελλάδα, και αν είναι δυνατόν από Πάτρα, διότι θα χρειαστούν τιμολόγια κλπ, λόγω του τρόπου που θα γίνει η πληρωμή.
haHa Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δες εδω: http://www.notebook.de/apple-macbook-air-133-zoll-mit-intel-core-2-duo-186ghz-flash4gb-p-35044 1389€+30€ μεταφορικα. (στειλε και ενα email μηπως εχουν αυξηθει τα μεταφορικα) Ουσιαστικα θα σου ερθει το μοντελο 4gb στην ιδια τιμη που εχει εδω το μοντελο 2gb. edit: με προλαβαν Παντως για κοιτα στο amazon.co.uk , γιατι κοβει τιμολογιο που μπορεις να το περασεις στα εξοδα σου.
Palp Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Σε αγορά που έκανε η εταιρία που εργάζομαι από το amazon.co.uk δεν λάβαμε τιμολόγιο και το ΦΠΑ χρεώθηκε. Για να πάρεις πίσω το ΦΠΑ ως ενδοκοινοτική αγορά θα πρέπει να στείλεις κάποια έγγραφα στο amazon (μετα την παραλαβή του προϊοντος) που να βεβαιώνει ότι είσαι επιχείρηση ώστε να σου πιστωθεί το ΦΠΑ στο λογαριασμό σου (που πρέπει να μεταφράσεις στα αγγλικά ΦΕΚ δηλαδή από ότι κατάλαβα από το λογιστήριο, μεγάλη διαδικασία γενικά). Btw βλέπω ότι η isquare δίνει δυνατότητα να αλλάξεις μνήμη κτλ.
AggeLON Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Θα ρίξω μια ματιά να δω κατά πόσο γίνεται να παραγγείλω online και να εκδώσω τιμολόγιο, αν και απ'ότι φαντάζομαι (και βλέπω και από το post του φίλου Palp) θα έιναι ταλαιπωρία... Θα κοιτάξω και isquare. Πάντως περίργο μου φαίνεται.. Δηλαδή τα καταστήματα γενικά δεν προσφέρουν τη δυνατότητα να παραγγείλεις το μηχάνημα με ότι customization θέλεις (π.χ. high-end iMac με i7 αντί για i5), παρά σου λένε "αυτά έχουμε στην αποθήκη, από αυτά θα πάρεις, και εαν σου αρέσει"? Λίγο αντι-επαγγελματικό το βρίσκω...
Palp Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Για το Amazon μπορείς να διαβάσεις εδώ τη διαδικασία για την επιστροφή του ΦΠΑ. Επειδή είχα ασχοληθεί προσωπικά για την παραγγελία της εταιρίας, δεν θυμάμαι να λάβαμε τιμολόγιο αλλά την κλασσική απόδειξη που παίρνω και στις προσωπικές μου παραγγελίες ως ιδιώτης.
tr3quart1sta Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Θα ρίξω μια ματιά να δω κατά πόσο γίνεται να παραγγείλω online και να εκδώσω τιμολόγιο, αν και απ'ότι φαντάζομαι (και βλέπω και από το post του φίλου Palp) θα έιναι ταλαιπωρία... Θα κοιτάξω και isquare. Πάντως περίργο μου φαίνεται.. Δηλαδή τα καταστήματα γενικά δεν προσφέρουν τη δυνατότητα να παραγγείλεις το μηχάνημα με ότι customization θέλεις (π.χ. high-end iMac με i7 αντί για i5), παρά σου λένε "αυτά έχουμε στην αποθήκη, από αυτά θα πάρεις, και εαν σου αρέσει"? Λίγο αντι-επαγγελματικό το βρίσκω... φιλος μου πηρε iMac built-to-order απο multirama αλλα εκανε 1,5 μηνα μεχρι ναρθει...
AggeLON Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις! Θα εξετάσω τις επιλογές και θα επανέλθω μετά την παραγγελία να σας πω εντυπώσεις, εξυπηρέτηση κλπ. Καλό βράδυ! Άσχετο τελείως: Φίλε tr3quart1sta, στην υπογραφή σου έχεις ξεχάσει να βάλεις το "u" μήπως?? :shock: :lol::lol: Ναι, είμαι σπαστικός ώρες ώρες, ειδικά τέτοια ώρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.