Προς το περιεχόμενο

Θελω προτασεις για CPU - MOBO

koumos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα.

Τον τελευταιο καιρο αντιμετωπιζω διαφορα μικροπροβληματακια με την μητρικη μου (δε θα επεκταθω περαιτερω γιατι ειναι μεγαλη ιστορια) και σκεφτομαι για μια μικρη αναβαθμισουλα.

Το συστημα μου ειναι στην υπογραφη και το μονο που θα ηθελα να αλλαξω ειναι η μητρικη, η cpu και η ψυξη της cpu.

To κεφαλαιο που διαθετω γι αυτα τα 3 μαζι ειναι περιπου 350Ε.

Αυτα που σκεφτομαι ετσι προχειρα για την ωρα ειναι

CPU: i5 760 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558325

mobo: MSI H55-GD65 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523221

cpu cooler....?

Περιμενω προτασεις παιδια, ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

Για τι χρήση προορίζονται;

Αυτά τα δυο που έχεις επιλέξει είναι πολύ καλά απο μέρα intel σκεφτεσε να πας σε amd και ποιο συγκεκριμένα στον 1075T όπου είναι στα ιδία λευτα

Δημοσ.

Η χρηση ειναι .... λιγο ( εως πολυ) απ' ολα. Και τα παιχνιδακια μου θα τα παιξω, και τις ταινιες μου θα δω, και κανενα βαρυ προγραμματακι μπορει να χρειαστει να τρεξω.... τα γνωστα με λιγα λογια.

Ειναι δηλαδη καλες οι επιλογες μου? Αν μπορουσα ολα τα παραπανω να τα κανω εξισου καλα και με λιγοτερα λεφτα δε θα με χαλαγε φυσικα...αν εχετε κατι να προτεινετε λοιπον, ειμαι ολος αυτια...

Δημοσ.

Δες και μια πρόταση σε amd αν δεν θέλεις με τίποτε να πας σε amd πάνε σε αυτά που έβαλες συν την ψήκτρα που έχω προτείνει παραπάνω

Αφού είσαι από Αθήνα αυτά

Cpu:Amd 1075T 185.35 €

mobo:ASUS M4A88T-V EVO/USB3 89.80 €

ψυκτρα:CoolerMaster Hyper 212 25,80 €

Συνολο:300.95€

Δημοσ.

κ εγω θα προτεινα amd λογω τις αναβαθμησιμοτητας . κ μητρικη θα προτεινα την asrok 890gx extreme 3 που βγαινει στα 110€ .

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις προτασεις σας κατ'αρχην.

Να πω οτι σε μητρικη αυτη τη φορα θα ηθελα να παω σε MSI. Ο λογος ειναι οτι απο την ASUS που εχω τωρα εχω μεινει πολυ απογοητευμενος σε διαφορους τομεις, ενω για την Asrock δεν το συζητω...μακρια κατα την αποψη μου.

Θα ηθελα λοιπον μια Full ATX αν γινεται σε MSI καποια σαν και αυτη που προτεινα στο αρχικο μου post.

Οσο για τον AMD....υπαρχει καποιος λογος να τον επιλεξω εναντι του i5? Ειναι καλυτερος? Ειμαι διστακτικος να παω σε AMD λογω του οτι τοσα χρονια δουλευων με Intel....απλα πειτε μου τα υπερ και τα κατα του και θα το σκεφτω θερμα.

Οσο για το cooler rafail1994, αν παω σε AMD...ειμαι τυχερος γιατι αν δεις την υπογραφη μου το εχω ηδη!! :)

Δημοσ.

Και οι 2 είναι καλές πλατφόρμες αυτήν την στιγμή με τον X6 να τα πηγαίνει καλύτερα σε multithreaded εφαρμογές και με συμβατότητα στις AM3+ μητρικές που θα φοράνε τους νέους 8πύρινους Orochi/Bulldozer επεξεργαστές της AMD για το 2011. Εαν σε ενδιαφέρουν πρωτίστως οι επιδόσεις σε Games, τότες ο i5 760 είναι η καλύτερη επιλογή. Και οι 2 πλατφόρμες και επεξεργαστές, ειδικά κλοκαρισμένοι ειναι μικρά τέρατα, χαοτικές διαφορές με τον 8400 σου κυρίως λόγω του ενσωματωμένου memory controller που οι Core 2 έπασχαν. Θα μείνεις ευχαριστημένος απο επεξεργαστική ισχύ και συνάμα κάνεις και μια οικονομία για αγορά ενος δίσκου SSD μέσα στο 2011.

Δημοσ.
Και οι 2 είναι καλές πλατφόρμες αυτήν την στιγμή με τον X6 να τα πηγαίνει καλύτερα σε multithreaded εφαρμογές και με συμβατότητα στις AM3+ μητρικές που θα φοράνε τους νέους 8πύρινους Orochi/Bulldozer επεξεργαστές της AMD για το 2011. Εαν σε ενδιαφέρουν πρωτίστως οι επιδόσεις σε Games, τότες ο i5 760 είναι η καλύτερη επιλογή. Και οι 2 πλατφόρμες και επεξεργαστές, ειδικά κλοκαρισμένοι ειναι μικρά τέρατα, χαοτικές διαφορές με τον 8400 σου κυρίως λόγω του ενσωματωμένου memory controller που οι Core 2 έπασχαν. Θα μείνεις ευχαριστημένος απο επεξεργαστική ισχύ και συνάμα κάνεις και μια οικονομία για αγορά ενος δίσκου SSD μέσα στο 2011.

Ξερουμε καμια μητρικη που κυκλοφορει τωρα , οτι θα υποστηριζει την επομενη γενια επεξεργαστων ?

Δημοσ.
Ξερουμε καμια μητρικη που κυκλοφορει τωρα , οτι θα υποστηριζει την επομενη γενια επεξεργαστων ?

μαλλον καμμια. λεγεται οτι οι νεες πλατφορμες, δεν θα εχουν καμμια συμβατοτητα προς τα πισω. το πιστευω για την INTEL, αλλα κραταω μια πισινη για την AMD...!!!

Δημοσ.
μαλλον καμμια. λεγεται οτι οι νεες πλατφορμες, δεν θα εχουν καμμια συμβατοτητα προς τα πισω. το πιστευω για την INTEL, αλλα κραταω μια πισινη για την AMD...!!!

Μάλιστα .. οπότε να προχωρήσω στην αγορά της 870 extreme 3 ....γιατι δεν ξερουμε και σε τι τιμές θα έρθουν ...

Δημοσ.

Ωραια αυτο το "χαοτικη διαφορα με τον 8200 μου" με επεισε για την αγορα του. Μαλλον θα καταληξω σ αυτον!

Απο μητρικες εχετε να προτεινετε κατι αλλο??

Α και μια ψυκτρα για τον i5 δε μου ειπατε!! Βλεπω στα μαγαζια κατι τουμπανο-ψυκτρες οπως αυτη http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-V6GT-CPU-Cooler-RR-V6GT-22PK-R1.htm

αξιζει τα λεφτα της?

Δημοσ.

Καμιά, απολύτως, η Intel για 1 pin απέκλεισε παντελώς την συμβατότητα των Sandy Bridge στης μητρικές 1156 και η AMD απαιτεί νέα ηλεκτρικά για τους Orochi/Bulldozer στις AM3+ κρατώντας όμως την συμβατότητα με τους AM3 επεξεργαστείς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...