Προς το περιεχόμενο

Πάγωμα και ''χρωματιστή'' οθόνη

aliv3soul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω πρόσφατα κάνει αναβάθμιση στο pc. Έχω τα εξής:

κουτί Centurion 590

cpu 955

ψύκτρα cpu Akasa Nero S

ram http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552684

psu http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700171

mb Asrock 870 extreme3

και gpu την http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.512680 που ουσιαστικά ήταν το μόνο μαζί με το psu που δεν αναβάθμισα.

Απο windows έχω τα 7.

Πριν την αναβάθμιση είχα το θέμα ότι σχεδόν πάντα όταν έπαιζα κάποιο game, και λιγότερο συχνά όταν είχα κάποια εφαρμογή (πχ autocad) κάποια στιγμή πάγωνε το pc, η οθόνη έπαιρνε κάποια τυχαία απόχρωση (συνήθως αναλόγως με το τι χρώμα κυριαρχούσε λίγο πριν παγώσει, πάνω στην οθόνη, απ' ότι είχα καταλάβει. Αν είχα το crysis και ήμουν στη ζούγκλα και πάγωνε, θα είχε πρασινωπό χρώμα η όθόνη, για παράδειγμα). Επίσης αν είχα μουσική ή ακουγόταν ήχος απο game εκείνη την ώρα που πάγωνε, κολλούσε ο ήχος σε εκείνο το σημείο και επαναλαμβανόταν, γρήγορα.

Ε μετά απο αυτό με ένα restart όλα ήταν εντάξει.

Αυτό συνέβαινε τουλάχιστον 1 φορά την ημέρα, αν έκαιγε 5-6 ώρες (που συνήθως κάπου τόσο έκαιγε καθημερινά).

Να πω επίσης πως ήταν συχνό, όταν το pc ήταν idle και είχε κλείσει η οθόνη, πολλές φορές ότι και να έκανα μετά δεν άναβε, πάλι restart ήθελε.

Χοντρικά πριν από την αναβάθμιση είχα core2 duo με τη stock ψύκτρα του, gigabyte mobo (μοντέλο δεν θυμάμαι αλλά άμα είναι ανάγκη το βρίσκω) μνήμες kingston ddr2 και κουτί από multirama, δικό τους, από αυτά που δίνουν με τις έτοιμες συνθέσεις τους.

Μέτρηση με κάποιο πρόγραμμα δεν είχα κάνει για να δώ θερμοκρασίες αλλά το κουτί άνετα έβραζε.

Την αναβάθμιση την έχω κάνει ένα μήνα τώρα και μία φορά συνέβη μόνο το να μην ανάψει η οθόνη ενώ έχει σβήσει για εξοικονόμηση, και πριν λίγο ενώ είχα ανοιχτό safari και msn μόνο, πάλι πήρε ένα χρώμα όλη η οθόνη και ήθελε restart.

Καιι απογοητεύτηκα, νόμιζα είχα ξεμπερδέψει. :-(

Από θερμοκρασίες σε σχεδόν idle :post-84806-12906313783_thumb.jpg

Και επειδή μόνο το f1 2010 έχω παίξει από τότε που αναβάθμισα, να πώ ότι η gpu έφτασε max γυρω στους 55-58

Και κάτι ακόμα όσον αφορά τη gpu. Από την αρχή έκανε πολύ θόρυβο. Στο boot που είναι σε full load σε πιάνει το κεφάλι σου πολύ εύκολα.

Μετά την αναβάθμιση, στο αυτόματο, είναι πάντα στο 55% load γιατί με το software της gainward δεν πάει πιο κάτω. Και πάλι κάνει θόρυβο, και όχι το θόρυβο από τις στροφές του fan. Κάπου σαν να ''βρίσκει''. Είχα πιέσει ελαφρώς το fan κάποια στιγμή όταν ήταν σε λειτουργία και έπαυε αυτός ο ψιλοοξύς ήχος.

Θέλω να ελπίζω πως δεν είναι φυσιολογικός.

Θα ήθελα τη γνώμη σας για όλο αυτό.. είμαι μπερδεμένος.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η γνωμη μου ειναι οτι η οθονη τα επαιξε. Για να την αποκλεισουμε θα πρεπει να δοκιμασεις μια αλλη.

Δημοσ.

χμμ.. το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει άλλη οθόνη εύκαιρη..

Το ότι η συχνότητα του φαινομένου μειώθηκε δραματικά μετά την αναβάθμιση δεν παραπέμπει σε κάτι μέσα στο κουτί? :rolleyes:

Δημοσ.

Επειδή είμαι ψιλοάσχετος, αυτό είναι παρόμοιο με το furmark δηλαδή?

Και ποιό απ' όλα να τρέξω? το gpu occt? Τις ρυθμίσεις τις αφήνω όπως είναι?

Πληροφοριακά, επειδή ξέχασα να το αναφέρω, δεν έχω κάνει κανένα oc στο σύστημα.

Δημοσ.

post-84806-129063137859_thumb.jpg

αφού έτρεξα μισή ώρα το furmark, μόνο που ξέχασα να τραβήξω screenshot με τα στατιστικά του, νόμιζα πως όταν το τερμάτιζα θα μου τα έβγαζε σε άλλο παράθυρο.

Είχα ανοίξει πάντως το post-FX κατά τη διάρκεια και στο μισάωρο πάνω μου είχε average fps 50.

Αν χρειάζεται οπωσδήποτε screenshot από το furmark θα το ξανατρέξω αύριο.

Δημοσ.
Είχα πιέσει ελαφρώς το fan κάποια στιγμή όταν ήταν σε λειτουργία και έπαυε αυτός ο ψιλοοξύς ήχος.

Για ρίξε ένα καλό καθάρισμα στο fan και τσέκαρε και αν πατάει καλά...

Δημοσ.

Λοιπόν, έκανα το διαγνωστικό για τον σκληρό, extended test, και μου έβγαλε pass. Και το S.m.a.r.t. που έχω ενεργοποιημένο εντάξει μου το βγάζει. (Στον hdd που είναι το λειτουργικό πάντα ε.)

Σε λίγο θα τρέξω και το memtest και θα ποστάρω τα αποτελέσματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...