Προς το περιεχόμενο

Βιβλια/Μαθηματα Πανεπιστιμιου

salonica3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό το «πάρ' τα μωρή άρρωστη» είναι και γαμώ τις αισθήσεις. :-)

Καλοκαίρι του 2009 ήταν, όταν εγώ πάλευα από τις 6:30 το απόγευμα να βγάλω κάτι σε PHP και είχα κολλήσει τρελά. Ώσπου το καταφέρνω μετά από μερικές ώρες non-stop coding (κατά τις 7:00 το πρωί). Αποτέλεσμα; Πετιέμαι από την καρέκλα, με έκφραση νυσταγμένης και ταυτόχρονα χαρούμενης αγελάδας, ουρλιάζοντας «ΡΟΥΦΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!».

:devil:

Ανοιχτά τα παράθυρα φυσικά, οπότε γίναμε λίγο ρόμπα...

Το σκηνικό το έχω ξαναζήσει άπειρες φορές, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Εκείνο ήταν κορυφαίο. :P

Δημοσ.

Πετιέμαι από την καρέκλα, με έκφραση νυσταγμένης και ταυτόχρονα χαρούμενης αγελάδας, ουρλιάζοντας «ΡΟΥΦΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!».

αχαχαχα..Μπορώ να το φανταστώ:-D. Γενικά εκείνες οι εκφράσεις είναι το κάτι άλλο, να ανοίγεις συνομιλία με το PC και με τα θεία, και στο τέλος να ξεσπάς με τον οποιδήποτε τρόπο σε κάτι που άμα κάτσεις και το σκεφτείς δεν υφίστατε, γτ δεν μιλάς ούτε στο υπολογιστή, ούτε στο πρόγραμμα ουσιαστικά βγάζεις αυτά τα συναισθήματα προς το ευατό σου, και αυτό είναι πραγματικά τρομερό.

"πάρτα μωρή αρρώστια....σ' άρεσε..!!!" :lol::lol:

Δημοσ.

Αγαπητοί φίλοι,

σίγουρα τα συναισθήματα ποικίλουν, όσων αφορά, την ανάπτυξη - το άγχος - την αγανάκτηση, πόσο μάλλον όταν τα πράγματα δεν σου βγαίνουν όπως τα περιμένεις αναπτύσσοντας κάποιο κομμάτι κώδικα. Το γνωρίζουμε όλοι όσοι γράφουμε, και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το νιώθουμε καθημερινά, είτε σε μικρό είτε σε μεγάλο βαθμό.

Σκοπός μας όμως εδώ, είναι να δώσουμε στον φίλο salonica3, το κίνητρο εκ των έσω, ώστε να αναλογιστεί απο μόνος του τα ωφέλη που μπορεί να αποκομίσει στον χώρο του programming επενδύοντας προσωπικό χρόνο - διάβασμα και "λιώσιμο" επάνω στο πληκτρολόγιο. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενα posts, να του δώσουμε την καθοδήγηση στο να πετύχει ότι όλοι εμείς καταφέραμε στα πρώτα μας βήματα σε αυτό το μαγικό χώρο που ονομάζεται "programming".

Θα τολμούσα να πω πως,, λίγοι μπορούμε να γράψουμε κώδικα. Αν δεν το έχεις, δεν το αποκτάς. Κι αν το αποκτήσεις κάποτε πρέπει να το διατηρίσεις για να το έχεις. Βλέπω, με μεγάλη μου λύπη, νέα παιδιά που επιλέγουν να τελειώσουν κάποιο τμήμα πληροφορικής κάποιου οποιουδήποτε πανεπιστημίου, αλλά να επιλέξουν το management επειδή θεωρούν οτι υποβιβάζουν τον εαυτό τους γράφοντας!! Το συναντώ καθημερινά, δυστυχώς! Ποιό είναι το αποτέλεσμα?? Δεν ξέρουν τί σημαίνει πληροφορική! Είναι τεχνικά "αγράμματοι" και προσπαθούν με ατυχή και παραδείγματα και άστοχες τεχνικές δικαιολογίες να υποστηρίξουν κάτι που δεν στέκει.

Αυτό θέλουμε να αποφύγουμε με τον φίλο salonica3. Και γι'αυτό θα τον παρότρυνα να πάρει σοβαρά αυτά που του λέμε όλοι εδώ.. ;)

Δημοσ.

Εγώ διαφωνώ.

Το να γράφεις κώδικα είναι θέμα γνώσεων και εξάσκησης όπως και τα περισσότερα πράγματα.

Και αν δεν το έχεις, διαβάζεις και το αποκτάς.

Η διαφορά μεταξύ κάποιου που ξέρει να γράφει κώδικα και κάποιου που δεν ξέρει έγκειται μόνον στις γνώσεις, τίποτε άλλο...

-

Δημοσ.
Εγώ διαφωνώ.

Το να γράφεις κώδικα είναι θέμα γνώσεων και εξάσκησης όπως και τα περισσότερα πράγματα.

Και αν δεν το έχεις, διαβάζεις και το αποκτάς.

Η διαφορά μεταξύ κάποιου που ξέρει να γράφει κώδικα και κάποιου που δεν ξέρει έγκειται μόνον στις γνώσεις, τίποτε άλλο...

-

Με λίγα λόγια δηλαδή, όλοι μπορούμε να γίνουμε προγραμματιστές, διαβάζοντας λίγα πραματάκια και να δουλέψουμε κανονικότατα σε οποιαδήποτε εταιρεία παρέχοντας λύσεις πληροφορικής ως προϊόντα προς πώληση στην οποιαδήποτε αγορά!?

Αν είναι έτσι, τότε πάμε πάσσο ... κι εγώ και όλοι αυτοί που έχουμε λιώσει στα πληκτρολόγια μετρώντας bit-άκια, με κόκκινα και τετράγωνα μάτια, από τις οθόνες, ρίχνοντας καντίλια,, γιατί πολύ απλά πχ, η Stored Procedure του SQL Server, δεν αποτιμά σωστά τις αποσβέσεις των παγιών, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις!!

Το να είσαι προγραμματιστής δεν σημαίνει μόνο γράφω κώδικα!

Σημαίνει βρίσκω λύσεις σύμφωνα με τα τεχνικά μέσα και το budget που έχει ο πελάτης.

Σημαίνει ανάλυση

Σημαίνει hardware & software

... αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.

Δημοσ.
Με λίγα λόγια δηλαδή, όλοι μπορούμε να γίνουμε προγραμματιστές, διαβάζοντας λίγα πραματάκια και να δουλέψουμε κανονικότατα σε οποιαδήποτε εταιρεία παρέχοντας λύσεις πληροφορικής ως προϊόντα προς πώληση στην οποιαδήποτε αγορά!?

Πουθενά δεν γράφω ή υπαινίσσομαι κάτι τέτοιο.

Απεναντίας, στο post #4 έγραψα τι πιστεύω για το υπόβαθρο ενός ικανού προγραμματιστή.

Ελάχιστοι βέβαια τα πληρούν και μπορούν πραγματικά να ασχοληθούν με

την ανάπτυξη αξιόλογου λογισμικού.

Ο προφανής λόγος είναι ότι δεν δίνουν τη σημασία που πρέπει σε αυτές τις περιφερειακές γνώσεις.

Το ότι βαυκαλίζονται ότι είναι super duper και self claimed είναι άλλο ζήτημα βέβαια.

Αλλά στην συνήθη καθημερινή πρακτική όλοι μπορούν να τα καταφέρουν, περισσότερο ή λιγότερο καλά.

Και το γεγονός ότι πολλοί δεν έχουν σπουδάσει πληροφορική αλλά είναι ερασιτέχνες και παραταύτα κάνουν δουλειά προγραμματιστού το αποδεικνύει...

-

Δημοσ.
Πουθενά δεν γράφω ή υπαινίσσομαι κάτι τέτοιο.

Απεναντίας, στο post #4 έγραψα τι πιστεύω για το υπόβαθρο ενός ικανού προγραμματιστή.

Ελάχιστοι βέβαια τα πληρούν και μπορούν πραγματικά να ασχοληθούν με

την ανάπτυξη αξιόλογου λογισμικού.

Ο προφανής λόγος είναι ότι δεν δίνουν τη σημασία που πρέπει σε αυτές τις περιφερειακές γνώσεις.

Το ότι βαυκαλίζονται ότι είναι super duper και self claimed είναι άλλο ζήτημα βέβαια.

Αλλά στην συνήθη καθημερινή πρακτική όλοι μπορούν να τα καταφέρουν, περισσότερο ή λιγότερο καλά.

Και το γεγονός ότι πολλοί δεν έχουν σπουδάσει πληροφορική αλλά είναι ερασιτέχνες και παραταύτα κάνουν δουλειά προγραμματιστού το αποδεικνύει...

-

Δεν είμαι ενάντια στο να ασχολούνται όλοι με το Programming! Ισα-ίσα μακάρι να μπορούσα να έβγαινα για καφέ και να μπορούσες να επιλέξεις σε πιο τραπεζάκι θα κάτσεις ανάλογα με το θέμα συζήτησης: C++/PHP/Java/Delphi/.NET/ASP κλπ κλπ!! Είμαι ενάντια στην ημιμάθεια! Έχω βρεί κατα καιρούς ακόμα και εταιρείες που ήλθε φίλος του boss, και έβαλε χέρι στα δίκτυα γιατί "ήξερε"!! Έστεισε μηχανήματα τιμολόγησης ως servers με βάσεις δεδομένων, και σύνδεση στο Internet γιατί .... "ήξερε"! Συνέστησε να κρατάνε αποθήκη σε Excel γιατί ... "ήξερε". Και έρχομαι να δώσω λύση στο μπάχαλο όταν έχει ήδη επέλθει το "μή παρέκει", επειδή κάποιος "ήξερε". Αυτό προσπαθώ να προλάβω εδώ. Και γι'αυτό έκανα post τη προσωπική μου εξέλιξη στον φίλο salonica3. Και για να του δείξω οτι υπάρχουν διέξοδοι ακόμα και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης χωρίς να χρειάζεται να γυρίσει στις πανελλήνιες.

Γιατί είναι εκεί που ήμουν πριν 11 χρόνια. Όπως βρέθηκε κάποιος και μου έδειξε την σωστή κατεύθυνση ώστε να γίνω ένας σωστός προγραμματιστής και τον εμπιστεύτηκα και πραγματικά τον ευχαριστώ γι'αυτό, έτσι και ο φίλος μας χρειάζεται τη σωστή κατεύθυνση για να κάνει αυτό που θέλει πραγματικότητα, χωρίς όμως να πιστεύει οτι ο δρόμος είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, και οτι η επιλεκτική "εύκολη" γνώση είναι αυτή που θα τον κάνει σωστό επαγγελματία και σωστό προγραμματιστή.

Δημοσ.

Εγω εχω μια ερωτηση και καποιος να μου απαντησει

Πειτε μου ποιος κανει το σωστο

ΕΓΩ εχω πάρει το βιβλιο του Pratta στην C++ και το διαβάζω αναλυτικοτατα

γραφω σημειωσεις και ξέρω σε ενα κωδικα γιατι καθε αντικείμενο μπαινει...

γιατι ρε πο@#$η μου βάζουμε π.χ το int main()

Και νιωθω πληρης πανω σε εναν κωδικα

ΟΛΟΙ οι συμφοιτητες μου παιρνουν στο πανεπιστημιο σημειωσεις καθηγητη και απλως γραφουνε καθε κωδικα παρομοια με αυτον που μας δίνουν

πείτε μου δεν κάνω καλυτερα εγω???

δεν ειναι καλυτερο να γνωρίζεις ΓΙΑΤΙ υπαρχει το καθενα αντικειμενο;;!!!

μου λενε "ελα μωρε σιγα δεν θα γράψεις θεωρια γιατι μπαινει ο καθενας"

και απορω κανω κατι λάθος;;;

το πανεπιστημιακο του καθηγητή μου ειναι πολυ ασχημο και καθομου καλο για καποιον που ξεκιναει απο το μηδες..

ΕΝΑ εχω να πω ακομα σεβασμός στον Stephen Pratta

Δημοσ.
Εγω εχω μια ερωτηση και καποιος να μου απαντησει

Πειτε μου ποιος κανει το σωστο

ΕΓΩ εχω πάρει το βιβλιο του Pratta στην C++ και το διαβάζω αναλυτικοτατα

γραφω σημειωσεις και ξέρω σε ενα κωδικα γιατι καθε αντικείμενο μπαινει...

γιατι ρε πο@#$η μου βάζουμε π.χ το int main()

Και νιωθω πληρης πανω σε εναν κωδικα

ΟΛΟΙ οι συμφοιτητες μου παιρνουν στο πανεπιστημιο σημειωσεις καθηγητη και απλως γραφουνε καθε κωδικα παρομοια με αυτον που μας δίνουν

μου λενε "ελα μωρε σιγα δεν θα γράψεις θεωρια γιατι μπαινει ο καθενας"

και απορω κανω κατι λάθος;;;

το πανεπιστημιακο του καθηγητή μου ειναι πολυ ασχημο και καθομου καλο για καποιον που ξεκιναει απο το μηδες..

ΕΝΑ εχω να πω ακομα σεβασμός στον Stephen Pratta

Αχ φιλε μου απο που να αρχισω και που να τελειωσω...

Ας το παρω απο τα βιβλια αυτοεκδοσεις...Δεν ξερω ποσα μαζευουν οι καθηγητες οτν παιρνουμε τις αυτοεκδοσεις τους αλλα ακομα ψαχνω μία αυτοεκδοση βιβλιου που να είναι απλά μέτρια. Μίλαμε κάποια βιβλία είναι τέτοιο χάλι που η μόνη χρησιμοότητα τους θα ηταν στο τζάκι.

Αλλά βλέπεις το υπουργείο θέλωνας να δώσει εναλλακτικές δεν τους βάζει ένα όριο να δίνουν 4-5 συγγράμματα σε κάθε μάθημα ώστε να μπορείς να διαλέξεις..Καλά φυσικά για ξένα μη μετεφρασμένα...ούτε λόγος..Στο λέω εγώ που είμαι ΗΜΜΥ υπάρχουν κορυφαία βιβλία στον τομέα μου και παίρνω αίσχη.

Οι συμφοιτητές σου δεν ξέρω αν έχουν στόχο. Πραγματικά λυπάμαι που το λέω αλλά έλεος δεν υπάρχει ούτε σωστό μάθημα ούτε ασκήσεις ώστε το μυαλό να παιδευτεί ούτε τίποτα.

Συγχαρητήρια για το κουράγιο σου και καλή συνέχεια με ότι μαθαίνεις. Είσαι σε σωστό δρόμο.

Δημοσ.

Φυσικά και είναι καλύτερο αυτό που κάνεις εσύ... Αυτό που κάνουν τους βοηθάει στις εξετάσεις αλλά όταν αργότερα ζητηθεί ένα πιο αναλυτικό project δεν θα ξέρουν τι να κάνουν γιατί δεν υπάρχει το παράδειγμα. Αν θέλεις να μάθεις καλύτερο είναι αυτό που κάνεις εσύ. Αν απλά θέλεις να περάσεις και δεν σε νοιάζει να μάθεις τότε καλύτερο είναι αυτό που κάνουν οι υπόλοιποι...

Δημοσ.

Eγώ είπα παραπάνω ότι τα περισσότερα βιβλία που δίνουν στα πανεπιστημιακά

μαθήματα είναι απαράδεκτα και κάποιος επαναστάτησε...

Respect to Lafore, Pratta, Lippman.

Πάντα συνιστώ ένα από αυτά τα τρία για εισαγωγή στην C++.

Μακριά από Deitel, Stroustroup, K & R, σημειώσεις καθηγητών...

Και για openGL, DirectX, δομές δεδομένων, collision detection έχω εξίσου καλές επιλογές...

-

Δημοσ.

Το κακό όμως είναι ότι πολλές φορές οι καθηγητές ζητάνε πράγματα ακριβώς όπως τα έχουν στα βιβλία τους (δομές δεδομένων κυρίως).. Μπορεί εσύ να έχεις άλλο τρόπο αλλά αυτοί να ζητάνε τους ορισμούς των αντικειμένων κτλ όπως στο βιβλίο τους...

Δημοσ.

ενας λόγος που χαιρομαι ειναι οτι ο Stephen Pratta ητανε δικη μου επιλογή...

Τι θελω να πω? οτι πηγα σε 2 μεγαλα βιβλιοπωλεια στο κεντρο της ΑΘηνας (Πανεπιστημιου-Σταδιου) και ειδα 15+ και εκατα 10 λεπτα στο καθενα (σε πολλα εκατσα 1 λεπτο) και ειδα οτι ο Stephen Pratta ειναι αυτο που ζητω..!!

Ναι εχετε δικιο και εγω ετσι πιστευω οτι το καλυτερο ειναι να ξέρεις ακριβως τι κάνουν τα πάντα σας ευχαριστω για τις απαντησεις..

Μπορειτε να μου πείτε τι θεωρειται καλυτερο java,C#,Basic κτλπ,,,

(δεν ειναι σιγουρο οτι παντα θα διαλέγω την καλυτερη επολογη :-D:-D:-D )

Δημοσ.
ενας λόγος που χαιρομαι ειναι οτι ο Stephen Pratta ητανε δικη μου επιλογή...

Τι θελω να πω? οτι πηγα σε 2 μεγαλα βιβλιοπωλεια στο κεντρο της ΑΘηνας (Πανεπιστημιου-Σταδιου) και ειδα 15+ και εκατα 10 λεπτα στο καθενα (σε πολλα εκατσα 1 λεπτο) και ειδα οτι ο Stephen Pratta ειναι αυτο που ζητω..!!

Ναι εχετε δικιο και εγω ετσι πιστευω οτι το καλυτερο ειναι να ξέρεις ακριβως τι κάνουν τα πάντα σας ευχαριστω για τις απαντησεις..

Μπορειτε να μου πείτε τι θεωρειται καλυτερο java,C#,Basic κτλπ,,,

(δεν ειναι σιγουρο οτι παντα θα διαλέγω την καλυτερη επολογη :-D:-D:-D )

Πραγματικά ζητάς να σου πεί κάποιος τί θεωρείται καλύτερο μεταξύ των γλωσσών που αναφέρεις?? Εγώ θα σου έλεγα όλες και μαζί στο "όλες" θα συμπεριλάμβανα και το κλπ. Σκοπός είναι να δεις μόνος σου τις γλώσσες αυτές, και να κρίνεις τί βρίσκεις καλό και τί όχι. Όλες έχουν τα υπέρ, όπως έχουν και τα κατά τους. Το στύλ συγγραφής σου και το ποιά θα σε τραβήξει περισσότερο έχει να κάνει με την εμπειρία σου πάνω σε αυτές τις γλώσσες. Και αργά η γρήγορα, θα το βρείς (αν αυτό σε απασχολεί). ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...