Προς το περιεχόμενο

dealextreme.com.....αξιοπιστο η οχι???

padarofe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ναι αλλά το θέμα είναι ότι δεν νομίζω να υφίσταται τέτοιο πράγμα "Κινέζικος Σχεδιασμός". Όλα τα ηλεκτρονικά τα τελευταία χρόνια είναι"φασόν". Αντιγραφές δηλαδή, δεν υπάρχει πρωτοτυπία. Σιγά τώρα μην δώσουν λεφτά για Research & Development.

Οπότε όλα είναι φωτοαντίγραφα original εξαρτημάτων. Το θέμα είναι κατα πόσο είναι καλή η αντιγραφή.

Φϊλε μου αν έχεις ιδέα από ηλεκτρονικά, άνοιξε καμιά συσκευή από δαύτες τις noname που θα αγοράσεις από sites του τύπου dealextreme και θα δεις αυτό που σου λέω ιδίοις όμασι. Παραβλέποντας την ποιότητα συναρμολόγησης και πλαστικών μιας αντιγραφής, συνήθως υπάρχει τεράστια διαφορά στην πλακέτα. Ούτε τα κυκλώματα είναι ίδια (υπάρχουν άπειρες πατέντες εξάλλου), άσε που ΣΥΝΗΘΩΣ τα σχέδια των κυκλωμάτων είναι "οτιναναι" (σε σημείο που κάποιες φορές να είναι κι επικίνδυνες), ούτε τα υλικά είναι α' διαλογής και οι κολλήσεις συνήθως εχουν γίνει με το χέρι από κάποια κινεζούλα εργάτρια (γι αυτό και πολλές φορές κινεζοσυσκευές νεκρές έχουν επανέρθει με αναθέρμανση κακών κολλήσεων). Κάνεις μεγάλο λάθος, υπάρχουν σόι και σόι, ΚΑΙ σόι, αντικείμενα, είναι τελείως άκυρη η "made in China" τοποθέτηση.

Όσον αφορά το καλώδιο που έδειξες, το κινέζικο είναι διαφανές/μπλε...πιο μούρικο :P

(Άσε που αν το παρατηρήσεις το ένα είναι "επέκταση" ενώ το άλλο είναι καλώδιο σύνδεσης με συσκευή printer/modem κτλ)

Σόρυ, ήθελα να βάλω αυτό το λινκ (ήταν ακριβώς από κάτω)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750582

Όσο για τη μούρη, σε άλλο μαγαζί το είχα δει και σε μπλε πλαστικό και σε διαφανές και μπλαμπλα, δε λέει κάτι.

• Moderators
Δημοσ.

Τωρα που το ειδα σκοπευω να παραγγειλω 8 πραγματακια. Ερωτηση: Τους λετε τιποτα για gift? Για εχω φτασει εκει που γραφω την διευθυνση και δεν μου βγαζει καμια επιλογη να γραψω καποιο σχολιο για την αποστολη.

Μην πληρωσω τιποτα ασχετα εξοδα :)

Δημοσ.

Δεν εχω γραψει ποτε μου τιποτα, το στελνουν οπως αυτοι νομιζουν καλυτερα. Ποτε δεν εχω πληρωσει τελωνειο. Τονιζω οτι μιλαω για μικρη αξια, 10-30€ τα περισσοτερα.

Εαν ανησυχεις για το τελωνειο, γιατι δεν κανεις δυο παραγγελιες με διαφορα μιας εβδομαδας η δυο παραγγελιες μαζι με διαφορετικο ονομα και διευθυνση, χρησιμοποιησε το ονομα και την διευθυνση ενος φιλου. Σπασε τα πραγματα που θες στην μεση οσον αφορα την αξια και τον ογκο τους να μην χρυπησει στο ματι κανενος.

• Moderators
Δημοσ.
Δεν εχω γραψει ποτε μου τιποτα, το στελνουν οπως αυτοι νομιζουν καλυτερα. Ποτε δεν εχω πληρωσει τελωνειο. Τονιζω οτι μιλαω για μικρη αξια, 10-30€ τα περισσοτερα.

Εαν ανησυχεις για το τελωνειο, γιατι δεν κανεις δυο παραγγελιες με διαφορα μιας εβδομαδας η δυο παραγγελιες μαζι με διαφορετικο ονομα και διευθυνση, χρησιμοποιησε το ονομα και την διευθυνση ενος φιλου. Σπασε τα πραγματα που θες στην μεση οσον αφορα την αξια και τον ογκο τους να μην χρυπησει στο ματι κανενος.

Καλα λες, μαλλον θα τα σπασω, αν και ειναι 20 ευρω αξια και μινι διαστασεων τα gadgets. Αλλα καλυτερα να ειμαι ησυχος :-)

Δημοσ.

Απλά κάνε 2-3 παραγγελίες όποτε γουστάρεις... Απλά πρόσεξε τον συνδυασμό των πραγμάτων για να πληρώσεις όσα λιγότερα μεταφορικά γίνεται...

Προφανώς και τα κινέζικα κυκλώματα είναι τραγικά... Χάλια κολλήσεις, διάταξη λες και σχεδίαζε πίθηκος με το δάχτυλο του ποδιού και πολύ χαμηλή ποιότητα... Απλά τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται να είναι τέλειο για να δουλέψει σωστά, οπότε βολεύομαστε :)

Και η Sony οι τηλεοράσεις made in china είναι αλλά αν δεις τα ολοκληρωμένα τους είναι ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ...

Απλά παντού ότι πληρώνεις παίρνεις...

Δημοσ.
Απλά κάνε 2-3 παραγγελίες όποτε γουστάρεις... Απλά πρόσεξε τον συνδυασμό των πραγμάτων για να πληρώσεις όσα λιγότερα μεταφορικά γίνεται...

Δεν εχει ξεχωριστη χρεωση μεταφορικων. Η τουλαχιστον τα μεταφορικα ειναι ενσωματωμενα στην τιμη του προιοντος. Το εχω δοκιμασει, εχω παραγγειλει ενα μπιχλιμπιδι αξιας 1$ και ηρθε κανονικα μετα απο 20 ημερες. Να ξαναπω οτι παρολο που δεν εχει μεταφορικα το ebay σε αρκετα προιοντα ειναι φτηνοτερο και ας εχει επιπλεον χρεωση για μεταφορικα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...