padarofe Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Παιδια χαιρετω.Θελω να ρωτησω για πληροφοριες σχετικα με το σιτε dealextreme.com.Απο οτι εχω ακουσει το σιτε αυτο ειναι στην Κινα.Τα προιοντα που εχει εκει ειναι μουφα η μπορω να τα επιστευτω???Εκτος αυτου θελω να ρωτησω εαν ειναι κατι σαν εβαυ δηλ πουλανε και πωλητες σαν ατομα η τα προιοντα αυτα τα διαθετει στο κοινο μια εταιρεια??Πχ εχω δει κατι κινητα με εξευτελιστικες τιμες και μου προξενησε το ενδιαφερον και μαθω εαν καποιος εχει αγορασει τιποτα απο εκει και τι παιζει λιγο με το τελωνειο γιατι αν τα πραγματα ειναι αυθεντικα τοτε να αρχιζω να αγοραζω....thnx
aXer Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Το dealextreme μου το πρότεινε ένας φίλος που είχε κάνει πολλές αγορές και γενικά ήταν ενθουσιασμένος από την ποικιλία πραγμάτων που έβρισκε εκεί. Έχω κάνει και εγώ 2-3 αγορές και τουλάχιστον σε αυτά που πήρα, είναι ακριβώς ότι περίμενα. Είναι καθαρά εμπορικό site. Δεν κάνει δημοπρασίες και δεν μπορείς να πουλήσεις. Δεν θα βρεις brand names, όλα είναι "κινεζιές" αλλά τουλάχιστον ξέρεις τι παίρνεις. Συγκεκριμένα έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την αγορά ενός σετ αισθητήρων παρκαρίσματος που τους πήρα 23€ και τους πέρασα μόνος στο Corsa της γυναίκας μου και δουλεύουν ΑΨΟΓΑ και είναι πολύ καλύτερης ποιότητας από αυτούς που μου έβαλε η τοπική αντιπροσωπεία OPEL σαν δώρο όταν είχα πάρει το δικό μου αμάξι. Γενικά, ψάχνε για πράγματα που έχουν reviews αγοραστών και βαθμολογίες (κάτι που το ebay τώρα άρχισε σιγά σιγά να υιοθετεί)
forgotten Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 ειναι εταιρια στη κινα δεν ειναι ebay καμια σχεση,ναι ειναι αξιοπιστο σε οτι πουλα πηρα αρκετα gadget γενικα δεν παιρνουν συνηθως απο τελωνειο αν ειναι μικρα δεματα . παιρνουν περιπου 20 μερες να ρθουν ....
padarofe Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 δηλαδη αυτα που πουλανε ειναι μουφα???δεν προκειτε να βρω κατι αυθεντικο ???
mariosCS Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 δηλαδη αυτα που πουλανε ειναι μουφα???δεν προκειτε να βρω κατι αυθεντικο ??? Τι εννοείς μούφα; Είναι αυτό που λένε ! Δεν έχει γνωστές μάρκες. Μούφα είναι όταν σου λέει "είναι ΝΟΚΙΑ", αλλά τελικά είναι NOKIO. Πρόσεχε απλά τις περιγραφές και δεν λένε "ψέματα". Είναι αυτό που περιγράφουν. Αν θες για κάτι συγκεκριμένο και δεν είσαι σίγουρος, πόσταρε το να το δούμε και να σου πούμε.
aXer Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Πάρε το οτιδήποτε ΕΠΩΝΥΜΟ ηλεκτρονικό έχεις αγοράσει τα τελευταία 5 χρόνια, γύρνα το ανάποδα και δες χώρα κατασκευής. Made In China. Μάρκες δεν θα βρεις αλλά θα βρεις ρέπλικες οι οποίες πολλές φορές δεν υστερούν σε τίποτα από τις "μάρκες".
PCharon Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Κι εγώ θα πω πως είναι αξιόπιστο, έχω κάνει μικροπαραγγελίες αρκετές φορές. Πάντως ρε παιδιά έχω κάνει αυτή τη στιγμή μια παραγγελία κι έχω ανησυχήσει. Ήταν αρκετά μικροπραγματάκια (σα δεματάκι μάλλον θα το έχουν κάνει). Υπάρχει tracking number (κανονική αποστολή, όχι EMS) και το ταχυδρομείο τους εκεί γράφει "posted on 22-Oct-2010" και ακόμα δεν έχει έρθει τίποτα Ελλάδα (δοκιμάζω καθημερινά)! Είναι αρκετές ημέρες από τις 22 του Οκτώβρη, να αρχίσω να ανησυχώ; Υπάρχει περίπτωση να το βούτηξαν πριν φτάσει Ελλάδα; Υπάρχει περίπτωση να το βουτήξουν στην Ελλάδα πριν προλάβει να καταγραφεί πως έφτασε; Έχει κάποιος εμπειρία με παραγγελία από εκεί που άργησε πολύ;
orck Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Χαρε μην ανυσηχεις, αργει αρκετα μερικες φορες. Εγω δεν θα εκανα τιποτα απλα θα περιμενα. Το dealextreme ειναι καλο. Υπαρχουν προιοντα ομως που τα βρισκω ακομη και στην μιση τιμη με τα μεταφορικα φυσικα. Διαλεξτε τι θελετε και ριξτε μια ματια και στο ebay. Σε οσες αγορες εχω κανει δεν ειχα προβλημα, με εξαιρεση ενα φορτιστη usb ο οποιος χαλασε το βυσμα την πρωτη εβδομαδα, αλλα με περιπου 1€ δεν περιμενα κατι καλυτερο.
pankol Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 και γω έχω κάνει κάποιες αγορές , λίγες βέβαια και όλες με κόστος κάτω από 15€. όλα έχουν βγει αρκετά καλά μέχρι τώρα. πάντως θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο, αν βρείτε κάτι , ψάξτε το και στο e-bay. εγώ πχ μια ζυγαριά που ήθελα, την είχα βρει στο dealextreme 9 €, ενώ βρήκα ακριβώς την ίδια από το e-bay στα 4,8 € μαζί με μεταφορικά...
PCharon Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Χαρε μην ανυσηχεις, αργει αρκετα μερικες φορες. Εγω δεν θα εκανα τιποτα απλα θα περιμενα. Ευχαριστώ πολύ που είπες κάτι, γιατί όντως είχα αρχίσει να πιστεύω πως κάτι πήγε στραβά. Βασικά τις όσες φορές είχα παραγγείλει ήρθαν πολύ γρήγορα γι αυτό μου κάνει εντύπωση. Ά, να πως κι εγώ κάτι για τα αντικείμενα, από την εμπειρία μου. - Μερικά πραγματάκια που έχει είναι εξαιρετικά και σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές εν σχέση με εδώ (πχ φακοί). - Μερικά πραγματάκια αξίζουν λόγω σπανιότητας (δε τα βρίσκεις εδώ δηλαδή στο εμπόριο). - Μερικά είναι τελείως "κινεζιές" (aXer, η λέξη μπήκε στο λεξικό) και πρόκειται να χαλάσουν εντός ημερών/εβδομάδων/μηνών. Γενικώς τα περισσότερα ηλεκτρονικά που είναι κινέζικου σχεδιασμού είναι πολύ χαμηλής ποιότητας κατασκευής. Το επιχείρημα "μα κι αυτά που είναι μάρκες κτλ είναι Made in China" ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΟΛΟΥ, διότι τα επώνυμα προϊόντα δεν έχουν σχεδιαστεί από Κινέζους ηλεκτρονικούς που κάνουν την πρακτική τους, είναι σωστής κατασκευής (όχι κολλημένα/συναρμολογημένα στο χέρι και όπως βγει) και καλής ποιότητας σε εργοστάσια προδιαγραφών και δεν έχουν καμία σχέση με τις "ντόπιες κινεζιές". - Μερικά είναι αυτό που λέμε 'β/'γ διαλογής, όπως πχ μπαταρίες/lazer/διάφορα άλλα που τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους δεν ισχύουν παρά μόνο κατά σύμπτωση. Θέλει πολύ ξεδιάλεγμα για κάτι τέτοια και λίγη τύχη. Πάντα θέλει καλό διάλεγμα, προσοχή στα σχόλια και τύχη να μη σου έρθει το πιο στραβό κομμάτι του καλαθιού (καταστάσεις DOA δεν είναι σπάνιες, πάντως ανταποκρίνονται και δε χάνεις). Η δυνατότητα που έχουν δώσει για ελεύθερο σχολιασμό χωρίς λογοκρισία, η οργάνωσή και η συνέπειά τους προς τον αγοραστή, ΒΑΖΟΥΝ ΓΥΑΛΙΑ σε κάθε ΕΜΠΟΡΑΚΟ της συμφοράς από δω μεριά.
poedeer7 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Κι εγώ θα πω πως είναι αξιόπιστο, έχω κάνει μικροπαραγγελίες αρκετές φορές. Πάντως ρε παιδιά έχω κάνει αυτή τη στιγμή μια παραγγελία κι έχω ανησυχήσει. Ήταν αρκετά μικροπραγματάκια (σα δεματάκι μάλλον θα το έχουν κάνει). Υπάρχει tracking number (κανονική αποστολή, όχι EMS) και το ταχυδρομείο τους εκεί γράφει "posted on 22-Oct-2010" και ακόμα δεν έχει έρθει τίποτα Ελλάδα (δοκιμάζω καθημερινά)! Είναι αρκετές ημέρες από τις 22 του Οκτώβρη, να αρχίσω να ανησυχώ; Υπάρχει περίπτωση να το βούτηξαν πριν φτάσει Ελλάδα; Υπάρχει περίπτωση να το βουτήξουν στην Ελλάδα πριν προλάβει να καταγραφεί πως έφτασε; Έχει κάποιος εμπειρία με παραγγελία από εκεί που άργησε πολύ; Aρχικα ξεκιναμε οτι οτι και να παραγγειλεις θα αργησει!Υπαρχει μια εξαιρεση να ειναι μονο ενα πραγμα στη παραγγελια τοτε ναι στελνουν αμεσα.Τσεκαρε στο hong kong post αν λεει departed για ελλαδα.Αν λεει απλα posted τοτε δεν εχει φυγει και οι μερες που περιμενεις ειναι λογικες.Αν εχει φυγει κανει συνηθως 3-4 εργασιμες να εμφανιστει στο Tracking των δικων μας ελτα.Παντως οσα εχω παραγγειλει εχουν ερθει ολα και μιλαμε για παραγγελιες 80$ χωρις εννοειται να πληρωσω τελωνειο για οτιδηποτε.Δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα βαζω παντα to gift package(τζαμπα ειναι!)
PCharon Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Τσεκαρε στο hong kong post αν λεει departed για ελλαδα.Αν λεει απλα posted τοτε δεν εχει φυγει και οι μερες που περιμενεις ειναι λογικες.Αν εχει φυγει κανει συνηθως 3-4 εργασιμες να εμφανιστει στο Tracking των δικων μας ελτα. Ά, μάλιστα, posted λέει ακόμα! Ευχαριστώ πολύ, δεν το είχα προσέξει πως αλλάζει μετά. Τώρα χαλάρωσα πλήρως! Μα κι εγώ όντως θυμάμαι μία φορά που είχε έρθει σε τρεις ημέρες, τότε φαίνεται έκατσε φάση και το έστειλαν πολύ σύντομα από το εκεί ταχυδρομείο ενώ τώρα μάλλον το καθυστέρησαν το θέμα. Είπα κι εγώ... Πολύ χρήσιμες οι διευκρινήσεις σας παίδες.
VonLoutsos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Έχω και εγώ αγοράσει από το deal extreme την flash card για το NDSi XL που έχω...καθώς και μια θήκη για το PSP. Μπορώ να πω για την θήκη οτι βγήκε πάρα πολύ καλή και κρατάει ακόμα ως ποιότητα χωρίς να είναι κάτι το πανάκριβο και επιπλέον για την κάρτα ήταν αυθεντικότατη ( έβαλα το serial number της στο site το κατασκευαστή ). Γενικά το θεωρώ καλό ως μαγαζί και αξιόπιστο.
PCharon Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Ώπα, ξέχασα ένα αρνητικό νωρίτερα. Έχω προσέξει - και ειδικά τον τελευταίο καιρό σε νέες αναρτήσεις - πως οι τιμές που έχουν πολλά αντικείμενα δεν είναι καθόλου μα καθόλου "κινέζικες", κάθε άλλο μάλιστα μπορεί και να υπερβαίνουν τις τιμές που βρίσκουμε τα ίδια (επώνυμα ενίοτε) πράγματα εδώ. Την έχουν δει λίγο οι Κινέζοι και μερικά πράγματα τα πουλάνε σε Ευρωπαϊκές/Αμερικάνικες τιμές ή και παραπάνω και όχι με βάση το εκεί κόστος. Ένα απλό παράδειγμα: καλώδιο επέκτασης USB Από Κίνα: $4.33 (3,11€) http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.34023 Από εδώ: 1,72€ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750580 ...και άλλα καλώδια, PC parts, ηλεκτρονικά όργανα και εξαρτήματα κτλ κατά περίπτωση αντικείμενα που θα πέσουν στο μάτι σας, θα έλεγα πως δεν είναι σε καθόλου ελκυστικές τιμές εν σχέση με τις εδώ ή με την ποιότητά τους. Είπαμε, θέλει διάλεγμα το πράγμα...
aXer Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Γενικώς τα περισσότερα ηλεκτρονικά που είναι κινέζικου σχεδιασμού είναι πολύ χαμηλής ποιότητας κατασκευής. Το επιχείρημα "μα κι αυτά που είναι μάρκες κτλ είναι Made in China" ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΟΛΟΥ, διότι τα επώνυμα προϊόντα δεν έχουν σχεδιαστεί από Κινέζους ηλεκτρονικούς που κάνουν την πρακτική τους, είναι σωστής κατασκευής (όχι κολλημένα/συναρμολογημένα στο χέρι και όπως βγει) και καλής ποιότητας σε εργοστάσια προδιαγραφών και δεν έχουν καμία σχέση με τις "ντόπιες κινεζιές". Ναι αλλά το θέμα είναι ότι δεν νομίζω να υφίσταται τέτοιο πράγμα "Κινέζικος Σχεδιασμός". Όλα τα ηλεκτρονικά τα τελευταία χρόνια είναι"φασόν". Αντιγραφές δηλαδή, δεν υπάρχει πρωτοτυπία. Σιγά τώρα μην δώσουν λεφτά για Research & Development. Οπότε όλα είναι φωτοαντίγραφα original εξαρτημάτων. Το θέμα είναι κατα πόσο είναι καλή η αντιγραφή. Όσον αφορά το καλώδιο που έδειξες, το κινέζικο είναι διαφανές/μπλε...πιο μούρικο (Άσε που αν το παρατηρήσεις το ένα είναι "επέκταση" ενώ το άλλο είναι καλώδιο σύνδεσης με συσκευή printer/modem κτλ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.