Προς το περιεχόμενο

amd phenom ii x6 1075t 3.0ghz vs. intel core i5-760 2.8ghz

vageliskar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα παιδια.Ειμαι σε αναζητηση επεξεργαστη αυτες τις μερες για το καινουριο μου pc αυτες τις μερες κ εχω καταληξει σε αυτα τα 2.Δεν εχω βρει ακομα ακρη ομως γιατι σε διαφορες κριτικες κ benchmark που εχω δει οι αποψεις διίστανται.6 πυρινος amd στα 3,0ghz η 4πυρινος intel στα 2,8ghz??

Δημοσ.

καταρχην να σου πω οτι δεν ειμαι κ πολυ σχετικος,αλλα μονο στην συγκεκριμενη σελιδα βλεπω το amd πολυ παραπανω.το θελω για σχεδιαστικα προγραμματα οπως autocad 11 κ archicad αλλα κ παιχνιδια.να σου πω οτι εχω επιλεξει αυτη την καρτα γραφικων

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516367

Δημοσ.

Τσέκαρε κι εδώ : http://www.anandtech.com/bench/Product/191?vs=185 . Multithreaded εφαρμογές που υποστηρίζουν πάνω απο 4 πυρήνες επωφελούνται κυρίως απο τον phenom, δεν είναι και πολλες. Σε γενικές γραμμές βλέπω τον ι5 καλύτερο, όχι όμως πολύ καλυτερο.

Δημοσ.

περα απο benchmarks -που οι διαφορες ειναι πολυ μικρες- θα σου πω το εξης απλο, αν θελεις να κρατησεις το πισι οσο καιρο μπορεις και να μην αλλαζεις καθε χρονο, παρε τον 6πυρηνο και βαλε μπολικη ραμ. ειδικα για σενα!

Δημοσ.
περα απο benchmarks -που οι διαφορες ειναι πολυ μικρες- θα σου πω το εξης απλο, αν θελεις να κρατησεις το πισι οσο καιρο μπορεις και να μην αλλαζεις καθε χρονο, παρε τον 6πυρηνο και βαλε μπολικη ραμ. ειδικα για σενα!

+1 και αν μπορείς να δόσεις λίγο παραπάνω για να πάρεις τον 1090Τ που είναι λίγο καλύτερος από τον 1075T.Αλλιώς αυτό που είπε ο αποπανό.

Δημοσ.

O 1090T με 8GB Server DDR3 ECC Non-registered μνήμες της Kingston και μια ASUS 890gx μητρική είναι ότι χρειάζεσαι. Αυτό θα έστηνα εγώ για ένα αξιόπιστο, σταθερό και οικονομικό workstation, την πολυτέλεια της ECC μνήμης δεν την έχεις εύκολα σε Intel, εκτός εάν πληρώσεις και πολύ καλά μάλιστα.

http://www.tech-faq.com/ecc-memory.html

http://perspectives.mvdirona.com/2009/10/07/YouReallyDONeedECCMemory.aspx

Δημοσ.

ναι σιγουρα δεν εχω σκοπο να αλλαζω καθε χρονο επεξεργαστη.το θεμα ομως ειναι μηπως επειδη σημερα ολες οι εφαρμογες κ τα παιχνιδια ''βλεπουν'' 4 πυρινες μηπως με τον 6 πυρινο amd που εχει μνημη cashe L2 6x512 θα ηταν προτιμοτερος ο 760.οσο για τον 1090 ειναι 40 ευρω πανω..

Δημοσ.

Πρόσφατα αγοράσαμε (ακόμα ένα pc) για το γραφείο. Phenom II X6 1075T + 8GB μνήμη.

Τρέξαμε την ίδια σκηνή (single frame render) σε όλα τα pc (3DSMAx + Vray 1.53 -- 64bit).

AMD Phenom X6 1075T: 12 λεπτά περίπου

Intel i7 920: στα 2.8 GHz: 14 λεπτά περίπου

Intel Q6600: στα 29 λεπτά περίπου

Νομίζω ότι σου δίνω την απάντηση καθώς δε περίμενα να δω τέτοια διαφορά με τον i7 920 (που ουσιαστικά τον έχω κάνει 930). Δε ξέρω τι λένε τα sites και τα υπόλοιπα κόλπα, εγώ ξέρω ότι o X6 1075T είναι πιο γρήγορος από τον i7 930 και συνολικά πιο φθηνός.

(πλέον ο Q6600 θα κρατηθεί render farm).

Δημοσ.

Αυτη τη στιγμη οπως ειναι τα πραγματα στην αγορα συμφερει Ο 1090T .

Φυσικα κοιτα να επιλεξεις καλο κουτακι και καλη ψυκτρα.

Μην πας σε i5.

Δημοσ.
ναι σιγουρα δεν εχω σκοπο να αλλαζω καθε χρονο επεξεργαστη.το θεμα ομως ειναι μηπως επειδη σημερα ολες οι εφαρμογες κ τα παιχνιδια ''βλεπουν'' 4 πυρινες μηπως με τον 6 πυρινο amd που εχει μνημη cashe L2 6x512 θα ηταν προτιμοτερος ο 760.οσο για τον 1090 ειναι 40 ευρω πανω..

Εαν είναι για παιχνίδια, τότες καρφωτά στον i5 760 της Intel. Η δικιά μου πρόταση με τον 1090T η τον 1075Τ και την ECC RAM υποστήριξη είναι αποκλειστικά για αξιόπιστα workstations.

Δημοσ.

Παρακαλώ, αυτό είναι το αυτονόητο.

Απλά όταν βλέπω benchmarks από διάφορους, ιστοσελίδες και μη, που γράφουν ότι να ναι, ε τότε θεωρώ ότι πρέπει να πω τα δικά μου αποτελέσματα που είναι καθημερινότητα στην εργασία μου.

Από το site που δίνεις tmjuju εγώ καταλαβαίνω ότι δεν αξίζει να πάρω ούτε i7 980x διότι με λιγότερα λεφτά φτιάχνω 2 συστήματα με 1090Τ και είμαι πολύ πιο γρήγορος! Και για διαφορές της τάξης των 2-5 δευτερολέπτων δεν βλέπω το νόημα να πάρω intel... Μόνο διαφήμιση είναι πλέον!

Αν περίσσευαν τα χρήματα θα έστεινα μία render farm από την αρχή με AMD, για την ώρα βολεύομαι με ότι υπάρχει στο γραφείο.

Δημοσ.
Παρακαλώ, αυτό είναι το αυτονόητο.

Απλά όταν βλέπω benchmarks από διάφορους, ιστοσελίδες και μη, που γράφουν ότι να ναι, ε τότε θεωρώ ότι πρέπει να πω τα δικά μου αποτελέσματα που είναι καθημερινότητα στην εργασία μου.

Από το site που δίνεις tmjuju εγώ καταλαβαίνω ότι δεν αξίζει να πάρω ούτε i7 980x διότι με λιγότερα λεφτά φτιάχνω 2 συστήματα με 1090Τ και είμαι πολύ πιο γρήγορος! Και για διαφορές της τάξης των 2-5 δευτερολέπτων δεν βλέπω το νόημα να πάρω intel... Μόνο διαφήμιση είναι πλέον!

Αν περίσσευαν τα χρήματα θα έστεινα μία render farm από την αρχή με AMD, για την ώρα βολεύομαι με ότι υπάρχει στο γραφείο.

Οποτεδήποτε χρειαστείς βοήθεια / παρέα για στήσιμο vray farm – στείλε ένα ΡΜ :-) Έχω βοηθήσει να χτιστούν μπόλικα. Αν και συνήθως βάζουμε τα παλιότερα pc στη φάρμα commodity hardware etc. Και οι 6χ μένουν συνήθως σα workstations μπροστά από ανθρώπους και όχι κρυμμένα σε ντουλάπες :-)

Δημοσ.

Ευχαριστώ φίλε μου, αν χρειαστώ βοήθεια θα σε έχω υπ' όψιν! Για την ώρα όμως είμαι ΟΚ αφού με τους άλλους 2 που έχουμε το γραφείο τα πάμε τέλεια με το στήσιμο.

Αυτή τη στιγμή σε φάρμα έχω τα εξής πρόβατα:

3x Q6600 @ 2.8GHZ + 4GB memo

4x Athlon X2 5800 @ 3GHz +4GB memo

και φυσικά οι υπολογιστές που δουλεύουμε (σύνολο 4 ακόμα), αν παρουσιαστεί ανάγκη τους χώνουμε και αυτούς! Κυρίως βράδια που δεν είμαστε στο χώρο.

Γενικά έχουμε επάρκεια από επεξεργαστική ισχύ αλλά λέμε να μη κάνουμε τίποτα ακόμα από πλευράς CPU μιας και o Vray το γυρίζει σε κάρτες γραφικών, οπότε λέμε να περιμένουμε τις επιλογές μας και με τους άλλους renderers ( maxwell κυρίως και λοιποί).

Η αλήθεια είναι όμως ότι έχει μπει το μικρόβιο που λέγετε Phenom X6 1075T και το πολεμάμε ακόμα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...