liopyr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Στη νεοελληνική δεν υπάρχει κανένα νόημα να λέμε "Δόξα το Θεό". Τι συντακτικό νόημα έχει αυτή η φράση; [..] Γιατί έχει κάποιο άλλο νόημα αυτή η φράση;
washcloud Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Μόλις ξεκόψουν (ψοφήσουν ) θα μιλάμε όλοι τη νεοελληνική. Εγώ πάντως θα σας θάψω όλους. Εν καιρώ.
nikomas50 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Για μας τους εξηντάρηδες είναι και θέμα αισθητικής η ύπαρξη τόνων στο κείμενο. Πείτε με (και όχι πέστε με) γεροπαρατατικό αλλά όταν βλέπω άτονες λέξεις αισθάνομαι σαν ν' ακούω τη "Φτωχολογιά" και την "Άπονη ζωή" από το Στέλιο (και όχι απ' το Γρηγόρη).
saya Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Εγω δεν ξερω τι μου την σπαει πιο πολυ;Το χυμα τυπου .Τι ορεα που ειστε εδο μαγκαις . Η το τελειως ατσαλακωτο και αψογο τυπου εκανες λαθος ενα ι εκει.Ντροπη.Και τα δυο ακρα ειναι ..τι διαφορα εχουν; Γενικα ειναι το ιδιο .Ο ενας θελει να υποχρεωσει τον αλλο να τον δεχεται να γραφει χαλια και ανορθογραφα οπως αυτος θελει και ο αλλος θελει να υποχρεωσει τον αλλο να γραφει σονι και καλα αψογα οπως του ιδιου του αρεσει .Οτι θελει ο καθενας .Αλλα μην ειστε των ακρων και απλα μην νομιζετε οτι μπορειτε να το επιβαλλετε σονι και καλα.
orotoi Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 όπως έχει γραφτεί και παραπάνω.. δε ζητά κανείς την υποχρεωτική σωστή γραφή αλλα είναι μια προτροπή προς αυτή. Και φυσικά δε μπορούμε να εξισώσουμε τις δύο περιπτώσεις γιατί η μια ζητά/προτρέπει να γίνει κάτι λάθος ενώ η άλλη κάτι σωστό.
pigeon Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Αλλα μην ειστε των ακρων και απλα μην νομιζετε οτι μπορειτε να το επιβαλλετε σονι και καλα. To σονι γράφαιτε με "οι". Κατά τα λιπά συμφόνω κε έγω με εσσένα αλά που να βρης το δήκεο σ'αυτοί τιν παλιοκενωνία.
cosmos000 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 To σονι γράφαιτε με "οι". Κατά τα λιπά συμφόνω κε έγω με εσσένα αλά που να βρης το δήκεο σ'αυτοί τιν παλιοκενωνία. Λάθος κάνεις...σωστά γράφεται sony!!!!
saya Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 To σονι γράφαιτε με "οι". Κατά τα λιπά συμφόνω κε έγω με εσσένα αλά που να βρης το δήκεο σ'αυτοί τιν παλιοκενωνία. Ειναι το ρημα το σωνει βασικα ..Σωνει και καλα λοιπον .Γελασαμε παλι:lol:Tωρα θα ελεγα το πως εκανες την συζητηση αλλα ..
pigeon Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Tωρα θα ελεγα το πως εκανες την συζητηση αλλα .. Μα τι μπορεί να μη σου άρεσε στην απάντησή μου! Ελληνικά γράφω, νόημα βγάζεις, να γράφουμε έτσι από αύριο λοιπον;
washcloud Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Εγω δεν ξερω τι μου την σπαει πιο πολυ;Το χυμα τυπου .Τι ορεα που ειστε εδο μαγκαις . Η το τελειως ατσαλακωτο και αψογο τυπου εκανες λαθος ενα ι εκει.Ντροπη.Και τα δυο ακρα ειναι ..τι διαφορα εχουν; Γενικα ειναι το ιδιο .Ο ενας θελει να υποχρεωσει τον αλλο να τον δεχεται να γραφει χαλια και ανορθογραφα οπως αυτος θελει και ο αλλος θελει να υποχρεωσει τον αλλο να γραφει σονι και καλα αψογα οπως του ιδιου του αρεσει .Οτι θελει ο καθενας .Αλλα μην ειστε των ακρων και απλα μην νομιζετε οτι μπορειτε να το επιβαλλετε σονι και καλα. Εγώ πάλι δεν ξέρω τί μου την σπάει πιο πολύ : Αυτός που κλέβει είτε επειδή πεινάει - είτε επειδή έτσι τον βολεύει και φωνάζει να φύγει ο νοικοκύρης ή ο νοικοκύρης που είτε έμμεσα είτε άμεσα εκμεταλλεύεται την υπεραξία κάποιου και φωνάζει του κλέφτη Ντροπή. Και τα δύο ακραία είναι... Τί διαφορά έχουν; Γενικά είναι το ίδιο : ο ένας θέλει να υποχρεώσει τον άλλο να τον δέχεται να του παίρνει ένα κομμάτι βιός, όπως αυτός θέλει - κι ο άλλος θέλει να υποχρεώσει τον άλλο να δουλεύει Sony και καλά για 592€ τον μήνα/τηρώντας τους νόμους, επειδή αυτουνού έτσι του αρέσει. Ό,τι του καπνίσει του καθ' ένα δηλαδή... Αλλά μην είστε των άκρων, απλώς νομίζοντας ότι μπορείτε να επιβληθείτε στον άλλον...Sony και καλά. Διότι υπάρχει πάντα και η Samsung.
saya Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Εγώ πάλι δεν ξέρω τί μου την σπάει πιο πολύ : Αυτός που κλέβει είτε επειδή πεινάει - είτε επειδή έτσι τον βολεύει και φωνάζει να φύγει ο νοικοκύρης ή ο νοικοκύρης που είτε έμμεσα είτε άμεσα εκμεταλλεύεται την υπεραξία κάποιου και φωνάζει του κλέφτη Ντροπή. Και τα δύο ακραία είναι... Τί διαφορά έχουν; Γενικά είναι το ίδιο : ο ένας θέλει να υποχρεώσει τον άλλο να τον δέχεται να του παίρνει ένα κομμάτι βιός, όπως αυτός θέλει - κι ο άλλος θέλει να υποχρεώσει τον άλλο να δουλεύει Sony και καλά για 592€ τον μήνα/τηρώντας τους νόμους, επειδή αυτουνού έτσι του αρέσει. Ό,τι του καπνίσει του καθ' ένα δηλαδή... Αλλά μην είστε των άκρων, απλώς νομίζοντας ότι μπορείτε να επιβληθείτε στον άλλον...Sony και καλά. Διότι υπάρχει πάντα και η Samsung. :shock: υπαρχει και η samsung; Ουαου.
phanispal Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Τουλάχιστον αναγνωρίζουμε ποιο είναι (ή θα ήταν) το σωστό ή έχουμε και σε αυτό πρόβλημα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.