Προς το περιεχόμενο

Ati 4890 1gb CF πρόβλημα

SwAToNeR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Προσπαθώ να κάνω crossfire 2 κάρτες γραφικών ati 4890. Έχω μια Gigabyte Vapor-X και μια Albatron.

Η μητρική είναι μια MSI Big Bang-Trinergy με i5 760 πάνω και 2 dimm Kingston Hyper-X.

Τροφοδοτικό έχω Thermatake Toughpower 700w το οποίο θεωρώ είναι αρκετό. Όπως υπολόγισα το σύστημα θέλει 600w για να δουλέψει άρα είμαστε καλά υποθέτω.

Έκανα δοκιμές με κάθε κάρτα ξεχωριστά στο 3D Vantage και παίζουν χωρίς πρόβλημα αλλά ως crossfire μετά από 10 λεπτά και αφού φτάνει στο 3ο test το Vantage κρασάρουν οι κάρτες και κάνει reboot το μηχάνημα. Δοκίμασα με drivers 10.10 και μου έκανε το ίδιο. Δοκίμασα και με 10.5 και profiles ίδια έκδοση και πάλι τα ίδια.

Επίσης δοκίμασα και Fumark σε κάθε κάρτα για 10 λεπτά αλλά δεν είχαν πρόβλημα.

Από θερμοκρασίες δεν έχω πρόβλημα, 81 max η κάρτα που είναι και κοντά στον επεξεργαστή και 79 max η 2η. Cpu temps 46 βαθμούς σε full load.

Τις ιδέες σας γιατί αλλιώς με βλέπω να τις τρώω τις κάρτες.

Δημοσ.

για δες εχει μια επιλογη στο bios Που να λεει κατι περι επικοινωνιας των gfx gfx2 μεσω pci bus?

τον συνδετηρα τον εχεις βαλει φανταζομαι ε?

Δημοσ.
Καλημέρα,

Προσπαθώ να κάνω crossfire 2 κάρτες γραφικών ati 4890. Έχω μια Gigabyte Vapor-X και μια Albatron.

Η μητρική είναι μια MSI Big Bang-Trinergy με i5 760 πάνω και 2 dimm Kingston Hyper-X.

Τροφοδοτικό έχω Thermatake Toughpower 700w το οποίο θεωρώ είναι αρκετό. Όπως υπολόγισα το σύστημα θέλει 600w για να δουλέψει άρα είμαστε καλά υποθέτω.

Έκανα δοκιμές με κάθε κάρτα ξεχωριστά στο 3D Vantage και παίζουν χωρίς πρόβλημα αλλά ως crossfire μετά από 10 λεπτά και αφού φτάνει στο 3ο test το Vantage κρασάρουν οι κάρτες και κάνει reboot το μηχάνημα. Δοκίμασα με drivers 10.10 και μου έκανε το ίδιο. Δοκίμασα και με 10.5 και profiles ίδια έκδοση και πάλι τα ίδια.

Επίσης δοκίμασα και Fumark σε κάθε κάρτα για 10 λεπτά αλλά δεν είχαν πρόβλημα.

Από θερμοκρασίες δεν έχω πρόβλημα, 81 max η κάρτα που είναι και κοντά στον επεξεργαστή και 79 max η 2η. Cpu temps 46 βαθμούς σε full load.

Τις ιδέες σας γιατί αλλιώς με βλέπω να τις τρώω τις κάρτες.

Οπως ακριβως το ειπες. Θεωρεις+υποθετεις. Αποτι φαινεται ομως δεν ισχυει και στην πραξη οτι σε φτανει το τροφοδοτικο.

Ειναι φως φαναρι οτι δεν φτανουν τα watt αφου στο κανει σε κανασταση load των καρτων και μονον τοτε. Αν ηταν πχ μνημες θα στο εκανε random στιγμες. Γενικα το reboot κατα το benchmarking vga ειναι καμπανακι τροφοδοτικου συνηθως.

Γενικα 700w για cf 4890 νομιζω οτι κατα κανονα ειναι λιγα, ασε που το τροφοδοτικο σου αν εχει γυρω στο 80% eff με το ζορι βγαζει 600 πραγματικα watt.

Δημοσ.

Midi στην αρχή νόμιζα ότι μπορεί να είναι εντάξει και ξεκίνησα να παίξω ένα παιχνίδι. Και σε άσχετες στιγμές πέταγε μπλε οθόνη.

Υποψιάζομαι σοβαρά το τροφοδοτικό αλλά δεν υπάρχει κανένας γνωστός γύρω να μου δανείσει κανένα μεγαλύτερο για δοκιμή.

Και δεν διαθέτω 180+ ευρώ για καινούργιο τροφοδοτικό :( άρα μάλλον θα τις φάω τις κάρτες.

Δημοσ.

Συμβουλη που βλεπω "βατη". Σκοτωσε τις καρτες σου γυρω στα 110-150 ευρω εκαστη (αναλογως ποση υπομονη εχεις) και χτυπα μια 6870. Δε θα μεινεις πισω σε επιδοσεις, ασε που θα γλυτωσεις και το microslutering. Αν το cf συνεχιζει να σε ενδιαφερει τοτε μελλοντικα χτυπα αλλη μια καρτα και εκτιναξου απο επιδοσεις. Σιγουρα θα σε φτανουν και τα watts σε αυτην την περιπτωση. υποθετω και τα ampere στα οποια αναφερεται ο Lucid.

Eτσι βγαινεις κερδισμενος οικονομικα -και οχι μονο- σε σχεση με το να δωσεις 150+ ευρω απλα για ενα νεο τροφοδοτικο.

ΥΓ. Ολα αυτα αφου βεβαιωθεις 1000% με καποιο τροπο οτι ειναι θεμα τροφοδοτικου

ΥΓ2. Και η bsod στα games παραπεμπει στο οτι καποιο υποσυστημα πιθανως να παιρνει λιγοτερη τροφοδοσια αποση χρειαζεται τη δεδομενη στιγμη. Φυσικα καλο ειναι να μας πεις και το stop message να μη λεμε αερολογιες, αλλα οπως και να εχει ολες οι ενδειξεις συνηγορουν προς την ελλειπη τροφοδοσια.

Δημοσ.
Συμβουλη που βλεπω "βατη". Σκοτωσε τις καρτες σου γυρω στα 110-150 ευρω εκαστη (αναλογως ποση υπομονη εχεις) και χτυπα μια 6870. Δε θα μεινεις πισω σε επιδοσεις, ασε που θα γλυτωσεις και το microslutering. Αν το cf συνεχιζει να σε ενδιαφερει τοτε μελλοντικα χτυπα αλλη μια καρτα και εκτιναξου απο επιδοσεις. Σιγουρα θα σε φτανουν και τα watts σε αυτην την περιπτωση. υποθετω και τα ampere στα οποια αναφερεται ο Lucid.

Eτσι βγαινεις κερδισμενος οικονομικα -και οχι μονο- σε σχεση με το να δωσεις 150+ ευρω απλα για νεο τροφοδοτικο.

αν δείς την υπογραφή μου θα καταλάβεις οτι η υπομονή έχει και τα όρια της.. οι κάρτες είναι πολύ δυνατές, το θέμα είναι οτι ο έλληνας φοβάται το μεταχειρισμένο (έχει καλομάθει στο καινούριο-και βάζω και τον εαυτό μου μέσα) και προτιμάει να τον κοροιδεύει ένα μαγαζί τύπου πλαίσιο με "εκθεσιακά κομμάτια" ...

εγώ πιστεύω (χωρίς να είμαι σίγουρος) οτι κάτι τέτοιο θα σου είναι μια χαρά: http://www.multirama.gr/products/product?pid=0520381&catid=020500

Δημοσ.
αν δείς την υπογραφή μου θα καταλάβεις οτι η υπομονή έχει και τα όρια της.. οι κάρτες είναι πολύ δυνατές, το θέμα είναι οτι ο έλληνας φοβάται το μεταχειρισμένο (έχει καλομάθει στο καινούριο-και βάζω και τον εαυτό μου μέσα) και προτιμάει να τον κοροιδεύει ένα μαγαζί τύπου πλαίσιο με "εκθεσιακά κομμάτια" ...

εγώ πιστεύω (χωρίς να είμαι σίγουρος) οτι κάτι τέτοιο θα σου είναι μια χαρά: http://www.multirama.gr/products/product?pid=0520381&catid=020500

Οχι ρε συ 2 χ 4890 με 550w τροφοδοτικο. Μιλαμε για πολυ ενεργοβορες καρτες.

Οσο για την υπογραφη σου τι να πω, εισαι και ατυχος γιατι ακολουθησαν 2 πολυ δυνατες σειρες σε δελεαστικες τιμες απο την ati και ολοι κυνηγανε αυτες πλεον. Ωστοσο 90 ευρω η 4890 και να μη φευγει ειναι λιγακι wtf κατασταση.

Δημοσ.

Lucid εγώ είμαι του μεταχειρισμένου πια. Και το πλαισιο εκθεσιακά κλπ μεταχειρισμένα είναι, μην νομίζει κανείς οτι είναι καινούργια. Όταν πας πάνω στο τμήμα και βλέπεις έτοιμα μηχανήματα για επίδειξη κλπ τι νομίζεις οτι κάνουν τα εξαρτήματα μετά; Τα τρώνε;

Και θέλω περισσότερα απο 700watt λόγο οτι έχω και 4-5 δίσκους στο μηχάνημα και να μπορώ με άνεση να αλλάξω και ανεμιστήρες κλπ. Έχω αρκετά extra στο κουτί αυτό.

Είτε δίνω τις κάρτες είτε πάω για τροφοδοτικό απο 800 watt και πάνω.

Δημοσ.
Οχι ρε συ 2 χ 4890 με 550w τροφοδοτικο. Μιλαμε για πολυ ενεργοβορες καρτες.

Οσο για την υπογραφη σου τι να πω, εισαι και ατυχος γιατι ακολουθησαν 2 πολυ δυνατες σειρες σε δελεαστικες τιμες απο την ati και ολοι κυνηγανε αυτες πλεον. Ωστοσο 90 ευρω η 4890 και να μη φευγει ειναι λιγακι wtf κατασταση.

την έχω κλείσει μέχρι την πεμπτη λογικά θα φύγει... :)

δεν θέλω να ακουστώ απόλυτος γιατι δεν ξέρω αν είναι όντως έτσι αλλα δεν νομίζω οτι έχουν σημασία τα watt στην συγκεκριμένη περίπτωση. οι 4890 σε CF σε Load τραβάνε 420 watt.. αν δεν έχει 100 συσκευές πάνω μπορεί να μην έχει πρόβλημα... αν και θα δουλεύει το τροφοδοτικό στα όρια..

Δημοσ.
Lucid εγώ είμαι του μεταχειρισμένου πια. Και το πλαισιο εκθεσιακά κλπ μεταχειρισμένα είναι, μην νομίζει κανείς οτι είναι καινούργια. Όταν πας πάνω στο τμήμα και βλέπεις έτοιμα μηχανήματα για επίδειξη κλπ τι νομίζεις οτι κάνουν τα εξαρτήματα μετά; Τα τρώνε;

Και θέλω περισσότερα απο 700watt λόγο οτι έχω και 4-5 δίσκους στο μηχάνημα και να μπορώ με άνεση να αλλάξω και ανεμιστήρες κλπ. Έχω αρκετά extra στο κουτί αυτό.

Είτε δίνω τις κάρτες είτε πάω για τροφοδοτικό απο 800 watt και πάνω.

ε ναί τότε θα χρειαστείς κάτι καλύτερο απο αυτό που πρότεινα..

---------- Προσθήκη στις 15:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:33 ----------

χμμ... για μένα έχεις δύο επιλογές.. είτε δίνεις τις κάρτες (φτηνά) και πέρνεις μια 6850 και την κλοκάρεις ασαπ, είτε παίρνεις καινούριο τροφοδοτικό.. στα σύν του να τις δώσεις είναι οτι έχει σταματήσει η σωστή υποστήριξη για Crossfire στην σειρά HD4XXX στους drivers..

με αυτό παίζει να είσαι μια χαρά: http://media-ram.gr/gr/onioeiaeioeei-corsair-tx750w-80.html

και ίσως για πιο φτηνά και με αυτό να είσαι μια χαρά:

http://media-ram.gr/gr/onioeiaeioeei-corsair-tx650w-80.html

Δημοσ.
http://www.pcper.com/article.php?aid=358

Μήπως κάτι τέτοιο κάνει τι δουλειά μου καλύτερα;

Βασικά ψάχνω να δώ κάπου να γράφουν για 18Α ή 19Α αλλά δεν...

τα corsair παραπάνω δίνουν 60A στο 12v..πολύ άνετα δηλαδή απο θέμα καρτών.. τώρα για ολόκληρο το σύστημα δεν ξέρω.. παίζουν και άλλα πράγματα μάλλον. αυτό που δίνεις στο λινκ έχει 170 ευρώ ... και 62A στο 12v.. παίζει άνετα.

αν είναι να πάς σε τόσα λεφτά σου προτείνω αυτό που το έχω ήδη δοκιμάσει με 4890 CF και δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα.. και 7 χρόνια εγγύηση. εδώ: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=15711&cat=17

Δημοσ.

Το βρήκα μεταχειρισμένο στα μισά λεφτά γιαυτό ρωτάω :D Για καινούργιο θα προτιμούσα http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-TX-Series-CMPSU-950TX-950W-PSU.htm στα 180 είτε ακόμα καλύτερα αυτό που προτείνεις εσύ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...