Προς το περιεχόμενο

i7 930 ψυξη για oc

aelmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα

εχω ενα συστημα αποτελουμενο απο

mobo:asus rampage 2 extreme

cpu: i7 930

τροφοδοτικο:1000w

case: thermaltake armor+

ram: Corsair Dominator GT 6GB DDR3-2000 Ram Kit

και εχω σκοπο να κανω overclock τον επεξεργαστη μου αλλα οπως ειναι λογικο με την μανισια ψυκτρα ουτε για πλακα οποτε θελω να μου προτινετε καποια ψυκτρα+ανεμιστιρακια για να βαλω

τον επεξεργαστη τον πηρα μεταχειρισμενο και ο προηγουμενος κατοχος τον ειχα σταθερα στα 4mghz με αεροψυξη(δεν θυμαμαι πια ηταν) και εγω αν τον φτασω εκει θα ειμαι πολυ χαρουμενος...οποτε καταλαβαινετε οτι δεν μιλαω για extreme overclock αλλα για κατι συνιθισμενο...(βεβαια αν ο επεξεργαστης τραβαει ευχαριστως τον παω και πιο πανω :) )

διαβασα πριν και αυτο το θεμα και μπερδευτικα αρκετα εως παρα πολυ http://www.thelab.gr/air-cooling/epilogi-psyktras-gia-i7-950-a-85236.html

εκτος απο την ψυκτρα και τα ανεμιστιρακια χρειαζομαι και κατι αλλο;χρειαζομαι chipset cooler;chipset cooler χρειαζομαι για το north bridge, για το south bridge ή και για τα 2; αυτα τι ανεμιστιρες θελουν;

cfm τι ειναι; τι ειναι pull;

αν καταλαβα καλα για μια πληρη ψυξη θελω ψυκτρα επεξεργαστη μαζι με ανεμιστιρα,2 chipset coolers ενα για το north bridge και ενα για το south bridge μαζι με ενα ανεμιστιρα το καθενα;

οι μνημες ραμ που χρησιμοπποιηω εχουν και αυτες δικο τους ανεμιστηρα για ψυξη...αν εγκαθαστησω ολα μαζι και με τις ραμ θα χωρανε;

απο οσο καταλαβατε εχω πολλες αποριες και δεν εχω τρελες γνωσεις οποτε παρακαλω βοηθηστε με και αν μπορειτε πειτε τα μου οσο πιο αναλυτικα και απλα γινετε σαν να ειμαι ο μικρος αδερφος σας :D

p.s. δεν ειμαι και το πιο ενεργο μελος στο φορουμ οποτε δεν ξερω τελεια τους κανονες...εβαλα λινκ απο αλλη σελιδα γιατι απλα αυτο το θεμα μου δημιουργησε ολες τις αποριες...αν δεν επιτρεπεται να το κανω ας μου πει καποιος υπευθινος και θα το αλλαξω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Prolimatech Megahalems από εμένα.

Cfm είναι ο παραγόμενος αέρας (σε όγκο) από έναν ανεμιστήρα π.χ., συναρτήσει του χρόνου.

Όταν χρησιμοποιούμε τον όρο pull, εννοούμε ότι τραβάει αέρα, δε σπρώχνει.

Και όταν αναφέρουμε τον όρο push-pull, εννούμε ότι έχουμε δύο ανεμιστήρες σε μια ψύκτρα, όπου ο ένας σπρώχνει αέρα και ο άλλος τραβάει, δηλαδή έχουν και οι δύο την ίδια φορά.

μονο η αποδοση με ενδιαφερει

απλα βλεπω οτι με 2 ανεμιστιρες οπου κανουν γυρω στα 20 ο καθενας και 57 η Prolimatech Megahalems παμε στα 2Χ20+57=97 ευρω κοινως κοντα στην τιμη της Η70(υγροψυξη)

ακσιζει για 15 ευρω αντι για Η70 να βαλω Prolimatech Megahalems ;

απλα βλεπω οτι με 2 ανεμιστιρες οπου κανουν γυρω στα 20 ο καθενας και 57 η Prolimatech Megahalems παμε στα 2Χ20+57=97 ευρω κοινως κοντα στην τιμη της Η70(υγροψυξη)

ακσιζει για 15 ευρό αντι για Η70 να βαλω Prolimatech Megahalems ;

άμα είναι να δώσεις 100 euro καλύτερη σε αυτά τα λεφτά η noctua nh-d14 έχει είδη 2 fans πολύ καλά 1300rpm.

---------- Προσθήκη στις 03:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:51 ----------

τώρα όσο για την h70 απο τα review που έχω δει δεν αξίζει τα λεφτά της αν δεν έχεις custom υδρόψυξη δεν αξίζει να πας σε νερό.

ακσιζει για 15 ευρω αντι για Η70 να βαλω Prolimatech Megahalems ;

Ιδιες επιδοσεις εχει η megahalems με την h70 με τη διαφορα οτι η megahalems ειναι αερας, αρα πιο ευκολη στην εγκατασταση της, με λιγοτερα εξαρτηματα και γενικα πολυ πιο πρακτικη. Και στα ιδια λεφτα να σου βγει δεν υπαρχει λογος να πας σε Η70, εκτος αν σε ενδιαφερει να ψαρωνεις την παρεα σου, "μαγκες εβαλα υδροψυξη κλπ". Γιαυτο δε λεω, μετραει η Η70.

Απο κει και περα η megahalems δεν υπαρχει λογος να σου βγει τοσο ακριβη. Εφοσον δε σε απασχολει το θεμα θορυβου, απλα αγοραζεις 2 ανεμιστηρες με πολυ καλο cfm, τετοιοι υπαρχουν πολλοι φθηνοι αλλα θορυβωδεις. Οι ακριβοι συνηθως συνδυαζουν αποδοση/ησυχια, γιαυτο κοστιζουν.

Απο εμενα +πολλα στην megahalems ειδικα σε συγκριση με τα υπολοιπα που σκεφτεσαι.

Ιδιες επιδοσεις εχει η megahalems με την h70 με τη διαφορα οτι η megahalems ειναι αερας, αρα πιο ευκολη στην εγκατασταση της, με λιγοτερα εξαρτηματα και γενικα πολυ πιο πρακτικη. Και στα ιδια λεφτα να σου βγει δεν υπαρχει λογος να πας σε Η70, εκτος αν σε ενδιαφερει να ψαρωνεις την παρεα σου, "μαγκες εβαλα υδροψυξη κλπ". Γιαυτο δε λεω, μετραει η Η70.

Απο κει και περα η megahalems δεν υπαρχει λογος να σου βγει τοσο ακριβη. Εφοσον δε σε απασχολει το θεμα θορυβου, απλα αγοραζεις 2 ανεμιστηρες με πολυ καλο cfm, τετοιοι υπαρχουν πολλοι φθηνοι αλλα θορυβωδεις. Οι ακριβοι συνηθως συνδυαζουν αποδοση/ησυχια, γιαυτο κοστιζουν.

Απο εμενα +πολλα στην megahalems ειδικα σε συγκριση με τα υπολοιπα που σκεφτεσαι.

Καλη η Prolima παιδες αλλα ξεπερασμενη.Καλυτερη επιλογη ειναι μια Noctua.Και αποδοτικη και τεζα αθορυβη.Λιγο γομαρι βεβαια αλλα μπρος τα καλλη τι ειναι ο πονος που λενε. :-D

Καλη η Prolima παιδες αλλα ξεπερασμενη.Καλυτερη επιλογη ειναι μια Noctua.Και αποδοτικη και τεζα αθορυβη.Λιγο γομαρι βεβαια αλλα μπρος τα καλλη τι ειναι ο πονος που λενε. :-D

E καλα και η megahalems δεν εχει θεμα με το θορυβο αφου το θεμα με τα ανεμιστηρακια ειναι τελειως customizable.

Η noctua τι τιμη εχει και τι διαφορα στις θερμοκρασιες απο την mega?

E καλα και η megahalems δεν εχει θεμα με το θορυβο αφου το θεμα με τα ανεμιστηρακια ειναι τελειως customizable.

Η noctua τι τιμη εχει και τι διαφορα στις θερμοκρασιες απο την mega?

Καλα σιγουρα,δεν λες θορυβωδες μια ψυκτρα η οποια δεν εχει καν ανεμιστηρες.Αν της βαλεις αθορυβους ειναι αθορυβη,αν βαλεις θορυβωδες ειναι θορυβωδες.Τεσπα την ειχε το Checkmate πριν καιρο στα 75 ευρω περιπου αλλα πριν κανα 10ημερο που κοιταζα την ειχε μονο το Visionstudio στα 90.Tωρα απο οτι βλεπω την ξαναεφερε το Checkmate στα 76 ευρω.Δεν συγκρινεται με τιποτα με την Prolima.

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας :)

κατεληξα σε prolimatech megahalems rev.2. μαζι με 2 ανεμιστηρες http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/CoolerMaster-SickleFlow-Blue-LED-Fan-120mm-R4-L2R-20AC-GP.htm σε push-pull λειτουργια

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας :)

κατεληξα σε prolimatech megahalems rev.2. μαζι με 2 ανεμιστηρες http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/CoolerMaster-SickleFlow-Blue-LED-Fan-120mm-R4-L2R-20AC-GP.htm σε push-pull λειτουργια

Aπλα εχε υποψιν οτι οι 2000rpm σε 12ρη ανεμιστηρα και το max 19db ειναι πολυ καλα για να ειναι αληθινα. Θα εχεις αρκετο θορυβο με push-pull, και με 2000rpm δεν αποκλειεται να εχεις και τιποτα συντονισμους.

Αν ο θορυβος δε σε απασχολει χτυπα τους με 69cfm εισαι κομπλε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...