Προς το περιεχόμενο

Ubuntu 10.10 και 1080p

devill0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια,εκανα στο λαπτοπ μου εγκατασταση τη νεα εκδοση και θελω να μαθω αν μπορει να παιξει ταινιες 1080p και με πιο προγραμμα?

Και αλλη μια ερωτησουλα....πως βαζουμε τα κουμπια αποτα παραθυρα στην δεξια πλευρα....??

Ευχαριστω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσον αφορά τα κουμπία μάλλον κάτι γράφεις λάθος και δεν λειτουργεί. Δες να γράφεις ακριβώς

>menu:minimize,maximize,close

Για το βίντεο εγκτατέστησε τους drivers της nvidia και ότι πακέτο έχει να κάνει με vdpau. Επίσης εγκατέστησε τον smplayer και mplayer.

Στα preferences του smplayer : video-->output-->vdpau.

Μετά δοκίμασε να παίξεις το video.

κατεβασα τους καινουργιους drivers της nvidia αλλα δε μπορω να τους κανω εγκατασταση

Δεν μπορείς να τους εγκαταστήσεις γιατί προσπαθείς να το κάνεις με λάθος τρόπο. Θα πας system-->administration-->restricted drivers και να κάνεις activate τους νεότερους.

στο restricted drivers μου εχει αυτους που εχει εγκαταστισει τους recomended και εχει και καποιους αλλους που γραφει version 173..λογικα αυτοι ειναι οι καινουργιοι

τωρα ομως εχω προβλημα....δε μπαινει στα ubuntu μου εχει μια μαυρη οθονη και μου γραφει"ubuntu 10.10 angelos-Lenovo-G560 tty1 και απο κατω "angelos-Lenovo-G560 login:"και τον κερσορα να αναβοσβηνει.Τι επαθε και δε μπαινει???

εβαλα το ονομα μου και το κωδικο και μου εβγαλε αυτο"Welcome to ubuntu.

*Decumentation:https://help.ubuntu.com/

To run a command as administrator (user "root"),use"sudo<command>".

Μου 'ρχεται να του τραβηξω μια κλωτσια να παει απο κει που 'ρθε...Τι επαθε και δε μπαινει..??

τωρα ομως εχω προβλημα....δε μπαινει στα ubuntu μου εχει μια μαυρη οθονη και μου γραφει"ubuntu 10.10 angelos-Lenovo-G560 tty1 και απο κατω "angelos-Lenovo-G560 login:"και τον κερσορα να αναβοσβηνει.Τι επαθε και δε μπαινει???

Απλά δεν μπαίνει σε γραφικό με την μία. Κάνε login, και μετά δώσε startx στη γραμμή εντολών. Αν δεν σηκωθεί γραφικό, κάποιο πρόβλημα δημιουργήθηκε με τους οδηγούς της κάρτας γραφικών.

οχ μαλλον ξερω τι φταιει...εβγαλα τους recommended drivers και εβαλα τους παλιους οπως λεω στο παραπανω ποστ.....πως μπορω να μπω για να τους αλλαξω...??

edit:μου γραφει για τον driver της καρτα γραφικων οτι ειναι λαθος......πως μπορω να διορθωσω τη μα!@#$%κια μου.....??PLease.. :(

οχ μαλλον ξερω τι φταιει...εβγαλα τους recommended drivers και εβαλα τους παλιους οπως λεω στο παραπανω ποστ.....πως μπορω να μπω για να τους αλλαξω...??

Αν δεν έχεις γραφικό πρέπει να πειράξεις το /etc/xorg.conf, και να δηλώσεις τον σωστό οδηγό κάρτας. Αλλά θέλει προσοχή. Ψάξε για το "Section "Device" μέσα στο αρχείο xorg.conf.

Υ.Γ. με την εντολή sudo Xorg -configure δημιουργείται ένα αρχικό xorg.conf αρχείο, σε περίπτωση που δεν μπορείς να το επαναφέρεις στην αρχική του μορφή.

επειδη δε ξερω απο εντολες μπορεις να μου δωσεις το κωδικα για να το κανω...παντος οι σωστοι drivers ειναι v.260.19.6 Nvidia

edit:σε ευχαριστω παντος για την υπομονη σου σε περιπτωση που δεν τα κατεφερω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...